- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oryctolagus #33189 üzenetére
Ha modernebb, uefi-s géphez lesz a win10, akkor semmi extra, fat32-re formázott pendrivera másolod az iso tartalmát.
-
válasz
Oryctolagus #33189 üzenetére
Pontosan melyik pontnál "tűnik" el?
-
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31953 üzenetére
-
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31929 üzenetére
Nekem több Pi-m van, több házam, és mindegyik belemegy mindegyikbe. De Gondolom képes vagy akkor Pi 3 házra is keresni.
Szívesen. -
shtirley
tag
válasz
Oryctolagus #31927 üzenetére
-
válasz
Oryctolagus #31904 üzenetére
Tulajdonképp te miről mit szeretnél nézni/elérni és miért pont úgy? Hátha találunk más megoldást.
-
válasz
Oryctolagus #31902 üzenetére
Ezek az asztalmegosztási megoldások mindig elég komoly hálózatierőforrás-igénnyel működnek, sajnos nincsenek csodák. A wifi pedig eleve nagyon gyenge láncszem, és a PI sem egy bajnok.
A videózás pedig, ha magát a képtartalmat akarod átvinni, azért elég durva...
MaCS
-
Oryctolagus
tag
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
A Remmina az isten!
Kikapcsoltam a mobilhálozatot es mukodott!
Tehat nem neten keresztul megy.
Akkor most lehet mindent formattálni és az elejetol kezdeni, hogy ne legyenek felesleges dolgok a gepen. -
válasz
Oryctolagus #31898 üzenetére
Értem, értem. Ez sok mindent megmagyaráz!
De akkor megoldottad, ugye?
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31896 üzenetére
Ja, hogy Te teljesen router nélkül próbálkozol! Eddig csak az jött le nekem, hogy internet ne kelljen.
Én routeren át tudom / próbálom összehozni a kapcsolatot.
De az a Huawei eszköz nem router is??? Milyen típus?
Egyébként miért nem elég az IPv4? Belső hálózatban semmi értelme az IPv6-nak.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31883 üzenetére
Ne RealVNC-t telepíts, hanem pl. tightVNC-t.
Sőt! W10-re nem kell semmi, csak kapcsold be a távoli belépés lehetőségét(Gépház->Rendszer->TávoliAsztal), a Pi-re meg telepítsd a remmina-t: sudo apt-get install remmina remmina-plugin-rdp -
válasz
Oryctolagus #31879 üzenetére
Milyen kapcsolatról van szó?
Windows alól a sima Viewerrel látom a Raspbian VNC szerverét, minden remekül működik. Most próbáltam, konkrétan kihúztam a routerből a WAN-kábelt.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31877 üzenetére
-
válasz
Oryctolagus #31874 üzenetére
A Raspberry-n pillanatnyilag a Raspbian saján (Real) VNC-szervere megy, amit Windows alól a Real VNC Viewerrel nézek.
MaCS
-
válasz
Oryctolagus #31872 üzenetére
A VNC-t én is erre használom (de fordítva) a helyi hálózatomon, nagyon nem kell hozzá internet.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest