- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mylastage
csendes tag
Sziasztok,
egy kezdő Python könyvben volt egy árfolyam átváltó gyakorló feladat. Blender-hez akarok írni egy scriptet, ami a "padlóra" helyezi az objektum alját, ezért néztem bele a programnyelvbe (többek között a Blender scriptnyelve is a Python).Gondolom ismeritek...
# EUR to CAD
arfolyam_eurtocad = 1.57
szamlalo = 1
while (szamlalo < 21):
cad = arfolyam_eurtocad * szamlalo
print (szamlalo, " EUR = ", cad, " CAD ")
szamlalo = szamlalo + 1Valamiért nem tud számolni a Python, mert az 1.57-nél az 5.,10, 19. 20. sornál az X milliomodik résznél ad valamennyi értéket a változóhoz.
Utánanéztem, hogy a round() függvénnyel lehet kerekíteni pl. 2 tizedesjegyig.
Csak az a baj, hogy nem tud kerekíteni sem. Előfordul, hogy az 5-öt lefelé kerekíti - és két tizedesnél ez 1%.
Ha 100 millió EUR-t váltok CAD-ra (a példa alapján), akkor buktam 1 millát CAD-ban a Python miatt.
Azt rebesgetik, hogy komoly scripteket lehet vele írni - biztos van megoldás - csak nem tudom hogyan lehetne kivédeni ezt a kellemetlenséget.Ha valakinek van megoldása és megosztja, köszönöm szépen - érdekelne a miértje is...
Tegnap kezdtem a Pythont - szóval csak bonyolítás nélkül.
Köszi előre is...
Új hozzászólás Aktív témák
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (1év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest