Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz F1DO #44800 üzenetére

Nem hasonlítottam össze árban. A pi szóba sem jött. MiniPC-ket nézegettem, de nagyon lassúnak tűntek és egyik sem tudott HDD-t fogadni. (Árban úgy 200 euró körül mozogtak 3 éve.)
    Így összeraktam egyet.
    Sharkoon One ház, ami azért nem kicsi, de nem is vészesen nagy és elfér a polcon.
    8100T proci a kis fogyasztás miatt és az IGP tudja a 4K 30 Hz-et. Nincs is gond a filmekkel és amúgy a sebességgel sem.
    16 GB RAM, mert sokat megy a böngésző is, néha nagyon sok lappal. Meg ez alá nem adom, ha én építem. Most is használatban van 6,6 GB.
    ASRock H370M-ITX/AC alaplap.
    Corsair SF450 SFX Netzteil 80+ Platinum. Ennél kisebbet nem találtam, a nagyon minikkel meg vesződni nem akartam. A házba kényelmesen elfér.
    nvme SSD benne, mert volt elfekvőben otthon és helyet is spórol. Gyors. HDD-k benne, mert azok is voltak, de amúgy is tervben volt. Ha nem lett volna, akkor vettem volna.
    Hűtésként először passzív CPU hűtő volt, de jobb szeretem az aktívat, így a legkisebb Noctua toronyhűtőt tettem bele utólag. A ház hátuljába alapból egy noctua került. 8 vagy 9 cm-es, már nem emlékszem. A legnagyobb, ami belefért.
    Nem hallható, hogy megy a gép.
    VGA nincs.
    A fogyasztás 1 HDD-vel 20-25W alapjáraton.
    Filmeknél max 40W-ig megy el. De tartalom és felbontásfüggően változik a 25 és 40W között.
    Ha teljesen leterhelem aida-val, akkor 60W. De normál használat mellett ilyen terhelést nem kap.
    Win10 fut rajta, mert ez jobban ki tudja használni a hardvert. Energiatakarékosabb. Emellett a 4K kijelző sem gond neki és a 4K filmekkel sem kell vacakolni. Linux-szal is próbálkoztam, de az nem volt elég hatékony és jó.
    Az, hogy jelenleg mibe kerülne egy ilyet összerakni, nem tudom. 3 éve építettem, azóta gond nélkül megy. Gyors és mindent tud, amire szükségem van.
    Ezzel szemben bár a Pi sokkal kisebb, kevesebbet is fogyaszt, de sokkal gyengébb is és nem tudja azt amire szükségem van. Árban is olcsóbb, de ez nem kompenzál nagyon sok mindent.
    Egyszer egy hétig volt a TV alatt. Rendes Rasberry OS volt rajta és beállítottam az AdGuard-ot, hogy ez szűrje a reklámokat. 1 hétig bírta a folyamatos üzemet. Aztán valami megadta magát, mert kernelhibával megállt az OS indulása. Lehet, hogy az SD kártya halt meg. Aztán másra fogtam be, másik SD kártyával. De akkor tesztelgettem kicsit a TV-n. És egyértelmű volt, hogy mire nem képes.
    A miniPC-kre is ráírják a szépet és jót. Aztán a leírásban van olyan, hogy 5 perc is lehet a bekapcsolási idő. Meg rokonnál egy már meghalt. Most egy másikat használnak, de online filmeknél gyakran dob "fehér halált". Fehér lesz a kép és csak az áramtalanítás segít rajta.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés