- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz
polauf81 #42631 üzenetére
Szia! HA gondolod keress meg üziben és segítek, Sajnos én sem találtam meg az okát az ubuntu linux alatt, vagy nem értünk hozzá, érdekes hogy az ubuntu mate alatt minden drivere meg van, a gigabites lantól az 5g wifig, a torrent is megy rajta szépen.
Valami hiányzik az ubuntu linuxnál azért akad el vagy fagy le vagy lassú.
VAgy túlterhelt a proci és azért. nálam az ubuntu linux 20.10?! betöltés után teljesen meghalt.
GYanítom hogy a gpu vagy a processzor nem jó működése miatt. nem támogatott, bár ezt nem hiszem.
linkek ubuntu mate:
[link]És amit érdemes lenne megnézni talán a manjaró linux. az is teljes értékű.
[link]
Sztem rájössz hogy neked melyik váll be,nekem egyenlőre marad a droid. írj üzit ha valami nem megy. -
Marcsello31
őstag
válasz
polauf81 #42618 üzenetére
Szia! Nekem egy raspberry pi4 b 8gigás gépem van ,annó szórakoztam az ubuntu linuxxal, de voltak vele gondjaim, szerintem nézd meg az ubuntu matét, annak van támogatott gpu grafikus változata, meg nem kell vele sokat mókolni, itt le lehet tölteni többféle kinézetűt. Ez is linux!
https://ubuntu-mate.org/raspberry-pi/
Én ezekkel a beállításokkal használom a config.txt# Overclock over_voltage=6
arm_freq=1980
gpu_freq=750
dtoverlay=vc4-kms-v3d-pi4,noaudio gpu_mem=400Android 11et tesztelek épp rajta a melegedés nem gond, minden fut amin egy androidon futnia kellene.
Meg próbálhatod az ubuntu linuxot is de rá fogsz jönni hogy nem igazán teljes, szerintem abban nincs meg a teljes grafikai támogatottság. Nekem legalábbis nem volt sem a 10ben sem a 4ben, viszont a matéban igen és ott 7gigát kapott a gpu.
De ez csak az én véleményem!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
polauf81 #42524 üzenetére
De ide térnék most vissza, mert mivel ez a Cseh a legolcsóbb bolt, amit eddig néztem, e körül jár az agyam. De ahogy írják online csak "valami" a GoPlay-en keresztül lehet fizetni. Te is ezzel fizettél? Csak mert még sose hallottam róla. A releváns Topic-ban már rákérdeztem, de úgy látszik ott sem sok vele a tapasztalat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
polauf81 #42524 üzenetére
Nem sok különbség van e között és e között árban. A német 81€-ra jönne ki szállítással. A Cseh 67.76€ szállítás nélkül és van a pack-ban HDMI kábel és borda is (amikre speciel nekem nincs is szükségem), de nem tudni mennyi lenen a szállítási költség., itt 5-8€-ig írják, tehát lehet 8 is, azzal 72,76€.
Nagyobb bay, hogy a Cseh-eknél nem lehet PayPal-al fizetni. Ezt a GoPay-t meg nem ismerem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
polauf81 #42503 üzenetére
Azt írják ezen a Cseh oldalon, hogy külföldi rendeléshez ezt kell kitölteni, simán csak a webshop-ból nem is lehetne rendelni külföldre. Te is így rendeltél tőlük? Posta költség mennyi volt?
-
-
0519
senior tag
válasz
polauf81 #42464 üzenetére
Igen, a mkdir ~/share résznél a hdd utvonalat kell beírni, DE ez arra való, hogy létrehozz egy ÚJ könyvtárat, amit utána megoszthatsz a hálózaton. Vagyis, nem meglévő könyvtár megosztására való. mkdir = make directory = könyvtár létrehozás.
Gondoltál rá, hogy magyar nyelvű leírást kövess?
Pl: [link] -
xPx
csendes tag
válasz
polauf81 #42427 üzenetére
ahhoz, hogy a plex "lássa" a külső hdd-t, kézzel kell csatolni. elsőre kicsit neccesnek tűnhet, viszont nem nehéz, csak pár adatot kell kikeresni és beleírni egy fájlba: link
sambát ez alapján csináltam és stabilan megy: link
hozzáteszem, ha kézileg mountolod a hdd-t módosul az elérési útvonala (attól föggően, melyik mappába csatolod). szóval át kell írnod majd a sambában és qbittorrentben is az eléréseket. -
0519
senior tag
válasz
Samba: Nem tudom mi a gond, mert ezt a parancsot nem futtattam le annak idején. Most lefuttatva, kiderült, hogy nincs telepítve a program. Azonban így is kér tőlem nevet és jelszót a megosztás első felcsatolásakor. A pi felhasználó jelszavával használom. Ez így megfelelne neked?
Plex: nem tudom, sosem használtam.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Nálam egy pi2-n van openmediavault.
Minden fut rajta. Van hozzá plex is, de én azt nem használom.
FTP, samba, dlna, torrent megy rajta akadálymentesen.
Teamviewer sem kell, mivel webes felületen lehet mindent csinálni.
Elsőre ment minden.
Próbáld ki.
Javaslom.
Egy próbát megér szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged