- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Honkydoo #4765 üzenetére
Ide is bemásolom, hátha másnak is hasznos:
a konkrét tunerhez nem volt szerencsém, viszont többféle másikhoz igen. A raspberry pi B változat két usb porta és lan portja a rajta lévő smsc chipre van kötve. Ennek a kezelése nem problémamentes, elvesznek adatcsomagok, amit némelyik tuner nagyon rosszul visel.
A dvb-T vételnél af9015-ös jól ment, de ilyet már nem igazán kapni. Az it9135 pid filter mellett, oprendszer/kernel verziótól függően vagy jól megy vagy sem. Legutóbb jól ment openelec-cel. Az rtl2832.es tunerváltozatok is működhetnek, de ezt régen próbáltam vele, nem tudom most mi a helyzet.
A dvb-C vételt egyik ismerősöm próbálja egy WinTV-HVR-1900 tunerrel. Sajnos elég rossz tapasztalatai vannak, mert állandóan "continuity error" üzeneteket kap és élvezhetetlen a kimaradó adatcsomagok miatt az adás. Nagyban függ a tuner driverétől, hogy milyen módon kommunikál a tunerrel, mennyire tűri a raspi által elvesztett adatcsomagokat. Ugyanezzel a tunerrel az analóg adást is próbáltuk (hardveres mpeg2 enkódere van, a sima analóg usb tunerek kezeléséhez gyengék ezek a boardok) sajnos úgy tűnik az analóg adás kezelésével problémák vannak, linux alatt a hardveres enkóderes eszközöknek elég gyatra a támogatása.
Amit tanácsolni tudok, hogy nézz utána, hogy a Technisat tunerhez milyen driver érhető el. Ha van linuxos drivere, akkor azt is meg kell nézni, hogy azt bináris formában adják-e vagy elérhető forráskódként, esetleg a linux alapból tartalmazza már a szükséges drivereket. Azért fontos kérdés ez, mert ha a linux kernel magától nem ismeri és külön kell hozzá bináris drivert telepíteni, akkor az x86-os processzorokra érhető el, de a boardok arm processzorán azok nem működnek.
Ha az adást a boardról akarod nézni (tehát nem csak streamelni akarod vele a vett adást másik gépre), akkor más jellegű probléma lehet. A raspi esetén már egészen tűrhető a videók hardveres gyorsítással történő lejátszása, például xbmc segítségével. Viszont a legutolsó információim szerint a cubieboard allwinner a10-es procija/gpu-ja esetén nem megoldott a videók gpu gyorsított lejátszása, tehát hiába erős, mégsem képes szépen és folyamatosan megjeleníteni az adást. (Szóval a raspi jobb lejátszásban, de bajok vannak az usb portjaival. A cubieboard állítólag jobb usb kezelésben, de bajos a videó lejátszásában)
Nemrég próbáltam az openelec-et, ahogy a 3-as verziót kiadták. Pécéről néztem a raspi-n a dvb-t adás streamjét (tvheadend). Sajnos a képarány megfelelő felismerése még mindig hibázik, kézzel lehet próbálni játszani vele. Most androidos tablettel művelek hasonlót
Valamikor gatyába kéne rázni ezt a raspi set-top-box projektet, csak még nem látom a megoldást az usb problémára és az xbmc élő adásos rossz képarányára.
Lehet hogy egy raspi A változatot leszek kénytelen beszerezni (usb hub már adott) és wifi-vel hálózatozni. Picit kellemetlen, hogy a wifi hajlamos kicsit zavarni a dvb-t adást, főleg ha az gyenge. -
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Honkydoo #4765 üzenetére
A DVB-T-s dolgokat Rpi-vel Azbest tudja igazán, keress a nevére és írj esetleg neki. Erről a stream problémáról én is csak olvastam. Ha jól emlékszem kamerát, hangkártyát és DVB-T vevőt említettek, de lehet, hogy ezt a hibát már kijavították, nem tudom. Nálam csak egy vezeték nélküli billentyű-egér páros lóg az USB-n, plusz belül csatlakozik a vezetékes hálózat. Ezekkel semmi baj nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Energiaital topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged