- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
Reklámblokkolós DNS szervernek én is megcsináltam már egyszer.
Futott pár hétig, majd a PiOS kernel hibával nem indult el. Illetve gondolom előtte valamikor le is állt.
Szerencsére hamar vissza tudtam állítani a router DNS szerver címét.
Gondoltam, hogy esetleg az SD kártya nem okés, így vettem újat. Az új kísérlet meghiúsult, mikor az LG monitoraim közül egyiken sem jelent meg a Pi képe, hogy beállítsam. Gyanakodtam, hogy esetleg maga a Pi halott és ezért volt kernel hiba. De rádugtam a TV-re, kettőre is és ott meg van kép.
Viszont ekkor már 3D nyomtatóhoz akartam használni, így felkerült a PiOS, Mainsail, Klipper, meg nagy nehezen felvarázsoltam egy 5GHz-es TP-Link USB adaptert is. És a 16 GB-os SD kártyán maradt úgy 300 MB hely. De működött, igaz, hogy nem 7/24-ben.
Most megint parlagon hever, mert lecseréltem a nyomtatót és még nem volt időm és energiám ismét reklámblokkolót csinálni belőle.Próbáltam win-ről távoli elérést, de nem akart összejönni. Először fekete kép, majd az USB wifi-vel már nem fekete volt a gép, de még mindig nem tudtam használni.
A Mainsail-t webes felületről gond nélkül elértem.Házi szerver-médialejászó gyanánt egy miniPC van a TV alatt W10-zel. Fájlokat elérek mindenhonnan a lakásból. Direkt a TV-re van kötve, így mindenféle kodekprobléma is megoldva.
A Pi-n természetesen kipróbáltam a youtube-os 4K videót, LAN kábeles csatlakozással. Ez egy 4B 4GB modell. Sajnos rettenetes volt. Így a PC és W10 leváltására nincs esély. -
xPx
csendes tag
nálam fut rajta:
-smb, ftp szerver
-filebrowser, hogy akár böngészőből is egyszerűen tudjam kezelni a fájlokat, meg megosztani hálózaton belül
-jellyfin a zenék, filmek, sorozatokat fogyasztásához
-qbittorrent a torrentekhez
-pyload-ng az egyéb böngészős letöltésekhez
-heimdall, a raspberryn futó programok könyvjelzőzéséhez és minimális infózásához
-zerotier, hogy mindez bárhol elérhető legyen telefonról is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Linux felhasználók OFF topikja
- Trollok komolyan
- Steam topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bittorrent topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ford topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest