-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@reeo
aktív tag
Raspbmc alá szerettem voa pelepítei a Transmissiont ez a leírás alapján
Kiadtam az első parancsot (login pi/raspberry)
pi@raspbmc:~$ apt-get install transmission-daemon
Hiba:
E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?Kiadtam ugyan ezt sudo-val az elején, úgy telepítette, majd folytattam a leírás alapján. deamont leállítottam, a /etc/transmission-daemon/settings.json-t szerkeztettem
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json paranccsal (simán nano-val nem ment, nem volt jogom hozzá)A végén ugye megint el kell indítani a deamont:
/etc/init.d/transmission-daemon start
Hiba:
Starting bittorrent daemon: transmission-daemonstart-stop-daemon: unable to set gid to 108 (Operation not permitted)sudo esetén:
pi@raspbmc:~$ sudo /etc/init.d/transmission-daemon start
Starting bittorrent daemon: transmission-daemon/usr/bin/transmission-daemon already running.Tehát a problémám az, hogy nem tudom elindítani a torrent klienst pi userrel. Böngészőben megnyitva a webadmint továbbra is 403-as hibaüzit kapok.
Valaki tudna segíteni? Elnézést a hosszú post miatt, de ahogy korábban javasoltátok lépésről lépésre írtam le mindent.Köszönöm!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
tupacamaru #1430 üzenetére
Lan kábel nélkül tökéletesen megy a fent nevezett full hd videó !
vzoltan: Erre többen panaszkodtak már külföldi fórumokon is!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
tupacamaru #1423 üzenetére
Cars 2 2011 1080p dd 5.1 trinity féle relase: akad, csúszik a kép/hang
De lehet hogy közrejátszik , hogy a háttérben tölti le a borító képeket és film infókat. Hálózat van, de add-onokat nem talál, nem tudok letölteni. Beallitasokban nincs erre vonatkozó rész.
wd mybook 2t usb 2.0 hdd -
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1419 üzenetére
Üdv
Na királyságGond nélkül felismerte az új verzió az NFTS-es HDD-t.
Ubuntun csináltam újra a telepítést, mert a frissítést nem sikerült megoldaniTehát akinek nem működött az automount, az frissítsen!
-
D@reeo
aktív tag
Van új ARM-es build Openelecből itt. Kipróbálom, hátha megoldja az NTFS automount problémát
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Ismét a segítségeteket szeretném kérni. Openelecet tettem fel, de a külső USB-s HDD-met nem akarja látni.Tehát forrásnál nem mutatja amikor videó könyvtárat akarok hozzáadni.
A HDD 2 részre van bontva: egy elsődleges wbfs és egy ntfs .
Putty-tyal belépve és a cat /proc/partitions parancsot kiadva elméletileg látja de fájl listát nem tudok hozzáadni xbmc-n.major minor #blocks name
7 0 73696 loop0
179 0 7879680 mmcblk0
179 1 128000 mmcblk0p1
179 2 7734272 mmcblk0p2
8 0 1953512448 sda
8 1 103141376 sda1
8 2 1850368000 sda2
Kérlek segítsetek, hogyan tudnám hozzáadni ?Köszi
-
D@reeo
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.
A probléma alapvetően ott kezdődött (túlmenően azon, hogy nem sokat terminaloztam eddigi pályafutásom alatt), hogy a régi ubuntu még nem kezelte az ext4-et és ezért nem sikerült létrehoznia a dolgokat.
A legfrissebb verzióval sikerült gond nélkül elkészíteni a kártyát és működik is frankón.
Most azt próbálom kitalálni, hogy van e valamilyen lehetősség "vakon" eljutni addig, hogy távoli gépről irányítsam(vnc, sb). Sajnos nincs megfelelő billentyűzetem, és nem tudok lenyugodni, amíg ki nem próbálom normálisanSzerk: pingre válaszol
Köszönöm szépen még egyszer! -
D@reeo
aktív tag
Kép lemaradt. [link]
Azóta formáztam ext3-ra az sd kártyát.
1. kicsomagoltam, de most azt asztalra meg a külső HDD-mre
sh: Can't open create_sdcardHa jól értelmezem a parancsot, akkor
sudo sh create_sdcardmit futtasson /dev/sdb2honnan futtasa
Értelem szerűen, ha most a 2000GB-os külső HDD gyökerébe másoltam a dolgokat, akkor a parancsba a dev/sdb2 t írom, de akkor se találja a create_sdcard fájlt
Esetleg vnc-n teamvieweren vagy logmeinen keresztül nem segítenél?
Mert már lassan a hajamat tépemKöszönöm
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Már hazajöttem és itthon live ubuntuval próbálkozom, de azzal sem megy.
1. letöltöttem a linkelt honlapról a 3. (legfrisebb ) csomagot
2. kitömörítettem (és át is másoltam) egy memóriakártyára.
3. Kiadtam a parancsot, de azt mondja, nem tudja futtatni.Mellékeltem a képet az sd kártya tartalmáról és a nevéről (dev/sdc) de hiába adom ki a sudo sh ... parancsot, nem működik. Talán az a baj, hogy ntfs-es a kártya?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
PistiSan #1321 üzenetére
Üdv
Buta kérdés, de az OpenElecet hogy telepitem rá sd-re? Letöltöttem, kicsomagoltam és a .bat fájlt elinditva kicsomagolta a fájlokat az SD kártyára. Node ha beteszem a kártyát és áramot adok neki, bekapcsol a piros led és semmi sem történik.
Kérhetnék egy how-to-t?
Köszönöm -
D@reeo
aktív tag
Bocsi, dupla
-
D@reeo
aktív tag
Nekem ma reggel megérkezett. Simán betették a boríték felső felét a postaládába a pis fele meg lógott ki. Legalább nem gyömöszolték bele.
-
D@reeo
aktív tag
Valaki megírná kérem, hogy milyen tápot vegyek neki dealextremeről vagy ebayről? Csak a raspinak kell áram, a HDD ami rá lesz kötve saját tápos. Köszönöm
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Melyik aktív usb hubot ajánljátok dx-ről? SD van, csak tápot kéne beszerezni mire megérkezik a cucc.Köszönöm
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Drótszamár #1046 üzenetére
Akkor most csak a köv rendelésre él a -15%?
-
D@reeo
aktív tag
Egy angol cikk+ videó, végre postázták!
-
D@reeo
aktív tag
Távirányítóra esetleg egy olcsó alternatívák lehetnek az okos telefonos appok/irányítók.
Pl. http://itunes.apple.com/us/app/xbmc-remote/id289316916?mt=8 De van belőlük is egy tucat. Igaz, lehet nem annyira kényelmes, de működőképes dolog. -
D@reeo
aktív tag
Igen, kb. ennyiből fog állni a média centerré alakítás (esetleg egy infrás távirányító jól jöhet)
A linkuxok a legalkalmasabbak munkára, programozásra, de hozzájuk is kell egy minimum ismeret, hogy lehessen használni őket. A windows/MacOS sem úgy működik, hogy leültetsz elé egy csimpánzt, és egyből nekiáll szöveget szerkeszteni
-
D@reeo
aktív tag
Természetesen külön-külön, egy időben csak 1 adott feladatkört kéne ellátnia, de úgy, hogy az összes eszköz egy rendszeren belül legyen. Szóval ne kelljen memóriakártyát cserélgetni, ha éppen filmezni akarok és nem fájlokat elérni.
Magyarán, ha kiadják pl az XBMC-s rendszert, akkor arra utólag tudok telepíteni alkalmazásokat?
Amit fo_di kolléga linkelt rendszert, az jónak néz ki, mert kb mindent tud amire nekem szükségem lenne.
Airplayt tudom, hogy készítenek hozzá, csak azt nem tudom, hogy ez is külön telepíthető alkalmazás lesz, egy külön linkux disztribúció. -
D@reeo
aktív tag
Spam mappában nézted? Mert néhányan jelezték, hogy kaptak gratuláló levelet, hogy az első körből kapnak, de a levelezőjük spamként jelölte meg a levelet.
Nekem eredetileg 30/04/2012-re kalkulálták, így még egy kicsit tovább kell várni.
Szerintetek megoldható az alábbi feladatkörök ellátása a Pi-vel
-XBMC
-torrent kliens a szerzői jogokkal nem védett albumok beszerzéséhez
-file server, hogy hálózatról is elérhessem a HDD-t
-airplay, hogy kinyomhassam az apple kütyümről a videókat
Köszi -
D@reeo
aktív tag
Most jött a mail
Breakthroughs. Exhilarating, but rarely without hiccups.
A few days ago, the Raspberry Pi Foundation announced a small manufacturing delay. A component in the Pi is being reinstalled. In the grand scheme it's small potatoes - but we know it's frustrating for Farnell element14 fans and customers.
Congratulations - Farnell element14 will deliver your Pi to you around mid May.
We have great news about the price, too. We've simplified our prices in response to the huge demand. It's resulted in a decrease in the cost of the Pi in certain countries. You will be charged the lower price that we are now offering to customers in your country. (We've explained it in detail here
.)
We're a proud partner of the Pi, and the sense of adventure it's bringing to the tech community. We've all come to feel part of the Foundation's big project to bring computing to all. Online, the response has been superb.
Thanks for your patience and understanding so far. Enjoy your Pi.
Farnell element14
-
D@reeo
aktív tag
Én még nem kaptam ilyen levelet, de ezek szerint minden megrendelő kapni fog. Kártérítéssel mi lesz? Nem anyagi kártérítésre gondolok, hanem az lenne a fair, hogy aki tőlük rendelt az megrendelhesse a másik cégtől, de ne a sor végére kerüljön, hanem a rendelés időpontja alapján sorolják előrébb. Persze ez csak a lila ködös álmomban reális.
-
D@reeo
aktív tag
Ezt olvastátok? (Index - Elkapkodják az olcsó miniszámítógépet)
-
D@reeo
aktív tag
Tom: We are making them available, as they become available to us. See below for our official press release.
Tom: The launch of Raspberry Pi Board B this morning has been a huge success. We’ve seen unprecedented levels of interest in this product. Please bear with us while we work to address all of your questions about this revolutionary new product.
Tom: Stocks from Raspberry Pi of the initial production quantity are limited and these have already sold out. For those of you who have already pre-ordered, you should have received a confirmation email. We will let you know in the next few days when you can expect your delivery. We’re working very closely with Raspberry Pi to ensure we can meet the demand as soon as possible. We will be one of the first to have Raspberry Pi’s in stock and delivered to you, so if you haven’t been able to pre-order, register your interest so we can let you know as soon as you can order again and keep you updated with the latest on availability.
Ezt (az előre megírt, és mindenkinek bemásolt
) választ kaptam 5 perce a Live supportos úrtól.
Én még nem kaptam várható szállítási időt, az gondolom majd a 2. levélben jön, miután feldolgozták a rendelésem.Elnézést, nem tudom már szerkeszteni az előző hozzászólásomat.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
tupacamaru #516 üzenetére
-
D@reeo
aktív tag
Én most adtam le a rendelést (előrendelést) a http://hu.farnell.com om
Végösszeg: 12,041.00 HUF
Neketek is ennyire jött ki?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
DarkByte #261 üzenetére
Én kérek elnézést, részben igazad van, ugyanis vannak Flash SSD-k is, nem voltam naprakész a témával kapcsolatban. Az ""igazi"" SSD-k viszont DRAM modulokból épülnek fel, és szükségük van tápellátásra az adattároláshoz(belső akkuról). Az általad linkelt oldalt nem néztem, a "csak is addig tárolják az adatot amíg áramot kapnak, ellenben az SSD-vel." részre reagáltam. Node ne offoljunk, békét, boldogságot és Raspberry Pit mindenkinek!
-
D@reeo
aktív tag
Köszi a választ.
apt-get akkor jöhet jól, ha már jártas az ember és tudja pontosan mit keres. Terminálból ugye fél pillanat alatt megvan, azonban nekem, mint kezdő azért volt jó a "software center", mert volt egy kis leírás is mindenhez, hogy mi micsoda valamint kereső is. Egyszerűbb a keresőbe beírni, hogy vnc mint a terminálba apt-get install xvnc4viewer. De mindegy is, ha jól értelmeztem a dolgokat, lehetősség lesz gui-s linuxot is feldobni, mellé 1 p2p klienst, egy xbmc-t és egy vnc-t. Más nem is kell, ez így maga az álom.
OFF
Éljenek a Nintendo fanok! -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
Tudom, hogy még nem kapható, és így tapasztalat sincs de hátha van elképzelésetek az alábbiakról:
-Olvasom itt a tápos hozzászólásokat - táp nélkül szállítják majd?
-Ha 3.5W-tal számolunk, akkor óránként kb 0,16Ft-nyi áramot fogyaszt? (1kWh=1000wh, 1kWh= kb 45ft ha jól tudom)
-Mivel linux fog rajta futni, így gondolom majd a "linux app store"-ból (nem emlékszem már mi a neve, csak GUI-s linuxot használtam régen) tölthető le mindenféle program is, így vnc is?
-Megint csak linuxos mivoltából adódóan merem megkérdezni, hátha használt már valaki valami hasonlót "igazi nagy" gépen: Van valamilyen infrás/bt-s távirányító+usb modul, amivel be lehet kapcsolni a gépet? Szóval wake on USB működhet, létezik ilyen? (csak wake on lanról hallottam eddig)Csak ma bukkantam rá erre a csodára, még nem jártam körbe teljesen a témát, így ha nagy baromságot írtam volna, elnézést. Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest