- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
doberman #20860 üzenetére
Most látom, hogy már nem elérhető amit linkeltem, pedig nemrég innen vettem:
"Sorry, this item is no longer available!"Nem RTL chipes:
USB interface: Cypress CY7C68013A-56LTXC
Demodulator: Silicon Labs Si2168-B40
Tuner: Silicon Labs Si2148-A20Amit linkeltél szerintem nem tudja a DVB-C-t.
-
azbest
félisten
-
dugesz77
őstag
válasz
doberman #20000 üzenetére
Akkor már értem mit szeretnél. Sajnos a pihez egyből köthető kijelzőkből még nem láttam megfelelőt ilyenre. Vagy érintősök (azt nem tudom milyen nehéz lehet leszedni róla) vagy kis felbontásuak (3,5"480x320 vagy 5" 800x480) . Valami ilyesmi jó lehetne. . Gratulálok a 20000-hez
-
válasz
doberman #19997 üzenetére
Nagyon jó ötlet, annyira jó, hogy már meg is csinálták páran. [link]
Nem lenne rossz összerakni házilag egy ilyet, én is gondoltam már rá.
Nálunk a színházban vmi hasonlóval világítják meg a színpadot, de a monitor mögött egy fejgép van, ez az optikát és a világítást is megoldja. -
envagyok
veterán
válasz
doberman #19473 üzenetére
Ez gyakorlatilag csakis egy tvheadend szerver oscammal a pi-n?
Tehát sem médialejátszás, sem grafikus felület, hanem szimpla parancssor?Nekem egy wetek play-em van erre használva, de openeleccel. Igazából rajt van a tvheadend szerver, oscam, de mellette megy a filmlejátszás is, de a wetek play mivel lassabb a pi-nél, inkább csak szervernek használom. A pi-k, pc-k, tabletek pdig kliensek kodival.
A rendelkezésre állással mint szerver semmi különös gondom nincs 7/24-ben megy.Erről hallottatok már :
[link] -
azbest
félisten
válasz
doberman #19340 üzenetére
hát... lehet, hogy hamarabb éri el a 100Mbit lan limitet, mint a procierő elfogyását. A tvheadend elég szépen használja a több magot is. Egyébként 48 fokos volt csak ilyen terhelés mellett. Terhelés nélkül 42 fokos. Otthon azért nehéz lenne annyi csatornát nézni, hacsak nem extra nagy a család
Vagy annyi csatornát rögzítenél egyszerre.
Mióta másik pi-re kötöttem a kártyaolvasót és az usb hub visszatápot is kiiktattam, azóta nem volt fagyás. Most tart 15 napnál úgy, hogy naponta nézek valamennyi tévét.
-
válasz
doberman #18814 üzenetére
Ezzel én is találkoztam. Nekem egy Pana ST60-as TV-re van rádugva a Pi, és a TV távrecsegőjével irányítom - éljen a CEC. Mikor beüzemeltem a konfigot, nekem is volt olyan, hogy nem reagált a távra, ha mondjuk fél nap után akartam valamit kezdeni a Pi-vel. Nálam mondjuk alapól nincs beállítva képernyőkímélő, egyszerűen nem szükséges: ha nem a Pi-t használom, akkor a TV-t átrakom másik HDMI-re (ahol pl. a UPC box van), és kész. Emlékeim szerint amikor nálam is hasonló volt a helyzet (nem reagált a távirányítóra), akkor a TV távon elkezdtem nyomogni a gombokat, és a Play gombra feléledt. Talán megér egy próbát nálad is.
-
arnd
senior tag
válasz
doberman #18793 üzenetére
Igen ebben van egy kis turpisság mert csak 3 frekit adott a Bp. de kettő belőle oks, csak egy rossz a 802MHz az nincs nálunk. ellenben van 498, meg 634, és még 770 is. De azért csak kellett volna találnia így is valamit, max kódoltat...
Szerzek valami másik tunert hátha, az szívat.
-
válasz
doberman #18474 üzenetére
tvamos, doberman, Celtis Köszönet
Ha lesz szabad egy órám neki ülök, csak általában mindig rohanok és félbe marad, így fél eredményeim vannakblackrulz Nekem megy otthona hyperion, igaz én csak azokat a filmeket "világítom ki" amit a Pi játszik le. Másra mondjuk nincs is szükségem, mert vagy onnan nézünk filmet, vagy sehonnan
totron Szerintem sokan, sokfélére használjuk. Nálam pl készül egy "okosház" projet, illetve egy háromnegyed kész fűtés vezérlő, ami béta üzemben már működik néha
-
válasz
doberman #18474 üzenetére
tvamos, doberman, Celtis Köszönet
Ha lesz szabad egy órám neki ülök, csak általában mindig rohanok és félbe marad, így fél eredményeim vannakblackrulz Nekem megy otthona hyperion, igaz én csak azokat a filmeket "világítom ki" amit a Pi játszik le. Másra mondjuk nincs is szükségem, mert vagy onnan nézünk filmet, vagy sehonnan
-
azbest
félisten
válasz
doberman #18068 üzenetére
úgy, hogy a hub-ot kötöd a pi zero egyetlen usb-jére (a másik csak táphoz van) és a hubba kötöd az usb eszközöket. Persze a hub valószínűleg aktív kell legyen, hogy elég áramot kapjanak.
Más
Ennye, úgy látom az openelec oldalán, hogy hosszú távon meg szeretnék szűntetni a raspi1 támogatását [link]. Persze lehet, hogy a pi-zero megjelenése módosít még ezen. Nameg végülis, a már elkészült rendszer később is működni fog, csak újdonságok nem lesznek hozzá. -
-
-
azbest
félisten
válasz
doberman #17363 üzenetére
pécén win alatt a Homesys progiban láttam érvényesség infót, szóval elvileg lehetséges, de a tvheadend + oscam felállásban alapból szerintem nem, vagy kellene hozzá még valami külön progi esetleg.
(#17364) ther
úgy látom dd-t használ. Annál veszélyes, ha közben változik a fájlrendszerben valami, akkor nem tudni végül mi az ami felkerül a mentésbe. Persze lehet, hogy valamivel ezt megakadályozza, de alapból a dd csak végigmegy a blokkokon. A log fájlokat vélhetően korruptnak fogja gondolni visszaállítás után. Egyszer csináltam dd-vel élő rendszer alól mentést és utána kellett fájlrendszert javítani visszaállításkor. -
-
arnd
senior tag
-
válasz
doberman #17160 üzenetére
Ez a barkácsolás nekem kicsit még magas, gondoltam, hátha van kész(ebb) megoldás PI-re.
Jelenleg valami tiznekét éve csúcs conrados egységet használok HeavyWeather programmal.
A gondom az egésszel az, hogy mivel új szettet helyeznék üzembe, nem szeretnék egy vagyont fizetni a központi kijelzős egységért, ami az ár nagyobbik része, pedig a lényeget tudja aPI -- nézegetni meg úgyse nézzük az asztali kijelzőt.
MaCS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- DOOM - The Dark Ages
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós kamerák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest