- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fracture333
aktív tag
ja igen, majd elfelejtettem, zsír kis beszámoló
-
fracture333
aktív tag
de szerencsés vagy hogy járhattál az USA-ban, én olaszo. leg észak-keletibb részén voltam kb 10 éve, amikor még általános suliba jártam
az volt a legtávolabbi kalandom Mo.-tól. reméljük változik majd a helyzet ha már elvégeztem az egyetemet
-
pete777
csendes tag
Nagyon érdekes lett, főleg úgy hogy még nem volt szerencsém kintlenni, remélem egyszer nekem is összejönn majd. GRAT!
-
BMWFan
senior tag
Nagyon jó cikk lett.
-
Huma
addikt
"Bár voltam külföldön, az USA más, és fogalmam sincs miért, lehet hogy csak azért, mert mindenki emlegeti."
Nem hinném. Szerintem azért más mivel a filmek 90%-a amiket nézünk az USA-ban készül. A filmeken keresztül jobban ismerjük mint bármely más országot a sajátunk után (kivéve a nagyutazókat).
Ráadásul gyökeresen eltér Európától. Hatalmas távolságok, fejlett civilizáció.
Valahogy romantikus töltete van annak, hogy elmész egy ritkábban lakott vidékre és szó szerint hetekig bolyonghatsz anélkül, hogy találkoznál más emberekkel.
Aztán mikor meguntad az egyedüllétet beveted magad az egyik nagyvárosba vagy ellátogatsz a filmekben oly sokszor látott lakóparkok egyikébe.Bevallom én is szívesen élnék az USA-ban.
-
HUNPSP
aktív tag
Még csak az első oldalt olvastam el, de már ez egy élmény, főleg ilyen részletesen.
Nagyon nagyon remélem, hogyha elvégzem az itt minimálisnak számító iskolákat hogy egyáltalán tudjak valamit kezdeni, akkor egy ez utáni nyelvvizsgával már sikerül kimenni, akár kint is maradni, természetesen nem örökre.
Mivel még nem voltam arrafelé, így már csak egy ilyen, 10 napos "kis kiruccanás" is egy életre szóló élmény lenne, mert kitör innen az ember legalább.
Bár voltam külföldön, az USA más, és fogalmam sincs miért, lehet hogy csak azért, mert mindenki emlegeti.
Megyek olvasom is tovább a cikket. köszönöm a korrekt írást! -
HollyBoni
veterán
Annyira szeretnék kijutni az USA-ba,akár látogatóba,akár ott élni.
-
Csabipici
aktív tag
Ezért ez is vicces: [Isten tiltja számukra a macskaszemet, ezért börtönbe kerültek]
-
tiv83us
veterán
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Vakegérke #150 üzenetére
OK, mondhattam volna mást is, lényeg, hogy üldözöttként jöhess, egyből föl leszel karolva. Úgy a legkönnyebb az itteni letelepedés. A 9/11 terroristák zöldkártyás muszlimok voltak.
Florida is olcsó, bár itt nincs is túl sok munka.
Texas nagy városaiban közepesen olcsó az élet és sok a munkalehetőség.
-
válasz
zizi-macska #164 üzenetére
Azt nem tudom.
(#158) nuke7 ha dolgozol kinn, nyilván van pénzed ilyenekre.
Hat ez nem feltetlen van igy. Attol fugg mit ertesz azon, hogy kijossz dolgozni. Ha lemesz texasba a szantofoldre 6-7 dollarert, akkor ugyan ehen nem halsz, de masra nem lesz penzed, ha dolgozol valami cegnel havi 5 ezerert, akkor lesz love mindenre.
-
creation
senior tag
válasz
zizi-macska #165 üzenetére
Az a baj tudod, hogy én az angolt mikor tanították le se sz@rtam... Amikor elmentem dolgozni, már bántam, most hogy utaznék, most van némi szakmai angolom, merthát nálam is az informatika a kedvenc sportág (hardware)... De ahhoz hogy legyen pénz is, ahhoz most előbb a német kell. Így tényleg rutinossá fogok válni, mert az angolomat ha németben dolgozok, akkor ott kell majd csiszoltatnom...
Tehát német tanártól kell majd angolul tanulnom... Igen érzem, már most fáj
Ennyi áldozat tán még belefér
-
zizi-macska
csendes tag
válasz
creation #163 üzenetére
Akkor ha kanadában szeretnétek élni jobban járnál a francia-angol kombóval.
Mondjuk van még időd bőven, meg akkorra már rutinos nyelvtanuló leszel és könnyebb lesz "elsajátítani a nyelveket". Emlékszem némettel keztem én is álltalánosban de útáltam
de az angolt 2 év alatt megtanultam (felsőfokú nyelvviszgám is van) és most az olaszt gyűröm -
creation
senior tag
Heyo
Sajnos az anyagiak összegyűjtése idehaza reménytelen, annak tudatában hogy egy halom adósságot sikerült felhalmoznunk párommal az alatt a röpke egy év alatt míg hol egyikünknek hol másikunknak, hol egyikünknek sem volt munkája.
Most hogy nekem idehaza (HUN) van egy viszonylag elviselhető munkám, párom meg ausztriában házi gondozó, így végre kezdünk talpra állni és "törleszteni".
Ez nem kevés idő. Így határoztunk a mellett, hogy én munka mellett elmegyek németet tanulni, megkönnyítve ezzel az ausztriai munkavégzésemet. Majd közben mindketten elmegyünk nejemmel jogosítványt tenni, mert szükségünk lesz rá.Amint ez a project a végére ért, én is megyek nejem után ausztriába és kb 1 év leforgása alatt kívánom a helyzetünket olybá javítani, hogy lehetőségünk legyen előbb látogatás majd talán később kicsit másképp, munka céljából is meglátogatnunk canadát.
Természetesen mint minden nőnek nejemnek is vágya NYC, főleg mert "született feleség", így tervezünk mi is egy kirándulást, nodeh ez az ötéves terv része
-
Kidus
őstag
-
creation
senior tag
Ahm... a sors fintora, hogy én canadát célzom és mivel canadai-magyar nagykövetség még a mai napig sincs, így bécsbe lehet vízumért folyamodni...
Folytatás, úgy néz ki a canadába vezető út ausztriából indul
Most németül tanulok...
-
nuke7
veterán
-
Kidus
őstag
válasz
pechman8 #155 üzenetére
Minden attol fugg, merre vagy. Milyen allam, varos, kintebb vagy belvaros stb...
Kalifornia draga.
Ahol en vagyok, belvarostol 10 percre 3 haloszoba+nappali, bazinagy keco egy ezres, tehat egy szemely szamlakkal egyutt havi 500-bol megvan.
De lehet hazat is berelni kintebb 600-800 dolcsiert.Kajat lehet venni draga helyen, minden organic, legjobb ami kaphato, heti bevasarlas 2-300 dolcsibol.
Es ugyanezt meg tudod tenni olcsobb helyen 50-bol is.
Normalis kenyer is van, csak meg kell talalni. Turo is van, csak mashogy hivjak.Aki nyaralgatni jon ide, vagy szetnezni, az is barhol kaphat luxus szobakat 3-400 dolcsiert/ejszaka ( meg persze joval tobbert is ), vagy mehet normalis motelbe 40-50-ert/ejszaka.
Szemeteles valoban van, extra csomagolasok, ertelmetlennek tartottam mindig, viszont a jo oldala, hogy a legtobb helyen nagyon figyelnek a recycling-ra, tehat papir, uveg, fem, muanyag szemetet kulon lehet gyujteni, elviszik, es ujra lesz hasznalva.
Doki valoban mindenhol draga, viszont ha itt elsz es dolgozol, normalis helyen van biztositasod, amit a munkahely intez, nagy baj nem lehet. Ha megis van, meg mindig tudsz menni haza.
Oktatasrol nem tudok sokat nyilatkozni, de az egeszen biztos, hogy itt is vannak nagyon jo iskolak, csak ugye attol fugg, milyen a hattered, mit engedhetsz meg magadnak, hol elsz, mennyire vagy mobilis stb....
-
válasz
pechman8 #155 üzenetére
Hat igen, kalifornia talan az egyik legrosszabb most ilyen szempontbol, marmint hogy alacsonyak a berek es magas a munkanelkuliseg, dragasag van, de nem csak kaliforniabol all az usa. Minel keletebbre/eszakabbra mesz, annal jobb a helyzet. Nalunk a kaja egyaltalan nem dragabb, mint otthon, sot. Szemeteles kutyat nem erdekli, szerda reggel kiteszem, elviszik, csako. Ami valoban problemas ha nincs biztid, az egeszsegugy, meg a fogorvost ki lehet fizetni, ha csak nem egy komplett koronat csinaltatsz, de egy keztores meg hasonlok, na ott lepippantottad magad.
-
Nos akkor had írjam l azokat a negatívumokat amelyekkel szembesültem Kaliforniában a teljesség kedvéért. De dióhéjban!
Étel: Hát igen a kaja kétszer annyiba kerül mint itthon. Van minden de Nincs "rendes" kenyér. Van ugyan europai fehérkenyérnek kikiáltott termék több mint 3 dollárért (600Ft.) de nem az! Nincs túró.
Szemetelés: Elképesztő a szemetelés mennyisége. PL Minden vásárolt termék fajtát külön szatyorba raknak. Pl veszel konzervet, zsemlét, gyümölcsöt akkor három szatyorral mész haza. A konyhai szemetes akkora mint amit mi az út mellé rakunk a kukásautónak és minden nap tele van! ...
Gyereknevelés: Kötelező már elnézést de hülyét nevelned a gyerekedből. Először az oviban(prescool) megtanítják írni olvasni számolni. Ezzel azt vége is...
Szociális háló: Az nincs is! Amiért nem fizetsz azt nem kapod. Jó, megmentik az életed de ennél több nincs. Ha fáj a fogad sza***an vagy! Nincs szabadság táppénz, legalábbis neked. Ha eltöröd a kezed és egy hónapig nem tudsz pénzt keresni+ott vannak az orvosi költségek akár indulhatsz is haza ha tettél félre jegyre.
Bérek: A rengeteg bevándorló miatt nagyon alacsonyak. Ez a legnagyobb probléma! Pénz nélkül ott sem lehet boldog senki.
Nincs GYES GYED ilyesmi.
Nem használhatsz mosógépet az apartmanban!
Az albérlet 1000 dolcsi egy hónapra. Na jó van "ócsó" is de gondolom nem azért mész az ígéret földjére, hogy csótányok közt lakj.
Hirtelen ennyi jut eszembe... szóval a rózsaszín szemüveget azért le kell venni.
-
-
zizi-macska
csendes tag
Volt jópár éve az RTL KLUB-on egy műsor (Caddilac Drive), egy Caddilac-et hozott haza Fábry Sándor és Wahorn András Los Angeles-ből magyarországra (észak amerikán és oroszországon keresztül) na de ez tök mind1.
Wahorn András ellőtt 2 mondatot ami nagyon igaz erről az országról: "Egy ilyen határtalan országban ismeri meg az ember önmagát, ha valamit elb@szol azt nem foghatod sem a románokra sem a szerbekre", "Megkérdeztem az egyok barátomat aki 28 évvel ezelőtt jött ki ide Los Angeles-be hogy milyen az idő ott, annyit mondott csak hogy mikor megjött ide kinyitotta az ablakot és azótta sem zárta be.".
Mondanom sem kell hogy ennek a sorozatnak az első 5-6 része indított el a lejtőn
-
zizi-macska
csendes tag
Nuke7-nek
Először is én nem szeretem a multikat!
DE van egy cég magyarországon (NI Instruments) aminek az anyacége Texas-ban van.
Volt kinnt nálunk egy IT-s cég, ők mondták hogy az NI-nát akivel meg vannak elégedve azt kimehet az anyacéghet dolgozni (TEXASBA!!!). De ha megnézed az NI weboldalát ott találsz élménybeszámolót egy magyar programozótól aki kinnt dolgozik\dolgozott(már meg nem mondom).
Szóval én csak ezt az egy céget tudom hogy csinál ilyet. -
Ezt kulonben nem ertem mire jo nekik. Ha egyszer valaki itt akar dolgozni es kolteni a penzet, miert kellenek a cirkuszok, a kamuhazassagok meg ezerfele kiskapuk, hogy legalis lehess?
Mondjuk erdekes a dolog, mert adozni tudsz akkor is, ha feketen vagy itt. Maga az adohivatal kuldi a TAX ID-t a cimedre.es persze ebbol kifolyolag adot visszaigenyelni is tudsz es a kutya meg nem kerdezi mif@szt csinalsz itt.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
creation #144 üzenetére
Szerény véleményeddel egyet kell értenem.
Nagyon nehéz manapság legálisan letelepedni az USAban.
Annyit azért illik tudni, hogy nem az USA kinálja (hirdeti) magát, hanem mások kínálják.
Hallottam olyant is, hogy van, aki Izraelbe utazik először, ott megszerzi az izraeli állampolgárságot, majd azután jön az USAba. Így talán könnyebb egy fokkal.
Vagy van, aki Canadába, Ausztráliába, Dél Afrikába stb megy először....
-
creation
senior tag
Akkor csak hogy pontosítsuk a félreértett kérdésed:
"wtf? és aki azért akar kimenni, hogy megtehesse..? "
Tehát akkor ezen kérdésre válaszoltam én.
-
nuke7
veterán
válasz
creation #144 üzenetére
ezt nem hiszem el.
ilyen bénán fogalmaznék?!
megpróbálom máshogy:Ha egy multicégnél dolgozol - amelyik van amerikában, ne adj isten amerikai - akkor van-e valami korlátja annak, hogy amerikában végezd a munkád és kvázi akkor ott is élj?
Mert mondjuk virginia állam területi képviselője vagy... (csak egy példa)"de belegondoltál te abba, hogy mit eszel? miből utazol? (ez nem tök alsó, hogy átsétálsz egyik feléből a másikba röpke óra alatt) miből bérelsz szállást? netán autót?
Ez mind pénz, feltételezem, hogy ezt te is tudod, de akkor nem értem hogy tehetted fel az ominózus kérdést..."
milyen ominózus kérdést..?
tehát ha ott dolgozom, akkor abból a pénzből minderre jutna, nem?!
(#145) Kassadin: és nem ők finanszírozzák meg, hanem konkrétan ÉN termelem a pénzt a vállalatnak, azzal, hogy amerikában dolgozok.... ezt miért kellene nekik "finanszírozni" ?
ugyanúgy "finanszíroznak" itthon is téged, csak kb. akkor másik bankszámlára utalják a fizetésed.... -
creation
senior tag
Ne érezd szavaidat kiforgatva, de belegondoltál te abba, hogy mit eszel? miből utazol? (ez nem tök alsó, hogy átsétálsz egyik feléből a másikba röpke óra alatt) miből bérelsz szállást? netán autót?
Ez mind pénz, feltételezem, hogy ezt te is tudod, de akkor nem értem hogy tehetted fel az ominózus kérdést...
Értjük mi a vágyaidat, csak a megvalósítást ne kapkodd el.
Az amerikai álom nagyon sok embert vonz, erről tehetnek a filmek és pár értelmesebb beszámoló. Kicsit faramuci a helyzet, hiszen amerika egyik kezével adja az álmot, a másik kezével felállítja a gátakat, melyeket ha nem tudsz leküzdeni az álmod nem fog megvalósulni.
Ezeket a gátakat kell előbb leküzdeni, hogy biztonsággal kezdhess ott életet és egyúttal bizonyítani tudd nekik is, hogy valóban elhatároztad magad.
Ez az én szerény véleményem...
-
nuke7
veterán
válasz
creation #142 üzenetére
(#121) nuke7 válasza goodboy007 (#115) üzenetére
Új Válasz Privát 2011-09-19 15:12:28nuke7
(senior tag)
(LOGOUT blog)ez engem is érdekel...
de szerintem ha olyan multinál dologzol, ami van amcsiban is, minden gond nélkül kimehetsz ha odahelyeznek mondjuk, nem..?"Where is my fuckin' jacket?" "On the chair, right next to your regular one."
... -_- erre még mindig nem reagált senki... mindenki csak a kocsikkal van elfoglalva.
btw nincs házam, se frank alapú hitelem se személyi kölcsönöm....
ez a post a válaszom (#141) Kassadin nak is.
-
creation
senior tag
Kb 5 éve készülődünk már nejem és én, hogy kimenjünk 82 óta Torontóban élő rokonainkhoz. Állják a kaját biztosítják a szállást, segítenek a papír ügyekben, és a munkakeresésben. Mégsem indultunk még el. És nem a félelem az oka.
Gondolj bele, kimész null forinttal, majd oda állítasz a rokon elé és közlöd vele "Hello, megjöttem... Hol van a melo és a kolbászból kerítés?"
Na neee...
Legalább az elején maradjon annyi tisztessége az embernek, ha nem is mindent, de míg rohangáltok, legalább a kávét vagy a saját bérletedet állni tudjad. Ne neki kelljen azért rögtön mindent alád tennie.
Ez az én véleményem, amihez fél millió forint szükséges első számolásra a két repjegyet is beleértve akcióban fapadosan. Ez pedig idehaza úgy, hogy van egy házad és rajta svájci frankkal hiteled, netán még személyi kölcsönöd, mondhatni elég nehézkes dolog.
De nem tettünk még le róla!
-
Deviance
tag
Nem értem mit vitatkoztok a pénzen, aki megteheti kimegy aki nem nem
Látszik azért, hogy ott mennyivel jobb az élet.
Köszönöm az írást, nekem nagyon tetszett!
-
lolll3
tag
-
Harigata
tag
válasz
goodboy007 #115 üzenetére
Én megfordítanám a kérdést.
Az ún. "amerikai álom" még mindig létezik? -
Gergő_
őstag
válasz
zizi-macska #117 üzenetére
Meg lehet ám szerezni másik országban is azt a diplomát.
-
válasz
zizi-macska #127 üzenetére
Azt most meg nem mondom konkretan a kepen levo mennyibe kerult, mondta egyszer a pali, de franc se emlekszik ra. De van elado dogivel, a szoras igen nagy, allapottol es merfoldtol fuggoen 8-40 ezer dolcsi.
-
gabe_
őstag
Nagyon tetszett a cikk, gratula! Akinek vannak hasonló élményei szerintem ne tartsa magában...
-
válasz
zizi-macska #123 üzenetére
Mennyibe kerul, arra gondoltal?
-
angyalpc2
aktív tag
Automatát szigorúan 1 lábbal (jobb) vezetünk, gáz meg fék
bal láb kirak oldalra
satufék kuplung szindróma megszűnik
-
nuke7
veterán
válasz
goodboy007 #115 üzenetére
ez engem is érdekel...
de szerintem ha olyan multinál dologzol, ami van amcsiban is, minden gond nélkül kimehetsz ha odahelyeznek mondjuk, nem..? -
Harti
senior tag
Köszi az írást! Élmény volt végigolvasni.
-
JanFe
aktív tag
Tetszett, koszi a beszamolot
-
zizi-macska
csendes tag
hmmmm, amúgy menni lehet egy ilyen gyönyörűség?
-
zizi-macska
csendes tag
El kell menni fősulira\egyetemre és már kezdődhet is az amerikai kaland\meló (na jó nem egyből hanem a nyári szünidőben), én mikor fősulira mentem ez nem is volt kérdés hogy mit csinálok nyaranta
USA USA USA!!!
De erről itt a logouton is van pár cikk : első, másikat hírtelen nem találom...A műszaki diplomámat nem ebben az országban szeretném elpocsékolni, ezért diploma után nem fogok gondolkozni a zöld lottón\vízumon.
Zoli menni amerika, meg amúgy is amerika mániás vagyokA cikk megint közelebb hozott 1 (remélhetőleg nem túl távoli és beteljesülő) álmot. Köszönöm Infomaker!
-
Omega81
senior tag
Nagyon tetszett a beszámoló, köszi szépen!
-
goodboy007
senior tag
Nagy élvezet volt olvasni a cikket!
Nem hiába, más világ na.Hosszabb távra dolgozni ki lehet menni vagy a három hónap a maximum? Hogy lehetséges tovább ott maradni, mert csak annyit hallottam erről, hogy rokon kell, ha ki akar menni az ember.
Tehát egy magyar ember nekivághat ismerős nélkül az "amerikai álom"-nak vagy felejtős? -
amanoba
őstag
válasz
pechman8 #113 üzenetére
"Egyébként ott könnyű Kaliforniai jogsihoz jutni mert csak egy tesztet kell kitölteni ami kint jártamkor 7 nyelvre volt fordítva, közöttük a magyarral."
na ez azért nem mindegy, valamit mutat, hogy a 7 nyelv között ott a magyar is...lehet, hogy kicsit több magyar származott el, mint gondolnánk? a kormány/politika vajon tud erről?
-
Köszönöm a kiigazítást! 2009 óta nem néztem az ESTA oldalait...
Forgalmi- Műszaki vizsga autóra: Kaliforniában nem kell egyik sem! Az autót regisztráltatni kell csak most nem emlékszem, hogy évente vagy kétévente. Én asszem 90 dollárt fizettem a regisztrációért és átírásért. Ami érdekesség, hogy rám jellemző módon otthon hagytam az útlevelemet mikor mentem átíratni a kocsit, és a hivatalban a magyar jogosítványommal igazoltam magam ... Azt mondta a hivatalnok hölgy , hogy mutassak valami fényképes igazolványt. Próbálnál itt az amerikai jogsiddal autót a nevedre íratni.
Egyébként ott könnyű Kaliforniai jogsihoz jutni mert csak egy tesztet kell kitölteni ami kint jártamkor 7 nyelvre volt fordítva, közöttük a magyarral.
Az autó biztosítása viszont kemény. Asszem 60 dolcsi volt az első hónap, de utána gyorsan csökken ha nem volt baleset. Viszont fel kell sorolni és beveszik a biztosításba azok névsorát akik vezetik a kocsit...
-
Látom téma a fórumban, hogy az autókat sokszor nem zárják vagy a csomagokat nem lopják el az ajtó elől. A sógorom él kint és apartmanok felújításából keresi a napi dollárokat, és Ő is a VAM platóján tartja a szerszámai egy részét. Eddig semmi nem tűnt el. De olyan volt és sajnos van is , hogy az elvégzett munkát nem fizetik ki....
Ez ott tényleg így van, legalábbis ahol én voltam Santa Clara - San Francisco.
Sőt ott Kaliforniában a Luky üzleteiben (olyan mint az Interspar), Önkiszolgáló pénztárak vannak! Te "húzod" be magadnak és fizetsz az alapján amit vettél...
-
$p@rr0w
őstag
Nagyon érdekes írás de túl rövid.
Miért csak 10 napra mentetek? Nekem ez nagyon kevésnek tűnik, nem lehetett volna sehogy hosszabb időre megoldani?
-
vans?
őstag
Nagyon jo volt olvasni, koszi!
-
Kidus
őstag
Nekem a jogsimat is "elvesztettek", amit hazakuldtem.
Megis ki a jo **omnak kell mas jogsija.... Nekem meg eleg fontos lett volna.
Tanulsag:
Ha valamit kuldeni akarok haza, csakis Fedex. Rohadt draga, de oda is er.Itt feladhatsz barmit sima postaval, biztos lehetsz benne, hogy megerkezik.
Legutobb mikor idefele loptak meg, az ures boritekot is kihoztak, matricaval rajta, hogy uresen erkezett az orszagba, itt es itt erdeklodhetek.
Meg bankkartyaval a kezben is rohant mar utanunk ugyintezo, pincer, boltos, stb... hat igen, elofordult, hogy ott maradt valahol -
kovsol
titán
válasz
creation #100 üzenetére
és az iratokat meg kidobta egy kukába gondolom
én a távolsági buszon hagytam fent véletlen a tárcámat és elkönyveltem, hogy lőttek neki. Erre jött a levél, hogy a volánnál elküldték szombathelyről a pénztárcámat vegyem áta kaposvári irodában. És még az utolsó használt buszjegyik mindenről leltárt csináltak és átadták hiánytalanul.
A postai lopásokra: angliából rendelt testépítős táplálék kiegésztős dobozból nem egy embernek loptak már ki dolgokat ahogy olvastam, nevetséges ez is
-
creation
senior tag
Minap a bolt elött a kocsi tetején felejtettem a pénztárcámat...
Gondolom egyértelmű, hogy eltulajdonították mire visszaértem érte.
Erre azt mondták a rendőrségen, hogy elvesztettem, mondom nem vesztettem el, mert tudom hol hagytam, ha senkinek nem kellett volna akkor ott lett volna amikor visszamentem. Szerintük ez nem lopás
Akkor mi?!
-
Tidus
addikt
Hm...
Jó, grat. -
Nos, itt pennsylvaniaban kotelezo a muszaki vizsga, evente kell vinni, de nem mindenfele vizsgabazisra, altalaban a helyi kis autoszerelod is megvizsgalja a kocsit es kiallitja a megfelelo papirt rola, kap egy(de lehet hogy kettot, majd megnezem) matricat az auto, amit a szelvedore kell ragasztani. Ennek a dija legutobb 56 dollar volt, de elozo even egy masik varosban ismerosomnek 170 dollarert csinaltak meg, szoval minden helyfuggo, ohio-ban pl. nincs is kotelezo muszaki vizsga. A biztositas 120 dollar korul van/auto es nem havonta, hanem 20 naponta, ha amerikai vagy, illetve zoldkartyas, akkor ennek kb a fele lesz a biztositasod.
(#71) pechman8 2010. augusztus 6-án az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatala bejelentette, hogy szeptember 8-tól 14 dolláros díjat vezetnek be az ESTA-n (Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszer) keresztül benyújtott kérelmekre. A díjat a rendszer üzemeltetési költségei alapján állapították meg, a 2009-es Utazást Népszerűsítő Törvény (Travel Promotion Act) rendelkezése alapján.
Tibiajax El hiszem, en se hittem el amig nem lattam, de meg igen sok minden van, amirol a budos eletben nem gondolnad, hogy maskeppen milyen jol mukodhet.
Par kep, ahol lakunk:
De mindig elhatarozom, hogy megyek egy kort a kornyeken a geppel es fotozok, mert nagyon szep es nyugodt, ha a heten jobban raerek, lehet megejtem. Ahol veletlen keritest latsz, az is csak disz.
Ja es a szomszed ur mustangja, nagyon szep
es baromi jo hangja van:
dosailord, amanoba, slynevem Okes, koszonom az erdeklodest, nekiugrok majd egy beszamolonak, amint idom engedi.
-
szpal17
őstag
Gratulálok! Jó kis írás lett!
Én Párizsban töltöttem el egy hetet nemrég, de a következő álom állomás USA lenne....megnéztem, hogy ha most foglalnék márciusra mondjuk akkor 140-ből oda vissza meglenne a repjegy...Szállás után persze még nem néztem.
Na majd egyszer.
-
creation
senior tag
Oda kell születni
Egy ismerősöm elmondására hagyatkozva akkor jársz a legjobban ha AirFrance gépen utazva születik a gyereked londonból amerikába menet, mert akkor 4X-es állampolgár lesz
Ez csak egy feltevés.
Amúgy meg engem is érdekel a kérdésed, hiszen nap mint nap lehet látni a "Élj és dolgozz USA-ban" jellegű freelotto és társai kiírásokat, de valójában ez hogy megy?
-
Kassadin
addikt
Ha beházasodsz, akkor megkapod az állampolgárságot, legalábbis én így tudom. Többiről talán Kidus-t kellene kérdezni, ő tudni fogja.
creation:
"Amúgy meg engem is érdekel a kérdésed, hiszen nap mint nap lehet látni a "Élj és dolgozz USA-ban" jellegű freelotto és társai kiírásokat, de valójában ez hogy megy?"
Merem feltételezni, hogy az humbuk.
-
Harigata
tag
Munkavállaláshoz milyen engedély kell?
Vagy Átfogalmazva: milyen feltételekkel lehet kint dolgozni?
USA- beli egyetem elvégzése, házasság, stb... -
Atos23
senior tag
válasz
Infomaker #84 üzenetére
Koszi az infot, en elsosorban jovo nyarra tervezek valami vadkirandulast, kiveszek 3 het szabit, felulok a epcsire, es barangolok autodidakta modon
Bar az uticel meg nem tuti, lehet csak nemetorszag, de lehet hogy az USA lesz.
Tehat nem melozni ragadnek ott. Ha tetszik a hely, onnantol pedig tapasztalattal tudok nekiindulni egy munkautazasnak
-
rep3at
őstag
Érdekes írás volt, bárcsak itthon is ilyen életszínvonal/hozzáállás lenne mint kint. Vagy legalább a negyede. Az utazáshoz kedvet kaptam, bár először talán inkább Skóciát veszem célba, nagyon hangulatos vidék lehet.
-
nuke7
veterán
nyálcsorgatás..? ON.
-
Infomaker
tag
Ezen nagy házak adója _évi_ 1 millió Ft, havi 80-100ezer kb. Mondjuk ezért cserébe olyan a környezet, hogy csak na
A repjegy retúr annyi! Papír szerint 3 hónapig lehet kint lenni az ESTA engedéllyel, szóval 2 hét bőven belefér.
Elvileg a vámtiszt kint visszaküldhet ha nem tetszik neki az arcod, de ma már ez nem jellemző.
Családom tagjait beleszámolva összesen 12 út volt Amerikába (5 embernek) az elmúlt 2 évben, és soha senkit nem piszkáltak.Illetve egyszer a feleségem, merthogy 1 nappal az utazás előtt (!) foglalta a jegyét, és egyedül ment. Akkor azt hitték, hogy melózni megy ki, de mondta nekik, hogy már többször volt, és mindig hazajött. Szóval nincs ilyen gond.
Inkább azokat vegzálják, akiknek mondjuk a régi vízumos időkben volt már visszautasított vízuma, stb.
(mondjuk az ESTA is kidobhat olyat, hogy nem engedélyez)De a lényeg, hogy ha USA szempontból "szűz" vagy, akkor az ESTA-t is megkapod 99%-ban , és ott sem piszkálnak. Persze legyen hotel foglalásod.
Mi nem vittünk meghívólevelet sem, mert nem kell. Persze fejből tudtam a sógornőm címét ahová megyünk, ha kérték volna, de nem volt gond. -
Atos23
senior tag
Nagyon jo kis iras, talan az adojovairas elvetele ratesz egy lapattal hogy meginduljak valahova
Koszonjuk a beszamolot
En az 1.000.000 Ft-os hazadot furcsallottam kicsit, hiszen ennek a tort resze sincs egy atlag magyar fizuja
A repjegy return 130.000 Ft, vagy csak oda? 2 hetet kint lehet lenni siman csak turista cellal, anelkul hogy barki rokonod lenne kint?
-
peetmaster
senior tag
válasz
peetmaster #15 üzenetére
Na tegnap este végre sikerült végigolvasnom az egész cikket. Gratula hozzá, sok embernek felnyitottad a szemét az USA-val kapcsolatban, és jó látni, hogy az ilyen típusú "Logout"-okra is van igény, nem is kicsi!
-
Tibiajax
nagyúr
...nalunk egesz ejjel kocsi ablak lehuzva, kulcs bent, kutya nem nyul hozza, lakas ajto nyitva, nem jon be senki, nem kell felned, de errol is irhatnek orakig..
ez valami egészen hihetetlen.....tudom, tudom, h tényleg így van, olvastam már ezt, sok helyen, sokszor.. de, még ma is nehéz felfogni
itt a balkánon -
zazahoho
őstag
Nagyon tetszett, élvezet volt olvasni
autók adójáról ill. biztosításáról tudsz valamit?mármint akkor ha saját tulajdonban van.
-
Nem olvastam végid a kommenteket de azt nagyon fontosnak érzem ideírni, hogy az ESTA INGYENES MINDIG IS AZ VOLT.
Vannak a neten "bizonyos oldalak" ahol pénzt kérnek érte de a hivatal oldalán ingyenes!
Én 2009-ben váltotam ki és San Francisco-ban voltam. tudom...Az írás jó, és én is hasonlóan látom az USA-t. ..
-
mickemoto
őstag
Épp tegnap hallottam hogy az USA 12 államában nem kötelező az írás oktatás.Úgy látszik a népbutítás ott is jó ütemben halad.
-
A masodik oldalig olvastam, nagyon jo az iromanyod. Rengeteg dolgot tudnek irni, nehez ezt most szavakba foglalni, mert beszelgetni is orakat lehetne rola. Na szoval, olyan szep eget, mint kanada felett, meg a budos eletben nem lattam. Ugye a gepen folyamatosan kiirjak, hogy hol jarunk, ha esetleg filmet jatszanak, akkor ritkabban, de nem is ez a lenyeg. Amikor quebec felett jartunk, leesett az allam, annyira durva volt,kar, hogy nem tudtam lekamerazni. Mondjuk a repuloutrol is lehetne orakat dumalni, de ezt inkabb privatban ha ugy gondolod.
Na a tiszt az kemeny volt nalam, egyedul mentem, fiatal vagyok, ez igy eleg necces kombinacio nekik, foleg hogy senkit sem ismerek az usa-ban, legalabbis ezt mondtam neki.De errol is tudnek jo sokat meselni, lehet egyszer keszitek egy iromanyt az egeszrol, persze ha van igeny ra. A benzin most 3.65/gallon, volt mar 3.85 es 3.45 is. A postan beficcentem en is, hozzank gyalog jar a pali, leteszi a kozelben a kocsit es ugy jarja vegig a hazakat, de nuku egyenruha, ugy oltozik es beszel, mint ha a haverod lenne. Nagyon jo, nekem tetszik ez a hozzaallas. A gazdagabb kornyekeken ugy oldjak meg, hogy kint van a postalada az ut szelen es jobbkormanyos a postasauto, a pali ki sem szall belole, csak be@assza a dobozkaba amit kell es megy tovabb. Ne csak a vevonek legyen jo, hanem a melosnak is. Es mosolyognak, nem azert mert kell nekik, hanem egyszeruen ez jon beloluk, nincsenek agyonterhelve az emberek. Jah auto feltores, nalunk egesz ejjel kocsi ablak lehuzva, kulcs bent, kutya nem nyul hozza, lakas ajto nyitva, nem jon be senki, nem kell felned, de errol is irhatnek orakig, na majd egyszer osszeszedem a gondolataim es ami tortent velem.
-
kovsol
titán
tetszett
mondjuk én ha kiköltöznék külföldre akkor is inkább Európában valahova, mert azért néha jó lenne látni a családot is.
-
Igazan nincs mit! Ehhez meg hozzatartozik, hogy pl. a szomszedunk ferje dolgozik csak, 1500 dolcsi korul keres havonta es abbol is megelnek, pedig ugyanugy fizetik a kecot, rezsit, minden mast amit kell, no meg kapnak a gyerekekre segelyt vagy minek hivjak itt, kajajegy pl.
Az atlag alap melosoknak nincsenek magas fizetesek, de nem is baj, mert abbol is meg lehet elni, nem kell sporolni a gazzal, kajaval, no meg lehet tankolni es fenttartani a dog nagy kocsikat.lolll3 Jol vagyok, koszonom szepen, legyen eleg ennyi most jo?
-
lesaux
veterán
Jó nagy, de még épp kéthajtóműves repülő, mint itt aki mellettünk parkolt
A tiétek egy 767-es, a másik meg egy A330-as.
Tök jó az írás, élvezettel olvastam.
-
Vamp
senior tag
Hm, nyammnyammnyanyamnyamm... Nem semmi sztori, januárban Crossholder menni USA...
Már folyamatban van a beszámoló a 21 napos bangkoki utunkról, az sem volt sétagalopp
-
Ugyan nem tolem kerdezted, de mint info talan segiteni fog. Nalunk 4 emberre az aram kb 60 dolcsi, de ebben benne van, hogy szarasig ment a klima a melegben, ugyanennyi a gaz is, fozes, mosas, mosogatas, furdes, viz 100 dolcsi, internet 30 dolcsi a 25/4 megas kabel, a tv az dragabb, olyan 100 dolcsi korul van havonta, comcast kabel. Persze ezek olyan arak, amik nem amerikaiakra es nem zoldkartyasokra vonatkoznak, nekik olcsobb sok minden, tv, internet, kocsi biztositas pl. Atlagkereset jo kerdes. Tudok olyat, aki 8.50-ert dolgozik orankent es olyat is, aki 10k-t csesz el havonta csak takaritasra, babysiterre, mosonore es konyhalanyra.
-
Hack3er
őstag
Én Amerikába először 66-os utat járnám be motorral.
-
Infomaker
tag
faház témában: már maga a szó is érdekes, amit használnak, mert a falazás dolgokra nem azt mondják, hogy KŐműves dolgok, hanem asszem "logging", ami a fafeldolgozást jelenti úgy nagyjából.
Ja, még érdekesség: ezen a környéken (Phl mellett) minden ilyen nagy ház pincéjében volt egy radon pumpa, ami egy ventillátor, és éjjel-nappal megy. Állítólag kötelező, mert a sziklás talajban feldúsulhat ez a gáz. Persze a sógorom utánanézett, és az EUban fele annyi a határérték, pedig az EU szigorúbb úgy általában mindenben, szóval fogta, és lekapcsolta ezt a ventilátort, már csak napi 1 órát megy
Van még a pincében egy "sump pump" is, ami a talajvizet nyomja ki a csatornarendszerbe, ha az alap szintjét megközelítené a talajvízszint.
Ez a két dolog gyárilag benne van minden házban azon a környéken.
-
válasz
Infomaker #54 üzenetére
Szerintem is volt mar a torkoddal valami, vagy a kornyezetedben uloktol kaptal el egy kis bacit. Ahogy neztem boeing 767-el mentel Te is.
Asszem a 300R, annak konyul igy fel a szarnya vege. Nagy az a gep, viszont a turista osztalyon eleg kicsi a hely, de azert el lehet ferni, pedig jo magas vagyok es az ules is kenyelmes. Na azokat az ules feletti szellozoket rogton el is zartam, de a tobbi suvitese eleg zavaro volt szamomra, de persze kell a szellozes, szoval ezzel egyutt kell elni, ha repul az ember. 9 ora 10 perc volt az ut ha jol emlekszem bp-jfk, meg alltunk majdnem 1 orat a repteren araszolgatva, mert bent allt egy masik gep a kapunal, meg utana meg at is kellett szallnom egy masik gepre, szoval agyf@szt kaptam rendesen.
Amugy en is jartam mar igy a torkommal, azt a theraflu-t vagy mi a rakot ittam ra, a rite aid-ben vettem, meg persze orrverzesig a tequila meg a palinka.
-
Infomaker
tag
válasz
Ace owner #37 üzenetére
Kézitáskában nem lehet áthozni, de a bőröndben át lehet.
Hoztam már pár érdekes dolgot a bőröndben onnan: Rainbird öntözőfejek, 9 darab, olyan, mint 9db csőbomba
tettem mellé egy prospektust, hogy ha felnyitják a bőröndöt, lássák, hogy mi az.
Aztán tavaly hoztam egy speckó gyomirtótmert itthon nem lehetett azt a fajtát kapni, azzal sem volt gond.
Mondjuk minden esetben volt egy cetli a bőröndben, hogy az USA travel safety akármi kinyitotta, de nem tűnt el semmi.
Viszont az USAből hazafelé a haverom hozott egy kerámiát, mellette a walkman headsettel a kéipoggyászban, na, erre a röntgenes lány zoomolt, forgatta a röntgengépet, váltogatta a színeket, mert úgy nézett ki a röntgenképen, hogy tömör tárgy sok kábellel, mint egy bomba
-
Infomaker
tag
Így van, például turistaként ezen az úton, amit leírtam, volt is egy gondom: a repülőn marhára megfájdult a torkom. Szerintem már eleve volt benne valami baci, és a száraz levegőtől befertőzte..A lényeg, hogy kb 5 napig alig bírtam nyelni. Ha elmentem volna orvoshoz, kb többtí vagy még százezer ft is lett volna, hogy rámnéz, így aztán maradt a nonstop patika, szopogatós gyógyszer, pálinka, stb
-
Infomaker
tag
Igen, reális lehet a 350ezer ft per fő, de azt írtam, hogy a szállás az per szoba értendő, és nekünk a 4 ágyas(!) került 20e ft-ba per éj reggelivel.
(mivel idén is voltunk kint, és most már több napot voltunk NY-ban)
Speciális a helyzet nálunk, mert a feleségem nővére kint él, így aztán van hova mennünk. Dolgozni nem akarunk kint, illetve nem most. Van beadva egy családi alapú bevándorlóvízum igényünk, de az még 6 év, mire átfut, majd akkor meglátjuk.
$1 sajtburger ügyben: valóban gáz, ha ezt eszi az ember, de legalább lehet kapni ilyet is
Zadarban voltunk tavaly (Horvátország), és 20km körzetben kizárólag (!) beülős éttermek voltak jó drágán, sehol egy hambi, pizzaszelet, akármi.Igazi nagyon vidéket én sem láttam, illetve az Amish-ok környékén talán. Ez mind agglomeráció.
Faház téma: engem nagyon zavart, hogy ha kényelmesen járkálok a házban, a szomszéd szobában lévő poharak is néha megcsörrennek..Ezek a házak (pl ami előtt az autó áll) az első oldalon, 80-85 millió forintba kerülnek. Persze itt a környéket is meg kell fizetni.
-
Neki volt szallasa, de ez igen kiveteles eset. Itt altalaban a rent ami huzosabb, foleg ha bent laksz a varosban es nem valami feka negyedben. Vagy kimesz valami kulvarosi reszre, de ugy meg sok az utazas, ido+uzemanyag, a rezsi loszar a kaja viszonylag nem draga.
Az a 350k amit irt, egyaltalan nem sok, szerintem keves is egy hetre, marmint repulojeggyel egyutt.Harigata baromi sok pénzt kiadnak egy faházért. Hat jah, foleg mert az 5-6 millio dollaros villak is fabol vannak, legalabbis itt penyoban.
-
Harigata
tag
Köszi, nagyon érdekes cikk.
A faházakon eléggé ledöbbentem. A falai nem sokat érnek. Egyszer egy tanárom mondta is,
hogy bolondok az amerikaiak: baromi sok pénzt kiadnak egy faházért. Ebben azért igaza
volt. A vidéket kicsit másképp képzeltem el. Az igazi amerikai vidék az, amikor több kilo-
méter autózás után látni egy kisebb települést, vagy tanyát.Az angolok azt mondják: "az amerikaiak azt hiszik, 200 év nagy idő".
Az amerikaiak meg: "az angolok azt hiszik, 200 mérföld nagy távolság".Nagyon szép tájak vannak arrafelé, egyszer végigjárnék egy-két államot.
A városok kicsit Disneyland-hatásúak. (Azért egy ipari város negyedeire is kíváncsi lennék.)
De a jó szervezettség látszik.Üdv,
Péter -
válasz
Infomaker #36 üzenetére
Na latom elkeszult az ujabb iromany. Meg csak belelapoztam, elintezem a dolgaim es vegigolvasom. A pia tenyleg erdekes, azt en a wine and spirits nevu uzletekben veszem
, ott is csak bor van meg a tomeny piak, a sort megint mashol tudod csak megvenni.
Tibiajax Valoban sok minden olcsobb, de azert nem minden. Meg szamold azt is, hogy repulout, kocsiberles, uzemanyag, kaja+innivalo, szallas, belepok, koltopenz, meg mindig legyen nalad tartalek, itt ha bajba kerulsz kihez futsz? Segitenek persze, de az is penzbe kerul, szoval hiaba amerika, ha nem keresel csak utazol es koltesz, hamar elfogy a lovetta.
Szerintem a repjegy+1000-2000 dolcsi alatt el se indulj es meg nem is mondtam sokat. -
Jarod1
veterán
Remek beszámoló, részletes és tel infóval, nekem a postaládás történet új volt,, egyébként a garázsnyitó ketyeréket itthon is gyártották... mindenfajta kocsihoz..
-
SLYM
veterán
nagyon tetszett
-
Des1gnR
őstag
Nagyon jó írás
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Infomaker #36 üzenetére
azt is agyonverném, aki kijut Amerikába és egy dolláros meki sajtburgert vásárol....
steak minden mennyiségben, meg minden másakom mit számolsz??.. látom nem igazán jött át az írás lényege..
kb a repjegyre kell összgyűjtened, aztán már mehetsz is.. kinnt az élet joval olcsobb, mint itt, pár dollárbol megkajálsz és gondolom, mégcsak nem is egéradagokat
és minden más is olcso
egyedül csak a repjegy az, na meg az a 8-10 ora, ami odáig kivisz.... -
Infomaker
tag
Köszi a kérdéseket!
31 évesek vagyunk egyébként.
A repjegy fejenként 130e Ft volt, de a közvetlen JFK (NY) járat 120-ért is lett volna. (per fő, oda-vissza illetékkel együtt)
Ezen felül az autó kb 5-6 ezer ft per nap, és még egyszer ennyi a biztosítás. (van, aki bizti nélkül viszi el, de nem ajánlott, mert ha eltörik mondjuk az ellenfél lába egy balesetben, akkor keményen beperel, én meg még akarok újra menni majd többször is)
A vidéki árak nagyon jók, kaja, ital pár dollár (szeszesital nincs Pennsylvania államban egy normál üzletben, csak a kocsmákban kialakított shopban lehet venni)
Nagyvárosok azért drágábbak. Mondjuk az sem annyira, EU-nál bőven olcsóbb. Mondjuk egy kisebb étteremben 10-15 dolcsi per fő, bár mi olyanban szinte sosem voltunk, inkább hamburger, steak szendvics, ilyenek. Ezek a gyorskaják is teljesen másak, igazi hússal, stb., tehát mindenképpen jók ezek is. Pl. különbség: ahol laktunk, ott egy 2db-os steakszendvics krumplival 7 dolcsi, Philadelphiában az 1db szendvics 8 dolcsi.
Persze a mekiben az 1 dolláros ajánlat is jó (dupla sajtburger
)
Szállást amúgy NY mellett Staten Islandon például 20ezer ft körül per szoba(!) lehet kapni reggelivel egy új 3 csillagos szállodában. (mondjuk a szállásért nem fizettük, mert rokonoknál laktunk)
Italokat, rágcsálnivalót csak Walmartban vagy Targetben vettünk, bár ez mondjuk bent Manhattanben nehezebb (mint ahogy nagy Tescot sem találni a Váci utca körül Bp-en
Persze nyitott szemmel kell járni, sok helyen van kis eldugott hely, ami jó.
Szívesen válaszolo
k, ha van még kérdés
-
akom
őstag
Köszönjük az írást! Jó téged olvasni.
Engem igen is érdekel, mi mennyibe kerül kint (kaja,pia,nők)
Ha lehetek kicsit pofátlan elárulnád mennyi pénzt kell az embernek össze kuporgatni egy ilyen út előtt?
Ideje lenne srácok egy PH s amcsi utat szervezni
-
Tibiajax
nagyúr
vigyázzak mert legközelebb "you can kill somebody"
fasza írás, jó neked....
azt meg lehet kérdezni, mennyi idős vagy? -
Ace owner
addikt
Nekem is nagy álmom kijutni. Úgy cakk-pakk mennyibe fáj egy ilyen út?
-
lolll3
tag
Jó volt olvasni!
-
ez kurva jó volt
-
dave666
aktív tag
Köszi az élmény beszámolót, ezt is nagy öröm volt olvasni
Én is szeretnék eljutni valamikor, már az unokatestvérem 10 éve van kint -
Szuper írás, én személy szerint imádom Amerikát. Jó volt olvasni
-
feka007
veterán
Az ottani politikai uralomról nem beszélnék, de amúgy maga az ország gyönyörű lehet élőben valóban. Ellentétben Angliával, ahova tényleg csak megélhetési célból érdemes menni, de amúgy egy cseppet nem vonz. Mondjuk én nem mennék el egy annyira más világba életvitelszerűen sztem, mint Amerika. Inkább Németország, ott talán még angollal is el lehet lenni. Bár addig azért még úgyis van esély a német elsajátítására is, nem az a bonyolult nyelv angol után
-
alcsa
senior tag
Jó volt olvasni, az írásod, úgy éreztem, hogy én is ott vagyok és nézelődök. Köszönöm.
-
B.Tibi
tag
Ezen az ablakon amit kinyitottál, bejött egy kis friss levegő. Áh -jól esett.
-
Tibi86
aktív tag
Nagyon faja kis írás!
Úgy voltam vele, hogy csak végig pörgetem, de aztán nem tudtam abbahagyni az olvasást!
Köszi a beszámolót. -
slynevem
tag
Élmény volt olvasni, én Kanadába tervezem a kijutást(rokonokhoz) csak még össze kell rá szedni a pénzt
-
kisbalázs
tag
Fasza kis beszámoló érdekes hogy megjegyezted az akcentust mert egy ismerősöm kint dekkol és azt mondta hogy kifejezetten szeretik a magyar akcentust. Csak nem tudják hogy az az
Amúgy az amish-ek a németnek egy régi változatát beszélik és svájc környékéről jöttek. Engem annyira nem vonz amerika hogy odaköltözzek de egyszer megnézném az tuti. Meg amíg beszerzek én is dodge chargert csak nem újjat hanem 69 set...
-
X Factor
addikt
Tetszett, ha van még, gondolom mások nevében is mondhatom h. várjuk
-
balpeter04
tag
Nagyon jó kis élménybeszámoló, tetszik a sok egyéni megfigyelés és sztori!
-
pityke_
csendes tag
Az Intercourse Pretzel Factory neve elég érdekes. Itthon furán néznének egy ilyen névre.
Remek írás egyébként, jó volt olvasni. -
Vakegérke
félisten
Tetszett, köszönöm az élményt.
-
KAMELOT
titán
Szuper sztory!
-
peetmaster
senior tag
Amint hazaérek melóból, már olvasom is végig! Az első pár bekezdést elolvasva igéretesnek tűnik a cikk.
-
banhammer
veterán
Az írás pedig érdekes.
-
amanoba
őstag
nagyszerű beszámoló, újfent megerősített abban, hogy ide bizony el kell jutnom.
-
Infomaker
tag
Köszi a sok kommentet örülök, hogy tetszett
-
ruzsabazsa
aktív tag
Szép kis írás
Én Görögországban voltam nyaralni idén(10nap) és ott is szintén nagy a különbség a mi országunkkal összevetve.Nagyon tetszett.USA se semmi,bár az olcsó chips+kóla+fánk kombó olcsó ára lehet rossz formába hozna
Egy jó barátom egy hónapot töltött kint és ő is szintén jó emlékekkel jött haza
-
kmisi99
addikt
Ez az írás fantasztikus volt. Most még jobban fellobbant a vágyam Amerika iránt. Nagyon jó volt olvasni ennek az írásnak minden szavát. Egyszer biztos ki fogok menni.
-
Met
nagyúr
Remélem következő életem ott fogom leélni
-
albert8
veterán
NAgyon jó irás
köszi hogy megosztottad velünk is
nekem is célom kijutni és megnézni pár csodálatos dolgot -
MonsterRS
csendes tag
Remek írás!
-
F_Gergely
őstag
Jó kis irás, nagyon tetszett, még egy pár év és ha itt nem változik valami, akkor cuccolok... Inkább ámerika mint anglia.
-
Káosz Kölyök
csendes tag
Nagyon nagy élmény volt olvasni! Köszönöm a beszámolót! Nagy álmom eljutni egyszer Amerikába! Köszönöm még1x!
-
LackoMester
addikt
Köszi az élménybeszámolót, jó volt olvasni.
-
Tibor92
tag
Jó, szép írás, gratula !
-
gamek!ller
őstag
Nagyon jó írás, grat hozzá!
Irigyellek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A múltkori (New York 1 nap alatt) cikkem után elmesélem hosszabban is, merre is jártam az USA-ban.
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nyáron startol a Nintendo Switch 2
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest