- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
g.gergo
senior tag
válasz
Murdock1981 #34587 üzenetére
De ezt pi4-el nem tudod megcsinálni, a kollégának meg olyan típusú van.
-
g.gergo
senior tag
válasz
mirci18 #34548 üzenetére
Ahogy mondták, alaplap, táp itthonról.
Hdmi: én évek óta ugreen kábeleket, adaptereket használok, drágábbak kicsit, mint a ratyik, de jók. Pl.
Ház: amit linkeltel, tetszetős, de ennyi. Az a venti, az nagyon hangos ledz rajta, es 2 hónapja múlva kb kuka. Inkább azt, amiket linkelgettek mostanság.
Ha micro sd is kell, akkor pl. [link]
Pénztárcáttól, igényedtől fuggően sandisk ultra, extreme, extreme pro. -
g.gergo
senior tag
Üdv, bizonytalan vagyok a következőben. 3b+ táplálok egy 2,4-es minőséginek mondható adapterrel. Usb-n csatlakozik a pi-re egy hdd. Mivel az nem indul, csak darabol, ezért az is megvan támogatva egy 1A-s adapterrel, így nincs is gond. Azonban cigam-tol olvastam nem is olyan rég, h nem szerencsés, h a pi felé feszültség megy az usb-n keresztül. Jelen esetben pedig ez van, m ha lehuzom a tápcsatlakozot, akkor a gpio-ra kötött venti forog tovább. Akkor most mi is legyen? Ha lehuzom a hdd-rol, akkor nem indul, ha rateszem, akkor az nem jó.
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Akinek fut Pi(open)VPN szerver, ott mennyi a max letöltési sebességetek? Nálam 3b+ - on 300/30-as netnél max 1,5-2 le, 2-3 fel. Ez (cpu) ennyit tud, kevés alá a vas? Vagy van vmi beállítás? Már a neten létező összes leírást végigprobaltam, de semmi nem segített. Routerben is nyitogattam, letiltottam mindent, amiről úgy gondoltam, h problémát okozhat. Köszi
-
g.gergo
senior tag
Köszönöm, de nem ment. Még ez is kell:
sudo nano /etc/openvpn/server.conf
Remove all the dhcp-option lines pointing to the existing DNS servers.
Add a single line: push "dhcp-option DNS 10.8.0.1"
Save and Quitsudo nano /etc/pihole/setupVars.conf
Add "PIHOLE_INTERFACE=tun0" belowe the "PIHOLE_INTERFACE=eth0" line.
Save and Quitsudo nano /etc/dnsmasq.d/02-ovpn.conf
Add "interface=tun0"
Save and QuitReboot
-
g.gergo
senior tag
Üdv! Az otthoni rb3b+ - on fut egy pihole, illetve pivpn is. OpenVPN Android app-al tudok is csatlakozni mobilnetről a szóban forgó vpn-re. A belső hálózati címmel be is tudok lépni a pihole admin felületére. A problémám, h ebben a formában nem szűr semmit, enged mindent, hiába van block/blacklistben. Állítani kell még vmit vhol? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest