Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz cigam #38581 üzenetére

Néhány adalék, ha már így felmerült :)
    Pár éve pécén én is játszottam kicsit a realtek chipsetes tunerjeimmel. Valami progival és talán drótból hajtogattam valami netes leírás alapján egy kisebb antennát, amivel a közelben elmenő gépek 1090MHz-es jelét valóban lehetett fogni.
    A kifejezetten sdr-ezésre használt tunereknél azt hiszem az antennabemenetnél kicsit módosítani szoktak, hogy még érzékenyebb legyen, ha jól emlékszem. De a közönséges tunerrel is megy. Az r820t rf chipes változat talán a leggyakrabban megtalálható és már jópár éve árulják, van pár más fajta chipsetes is a gyűjteményemben.
    Ha valaki az r820t2 rf chipes (általában kék tokos) változatot azért venné, hogy majd az jó lesz dvb-t2 vételre is, akkor érdemes tudni hogy a nevében a t2 valójában a chip neve és nem tud dvb-t2 vételt, arra drágább több chipes tunereket lehet csak kapni olcsóbban (astrometa és mygica változatok).

Ha jól emlékszem ma már talán képes linux alatt egyszerre kezelni az sdr módot a sima tuner móddal. Egyébként az fm és dab rádió vétele is ilyen sdr-es szoftveren módon van kezelve. Régen, win alatt még külön spéci drivert kellett telepíteni sdr-hez. De nem is szaporítom a szót, ha valakit érdekel az ilyesmi, akkor sok kifejezetten ezzel foglalkozó weblap van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés