Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Egy raptor nagyon gyors. Az elv az, hogy kettő még gyorsabb ugye ? Na már most kézenfekvő, hogy RAID0-ban még gyorsabb. Elvégre 2 ''hagyományos'' vincsit is megéri RAID0-ba fűzni bizonyos esetekben. Na már most szerintem két raptor lenyomja minden tekintetben a hagyományos vincsiket amik szintén RAID 0-ban vannak.
Egyébként pl: Battlefield-nél tényleg csak pár másodpercet jelent,de mégis csak számít.( a legutolsó olykor 30 másodpercet is késhet az elsőhöz képest) És ez a lényeg. Valamint másolás és egyébb művelet közben sem egy rossz dolog.
Gondolom arra gondolsz, hogy ha külön-külön lenne használva akkor jobb teljesítményt érnék el ?
Ez is csak néhány esetben igaz. És pont a RAID 0 előnyei miatt nem. (szerintem pont egymással szemben áll ez a két megoldás)
Én úgy számolom, hogy +24Mb/s a többlet átlagosan fele annyi elérési idővel. (a mostani rendszeremhez képest) de ha PCI-x ben lenne a kártyám akkor talán még több is lehet. Egyedül attól fázom, hogy nem tudom kipróbálni, hogy milyen PCI-x ben..... talán tényleg nem éri meg ?
mindenesetre nagy pofáraesés lenne, ha semmivel sem lenne jobb..

A windows boot-ot nem gyorsítja ? Én azért tettem RAID 0-ba mert megőszültem mire betöltődött. Az, hogy mennyire gyors vagy mennyire lassú a betöltés függ még a feltelepített programok méretéből/számából ( ami a boot során betöltődik) persze az inicializálás is számít.
Mint mondtam az 5 év gari ami nagyon tetszik még benne. Ami mégiscsak több mint 3
Ez egy későbbi eladhatósági szempont is egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Crimson Desert
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- Micron 5200 ECO 480 GB 2,5 SATA Enterprise/Datacenter Server SSD
- Eladó 0 napos OEM WD SN740 1TB NVMe SSD 2280
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez is csak néhány esetben igaz. És pont a RAID 0 előnyei miatt nem. (szerintem pont egymással szemben áll ez a két megoldás)
mindenesetre nagy pofáraesés lenne, ha semmivel sem lenne jobb..