Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szucsixxx
csendes tag
Én mindíg azt hallom,hogy 8 cd-től lehet,de akkor az télnyleg egy fél élet lesz,mire az megnő igazán hosszúra...Nekem 45 cm
volt,amikor rastáztuk,és most ( 8 hónappal késöbb) 35 cm,de már színte kő kemény,úgy veszem észre,hogy már nem fog jobban összemenni...Vagyis mondhatjuk,hogy felére összemegy.
TUDOMTUDOM nem is így van vagy vmi ilyesmi jön,de ez CSAK az én tapasztalatom/észrevételem lenne
-
Kis-D
újonc
hmmmm???????????????,

-
Kis-D
újonc
Sziasztok!Hány cm-től lehet berastázni?Az enyém 14cm az jó?Mennyit ránt össze a rasta?
-
Jam.
aktív tag
Na végig olvasgattam a topic-ot, mert én is gondoltam már rá, hogy megcsináltatom a hajamat, de amint olvasom azért sok vele gond.
Na meg az ára sem elhanyagolható, inkább marad a mostani hajam.
Egyébként most ilyen van:
Ezzel nincs sok gond, 1,5 óra alatt elkészül, hetente kibontom tehát mindig meg tudom mosni és ráadásul nekem ingyen csinálják.
-
-
buci_
tag
ehh

big up bwoay! ezek a vitatkozasok nem voltak semmik
igazabol most csak azert irok, mert lehet lesz szerencsem (ha Isten is ugy akarja) hogy ''valosagosabban'' is meglessek egy-ket ''igazi'' rasztát, mert 10 honapra elmegyek Dominikara, ami ugye szomszedos sziget Jamaikaval, ugyhogy legrosszabb esetben majd atuszom es megtekintem milyen is eloben..huhh.. belegondolni is rossz..vagyis jo..
-
Szucsixxx
csendes tag
AJAJAJJJJ!!! Rosszul emlékeztem ( nem épp a kedvenc tárgyam a tv,és nem vágtam a különbséget
)! SZóval a JAKOPCSEK-ben lesz nema Mónikában.... 
-
bwoay
nagyúr
válasz
Szucsixxx
üzenetére
ami engem illet,
én fürdés után kirázom a vizet a hajamból
(mintha koncerten headbangelnék, fröcsög szanaszét),
aztán ennyi, napon 15 perc alatt viszonylag száraz is lesz.
Itthon, esti hajmosás után ugyanez
(csak már lassan faltól falig csapódik a hajam a fürdőszobában,
ami nem túl nagy), aztán törölközőbe tekerve kicsavarom,
utána kb 5-10 percig turbánnal a fejemen flangálok,
és végeztünk is, megyek aludni, reggelre megszárad.
ja bocs, most látom, hogy tapasztalt rastákat kérdeztél,
én meg nem vagyok rasta... -
bwoay
nagyúr
''én nem szólok be a ti pocskondiázásotokba, te ne szólj be a hozzászólásomra.''
nem értem, hogyan vonható párhuzam a kettő között.
te nem szólsz bele egy személyes vitába (ami nem rád tartozik,
bár az is igaz, hogy nem is itt lenne a helye),
ezért én ne reagáljak egy hozzászólásodra, amit ide, a topicba,
nekünk szántál?
''A topic címe raszta, leírtam én mit gondolok róla.''
A raszta egy vallás neve, ez szerintem kiderül a topicból.
A haj neve dreadlock, ezt is megtudod, ha nem csak a címet olvasod el.
Amiről pedig te kifejtetted a véleményed, az az általad a metrón látott
igénytelen, mosdatlan fejű figura volt,
ebből kiindulva általánosítottál egy jót,
holott a topicban többek között az is elhangzik,
hogy a dreadlockot ugyanúgy szokás mosni, mint a ''normális'' hajat.
Namost uram bocsá', de hadd háborodjak már fel azokon az ostoba tévhiteken,
amik erről a hajviseletről keringenek, hiszen ezek a primitív mendemondák közvetlenül érintenek engem is, és számomra igenis sértő,
ha valaki kétségbevonja a személyes higiéniával szemben támaszott igényeimet.
Jómagam is rengeteg mocskos fejű, bűzlő, mosdatlan emberrel találkozom
(akár buszon, akár metrón, akár utcán),
de ennek a ''jelenségnek''az égvilágon semmi köze nincs sem rastához,
sem dreadlockhoz.
szóval te kifejtetted a csöppet sem pozitív véleményed egy olyan dologgal kapcsolatban, amiről lényegében semmiféle információval nem rendelkezel,
annak ellenére, hogy mindezt megtaláltad volna itt a topicban.
így most azt gondolod, hogy indokolatlanul lettél lehurrogva,
és sárbatiportuk a szabad véleménnyilvánítással kapcsolatos jogaid.
furcsa egy ember vagy te. -
Szucsixxx
csendes tag
Egy olyan kérdés,amiben a NAGY TAPASZTALT rastákat kérdeznék,és tényleg EZT SE vitatkozásként KÉRDEZEM!

Ha tegmészetes vízben fürödtetek,akkor utánna csak úgy hagyjátok a dread-eket,vagy vagy törölközővel megdörzsölitek,nyomkodjátok,vagy mit csináltok vele?
-
roadrunner
csendes tag
válasz
Szucsixxx
üzenetére
Szucsixxx>köszi a törölközés+hajvégmegcsinálásos tippeket!
én havonta kb.3órát foglalkozok vele,nemolyan szép,de nincsenek benn csomók meg minden ilyesmi,sőt ahogy az egyik hozzászóló(dat) írta nincsenek se por,se piszok.szal annyira azért nem undorító ám
de viszont ha láccik mondjuk 4-5centi fényes haj az nagyon undormány..
[Szerkesztve] -
roadrunner
csendes tag
ugh micsoda vitából maradtam ki.szerintem ti idősebbek vagytok nálam,dehogy ennyi eszetek legyen.ilyenen problémázni jéé

énis megnézhetem a mónikát?
-
Szucsixxx
csendes tag
Jó nem tudom,hogy mennyire lesz erröl szó,de anyám mondta,hogy holnap nézzem a Mónikát,emrt lesz benne egy seggigérő rasta infós zseni,és vezető pozícióban van,és erről lesz szó. Ha ráérsz nézd meg,hátha mond vmi újat
. Én mág csak a haja miatt is megnézem
.
EZ OFF TOPCIC beírás,kérek mindenkit,ezért ne bántsatok,hogy ezt írtam!
. -
tildy
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Pl. hogy nő nem lehet jó informatikus.
Gondolom erre rátenne még egy lapáttal ha ilyen hajam lenne. Itt is olvashattad, valaki szerint ez ''igénytelenség''. Szerintem nem az...Nagyon nem. -
dat
senior tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Sosem undorodtam attól, hogy valaki másképp gondolkodik mint én. Pl ha te szereted a töltöttkáposztát én meg nem, akkor max. a töltöttkáposztától undorodok, nem attól, hogy te azt szereted. Ennyi. És szerintem ennyit is mondtam. Jó éjt!
-
GombócArtúr
senior tag
azt hiszem kár ezt a meddő vitát folytatni, igen valóban nem te voltál az első aki azt mondta.
Javasolom hogy próbálj meg ne undorodni attól hogy más bizonyos dolgokról másképp gondolkodik mint te. Lehet neked is van olyan dolgod (esetleg viselkedési formád) amit egyes emberek nem szeretnek de tolerálnak és elfogadnak.
Jóéjt! -
dat
senior tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Úgy láttam nem csk én vagyok az egyetlen, aki leírta a véleményét meg a gondolatait. (Mert mily meglepő, nem csak a címet olvastam el), ezért mertem írni.
-
dat
senior tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Gondoltam a fórum arra való (mint a neve is mutatja) hogy az ember leírja mit gondol egy témáról. Ha ez neked nem tetszik, oké, de attól még ez van. Ha te szereted a rasztát ám legyen, nekem nem tetszik. Különbözőek vagyunk, ez van... Ha nem érdekel a másik véleménye akkor ne nyiss topicot...
-
Szucsixxx
csendes tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére

-
GombócArtúr
senior tag
neharagudj dat! tényleg, bocsi!
Adj már légyszi tanácsot hogy a topic latógatói pont olyanok lehessenek mint TE!Lécci világosíts már fel hogy mi a nem gáz, és hogy milyen sprét ildomos használni és milyen pólót kell felvenni az utcán ami nem ''gáz''! Az egész ph a te elképzeléseidnek akar megfelelni!
NAaa annyira kiváncsiak vagyunk a véleményedre! (mint az előző hozzászólásodra) -
dat
senior tag
a szenvedélyes részt női rasztára értettem, és úgy is írtam...
Ami a többit illeti gondolhatod hogy az is roppant érdekes, ahogy ti külditek el a egymást melegebb éghajlatra itt a topicban. Szóval én nem szólok be a ti pocskondiázásotokba, te ne szólj be a hozzászólásomra. A topic címe raszta, leírtam én mit gondolok róla. Ennyi.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
te, ne haragudj, de legközelebb, ha nagyon unatkozol,
akkor inkább kapcsold be a TV-t, vagy fogj a kezedbe egy könyvet,
minthogy beleírkálsz topicokba,
amiknek maximum a címét olvasod el...
komolyan mondom, elég lett volna legalább 3 HSZ-t elolvasni...
nade azért köszi, hogy megosztottad velünk ezt az
''egyszer láttam valamit a metrón'' storyt, roppant tanulságos volt.
mától asszem én sem mosom többet a hajam,
és a Balatont is elkerülöm.
egyébként nyilvánvalóan elképzelni sem tudod,
hányan szeretnének ''szenvedélyesen'' beletúrni a hajamba
(utcán, boltban, akárhol),
csak az ilyeneket rendszerint elhajtom melegebb éghajlatokra. -
bwoay
nagyúr
válasz
Szucsixxx
üzenetére
vedd már észre magad, itt egyedül te kötekszel velem,
mert szerinted annak ellenére, hogy már hosszú évek óta vagyok dread,
nem érthetek jobban a témához, mint te,
aki már annyi mindent (megjegyzem: faszságot) OLVASTÁL az interneten.
azt nem rólad írtam, hogy fájnak a hajhagymáid,
hanem már tényleg olvastam ilyet, mert ugye az emberi butaság határtalan.
amúgy meg olvasd vissza a saját HSZ-ed, te aggódtál,
hogy ez-meg-az mennyire fogja megviselni a hajhagymákat,
de mintha erre már nem is emlékeznél... -
Szucsixxx
csendes tag
Te most direkt ezen lógsz,h minden mondatomat kifikázhasd??? Én igenis azt akarom,h a tövéig rasta legyen,mert annál nincs undorítóbb,ha 15-20centi normál fénylő haj a teteje...
És nem fájnak a HAJHAGYMÁIM, a vérzésre meg nem is írok semmit...
Te végig azt hajtogatod,amit a rastafaristák,talán mert az lehetsz... De erröl már itt volt szó,hogy ki ápolja ki nem,és a vége mindíg az elsz,hogy a rastafaristák azt mondják,hogy semmit soha, a dread-esek meg hogy itt ér hozzá,ott javít rajta... Csak úgy megemlíteném,hogy a topik nyitója is azzal kezdte,hogy hol lehet csináltatni, meg a kérdések nagyrésze a csináltatás/csinálásról szólt,és nem arról,hogy ha nem érek hozzá,akkor 1.5 mulva nekem is összál,és akkor semmi értelme hogy ideírtam blablabla... Úgyhogy ha erről szül a topik,miért kell mindenembe beleszólni? Ha kötekedni akarsz,menj a chat.hu-ra!
Én itt be is felyeztem,ha továbbra is foyltatni akarod,akkor modnom,hogy NEM FOGOK VÁLASZOLNI NEKED!
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Raszta haj. PFF.. Még srácoknak oké, úgyis dúl most itthon ez a jamaican feeling (ami önmagában is gáz), nade amikor lányok ''rasztásítanak''

Milyen romantikus lehet abba a hajba szenvedélyesen beletúrni. pfff.... fujj..
Egyszer állt előttem egy srác a metrón elég közel háttal, láttam a rasztás haját. Súlyos volt. Por, piszok, ocsmány.. Azt meg nem tudom milyen, ha valaki bemegy a vízbe pl strandon. Szép lehet utána (a víz is meg a haja is). -
bwoay
nagyúr
válasz
Szucsixxx
üzenetére
''úgyhogy nem is folytatom...''
hálás köszönetem!
amúgy meg az én ''baromságaim'' mögött 8 év tapasztalata áll,
a tieid mögött meg kb az 8 perc, amennyi idő alatt átfutottad ezt a topicot.
de tőlem nyugodtan kend a hajad mézzel vagy bármivel,
aztán kezdj neki csomózni, csak majd küld fotót az eredményről,
hadd röhögjek egy jót!
szép álmokat!
(én legalább nem valami kötött/horgolt mézeskaláccsal a fejemen fekszem le aludni
) -
bwoay
nagyúr
válasz
Szucsixxx
üzenetére
''2 napon volt,mire végigolvastam a topicot,és nem írt senki arrol,hogy mit csinál a lenövéssel ?''
talán azért nem találtál erről információt,
mert a tövével nem szokás csinálni semmit,
elvégre pár cm lenövés után magától összeáll
(bármilyen hihetetlenól is hangzik ez egyesek számára).
Egyébként már leírtam ezt egyszer, úgyhogy az sem igaz,
hogy senki nem írt erről...
igaz, vannak elvetemült emberek, akiknek meggyőződésük,
hogy egy tincsnek egészen a fejbőrig össze KELL állnia
(mint ahogy az a ptk-ban is le van írva :J)
de ezek az elképzelések pont azoktól származnak,
akik képesek napi 1 órát horgolni, waxolni,
sodorgatni, hogy a végén megállapítsák:
tök szép lett a hajam, csak kár, hogy fájnak a hajhagymáim,
meg vérzik a fejbőröm... nekik innen kívánok további jó csomózást,
meg törölközőzést! -
bwoay
nagyúr
válasz
Szucsixxx
üzenetére
''ha megcsinálod egyszer gyönyörűre,akkor utánna tényelg nem kell vele szöszmötölni,és ugyanolan marad,csak hosszabb lesz''
óóó, hát persze!
sőt, ha befonod, akkor meg onnantól kezdve ahogy nő,
mindig befonja majd saját magát. hiszen a hajad EMLÉKSZIK,
hogy mit csináltál vele, és majd igyekszik mindig ehhez mérteni nőni.
okos -
bwoay
nagyúr
válasz
gregorik
üzenetére

tök egyetértek. én mindig is azt vallottam, hogy a dreadlock egy kimondottan igénytelen hajviselet, mármint a mosáson kívül nem igényel törődést.
aki naponta képes basztatni, arról megvan a véleményem,
mert szerintem pont az a szép a dreadben, hogy egy TERMÉSZETES hajviselet,
és szvsz úgy szép, ahogy van, hiába állnak ki belőle hajszálak.
ha valaki a szalon-dreadlockot szereti, akkor nyirbálja, meg tartsa karban, kenegesse döglött galamb vérével, vagy olvastasson rá cigányasszonnyal, stb,
de az ilyen baszakodás annyi időt igényel, hogy az ilyen ember viszonylag gyorsan megszabadul ettől a hajviselettől.
vagy ismer valaki olyan dreadet, akinek seggig ér a haja,
és úgy néz ki, mint aki most pattant elő a vidal sassoon hajszalonból?
na, ilyen nincs is, max műhajjal, farsangra... -
Szucsixxx
csendes tag
válasz
roadrunner
üzenetére
Törölközőzés: Fogsz egy jó bolyhos törölközőt,és elkezded vele kölkörösewn dörzsölni a fejbőrt...NAgyon szépen összeáll a tincs tövéig,csak k*** fárasztó.És egy nagyon picit a leges legtöbe mindennel össze ,,ragad'' úgyhogy azt szét kell tépni,az max 2p.
A vége: énnekem is ilyen normál haj a vége,vagyis a tetejének még,de az ajlát már emgcsináltam angyon szépen ilyen ,,csonkára
''.Azt úgy,hogy bewaxozod,és a tincs itányára ( és persze a hajszálakéra) merrőlegesen elezded sodorni,és emgy egy nagy kócod,azt megint megwaxozod,és normálisan is megsodrod..3 nap alatt TÖLÉLETESEN keményre összáll,vagy szétkön,és próbálhatod újra...Hogy mondjam... 10ből 6 úgy amrad,a többi 2, úgy is összejön
. És így szép nem szétjött tincsvégeket kapsz, és jó NEHEZEKET,mert mint aki egy idelye rasztát visel,tudja,hogy a súj számít,emrt amúgy angyon oroszlánkirályos
... -
Public Enemy
csendes tag
Sziasztok!
Van 1pár yofej rasztás haverom. Bírom őket jókat szoktunk szívni. Roll it up Light it smoke it up inhale exhale! Peace!

[Szerkesztve] -
gregorik
senior tag
válasz
roadrunner
üzenetére
két iskola létezik etéren: az egyik hagyja, hogy szétálljon a vége, a másik naponta szöszmötöl vele, mint egy b*zigyerek. elnézést. én az előbbit képviselném
. -
roadrunner
csendes tag
még aztakarom kérdezni,hogy ti mit csináltok a tincsek végeivel?mert nekem mindigszétjön és visszakunkorodik,úgymeg nagyon undorítóan néz ki.
a törölközős megoldást is légyszi írd le!köszönöm! -
GombócArtúr
senior tag
bár bwoay az öreg motoros, de nekem az a tapasztalatom, hogy a samponos hajmosás nem tesz jót az összetapadt hajszálaknak...
-
dannnnn
senior tag
hi all
nekem kb 50 cm es hajam van... az ok hogy ezt be lehet rastaztat jol de.... ez kb mennyibe kerül??? (mar biztos esett erröl de nem olvastam vissza) -
Szucsixxx
csendes tag
válasz
roadrunner
üzenetére
Akkor eddig nincs új és jó ötlet,marad a törölközőzés. Amint meg már írtam: A horgolótű egy ******** *** * **** **** gyilkos
. -
roadrunner
csendes tag
válasz
Szucsixxx
üzenetére
hi!
én még nemhallottam a törölközős módszerről.én sodorgatom aztán egy idő után nemjön szét.persze nekem mégcsak max4-5centi van lenőve-besodorva,és ez a pár centi lénygesebben vékonyabb az 'eredetinél'.a kifoszlott hajszálakat eddig visszaerősítettem a dreadhez az általam kevert ''muttyal''.most meg csináltam 'rasztagépet',ami végülis a legvékonyabb hegedűhúrból van és csak a végére hajlítottam egy kunkort.abba befűzöm a kifoszlot szálakat aztán visszahuzogatom,ez persze kúrvasok idő,sok baszakodás,nameg magamnak nemis nagyon tom megcsinálni.gondolom ilyen elven működik az a harisnya izé akármi
amit írtál!nekem még javasolták a horgolótű használtatát,de addig még nemjutottam el hogy vegyek egyet és kipróbáljam. -
Szucsixxx
csendes tag
Te kb. hány rasztát csináltál csongrádon? eddig ott egy JÓ rasztát láttam,de az is kezd szétjönni (mivel küztudott,hogy ha nem foglalkozol eleinte sokat a fodrészos rastával,akkor szétjön). De az új korában Tényleg nagyon jól nézett ki
!
Ti hallottatok már a MELKÖLŐ más néven harisnyaszemfelszedő tűrö
? Ha egy rasztának ez az álma
. Biztonságizáras horgulótű. Mert Valljuk he,a nem fodrászos,és nem exmikrofonfejű arcoknak mindíg nagoyn sok szál kiáll,és az csúnya! Na ez a emgoldás,emrt nem tudom ti mennyit próbálkoztatok horgolótűvel,de elmondom,hogy AMIKOR A K** Tincs küzepén van? AKKOR BÍR AZ A S*** IS MEGAKADNI
,HOGY 30 PERCIK CSAK SZENDEDJ VELE!
Na igen, 2 napon volt,mire végigolvastam a topicot,és nem írt senki arrol,hogy mit csinál a lenövéssel
? Mármint A haja természetesen nő tovább,és nemv agyunk nefkák,úgyhogy az nor. haj ami ott van. És ki mit tesz/tett ezellen? Mert aki nem tesz semmit (le van nőve) annál igénytelenebb undorítóbb (fehét) ember nincs! Edig hallottatm a törölközőzésröl ill. a csomókötésröl. A csomókötés amikor lenő,akkor nagoyn csúnyán néz ki utánna,a tör. után meg eszméletlen szép az alja,teljesen a fejbőrig rasta,CSAK azért az tényleg egy durva múdszer,féltem hosszú távan a hajhagymáim
.
HÚÚÚHH! Írtam eleget,kérem midnenre SOKAT válaszolni!
-
bwoay
nagyúr
válasz
roadrunner
üzenetére
hánemmondanám, hogy szabályos... szépen burjánzik, mint a fa gyökere.
nem vagyok rasta, csak dread.
a hajam kb a hátam közepéig ér, de már írtam korábban. -
roadrunner
csendes tag
már 8 éve?aztaqrva..
meddig ér a hajad és tökszabályos a dreadek?
köszönöm ezt a mosásos infót,asszem még várok vel pár hót és megpróbálom mosogatni.
egyébkét nagyon rendes'srác'(nemtom hány éves) vagy,kevés embertől(rasztától) lehet ilyeneket kérdezni úgyhogy válaszolnak is rá.KÖszi!
kúúl ez a fórum -
bwoay
nagyúr
válasz
roadrunner
üzenetére
de, persze, minden mosás után szétjön, és újra kell csinálnom az egészet

figyelj, mint már írtam, kb 10 éve nem vágtam le a hajam
és legalább 8 éve vagyok dread,
5-6 naponta mosok hajat,
ezen kívül nyaranta rendszeresen füdöm a Balatonban,
szerinted szétjön? mitől jönne szét?
a hajszálak egymásba szövik magukat,
ezt nem oldja a víz, max valami sav! meg dinamittal ki lehet fésülni.
A frissen megcsinált dread a hajmosás során sokszor még jobban összeáll,
így megeshet, hogy szép lassan még rövidebbek lesznek a tincseid,
mondjuk 10 cm, mire eléri a végleges halmazállapotot.
Nem tudom, milyen hosszú a hajad, dreadben annak a felével érdemes számolni,
szóval ha 30 cm volt, akkor 15 centi hosszú dreadlock lesz belőle kb.
És értelemszerűen növekedésben is így kell vele számolni,
pont feleannyival lesz hosszabb egy tincs, mint amennyit a hajad nő,
hiszen ennyire összeáll.
ja, a sampon szerintem tök lényegtelen, használd azt, ami eddig is bevált.
Annyi a különbség, hogy a hajad jobban igénybe veszi, szóval valami hajtápláló nem árt, de olyan sampon nincs, amitől jobban összeáll, vagy ilyesmi.
Szokták mondani, hogy parfűmmentes kell, meg olyan, ami után nem maradnak vissza mindenféle kemikáliák, de hát könyörgöm, ez nem a dreadlock miatt szükséges (elvégre az csak haj),
hanem amúgy is ilyet lenne ''egészséges'' használni mindenkinek a fejbőrére. -
Totyi
őstag
Jóvanna...
...bocsesz mkinek,ha a lelkébe gázoltam.Nem akartam,csak kííváncsi voltam.A nem mosást meg említik itt elegen,csupán ezért mondtam.A kosz meg az előzőből fakad.Tényleg bocs...úgy látszik ezt a stílust nem nekem találták ki...hordjátok egézséggel.
-
bwoay
nagyúr
válasz
roadrunner
üzenetére
hagyd lenőni, összeáll magától, türelem.
akkor nyeri el a végleges formáját, amikor már jól lenő.
amikor megcsinálod (már amennyiben csinálja az ember),
bármilyen módszert is választasz, sosem lesz teljesen olyan,
mint amikor lenő, és magától áll össze. -
bwoay
nagyúr
Nem értem, mitől lenne tiszta kosz...
Illetve értem: van egy ilyen ''népi'' hiedelem (amit tudatlan emberek terjesztenek),
hogy a kosztól áll össze. Ez abszurdum, mert ahhogy, hogy a hajat egyben tartsa, legalább PalmaTex erősségű ragasztóanyag kellene,
az ember fejbőre meg (tudtommal) nem termel kátrányt.
Ami engem illet, 5-6 naponta mosom meg,
nem nevezném sem koszosnak, sem ápolatlannak.
''Nem tudod kifésülni'' Én még nem nagyon találkozam olyan (férfi)emberrel, aki SZERET fésülködni. Én pl egy ideid kopasz voltam, de az utóbbi 10 évben nem vágattam le a hajam, így most kb a hátam közepéig ér a dread.
Mellesleg fésülködni nem azért kell, hogy rendezett legyen a frizurád?
Namost a dreadlock fésülködés nélkül is az,
hiszen az ujjnyi vastag tincsek (a hajszálakkal ellentétben) nem nagyon tudnak összekuszálódni.
Asszem megválaszoltam minden kérdést. -
roadrunner
csendes tag
ja,még az ápolás>régebben hallottam hogyha soká' nemmossuk fejbőrt,akkor ''koszmó'',vagy valami hasonló téma lesz ott,ez pedig a kisbabáknál is ígyvan ezért olajos vattával kell törölgetni!jó hogy szóltok este kiis próbálom mennyi sz@rt hoz le.ez csak így eszembejutott.
-
roadrunner
csendes tag
hogy mi ebbe a jó?meguntam az állandó rövidhajas ''legyen nekemis ilyen,mert mindenkinek ilyenvan''hajat,nekem ezért lett ilyenamilyen.
Én augusztus óta nemmostam meg.kicsit büdös,de semmi egyéb.Augban mostam erre teljesen széthullott-bár akkor még épphogy valamennyire összevolt állva és azóta meg úgydöntöttem nemakarok emiatt újra meg újra és újra csinálgatni.Mert sajátmaganak csinálva elég hosszú időt vesz igénybe.Egyébként mikor megmostam elég sok hajszál hullott ki,lehet emiatt sem erőltetem a mosást?!!
Ha van itt olyan ember akinek már elég régóta van rasztája,akkor Neki szeretném feltenni ezt a kérdést,hogy nyáron lehet vele fürdeni tengerbe vagy ittott?nemfog szétázni az egész?http://prohardver.hu/pics/s/fl.gif
mert amiket reklámoznak wax-azok SEM örökéletűek,meg amivel én csinálom az meg pláne nem az,(kajakpara part2)(kajakpara part1:hajhullás) -
harry
veterán
válasz
GombócArtúr
üzenetére
pedig kell azt fésülni
csak kicsit másképp -
GombócArtúr
senior tag
ez nem arról szól hogy koszos és fésületlen hajjal járkálsz. Az ápolatlanság pedig egy szubjektív dolog...
A fésületlenségről meg annyit, hogy lehet hogy direkt nem akarsz megfelelni a társadalmi elvárásoknak, vagyis márcsak azértsem úgy teszel ahogy az megszokott / elvárt a környezetedben, erre utal az előző hozzászólásomban a ''hiszti'' szó... -
harry
veterán
engem egyelőre csak a kinézete fogott meg... érdekes.
de úgy néz ki igencsak odébb rakom a készítést /nyár/, addig olvasgatok.
írhatnátok a rastafariról vagy konkrétan arról is, mit jelent rasztának lenni, mert még mindig nem nagyon vagyok vele tisztában. tehát milyen infóval kéne rendelkeznem a dologról, ha nem csak divatból hordom? jó lenne tudni, mert addig nem akarok nakiállni. -
Totyi
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Ok ez stimt;hogy mindenki úgy öltözik,ahogy akar.De mi a jó abban,hogy tiszta kosz a hajad;és nem tudod kifésülni,ápolatlan stb..érted.Erre lennék kíváncsi.
-
GombócArtúr
senior tag
-
Totyi
őstag
Srácok!Egyáltalán nem kötözködni akarok,de mi a jó ebben a rasztás dologban?Nem szívózni akarok,csak érdeklődöm.

[Szerkesztve] -
roadrunner
csendes tag
köszi a választ!
az én hajam tupírozva van,és utána összetépkedtük a hajszálakat,így aztán jóval vastagabb lett a tincs mint amik nőnek.akkor ezen nemtok változtatni oké.
akkor még várjak hadd nőjjön le csomó centi,aztán majd magától összefog állni a 'nem összeállt rész is'?
hajhullás,húú az kajakpara!!
-
bwoay
nagyúr
válasz
roadrunner
üzenetére
a töve sosem fog összeállni, hiszen ahhoz az kellene, hogy a hajhagymák már a fejbőrben (alatt) összegubancolódjanak, ennek nincs sok reális esélye.
mindig lesz pár cm, hiszen kell a hajnak egy bizonyos hossz, hogy lenőjön,
és aztán össze tudjon kócolódni.
elvékonyodás:van egy adott hajmennyiséghez tartozó vastagság, ami egyéntől függ (pontosabban a hajszálai vastagságától),
és azt nyilván semmiképpen nem tudod elérni, hogy a lenőtt tincs ettől eltérjen.
magyarán X négyzetcenti hajból Y vastagású dread fog nőni,
ezen változtatni nem lehet. Persze kiinduláskor csinálhatsz ennél vastagabb, tömörebb tincseket, de semmi értelme, úgyis lenőnek, beállnak a normális vastagságra. Ha aztán ezt követően is vékonyodnak, akkor gond van, valszeg hullik a haj. -
roadrunner
csendes tag
Hellótok!
Végre egy magyar raszta téma!http://prohardver.hu/pics/s/cl.gif
Ahogy olvasgattam nektek azért van egy'kis'közötök hozzá...kérdezni szeretnék>
Nagyjából összeállt már séróm,de az a része ami fejbőrnél kezd lenőni,na az sehogysem akar összeállni,azzal mit lehetne csinálni?jó sok rasta/dreadlock oldalt végignyálaztam már,és erről seholsem írnak igazán,csak egy vmit találtam>http://www.dreadheadhq.com/make_dreadlocks_maintain_crocheting.php ,de ezt megcsináltattam hugommal egyik tincsen/dreaden és végülis egy csomó lett belőle nameg persze jó vékony is(ez nemgáz,mert ittis olvastam,hogy vékonyak lesznek..),de csomóval mitkell/ene csinálnom?
Sok 'raszta wax' meg hasnolók vannak(amiket már Tiis írtatok),de a honlapjukon csak olyan képek vannak,hogy ''ha ezzel csinálod ilyen fasza rasztád lesz vazzeg'',de utána,ha elkezd lenőni hogyan nemlesz az övüké vékonyabb?
ha valaki tud segíteni előreis köszönöm,mert felénk a rasztás arcok(az a pár emberke) nemvalami közlékenyek-sajnos.vagy ha tudtok vas-megyei pókot,aki pénz ellenében megcsinálja,hát aztis megköszönném!! -
bwoay
nagyúr
válasz
kapcs-ford
üzenetére
talán reggae...
-
kapcs-ford
őstag
Itt Bővebben: link van egy olyan TV csatorna hogy ''JM Reggea SUN'' jamaicából. Ott vannak igazi raszták!!

-
bwoay
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
az én hajamat sem kell növeszteni, nő az magától

de komolyan! -
GombócArtúr
senior tag
Jajjj hát hogy nézne már ki a Bank Denszhólban a devergó kabát és a koptatott naci melleeeett, olyan undiiiiiii!
Azért van azzal kevesebb gond, mert péel azt nem kell növeszteni, a se nem hosszú se nem rövid haj meg sokaknak nagyon idétlenül áll, és el kell viselni, sokkal egyszerübb rákenni egy marék taknyot, és irány a buli!
-
bwoay
nagyúr
válasz
GombócArtúr
üzenetére
''mivel ezzel sok a gond (bezselézem a hajamat&go! -hoz képest)''
mér', mi gond van vele?
még zselézni sem kell, csak ''go''
-
bwoay
nagyúr
válasz
gregorik
üzenetére
bazki, a kifejezés onnan származik,
a hajviselet meg a nyilván őskorból, ki mondta, hogy az jamaikai találmány?
az ősember sem fésülködött, akkor szerinted hogy nézhetett ki?
úgy mondod, hogy nézzek utána, mintha bárhol is az ellenkezőjét állítottam volna.
de ha te már utánanéztél, akkor írd be nyugodtan, hogyan hívták a jógik ezt a hajviseletet... lehet, hogy minden kultúrában más elnevezése volt
(és már az ősember is azt mondta rá, hogy ghkuhu),
de az is könnyen lehet, hogy egyszerűen nem hívták sehogy.
talán azért, mert pl. a jógik különleges és viszonylag ritka embereknek számítanak,
amikor rastákról beszélünk, akkor meg Jamaica lakosságának kb 1/3-ra utalunk, ezért utóbbi esetében valamivel jogosabb tényleges hajviseletről beszélni,
hiszen az egy széles körben elterjedt szokás, előbbi meg egy ritkaság. -
bwoay
nagyúr
ehhez még annyit tennék hozzá,
hogy a jelenségen ugye sokat segített az is, hogy ''divatba jött'' a füvezés.
az is milyen morbid, hogy a ganja szót mindenki ismeri,
holott ez konkrétan a jamaikai kifejezés a marihuánára,
utóbbi szót meg már szinte csak a híradóban lehet hallani...
ja, meg még annyi, hogy én nem szívok füvet (erre sem büszke nem vagyok,
se nem szégyellem, csak közlöm),
de ha valaki ezt megtudja, akkor nekiáll hitetlenkedni,
hogy ''hát az nem lehet, ne mondd már, biztos csak szivatsz!''
mer'hogy aki dread, annak már kötelező???
továbbmegyek: aki dread, az biztos, hogy kurva jó anyagot árul!
Jézusom, hányszor jöttek már oda hozzám azzal, hogy ''adj má' X grammot''.
Ez kb olyan faszság, mint az, hogy aki magas, annak kosaraznia KELL.
??? Mér? -
meduzah
csendes tag
válasz
gregorik
üzenetére
A fürtökben összeállt hajat jamaikán nevezték el DREADLOCK-nak!
A jógik nemtudom hogyan nevezték, de az biztos, hogy nem RASZTÁNAK!
A feltalálásáról meg annyit: mikor az ősember még nem jött rá, hogy a szálkás halgerinc fésükénk milyen jó funkciót tölt be, akkoriban ez lehetett az elterjedt (divatos
hajviselet!
Back to the roots! -
-
gregorik
senior tag
előbb azt próbáltam sugallni, hogy ha ma valaki raszta hajat visel, talán tudatosan a régi jógikra akar hajazni vele, akik kb 5000 évvel a jamaikaiak előtt 'kitalálták' maguknak ezt a hajviseletet. épp ezért talán magasról tesz a 'Jah/rasta életérzésre', amiről beszélsz, mégis jó indoka van a hajára...
-
buci_
tag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
ezt en is nagyon remelem..
de ha vki dreadlockot visel (mindegy milyen modon csinalta) akkor mar nem is a vallas (sztm feher ember ugysem lehet igazi raszta, mivel feher emberek nyomtak el a feketeket), de az eleterzes legyen meg benne legalabb...
[Szerkesztve] -
GombócArtúr
senior tag
igen buci, sajnos divatmajmok is vannak...
Bár én úgyvélem, ha valaki nagyon divatozni akar, akkor választ magának valami egyszerúbb hajviseletet, mivel ezzel sok a gond (bezselézem a hajamat&go! -hoz képest)
Azt hiszem ez ma magyarországon nem divat, és azt hiszem (szeretném hinni) hogy nem is lesz az. -
buci_
tag
hell...
kb. #51ig olvastam elorol a topicot de ennel elegge leakadtam:
''Emelett-bocsánat a kifejezésért de - leszarom azt ,hogy az ,,igazi, nagy, fekete, hívő rasztások mit gondolnak''!
ehh.. imho ez az egesz raszta-tema egy nagy divat lett itthon nalunk meg kezd betorni ez a jamaica feeling, es minden kamasz ''rasztássss'' hajjal kemenykedik...aaaahh idegbajt kapok amikor jamaicas csukloszoritot felhuznak rajta egy cannabis levéllel es kozben fingjuk sincs hogy hol van jamaica es mi az hogy rasztafarizmus es ki volt Jah vagy Ras Tafari.. annyira tudatlanok az emberek hogy az mar duhito! (legalabbis ebben a temaban nagyon..)
nem artana neha kicsit olvasni mielott elmennek a fodraszhoz kipengetnek egy rahedli penzt aztan raszta lett es kozben Alvin és a mókusokat hallgat..
egyebkent meg #51re azt mondom hogy egy nemistommilyenkis.. lehetsz ha ezt ''leszarod''.. ha mar dreadlockod van tiszteld meg oket legalabb ennyivel hogy nem IROD LE ..
p.s: bocs a stilusert de kicsit ideges lettem
-
gregorik
senior tag
eszembejutott, hogy az ókori hindu jógik körében el volt terjedve a raszta hajviselet; eleinte nyilván azért, mert lesz*rták, hogy csomókban lóg, nem mosták stb., de aztán valszeg státusszimbólumféle lett... és nehezen hinném, hogy 'dreadlocks'-nak nevezték volna a saját hajukat. nézz utána könyvekben, ha érdekel.
úgyhogy még az se igaz, hogy Jamaika találta ki. -
bwoay
nagyúr
valóban nincs rastám, de már vagy 1996-97' óta vagyok dread,
ez idő alatt számtalanszor mostam ''balzsamos divatsamponokkal'' is,
konkrét balzsamot pedig minden egyes hajmosáskor használok
(Gliss Kur, nagyon jó, és kellemes az illata!).
amúgy erről az jutott eszembe, hogy ez kb olyan, mintha lenne egy mosópor,
amivel ha kimosod a kötött pulóvered, akkor az szétesik (szétkötődik).
dreadlock:
hát, nekem elég az, hogy angol nyelvterületeken ugyanúgy csak azok nincsenek tisztában a különbséggel, akik itt sem.
de a vicc az egészben, hogy ehhez egyáltalán nem kell tudományosan elmélyülni a témában, bőven elég némi reggae-t hallgatni (+ érteni a szöveget). -
bwoay
nagyúr
''Igazad van... nem láttam a műsort''
azt bánhatod! de komolyan!
''Én nem mondtam, hogy a raszta szó a dreadlock-ból ered, csak azt, hogy a mi kis nyelvünkben ugyanazt (is) jelenti. Amúgy nem tudom melyik az újabb...''
A dreadlock szó onnan ered, hogy a rasták eleinte Jamaicában sem voltak igazán közkedveltek, kb olyanoknak számítottak, mint felénk a punkok a 80-as években
(tehát az emberek hajlamosak voltak a bűnözést társítani hozzájuk).
Részben ehhez kapcsolódik a rudebwoay kifejezés is.
A rasták megjelenéséhez meg ugye szorosan hozzátartozott a hosszú,
tincsekben (lokniban - lock) lógó haj,
amit rosszindulatúan dreadlocknak kezdtek hívni a helyiek.
Bob Marley viszont úgymond felkarolta a kifejezést,
és ezáltal világszerte elterjedt.
Egyébként a többértelmű szóval kapcsolatos elméleted hibás.
Ugyanis ha pl valaki azt mondja, hogy csuka, akkor az egyaránt lehet a hal, meg cipő is, az emberek képesek lesznek értelmezni adott szövegkörnyezetben.
Ehhez hasonló a lé (folyadék vagy pénz), csóka (ember vagy madár), stb,stb.
Viszont az a szó, hogy rasta, az emberek 99%-ának hajat jelent.
Ezzel azt próbálom mondani, hogy igen, felénk valóban így terjed el,
de nem azért, mert mindenki tisztában van az eredeti jelentésével,
hanem azért, mert ezt valaki elkezdte helytelenül használni,
és ez rögzült be. Hibásan. Így nem beszélhetünk többértelmű szóról,
hiszen a többségnek ez a kifejezés csupán egy jelentéssel bír.
Hasonló rossz berögződések:
''CD lemez'', mivel az meg Compact Disc,
tehát magyarul kompakt lemez, nem pedig kompakt lemez lemez.
Vagy ''küldök egy SMS-t'', holott SMS = Short Message Service,
vagyis ez maga az üzenetküldési szolgáltatás,
amit az ember küld, az csak a Short Message
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Motoros topic
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- 3D nyomtatás
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (FOGLALVA)
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
volt,amikor rastáztuk,és most ( 8 hónappal késöbb) 35 cm,de már színte kő kemény,úgy veszem észre,hogy már nem fog jobban összemenni...Vagyis mondhatjuk,hogy felére összemegy.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most gonoszan nézek
Aztán várjuk majd a képeket
)! SZóval a JAKOPCSEK-ben lesz nema Mónikában....

,HOGY 30 PERCIK CSAK SZENDEDJ VELE!