Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz Honkydoo #4765 üzenetére

Ide is bemásolom, hátha másnak is hasznos:

a konkrét tunerhez nem volt szerencsém, viszont többféle másikhoz igen. A raspberry pi B változat két usb porta és lan portja a rajta lévő smsc chipre van kötve. Ennek a kezelése nem problémamentes, elvesznek adatcsomagok, amit némelyik tuner nagyon rosszul visel.

A dvb-T vételnél af9015-ös jól ment, de ilyet már nem igazán kapni. Az it9135 pid filter mellett, oprendszer/kernel verziótól függően vagy jól megy vagy sem. Legutóbb jól ment openelec-cel. Az rtl2832.es tunerváltozatok is működhetnek, de ezt régen próbáltam vele, nem tudom most mi a helyzet.

A dvb-C vételt egyik ismerősöm próbálja egy WinTV-HVR-1900 tunerrel. Sajnos elég rossz tapasztalatai vannak, mert állandóan "continuity error" üzeneteket kap és élvezhetetlen a kimaradó adatcsomagok miatt az adás. Nagyban függ a tuner driverétől, hogy milyen módon kommunikál a tunerrel, mennyire tűri a raspi által elvesztett adatcsomagokat. Ugyanezzel a tunerrel az analóg adást is próbáltuk (hardveres mpeg2 enkódere van, a sima analóg usb tunerek kezeléséhez gyengék ezek a boardok) sajnos úgy tűnik az analóg adás kezelésével problémák vannak, linux alatt a hardveres enkóderes eszközöknek elég gyatra a támogatása.

Amit tanácsolni tudok, hogy nézz utána, hogy a Technisat tunerhez milyen driver érhető el. Ha van linuxos drivere, akkor azt is meg kell nézni, hogy azt bináris formában adják-e vagy elérhető forráskódként, esetleg a linux alapból tartalmazza már a szükséges drivereket. Azért fontos kérdés ez, mert ha a linux kernel magától nem ismeri és külön kell hozzá bináris drivert telepíteni, akkor az x86-os processzorokra érhető el, de a boardok arm processzorán azok nem működnek.

Ha az adást a boardról akarod nézni (tehát nem csak streamelni akarod vele a vett adást másik gépre), akkor más jellegű probléma lehet. A raspi esetén már egészen tűrhető a videók hardveres gyorsítással történő lejátszása, például xbmc segítségével. Viszont a legutolsó információim szerint a cubieboard allwinner a10-es procija/gpu-ja esetén nem megoldott a videók gpu gyorsított lejátszása, tehát hiába erős, mégsem képes szépen és folyamatosan megjeleníteni az adást. (Szóval a raspi jobb lejátszásban, de bajok vannak az usb portjaival. A cubieboard állítólag jobb usb kezelésben, de bajos a videó lejátszásában)

Nemrég próbáltam az openelec-et, ahogy a 3-as verziót kiadták. Pécéről néztem a raspi-n a dvb-t adás streamjét (tvheadend). Sajnos a képarány megfelelő felismerése még mindig hibázik, kézzel lehet próbálni játszani vele. Most androidos tablettel művelek hasonlót :) Valamikor gatyába kéne rázni ezt a raspi set-top-box projektet, csak még nem látom a megoldást az usb problémára és az xbmc élő adásos rossz képarányára. :(
    Lehet hogy egy raspi A változatot leszek kénytelen beszerezni (usb hub már adott) és wifi-vel hálózatozni. Picit kellemetlen, hogy a wifi hajlamos kicsit zavarni a dvb-t adást, főleg ha az gyenge.

• Drótszamár

őstag

Debian (raspbian armhf) fut most rajta. 0-24-ben adatokat, és képeket archivál. Sajnos nem fogok tudni vele kisérletezni.

Ha mégis úgy alakulna akkor mivel lehet ezt egyszerűen letesztelni?

Egyébként itt a topicja, de eléggé halott: [link]

• wassermann

Topikgazda

A DVB-T-s dolgokat Rpi-vel Azbest tudja igazán, keress a nevére és írj esetleg neki. Erről a stream problémáról én is csak olvastam. Ha jól emlékszem kamerát, hangkártyát és DVB-T vevőt említettek, de lehet, hogy ezt a hibát már kijavították, nem tudom. Nálam csak egy vezeték nélküli billentyű-egér páros lóg az USB-n, plusz belül csatlakozik a vezetékes hálózat. Ezekkel semmi baj nincs.

• Honkydoo

őstag

Ezt a tunert néztem ki [link], de most jövök rá, hogy nincs rajta a támogatási listán. Jaaj nehéz az élet...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés