Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Na, megint megkísérlem feldobni a topikot. Szóval volt egy problémám, amit szerencsére már sikerült megoldani.
Adva van egy függvény, az egyszerűség kedvéért ez (a lényeg a több argumentum):
>>> def osszeg(a,b):
return a+bAdott emellett két (nem feltétlenül, de most jelenesetben) egyforma hosszúságú lista:
>>> a = [1,2,3,4]
>>> b = [5,6,7,8]A cél az volna, hogy párosával hívjuk meg velük az osszeg függvényünket. Erre egy megoldás lehet a map függvény használata.
>>> x = list(map(osszeg, a, b))
>>> print(x)
[6, 8, 10, 12]Látható tehát, hogy a kívánt eredményt kaptuk. De mi van akkor, ha nem ilyen listáink vannak, hanem tuple-jet tartalmazó lista, amiket például így kaphatunk:
>>> c = list(zip(a,b))
>>> print(c)
[(1, 5), (2, 6), (3, 7), (4, 8)]A kérdés, hogy ezt hogyan rakhatjuk be a map függvényünkbe. Nekem úgy tűnik, sehogy, helyette list comprehension-t kell használni, valahogy így:
>>> d = [osszeg(i,j) for i,j in zip(a,b)]
>>> print(d)
[6, 8, 10, 12]A kérdés azonban nem a-ra és b-re vonatkozott elsősorban, hanem c-re, tehát egy tuple-kből álló listára. Mint mondtam, a map-al nekem nem sikerült a list comprehension-nal (ennek mi a magyar neve?) viszont igen. Így:
>>> e = [osszeg(i,j) for i,j in c]
>>> print(e)
[6, 8, 10, 12]Köszönöm, csak ennyit akartam mondani, hátha valakinek segítségére voltam.

ui: Tényleg ennyire nem használja senki ezt a programnyelvet?

Lehet, hogy kellene írnom valami ismertetőt róla, bár én magam sem vagyok egy guru. De ebben a nyelvben éppen az a jó, hogy egyszerűen megtanulható, könnyen használható már alapszintű ismeretekkel is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Szép Kis játékos HP,Core i7 10510u(8X4,9Ghz)MX 2/4GB DDR5 VGA,FullHD IPS,16-32GB RAM/256-512SSD
- Megkímélt ThinkPad Ryzen 5 Pro(12x4,0Ghz)16-32RAM/256-512SSD,100% akku,vil.bilI.
- Lenovo Thinkpad P50 15,6" FHD IPS kijelző, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, 4GB Quadro VGA,
- HP 15,6",Core i7 1165G7(8x4,8Ghz)IRIS XE VGA,FullHD IPS,16-48GB RAM/256-512SSD,szép állapot
- MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II OC 1 GB GDDR5 VGA
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- 58.5 mm full fém tamper
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest