- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
válasz
#79484416 #1612 üzenetére
Behance.net (az adobe hivatalos oldala és ingyenesen használható)
Dendytv: Máriusz Miskolczi - YouTube
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Dendytv #1587 üzenetére
Szerintem túlgondoltad, legalábbis az én értelmezésem szerint. A lényeg, hogy gyakorolni gyakorolni minden nap.. Rajzolni sosincs késő elkezdeni. Nem tudom de valami ilyesmi.. Rajz kezdőknek: 26 INGYENES alapvető rajzlecke - Művészek hálózata (artistsnetwork.com) Sok, bal agyféltekés rajzoktatást találtam, de hát nem tudom... én nem azzal próbálkoznék. Ábrázoló geometria, rajz ,tónus, árnyékok ilyenekre keresgélj.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
mpierre #1584 üzenetére
Csak valahogy jelezni akartam, hogy azokon az órákon pont nem digitálisan alkotunk amúgymeg tvpaint-ben. Nem tudom mi a neve az órának, de majd megnézem a krétában. Kis idő és megszokod ezt a fajta rajzolást. Nekem most már van mindenféle csilivili monitorom és az igazat megvallva jobb szeretem a sima rajztáblát. Ám amikor animációt rajzolok, a monitor nagy előny tud lenni, de mivel közel kell hozzá ülni azért jobban is rongálja a szemet. Ha rám hallgatsz és véletlenül be szeretnél nevezni egyre, akkor egy ipad-et veszel. Vannak nagyon jó pár ezer forintos alkalmazások, hordozhatod és sokáig megbízható. Bár az is igaz, hogy majdnem a duplájába kerülnek most mint mikor én vettem. Akkor még egy átlagos 13 colos rajztábla monitor ára volt az ipad-em. Persze volt még a ceruza nagyobb kiadás. De összességében ez egy kész számítógép. Ki lehet kötni monitorra is őket. A legújabb monitorok meg már lassan annyit tudnak mint egy gémer pécé. Bár azok árban is nagyon húzósak. Na ennyit a tecchnikai demonstrációról
Már csak rajzolnom kellene megtanulni... mert mint a karácsonyfa olyan az asztalom.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
gabor128 #1571 üzenetére
Hajrááá! A tiéd jobb lett az eredetinél
SMC: Ez a procreate dreams nagyon durva lesz ha jól értem. After effect, videó vágó és egy komplett tvpaint lesz benne 6000 Ftért. És az én kis sima ipad-em is lekezel 10 réteget 4k-ban ha jól értem, szólval részemről nagy nagy happy van.
-
soundsonic
aktív tag
Azért is javasoltam az affinity designert, mert ha nagyon muszáj még raszteres rajzolásra is jó, főleg ipad-en. Vektoros rajzot texturázni meg maga a kánaán. Illusztrátorban szerintem bonyolultabb, bár rég tanultam. Apple pencillel meg külön szuperjó. Egyet hiányolok, a fehér ui-t. (Destktop ban van ,ipadon nincs.., hiába a sok kérvény sokaktól)
-
soundsonic
aktív tag
válasz
gabor128 #1565 üzenetére
Szia! Persze lehet! Ezeket vektoros programokkal szokták csinálni, és nem szükséges hozzá rajztábla. Tudom ajánlani hozzá a inkspace-t ez ingyenes program. Vagy ha bele is invesztálnál akkor az egyszeri díjas affinity designer-t vagy ott van még az adobe illustrator, de én az affinity-t javallom. (Biztos van még több fajta.) Ezek mind professzionális alkalmazások. Az a lényeg, hogy régebben egy citroen autógyár reklámjához fejlesztették ki ezt az úgynevezett beizer görbés grafikai eljárást, ami minőségromlás nélkül nagyítható! Ezt úgy képzelt el, hogy egy pixelgrafikus rajz, fotó belenagyítva elkezd kockásodni. Ezzel szemben a vektoros animáció nem.
Néhány link a tanuláshoz: A Bézier-játék (method.ac) itt meg tudod tanulni, hogy kell használni egérrel a beizer görbét! FONTOS!
Yutub teli van oktató anyaggal: Affinity Designer Quick Start - YouTube
Természetesen ipad-ra is van nagyon sok, ha esetleg van ilyened...
Hajrá
Jó tanulást
-
soundsonic
aktív tag
válasz
kuntics #1562 üzenetére
A tónusozás egész jó, mondom ezt úgy hogy nekem ez a gyengém. Viszont a kontúrokat úgy látom sok kis vonalkával próbálod megrajzolni ami sokat ront az összképen számomra. Talán nem vagy elég bátor hosszabb vonalakat húzni, rajzolni. De nem tudom mennyit rajzoltál előtte igy nem tudom megítélni, hogy ez neked előrelépés e, vagy csak kijöttél a gyakorlatból.
Én meg néhanapján festegetek (ezt sosem tanultam), igy bénázok, de az első olaj réteg utánmost itt tartok.
-
soundsonic
aktív tag
Hát én úgy tudom, hogy a grafitisek is kemény terveket rajzolnak előtte és nem csak úgy húbelebumm. És igen SMC jól írja, én is úgy tudom nem olyan rég még más volt a cél. Én sem tudtam ám megrajzolni semmit az elején.. , tán még mostsem na de mind1
Ha nincs kellő szorgalom, még talán a legtehetségesebbek is elvesznek.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1546 üzenetére
Háát én sajnos nem tudom. Habár legútóbb csináltam egy homlokzatfestést egy épületre, de ott én kültéri festéket használtam.
Én meg kezdek áttérni az animációkra. Ha valakit érdekel a mai ügyködésem: [link]
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1536 üzenetére
Neeem, dolgozom is és a párommal is törődőm időnként
Ezek ilyen gyors fél, - egy órás rajzok fotókat használva referenciáknak. Szorgalmam az lenne, de fantáziám..
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1531 üzenetére
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1528 üzenetére
-
soundsonic
aktív tag
Én meg egy böngészőből indítható mindenféle póz és 3d alakzat készítő oldalt ajánlok. Ingyenes és könnyű elsajátítani, nem úgy mint a blendert. (Szerintem). [link]
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1502 üzenetére
Annyit írnék még hozzá, hogy el fog jönni a kisseb kiégés vagy sikertelenség időszaka, de sose add fel s ne feledd a gyakorlás a tudás anyja és a gyakorlat teszi a mestert. Nem tudom szebben írni. Ha valamire vinni akarod gyakorolj, ha nincs hozzá kedved is. És ha gondolod tedd el az első rajzod, hogy megnézd mire jutottál egy év után, és így tovább.... Sosem tudhatjuk hogy az alkotó honnan jött és hová tart. És ez sok mindenre is igaz. Ezért, ha sikereket is érsz el, sose becsülj le senkit, maradj alázatos. Ennyi útravaló, bőven elég lesz...
-
soundsonic
aktív tag
Nekem is több van, de időközben beújítottam egy ipad-et meg egy huion kamvas 22 így most van öröm ès bodottság. Sokat rajzoltam az elmúlt èvben, csak hát nem tudom mennyire voltatok kiváncsiak rá, így nem is nagyon eröltettem a megosztását.
-
soundsonic
aktív tag
válasz
Csokishurka #1486 üzenetére
Csatlakozom Smc kommentjéhez. Próbáld meg bátrabban megrajzolni a vonalakat. Én amúgy digitális rajz előtt is alevegőben megrajzolom a nagyobb vonalakat amit felfoghatunk bemelegítésképp. Bátran rajzolj! És ha elrontod? Kijavítod, újra rajzolod míg jobb nem lesz. Láttam az utolsó képeken már szinte ábrázoló geometriát csinálsz ami azért jó, mert növeli a térlátást. Ha Bp-i vagy fel tudok ajánlani egy digitális rajztáblát. Nincs kedvem a postával bajlódni... De ne ess abba a hibába mint én, hogyy hagyományos módszerrel alig alkotok mert ez instant, akár hordozható is, csak mert én türelmetlen vagyok pl. az olajfestéshez mert fél év najó inkább hónapok míg megszáradnak a rétegek. Bocsi, xboxról írtam,nem javítottam az elgépeléseket.
-
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
Ma reggel lettem kész ezzel a pár másodperces animációs rövidfilmmel amit krita-ban csináltam mert mostanában ebben rajzolok. Majd osztok meg még új rajzokat, csak nem tudom kíváncsi e még rájuk valaki
[link] -
soundsonic
aktív tag
-
soundsonic
aktív tag
nem tetszik, töröltem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- EA Sports WRC '23
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest