Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xray-1
tag
válasz vargalex #20950 üzenetére
Kicsit én is meg vagyok zavarodva ezzel a TVHEADEND DVB dologgal.
Korábban mintha írta volna itt valaki, hogy MindigTV extra kártyát sima smart olvasóba téve (K&H kártyaolvasó ilyen pl. de fillérekért vásárolható hasonló) a kódolt adások is elérhetők a helyi hálóban osztva.
Akkor ez ok?Nekem itthon UPC van, de nem is TV-zünk, mert rühellem a reklámokat.
Régen voltak progik, amivel (PCTV analóg kártyán) csúsztatva nézted a filmet, és mire jött a reklám, pont át tudtad tekerni, annyival előbbre tartott a film. No de már annyira sűrű lett a reklám, hogy ez sem ment.
Nekem ott szakadt el a cérna.Hiányoznak a természetfilmek, így lehet ismét nekiesek valaminek, hátha a rögzítéssel ezt ki tudom zárni. Van egy My Cinema-U3000Hybrid-es USB stickem. Nem tudom ez menne egy pi2-esen? SOsem próbáltam, pedig van pi-m a kezdetek óta. (minden változatból, kivéve most a 3-as és zéró).
Tehát jól látom? kártyaolvasóba be a kártya, + vmi plugin és mennek a kódoltak is?
Vagy ez csak Mindigtv-n megy, upc felejtős?A jelenlegi felállás nálam a következő:
- 1 LG TV s905 alapu média player: KODI, android alatt.
- 1 Philips TV, rpi2-es, LibreELEC.
- 1db NAS, filmeknek, sorozatoknak.
+ 1db PC, ami ha kell bekapcsol (net indítja, ha keres rajta a KODI valamit, különben alszik) szintén sorozat+film.[ Szerkesztve ]
-
Xray-1
tag
válasz azbest #20964 üzenetére
Köszönöm! Ki fogom próbálni, ha lesz egy kis időm.
(nem is tudom az analóg megy e még bárhol. max falu-tv )A UPC-vel sok gondom volt, van.
Az is marhaság, hogy csak saját routerrel megy náluk a net. VOIP-ot használok más szabadabb szolgáltatón át és elég hátrány így, hogy a szar routerük közte van a saját eszközöm (FritzBox) és a net között. Miközben hallom, hogy a Digi abszolút szabad ebből a szempontból (sajnos nincs itt, és nem hajlandóak fejleszteni).A UPC-nél megpróbáltak tavaly nagyon levenni, amikor vettünk tőlük 2 mobil előfizut is: durván túlszámláztak, amit még g.ci módon el se akartak ismerni. Hatósági ügy lett belőle, akkor persze már visszakoztak, amikor megneszelték, de végig vittem.
Közel 500e-es bírságot fizettek a hatóságnak, megérdemlik.A hatóság megállapította, hogy mással is szaroztak, nem csak velem. Szabadulnék tőlük, de nincs alternatíva jelenleg.
-
Xray-1
tag
Az volt már, hogy új Zéró-t adtak ki?
Van már rajta kamera port! Döbb.https://www.raspberrypi.org/blog/zero-grows-camera-connector/
Keskenyebb a csatlakozó, ezért kell hozzá egy átalakító:
https://thepihut.com/products/raspberry-pi-zero-camera-adapter[ Szerkesztve ]
-
Xray-1
tag
válasz MaCS_70 #20982 üzenetére
HATALMAS köszönet ezért, nem is tudtam, hogy lehet csak bridge módban is használni.
Be is raktam most és X éve először végre megy minden direktben, látja a Fritzbox a közvetlen külső IP-t, elérem a saját progikkal direktben, nem csak weben át ügyeskedve!
Szóval köszi! Sokkal egyszerűbb lett az életem!
Amikor frissítették a saját eszközt és bejött a Free-wifi, onnét csesződött el igazán az egész, addig nem volt bajom.
Akkor futottam egy kört, hogy rárakok direktben egy Fritz kábeles routert (meg is vettem, ki is próbáltam, működött is VOLNA, mivel a legmodernebb átviteleket is támogatja, de a hálózat tiltás miatt csak service csatornát volt képes nyitni a szolgáltatóig. Hívogattam őket, nem segítettek, először csak elhajtottak, sokára tudtam kihúzni belőlük, hogy ez sehogy sem fog menni. Egy se mondta ezt a csak bridge módot...
-
Xray-1
tag
válasz DEJVID #21021 üzenetére
En szetszednem. Zenere van olyan mini distro ami azonnal indul es telefonrol tavvezerled. Akar egy 64-128MB-os sd is elég. Persze ha van honnet szedje a zenet. Nekem ment igy multiroom konfig is. Gyakorlatilag szinkronban. Az ujabb pi-k analog kimenete sem olyan gaz mar. De jo DAC van mar 10e huftol. Az a tuti.
Webezni ne akarj. Filmekre stb meg kituno. Ha raksz egy genesist Open/LibreELEC alá, akkor torrentrol is leszoksz. Sorozatoknal biztosan.
-
Xray-1
tag
válasz zsola32 #21028 üzenetére
piCorePlayer.
Az vicces volt amikor frissitesnel a fejleszto bocsanatot kert, hogy 26mb-rol 60 mb-ra nott az image.
Kezeli szinte az osszes DAC-ot. Logitech Squeseelite alapu. Nekem a NAS-rol szedte a zenét. Minden rendszerre van hozza tavprogi. Vagy siman megy weben at. Regi pivel kb. 10 sec. a start, ujjal es egy gyors sd-vel fele. Alapbol tudja a multiroom beallitast. Telirakhatod vele a hazat.Ha nincs nas ami tamogatna, akkor masik pi-vel csinalhatsz egy szervert, ahonnet veszi a zeneket. Nekem igy ment jo darabig. Es az mar persze barhonnet tudja olvasni halozatrol az anyagot.
De ha komolyabbat akarsz, arra is van megoldas. Akar Google Music vagy Spotify is használható így. Mar ha elofizetsz ilyenre.
.[ Szerkesztve ]
-
Xray-1
tag
válasz Headless #21059 üzenetére
Egyet értek! Én gyakorlatilag a torrentrol is le szoktam a pluginok miatt (Genesis) . Csak azt töltöm le, amit jó minőségben akarok nézni: Fullhd, vagy 3d vagy olyan sorozat, ami elrakos, mert kedvenc. De amikor az ember este besik a Tv elé és katalógusból mint a Netflixnel kiválasztod az adott sorozat adott epizódot, 20 sec és már megy is... Könnyű megszokni!
A felirat pluginok meg egyszerűek mint a faék. Fene akar keresgélni weben. (Opensubtitle, supersuptitle =feliratok. Info)
-
Xray-1
tag
Nincs ötlete valakinek, hogy lehetne Zero-hoz, NORMÁLIS áron kamera kábelt szerezni?
Tuti nem fogok 5$+postaköltséget fizetni ezért a kis szarért.
-
Xray-1
tag
Hoppá, a KÉSZLET EREJÉIG postával együtt: 2420 Ft/db, Verhetetlen ár.
OrangePi PC:http://www.gearbest.com/boards-shields/pp_314651.html?wid=1&utm_source=shareasale&utm_medium=shareasale&utm_campaign=shareasale
-
Xray-1
tag
válasz vargalex #22088 üzenetére
Köszi a linkeket. Már meg is rendeltem.
Azt hittem ez a régi fm rádió project egy kiegészítője. De már latom teljesen más.Amúgy is készülőben a kocsiba egy rendszer, ez jó kiegészítője lehet. Legalább jobban el lehet pakolni, ne legyen szem előtt, nehezebb lesz a megtalálás. (inditasgatlast akarom rabizni+ riaszto, tavjelzo funkció, menet kozben meg kamera elore+hatra.
-
Xray-1
tag
válasz vjozsef #22091 üzenetére
Elolvastam sok mindent erről. Kellene is valami hasonló, kert építés előtt vagyok, nagyon is kell a locsoló rendszer. De nem derült ki nekem a leirasokbol, hogy ez vegulis milyen locsoló fejeket tud kezelni? Ahogy latom csak a magnes szelepet vezérli, ami raengedi a viznyomast.
Csinalt ilyet mar valaki? Milyent erdemes venni?
KPE csovem van, (maradek gáz cső) meg lehet is venni olcson ami gerincnek valo. No de a többi... -
Xray-1
tag
válasz Celtis #22095 üzenetére
Nem veszem bántásnak, pont azért kértem tapasztaltabbaktól infót, mert nincs ismeretem. Köszi a linket, jó ez az anyag. Pótolom a hiányosságaimat.
Visszatérve erre az OpenSprinkler-re: annyira nem is olcsó ez a kártya (80$+16$ posta). 8 szelepet tud kezelni alapból. Kell még egy táp+ a Pi. Ahhoz képest hogy sima locsolás vezérlők vannak már 6-8e-ért.
Egy 8 relés relé kártya, aminek a bemenetei sima GPIO-ról meghajthatóak alig pár dollár.
Persze azt nem lehetne bővíteni egyszerűen, olcsón, kifogy a GPIO szám (de ezt sem olcsón: 50$ +8 szelep bővitője!) maximum ha eleve építene az ember egy SPI/I2C/1wire kimenetet, vagy valamit.
Most azt látom, hogy ennek szinte csak a mögötte lévő SW környezet az előnye: azonnali egyszerű működés. EZ simán megérhet a többségnek +80$-t.
De alapvetően nem olyan bonyolult: egy Perl script vagy bármi megoldhatja ezt az időzítést, legfeljebb nem lesz ilyen látványos (pl. Google Calendar-os becsatolás ennél), de még ez sem biztos, weben át lehet látványos dolgokat egyszerűen. Időjárási adatok is kinyerhetők netről, max hegesztgetni kell kicsit.
Talán még ezt az OpenSprinkler környezetet is össze lehetne hozni egy sima relés megoldással.Jól látom?
-
Xray-1
tag
válasz Celtis #22114 üzenetére
Wo. Megkeresem a kepet amint hazaerek. 1db zerom van mar nekem is. Az osszes pibol szinte van par db.A zero igy bazi draga. Felek sokaig fogjak ezt eroltetni, marmint 1pro pers+posta. Nem tetszik...
Kulon bosszant, hogy az uj zero kamera kabelert is van pofajuk 4 dollárt kerni+posta. Ha valaki lat olcson ne tartsa mar magaban! Akar kameraval egyutt is, ha pl. ejszakai vagy szeles látószögű.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Nintendo Switch
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- UHD filmek lejátszása
- BestBuy topik
- Egészséges életmód
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest