Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GerykO

aktív tag

válasz #56474624 #291 üzenetére

Kérlek alázatosan azért nem válaszolok, mert úgyse a mondanivalóm lényegére reagálnál. :((( De már volt egy hozzászólásom, amiben elmondtam már ezt, csak hát áldozatául esett a cenzúrának. :O (De a sittet eddig megúsztam ;] )
    De akkor ismétlés a tudás anyja(vizsgaismétlés a tudás k****anyja :B ):
    Az eredeti mondanivalóm a sok-sok példámmal egyetemben annyi lenne, hogy ha, és amennyiben most állnék vásárlás előtt, és válogatnom kéne, csak és mindenféleképpen digitális eszközök között, akkor a 24 bitest választanám a 16bites rovására, és a felvételeket is 24biten rögzíteném.
    -Hogy miért?
    -Azért mert jobban szól.
    -Miért szól jobban?
    -Azért amiért az analóg jel is jobban szól a digitálisnál.
    -Az miért szól jobban mint a digitális?
    -Azért mert a magasabb frekvenciájú hangok nincsenek szánt szándékkal levágva, mint a CD-nél, ráadásul a CD teljes hangtartománya a számomra abszolút hallható kategóriába esik. Számomra hiányoznak a felharmonikus hangok, ezáltal fakóbb, nem annyira életszerű hangzást biztosít a CD, szembeállítva az LP-vel. :K Az esetek túlnyomó többségében, a hangmérnökök régebben még tudták mi a zene szerves része, és/vagy átbeszélték a zenésszel/karmesterrel, hogy mi az a "zaj"(számodra, számomra a levegővétel egy fúvósnál nem zaj :((( ), ami maradjon, és mi legyen eltüntetve. :K Manapság a zene már nem arról szól mint kéne, hanem egy mennyiségben eladható izé, és semmi köze a minőséghez, a "zenész" helyett felénekelnek valamit egy számítógéppel gyártott "frekvenciakavalkádra", majd a hangmérnök vágogat, szűröget, és ott a nesze semmi fogd meg jól. Persze erre a saját zenekarbeli összeütközésemet is felhoztam például, ahol a zenekari többség úgy döntött csináljuk "ócsón", azt "meggazdagszunk". Én voltam aki azt kérte legyen minőségi, de nem lett, ezért ki is léptem. Fél év szünet volt mire szereztek másik trombitást, és ismét mehettek koncertezni, stúdiózni.
    Nem, nem kell velem egyet érteni, de a saját igazadról, csak úgy tudsz meggyőzni, ha a fülemet meggyőződ. :R
    Szóval ezért nem látom értelmét folytatni ezt az igencsak röhejes eszmecserét, mert azt hiszem nem értesz meg engem. :N :W Persze te se tudnád elmagyarázni egy hangyának, hogy miben is különbözöl tőle... :(((

"TECCIKÉRTENI?" "semmitöbbet nem tuok elmondani kérem kapcsojjaki"

Új hozzászólás Aktív témák