- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, csak nem nagyon értem a dolgot. A pi2 max terhelés alatt max 10W-ot vesz fel és simán elvan hűtőborda és mindenféle hűtés nélkül (van itthon 2 is). Idle-ben pedig teljesen hideg, és ott fél - 1W körül fogyaszt. 2W mellett max langyos lehet a hűtőborda. Lehet az a mérőműszer nem mér pontosan ilyen kis mennyiségeket. Nincs usb-s mérőeszközöd?
-
Mert erre már nem érvényes a nagyon alacsony készenléti fogyasztás, csak a régiekre.
Egyébként úgy tudom, hogy az egyéb feszültségeket (3.3V, 1.2V stb) nem külső konverter, hanem maga a SoC állítja elő, és nem tartom kizártnak, hogy valami periféria fogyaszt nálad átlagon felül, illetve az is lehet, hogy hibás. Érdemes lenne mérni egy készenléti fogyasztást, meg megnézni, hogy mi veheti fel az áramot aminek nem kéne.
-
-
Vasti74
senior tag
Szerintem a tervezés + gyártás szintjén kb. semmibe sem kerülne USB-C csatira és gyorstöltők támogatására váltani... És mennyivel egyszerűbb az élet a nagyobb feszültség - kisebb áram felállással!
De vagy nem érdekli őket, vagy van még nekik raktáron 3.000.000 eladatlan táp, és kellene velük valamit kezdeni ;-)Ja!
Tényleg nem akarok a Pi ellen uszítani a Pi-s topicban ;-) mert sok mindenre jó ez a kis masina! Pl. nekem is van egy 3B+ 7"-os kijelzőbe építve, külső DAC-al és Volumio-val zenehallgatásra, szuper. Régebben piCorePlayer futott rajta, azzal is piszok jól kezelhető kis szerkezet volt.
De egy Pi + doboz + memóriakártya + táp + távirányító árából már olyan médialejátszót lehet venni, ami ráadásul direkt arra való, hogy csak na ;-) És akár még Kodi is futhat rajta. -
A szarkazmusdetektorod nem működik, úgy látom.
Lefordítom: azért nem kaptál választ, mert valószínűleg senki sem használ Pi5-ön retropie-t.
Kicsit ágyúval verébre a dolog: nekem Pi3-on fut a retropie, és ha jól emlékszem 1GB RAM van benne. Az az emulátor, ami nem fut rajta, nem a kevés RAM miatt nem fut, hanem a CPU miatt. Szóval neked 2GB is bőven elég retro emulátorok alá.
-
-
kutga
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged