- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
attilav2 #45044 üzenetére
Lehet, hogy inkább egy villanyos topicban kellene érdeklődni a földelési lehetőségekről.
Én is laktam ilyen lakásban. Csak a fürdőben és a konyhában volt földelt konnektor.
Úgyhogy fogtam egy hosszabbítót és átvittem a konyhából a szomszéd szobába, ahol a gép volt. Ha a nappaliba is kellett volna, akkor vagy hosszabbítóval rondán megoldom vagy kábelcsatornában, sokkal szebben oldom meg. Ráadásul a falba be volt öntve az alu kábel. Szóval a csere nem volt lehetséges bontás nélkül. Ettől függetlenül gondolkodtam a kábelek cseréjén, csak aztán végül nem laktam benne annyit, hogy meglépjem. De az egyetlen igazán járható út a kiépítés.
TV alatt én PC-t használok. Nekem fontos a 4K, ha már 4K képes a TV. Próbáltam Pi4-el, RPiOS-sel, böngészővel. Nézhetetlen volt. Alacsonyabb felbontásra állítva a videót, akkor is. A Pi eleve 4K felbontáson futott. A 4K filmeket már meg sem próbáltam. A PC (szerintem erre a célra) sokkal jobb. De nem is volt célom kiváltani a PC-t Pi-vel.
Esetleg olyan PC tápot lenne érdemes nézni, aminek nem kell földelt konnektor. A laptopok töltője sem földelt, mégsem ráznak. -
zichie
senior tag
válasz
attilav2 #45036 üzenetére
Youtube-ra (is) tökéletes a Pi4, én évek óta csak ezzel nézek youtube-ot. Amíg nem volt Pi4, addig előtte Pi3-al. Erre a Libreelec-et youtube addon-al használom. A fejlesztői api kulcsokkal az elején el kell bíbelődni, de utána már megy rendesen (letisztultan, reklámmentesen). Nem akad (1080p esetében sem), stabil mint a beton.
A böngészős youtube viszont felejtős, nem arra való.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
attilav2 #45036 üzenetére
A Pi-nek egy PC-vel szemben nincs rendes videokártyája, emiatt csak akkor jó desktopként, ha fejlesztésekhez, automatizálásra, robotikára vagy pl. irodai munkára használják. Ha valaki egész nap az interneten akar lógni, Youtube-ot akar Pi-vel nézni semmiképp! Sajnos az utóbbi esetben garantáltan szenvedni fog vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest