- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
válasz
///Krisz\\\ #48506 üzenetére
Én is olvastam így és muszáj volt egy bordát rakjak rá, mivel komoly telepítésnél eléri a korlátait és throttlingol a Samsung PM981 (970 EVO). Az egész Pi-m amúgy passzív.
-
Lewzke
őstag
válasz
azbest #48502 üzenetére
Nem használok dockert, az elején a kurzor villogott fekete képernyőn sokat és utána kapcsolt ki, most már nincs kép, de a lekapcsolás így is késik. Na mindegy, majd a következő főverziónál úgy is újrarakom a rendszert, mert még ismerkedem ezzel a Debiannal, lehet én mókoltam el valamit. Telepítgettem azért sok programot.
-
Lewzke
őstag
Sziasztok, egy hónapja nyúzok egy Pi CM 5 8GB-ot, a hivatalos IO board-al és dobozzal, passzív hűtőbordával. Azért vettem ezt, mert abban a reményben vagyok, hogy ha majd lesz 6, fogom és belerakom csak a modult, persze 100% kompatibilitás nem lesz garantált, de reménykedem. Felfogtam a monitoromra és teljesen használható SSD-vel, dolgozni is szoktam rajta (Chromium, Visual Studio Code, Thunderbird), egy dolog viszont hátrány ezen: az arm64-re nincs annyi program, mint x86/64-re, de cserébe keveset fogyaszt és van egy jól támogatott Debian platform. Nem bántam meg egyáltalán. Másodlagos "monitor" gépnek tökéletes.
Egyetlen fura dolog van, amit nem értek, hogy lassan kapcsol ki és lassú emiatt a restart is. Fogalmam sincs, hogy ez normális ezen vagy sem. A hideg indulás az gyors. (A hivatalos legújabb 64 bites Raspberry Pi OS-t használom és van default release firmware frissítés - latest-et nem használok elvből, mert már megjártam friss biosokkal rossz köröket)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Társasjáték topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest