Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dontibee
tag
Szia!
Először is köszönöm, a válaszaidat.
Igen, a RAID configot BIOS-ból csinálom.
AZ SSD AHCI módban volt, mikor telepítettem rá az oprendszert. De elvileg megoldható a váltás, ha még AHCI módban indítom a rendszert és a windowsban elvégzem az alábbi beállításokat (a 704-e és 706-os hsz. a lényegesebb számomra). És itt merült fel a kérdés számomra. Hogy valamelyik az érték mezőt 0-ra kell állítani, de melyiknél?
Ez lenne a legjobb megoldás számomra, ha ez így működne. Ha nem, akkor újra rakom a Win-t, de ha nem muszáj ne ez legyen ez első opció.
A szoftveres RAID-ről többen azt írják, hogy inkább mellőzzük, mert folyamatosan erőforrásokat foglal a rendszertől. Ezzel szemben az alaplapinál nincsen ilyen probléma. Aztán lehet, ezt is csak rosszul értettem. Akkor bocsánat, a tudatlanságért.Köszönöm az eddigi segítséged letix!
-
dontibee
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy Asus P8Z68-V Gen3 alaplapom van, a rendszerem (Win 7 64 bit) egy SSD-ről indul. Vettem két merevlemezt (a meglévő 3 mellé) és ezeket RAID 1-ben szeretném üzemeltetni. A RAID tömböt meg tudtam csinálni, de amikor a BIOS-ban átállítottam a SATA módot AHCI-ről RAID-re, a rendszer nem indul és az alábbi üzenetet adja: "disk read error occurred". Olvastam az alaplapom fórumán (nem tudom, nekem is jó-e??!!), hogy az alábbi beállításokat végezzem el.
Ha itt kell változtatnom, akkor melyik fájlt?Valamelyiknél az érték mezőt 0-ra kell állítani, de melyiknél? Bocs, ha nagyon egyértelmű a válasz arra, amit kérdezek, de nem akarok rossz értéket átállítani!
Vagy ha más a megoldás a problémámra, és megírjátok, mit kell tennem, akkor is nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Az alaplapommal kapcsolatos fórumra is megírtam a kérdésem, de mivel az nagyon inaktív, remélem itt kapok választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest