Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegeanabol
aktív tag
Szép munka.
Gratulálok
-
vzs
tag
Szia, ilyen szivacsokat hol lehet venni? Mennyire csillapítja a hangot? Nem tartja bent a meleget?
-
mrdan206
tag
Jééé itt a pumpám amit vettem
-
Smiko_
csendes tag
válasz
Rob_Taylor #23 üzenetére
Motorok szabályzását több féle képen meg lehet oldani.Végül is attól függ milyen motorról van szó,de sztem ezt te is tudod.Nekem hasonló pumpáknál az amplitúdó csökkentése bejött.
-
Kantorpe
tag
En ugy tudtam, hogy ezeket kifejezetten nemszabad foldelni.
Ha valami baj van es lefoldeled, akkor lesz belolle igazi birkozogep.
Ps: Multkor kioktattak, hogy olyan mar nemigen van, hogy foldeles, null vedelem van, vagy valami hasonlo.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Grat!
Jó írás,éljen a barkácsolás (persze csak igényesen)
-
shteer
titán
aha, egyre gondoltunk kb
a cikk melyik részére gondoltál pontosan? elég hosszú
és pl a fénycsövek inverteréhez sincs földelés
hozzá kell tenni a cikkemhez, hogy vhol az innovatek oldalán van egy leírás az átalakításról... azt megnéztem, de a linket már nem tudom és a kereső sem hozza be - a folyamat pedig lépésről lépésre megegyezik az általam közölttel
-
azbest
félisten
Hát ahogy a képen látni, és ahogy írtad is, az eredeti 230as módban volt védőföld, csak csonkoltad.
Szerintem nem csak azért van föld, hogy házat földeljen (jelen eseteben műanyag lévén pláne nem), hanem ha vlaami gond lenne és szivárogna, akkor adott esetben ne téged válasszon a 230 hanem a földelés vezetékét, mivel a fémnek mégiscsak jobba vezetői képessége mint az embereké. (Bádogember for president)
Nameg attól hogy van a gépházon földelés még el tudom kézelni hogy a hűtőblokkok vagy esetleg szivárgó szivattyú majd szépen megráz meghibásodás esetén. Főleg ha közben a földelt házon van a másik kezed.
Viszont, olvastam valami érdekeset [link]
Szal elképzelhető hogy az invertált áram másképp viselkedik mint a hagyományos... szal lehet ráhibáztál hogy nem kell földelés. (Sőt akár az is lehet, hogy tilos). Valaki elektomosságban járatos tudhatja megmondani, hogy az invertert hogyan lehet alkalmazni. -
Smiko_
csendes tag
Na nemtom, én nem látok benne földelést.Még nem találkoztam merülő pumpával amin lenne föld.
Álltalában Choosen Atman pumpákat használok, kapható belőlük kerámia tengelyes is.Eléggé vibrálnak,meg hangosak is kissé, de ha bekrepál nem kell kiadnom ertük 15e-nél többet.Haverom nemrég jött haza chicagóból,csak később jutott el az agyamig hogy tudtam volna vele hozatni Laing D5-öt kb. 40e-ért.Azóta is szidom magam érte. -
ftc
nagyúr
Mennyire ad szinusz jelet a cucc?
-
shteer
titán
nekem már nincsenek a-data ramjaim
de nem nyertem sokat az újakkal sem
ha tehetném, vennék jobb szivattyút, de arra most nem akarok költeni
ha kiváncsi vagy a radiátorra, nézz be a blogtopikomba -
MaSzKa
senior tag
grat nekem is a-data ramjaim vannak
és én csak eheim szivattyút vennék, mert az németés 3gari is van rá
a radiátorrol nem írtál semmit
-
Smiko_
csendes tag
Nincs ebben semmi meredek.Ez az áramkör konkrétan egy dc-ac átalakító,ismertebb nevén inverter.Nem túl nehéz házilag összedobni egyet, bár 2.5k nem volt sok érte.
Vegyük pl. hogy a pumpa 10W-os ami 230VACról húzott efektív árama kb.43mA.Mert ugyebár P=U*I.Ha ideálisnak tekintjük az átalakítót akkor pedig 12VDCről kb.830mA.De a valóságban az átalakító hatékonyságát figyelembe véve inkább kb. 1A.
Sztem nem rossz ha vkinek DC-s pumpája van mert ugye annak a fordulatszám szabályzásához elég egy buck átalakító, míg egy AC-shez egy komplett amplitúdó szabályzó kell.amit nagyságrendekkel nehezebb tervezni,építeni.
Juteszembe, földkérdés.Bár EHEIM pumpa még nem járt a kezemben amennyire én képekről le tudom sasolni a pumpa háza műanyag,csak fémből készült borítást szokás földelni. -
azbest
félisten
a 12->230 azért nem feltétlen jelent nagy energiamennyiséget... mert ugye ott az amper is
Szal ha belegondolsz a proci is megehet akár 100w ot és az is a táptól kapja.. a 100Wos izzó meg 230ról...
Viszont a 230 az kis ampernél is megüt, mert nagyobb feszültség jobban szaladgál mint a kicsi. Szal nem hiszem hogy jó ötlet föld nélkül tapizni a házat így.
Erre példa volt fizika órán annó demonstráció:
230 -> pár voltra tekercsekkel áttranszformálva... 100as vasszög odatesz... vörös izzás.
Tanár kérdése: na ki akarja kipróbálni ugyanezt a kezével.. persze gondoltuk nem normálishát akkor ő.. odatette.. semmi... mert ugye az ember nem olyan jó vezető (lásd politikusaink
) mint a szög.
-
KrAt
veterán
Frankó írás, grat
#1: sztem azért, hogy csendesebb legyen
-
azbest
félisten
Miért kellett a rotort cserélni?
Jól értem, hogy az az elektronika 12V DC-ből 230V AC-t csinál?
Új hozzászólás Aktív témák
lo A vízhűtésem összeállításakor fő szempont volt a költséghatékonyság. Az akkoriban kapható...
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automobilista 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Sorozatok
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Új Lenovo IdeaPad Slim 5i Prémuim Gamer Processoros Laptop 14" -30% i7-13620H 16/1TB FHD+ OLED
- Új Lenovo Yoga 6 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 13,3" -35% Ryzen 7 7730U 16/512+Toll
- AMD Ryzen 7 3700X
- Zsír Dell XPS 13 9305 Prémium "Kis Gamer" Ultrabook 13,3" -50% i5-1135G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Maono Lite AM200 Podcast Equipment For Creators
- Asus TUF GAMING B460-PLUS alaplap,hibátlan működéssel,csomagküldés 1490ft-tól!
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2C3200C16,hibátlan állapotban!
- 22" FullHD "Gamer" Monitor-Pc
- Intel DQ67SW alaplap I3 2120 Processzorral Eladó!
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / Alza garanciával.
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest