Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
azt tudom, hogy a cf és az sd nem ugyanaz, de a belső sdre lehet majd úgy tenni a rendszert, hogy csak a feltétlen minimum kerüljön az sd kártyára, a többit már külső meghajtóról töltse. egy normális sebességű kártyaolvasóval meg lehet utána ezt usbről használni (swappolni szerintem csak beállítás kérdése, hogy az ember hova rakja a swappot, de a rendszer is megoldható így)
-
ArchElf
addikt
mod idő lejárt - ezek a két kártyások általában master + slave diszkeknek látszanak. Kérdés, hogy az usb-ide kontroller (ami a külsö házban van) felismeri-e "mind a két lemezt"...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
fo_di
őstag
na igen, a kérdésesség miatt nem vettem még (így nem tudom desktop linux disztrón sem tesztelni)
az áram szerintem elég lesz, mert 2.5ös rackbe teszem bele, ami 2 usb dugós, annyinak szerintem elégnek kéne, hogy legyen már
de szerinted melyik esélyesebb? az igen, vagy a nem? (mondjuk mást nem, akkor veszek még egy szett adaptert a másik drive-hoz, ha nem jön be, nem kerül túl sokba ebayen egyik adapter sem) -
fo_di
őstag
ezt szerintem a viszonteladók kapják meg, én legalábbis a farnell levelét úgy értelmeztem, hogy a ce minősítés után megkapják a maguk részét a 2000ből
lehet, hogy ezek közül néhányat befognak minőségellenőrzésre?As soon as these initial 2000 Boards are compliant to at least one set of required standards, we will receive our share of this first batch from Raspberry Pi and ship these to customers
ha jól olvastam, a hdmi port környékén volt valami probléma a tesztelés során, ami állítólag szoftveresen kezelhető és már el is kezdték az új firmware móódosítások írását és tesztelését ebenék
[ Szerkesztve ]
-
joe357
tag
-
ArchElf
addikt
válasz ArchElf #1716 üzenetére
No - most hogy megnéztem - farnelles rendelésem jött meg, és az RS-től kaptam kódot. De sajna az eredeti regisztrációs adatok is kellenek a megrendeléshez szóval storno a felajánlás. Sorry.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
fo_di
őstag
válasz ArchElf #1743 üzenetére
ez a videó meg tightvnct használ
-
PistiSan
addikt
válasz ArchElf #1811 üzenetére
Ugyan ilyen töltővel használom én is, az említett problémán kívül tökéletesen megy minden, én inkább arra gondolok hogy bedugul az usb a sok i/o művelettől, és ezért szál el ezzel a non sync kernel panic hibával, de kérni fogok egy nagyobb töltőt és ki fogom próbálni azzal is.
-
Szenty
tag
válasz ArchElf #1811 üzenetére
De, bizony a 700 mA-es táppal lehet probléma bizonyos körülmények között, főleg ha I/O hibáról van szó. Ugyanakkor azt is javasolták már más fórumon, hogy ha kiírod a disk imag-et, utána végezz hash ellenőrzést! A RaspberryPi.org-on kinn vannak az image-ek SHA1 hash értékei, amivel le tudod ellenőrizni, hogy tényleg azt írtad-e fel.
Valószínűleg kell kicsit trükközni (lásd alább), mert az SD kártya nem pont ugyanakkora, mint az image fájl és így a hash sem fog egyezni. A trükközés lényege annyi, hogy úgy tudod ellenőrizni hash-t, hogy az sha1sum programnak nem az egész device-ot adot meg inputként, hanem csak egy DD-vel kimásolt image-fájl méretű részt. Úgy egyeznie kell. Ha érdekelnek a részletek, leírim.
-
PistiSan
addikt
válasz ArchElf #1823 üzenetére
512MB-os SWAP partíció van adva neki az usb vinyón.
Majd megírom a hosszú távú tapasztalatokat is, de egyelőre működni látszik.HDMI-CEC-el próbálkozom éppen, de a tv az istennek sem akarja látni arpi-t.
OpenElec-t használok, a Rendszer/Beállítások/Szolgáltatások/Remote control-ban bekapcsoltam hogy más rendszerekkel is lehessen irányítani az xbmc-t, de csak nem ismer fel semmit a tv továbbra sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest