Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Telekom TV Mikrotikkel
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Folyamatosan beérkező adatok grafikus ábrázolását szeretném pythonban megoldani. Beérkezik kb 10 x y adatpár, és ezek meg kell hogy jelenjenek egy x y grafikonon, 10 pontként. (néhány pontot össze is kell majd kötni de ezt most egyelőre hagyjuk). Ez a 10 pont maradjon amíg a következő 10 új pont be nem jön. Aztán tűnjenek el és már az új 10 pont látszódjon, stb.
A grafikonon kellene hogy legyen egy olyan előre ábrázolt y x görbe is, ami a pontok megjelenésétől vagy eltűnéséttől függetlenül állandóan jelen van.
Ez nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak de minthogy még nem csináltam ilyet, hirtelen nem is tudom hogy hogyan ugorjak neki. Az interneten azt olvastam hogy gnuplot pythonból jól használható. De úgy látom hogy inkább offline adatfeldolgozásra is ábrázolásra használják. Adatfájl beolvasása majd ábrázolás és kész. Én pedig ugye a folyamatosan beérkező adatokat akarnám ábrázolni.Valaki esetleg itt csinált már hasonlót és útba tudna igazítani hogy hogyan kezdjek neki?
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
Blasius
tag
válasz velizare #3671 üzenetére
R-ről még nem hallottam :), köszi a tippet! A YouTubeon megnézve elsőre úgy tűnik, hogy az R inkább már meglévő adatok eléggé csillivilli ábrázolására való. Nekem valami egyszerű kellene. Csak ráküldöm az adatokat és megjelennek egy koordináta rendszerben. Az R lehet hogy ezt is tudja, de nem nagyon triviális hogy hogyan is kellene elkkezdeni.
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
-
Blasius
tag
Az adat egy adatgyűjtő programban generálódik. A feldolgozás pedig pythonban történne. Hogy melyik aktív és melyik passzív az mindkét módon lehetséges.
Az adatgyűjtő program mondjuk másodpercenként tcp/ip socketen átküldheti az adatokat a pythonnak. Vagy éppen python is lekérdezheti másodpercenként az adatgyűjtő programot szintén socketen keresztül.
Az adat gondolom a pythonban már egy float lista lenne. De esetleg integerrel is megoldható. Egy lista az x nek egy lista az y nak. Vagy csak egy darab kétdimenziós lista. A gnuplot amit elkezdtem nézni az inkább fájlokból olvas be, minthogy változókat/ listákat haszna.
Üdv
-
Blasius
tag
válasz cousin333 #3679 üzenetére
Arch linuxon repóban megvolt a pyqtgraph. A példakód amit linkeltél a pár grafikonnal gond nélkül lefutott. Tényleg nagyon jól néznek ki a grafikonok . Qtvel, QtTimerrel guival még nem volt dolgom; A régimódi while loopot kerestem volna a kódban elsőre, azt gondoltam hogy így oldják meg a frissítést.
Találtam egy oldalt ahol aránylag lépésről lépésre leírják hogy hogyan is működik a pyqtgraph kódolás. Ezen majd elindulok aztán meglátjuk hogy meddig jutok.
https://www.pythonguis.com/tutorials/pyside-plotting-pyqtgraph/
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Egy egyszerű kódot szeretnék futtatni microPythonban egy openWRT routeren:
import socket
soc = socket.socket(socket.AF_INET, socket.SOCK_DGRAM)
soc.bind(('', 2215))De már a harmadik sorban elakadtam, és ezt a hibaüzenetet kapom:
TypeError: object with buffer protocol requiredUgyanaz a hibaüzenet a routeren is és egy linuxos gépen is. Rendes pythonban jól megy.
Mi lehet a probléma a microPythonban?Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest