- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
bollokcs80 #39622 üzenetére
nem hangos a ventije, macska alszik 20 centire tőle nyugisan.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Enyém fel van téve az egyik a szekrény tetejére, majd leveszem onnan vagy ilyesmi, 2-3 hete. Lefújom a port néha róla. Semmi komolyabb melegség, de ez CPU használat függő is, torrent pl. mindig járatja, pláne ha titkosítás ON.
Throttling bőven 80 fok maghőmérséklet felett kezdődik valahol, szóval ami már a kezünknek húha-meleg, a Pi-nek még így is valszeg tök oké, hiszen pucéron meg totál befékezi magát, simán elmegy a CPU azonnal a 90 fok magasságba és kezdi le-le építgetni a teljesítményt, hogy hűljön.
Fiókban minden megfő. Szobalevegőre tedd valami fene se tudja milyen helyre, ha ennyire fontos és el akarod rejteni.. TV mögé is mehet.. alá, akármi ilyesmi .. az ideális lesz neki.
Illetve ha szoba légtérben van, a bordái (ha a wifi, stb. engedik) függőlegesen álljanak, így kicsit még segít is az ember abban ,hogy lentről felfele végigmenjen egy nagyonfinom természetes légáramlás a két oldalán, ahogy a melegebb levegő felfele száll és alulról a hidegebb jön. Szóval radiátorokon sem keresztben állnak lamellák általában, itt se ez legyen.
De ha már bevált a fiókban, jóvanazúgy. Majd nyáron azért légy észnél.
-
ReFleXx
addikt
válasz
nekem ilyesmi ócó kinai van, 17 nap alatt itt volt kinabol, elsore 20 fokott dobott le a homersekletbol, de aztan ahogy atmelegedett a borda inkabb 8-10 fokkal lett csak huvosebb.
Nekem egy fiokban lakik a Pi a TV alatt, eddig asszem olyan 62 fok korul ment idle-ben (nincs GUI csak torrent megy) most 54fok.
Stresszelve a 4magot korabban 80-82fokot is elért most 70-72.
Jobbra szamitottam, de vegulis 0 legmozgas van korulotte es igy is nyertem 10 fokot, most legalabb biztos nem fog throttlingolni a legrosszabb esetben semSztem a 40-50 kozotti homersekletet nem fogja tartani neked sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest