Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, kérdezném, hogy mi a tapasztalat Rasplexszel méretesebb videók lejátszása esetén.
PC-re telepített Plex szerverről játszom le wifin jelenleg Samsung 8002 okostévén felirattal a többnyire HD videókat. Nem transzkódol a tévé Plex kliense, de oda-visszatekergetésnél elakad, nem találja a szinkront a felirattal már.
Van akitől azt hallom, hogy még Pi 2-re telepített Rasplexszel is jobban járnék, mint a tévé saját kliensével. Erre most azt olvasom a Raspberry egyik hazai forgalmazójának a saját tesztjében, hogy még a Pi 3-mal is akadozik wifin:
"A wifi rögtön megbukott a vizsgán, ahogy vártuk. Nem volt képes átvinni a szükséges adatmennyiséget, a kép akadozott, a hang kimaradt."
A forgalmazótól azt hinném, hogy csak pozitívumat fog hangsúlyozni... Tényleg ilyen reménytelen a helyzet? Maradjak a tévé Plex kliensénél? (Itt nem részletezendő okok miatt csak wifi megy, kábelt nem tudok húzni.)
Véleményeteket előre is köszönöm!
-
janosibaja
őstag
Köszönöm a tippet!
Eddig sokszor úgy hallottam, hogy a wifi jelerősítő nem sokat ér, inkább csak hisszük, hogy jobb általa.
Van aki meg, mostanában hallom, esküszik rá.
Milyet érdemes venni, amelyik tényleg erősít a wifi jelen? Okostévébe, vagy az arra kapcsolt Raspberry Pi-ba dugnám a vezetékét.
Gyors keresésre ezt találtam. Van ennél - árarányosan olcsóbb-jobb? Ez megfelelő lenne? Jó ötlet az Ethernet kábelt a készülékbe vezetni, vagy ha már egyszer felerősítette a jelet, akkor akár használthatnám wifin is?
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, sajnos én messze alatta maradok a fórum szakmai szintjének, ha kaphatnék mégis iránymutatást.
Raspberry 2-n játszottam le eddig a Windows számítógépemről vezetékes hálózaton a PC megosztott könyvtárból, Plex szerverről a videóimat Samsung UHD okostévén. Azért volt rá szükség, mert a gyári Plex alkalmazás akadozott
Mivel a Raspberry 2 kezdett széthullani, helyette kaptam egy Raspberry 4-est, ezzel viszont nem kompatibilis az évek óta amúgy sem fejlesztett Rasplex...1. Milyen lejátszót tegyek a Rapberry-re kliensnek (csak médialejátszónak használnám a kütyüt), ami faék egyszerű - még a linuxos parancsokat sem tudom használni... de mégis össze szeretném kötni a Windows könyvtárral.
A Libreelec-en futó Kodi-t próbáltam már, s arra telepítettem Plexet, de nincs hangja, csak kerregés jön hang helyett, pedig a videót szépen játsza.
2. A Samsung tévé távirányítója teljesen rendszertelenül hol felismeri a Raspberry-t CEC eszközként, hol nem. Egérrel tudom csak irányítani... Milyen légegeret vegyek, olcsó drága egyaránt jó lesz?
Nagyon kösz, ha segítetek!
-
janosibaja
őstag
Ezt a tippet kaptam, s tényleg, kiegészítőként nagyon könnyen lehetett Plexet telepíteni - csak éppen hang nincs . Az a gyanúm, hogy kodec-et kéne telepíteni, vagy valami egyéb egyszerű, de számomra átláthatatlan hiba van...
A magamfajta totálkezdőnek az a problémája, hogy teljesen szájbarágós, lépésről-lépésre leírást nem találok (magyarul vagy angolul), amelyik leírná, hogy a kliens Raspberry-re telepítsd ezt, állítsd be így; a windowsra telepítsd amazt, állítsd be úgy.
Feltételezem az volt a kérdésed mögött, hogy miért nem állítom be a Kodit... Mert nem sikerült, mert nincs meg a minimum infóm sem róla. -
janosibaja
őstag
Ismerősöm javasolta, aki nálam jobban ért hozzá - mondjuk nálam mindenki jobban ért hozzá .
Nem tudnátok ajánlani egy hülyebiztos megoldást? A Rasplex az volt, de Pi 4-en nem fut...
-
janosibaja
őstag
válasz pube111 #40263 üzenetére
Eddig az volt a gyakorlatom, hogy ültem a PC-nél, dolgoztam (már járvány előtt is home office), s kényelmes volt, hogy torrenten szedem le a filmeket, hozzájuk a feliratokat, s mikor este filmet nézünk hálózaton elérem a cuccokat. Amit te írsz, szakmailag biztosan jó, csak én tanulatlan-gyakorlatlan vagyok hozzá, s kényelmesebb is lenne továbbra is PC-n maradni és csak kliensnek használni a Pi-t a tévéhez.
-
janosibaja
őstag
válasz janosibaja #40270 üzenetére
Valószínűleg akkora hülyeséget kérdeztem, hogy nincs kedvetek válaszolni.
Annyit azért elárulna valaki, hogy bármelyik légegér tudja helyettesíteni a CEC Raspberry-Samsung inkompatibilitást, vagy van javasolt típus?
-
janosibaja
őstag
válasz MaCS_70 #40300 üzenetére
Én most ott tartok a küzdelemben, hogy Emby médiaszervert raktam a PC-re, s az otthoni ezetékes hálózaton lévő Pi 4-en már futó Libreelecre próbálok majd felrakni egy Emby klienst, hogy tudja olvasni a PC könyvtárában lévő médiafájlokat. A Pi Samsung tévét használja monitornak.
Eddig bíztatónak tűnik a szerver. Van ezzel a szerver-kliens megoldással tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- iPhone topik
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Apple Imac 19,2/A2116 16 Gb ram, 1 Tb hdd, 32 Gb ssd, rádiós perifériák, Radeon rx 460
- Gamer PC
- Gamer PC ! Új msi GTX 1080 TI, ryzen 5 2600x, b450m aorus csere akár kicsit gyengébbre
- Komplett WIFI- GAMER PC- I5 8500/ 16GB RAM/ RTX 2070 8GB/ 2TB HDD/ 256SSD/ RAIDMAX+ DELL27" monitor
- AMD FX 6 magos félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest