Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiko_
csendes tag
válasz
Rob_Taylor #23 üzenetére
Motorok szabályzását több féle képen meg lehet oldani.Végül is attól függ milyen motorról van szó,de sztem ezt te is tudod.Nekem hasonló pumpáknál az amplitúdó csökkentése bejött.
-
Smiko_
csendes tag
Na nemtom, én nem látok benne földelést.Még nem találkoztam merülő pumpával amin lenne föld.
Álltalában Choosen Atman pumpákat használok, kapható belőlük kerámia tengelyes is.Eléggé vibrálnak,meg hangosak is kissé, de ha bekrepál nem kell kiadnom ertük 15e-nél többet.Haverom nemrég jött haza chicagóból,csak később jutott el az agyamig hogy tudtam volna vele hozatni Laing D5-öt kb. 40e-ért.Azóta is szidom magam érte. -
Smiko_
csendes tag
Nincs ebben semmi meredek.Ez az áramkör konkrétan egy dc-ac átalakító,ismertebb nevén inverter.Nem túl nehéz házilag összedobni egyet, bár 2.5k nem volt sok érte.
Vegyük pl. hogy a pumpa 10W-os ami 230VACról húzott efektív árama kb.43mA.Mert ugyebár P=U*I.Ha ideálisnak tekintjük az átalakítót akkor pedig 12VDCről kb.830mA.De a valóságban az átalakító hatékonyságát figyelembe véve inkább kb. 1A.
Sztem nem rossz ha vkinek DC-s pumpája van mert ugye annak a fordulatszám szabályzásához elég egy buck átalakító, míg egy AC-shez egy komplett amplitúdó szabályzó kell.amit nagyságrendekkel nehezebb tervezni,építeni.
Juteszembe, földkérdés.Bár EHEIM pumpa még nem járt a kezemben amennyire én képekről le tudom sasolni a pumpa háza műanyag,csak fémből készült borítást szokás földelni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A vízhűtésem összeállításakor fő szempont volt a költséghatékonyság. Az akkoriban kapható...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest