Hirdetés
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
-
artiny
őstag
nem igen ertettem en sem most a Te valaszod
(crontabba bejegyzés...)A bootolast akkor most felejstsuk el, elso lepeskent az kene megoldanom,hogy a program elinditasat es megallitasat egy pushbutton el tudjam kezelni.(vagyis ketto darabbal)
A kerdesem,hogy ehhez wiringPi konyvtarat kell hasznalnom?vagy hogy oldhato meg hogy tudjam azt kiolvasni,hogy meg e volt noymva a gomb vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen alaplapot vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1000 - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- HPE T1500 G5 INTL Tower UPS - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- i7 10700/ RTX 2080Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(crontabba bejegyzés...)
wassermann