Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salkesz
lelkes újonc
Sziasztok!
Sambával megosztottam egy külső vinyót (legfrissebb Raspbian) aminek a 'pi' user a tulaja (-R) és Windows alatt is a pi jelszavával érem el. Most egyik családtag is használni akarja a vinyót, úgyhogy csináltam rá két külön mappát. Azt akarom, hogy az én mappámat csak én érhessem el, az övét meg csak ő. Csináltam neki egy külön usert, 'pi2' néven, a rendszerre is meg a Sambára is. A "directory mask" és a "create mask" mind a két megosztáson '0775'. A "chown -R" paranccsal belőttem, hogy az ő mappájának a pi2 legyen a tulaja, ennek ellenére mikor Windowsról próbáltam a pi2-vel elérni a mappát, akkor azt írta hogy nincs hozzáférési engedély. (A meghajtót hozzáadta, halvány ikonnal.)
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy az ő megosztásánál megadtam, hogy "force user = pi", az enyémnél meg hogy "valid user = pi". Így ha az ő nevén próbálok belépni az én mappámra akkor a hozzáférés megtagadva, ő viszont bármit tud csinálni az ő mappájában. (Vissza is kellett chown-olni a 'pi' felhasználót a mappára, hogy tudjon írni is.)Ez működik, tehát nem tragédia ha minden így marad, csak ez ugye nyilván kerülőút. Nem vagyok egy Linux guru. Hogy lehetne úgy megosztani a mappákat, hogy az ő megosztását ne kelljen az én Raspbian fiókomhoz láncolni? (Persze ha külön meghajtókat kell használni, akkor egyelőre így hagyom, nem fogok ezért most vinyót venni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest