Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvmonkey
újonc
Sziasztok!
Elkeseredett anyuka vagyok. Nagykamasz lányomnak keresek pszichológust. Köszönöm!
-
tikomio
csendes tag
válasz
Jam-Master J #47 üzenetére
na, volt valami?
-
tikomio
csendes tag
válasz
Jam-Master J #45 üzenetére
történt valami változás? voltatok nála?
-
tikomio
csendes tag
válasz
Jam-Master J #43 üzenetére
50-es nőci, vasútállomás, talán Thurzó Nazira. ha igen, akkor jól jártatok!!!
Ő nagyon jó.
a révet meg érdemes megpróbálni. veszíteni való nincs. foglalkoznak egyénileg is és családilag is mindenkivel. mikor mire van szükség.
[Szerkesztve] -
Jam-Master J
aktív tag
-
tikomio
csendes tag
válasz
Jam-Master J #34 üzenetére
ki a doki? az a baj ezzel az egésszel, hogy nincs idejük a nem fizetős dokiknak arra, hogy terápiát alkalmazzanak, mert nagyon sok a beteg. így marad a tüneti kezelés. depresszióra antidepresszáns éssatöbbiéssatöbbi. ha még kell, esetleg a családsegítő központot lehetne megpróbálni. ha szenvedélybetegséggel kapcsolatos (nem feltétlelün az övé, lehet családtagé is, ami kihathat az ő viselkedésére, kedélyállapotásra, stb.), életvezetési tanácsadás kell (pl.:valami nincs rendben, de nem tudja mi és hogy lehet rajta változtatni), akkor érdemes megpróbálni a RÉV ambulanciát, ez teljesen ingyenes, anoním, szóval még a nevet sem kell megmondani. és nagyon kedvesek és rendesek. a móri úton van a rév és az irinyi dániel utca felől van a bejárat, de érdemes telefonon bejelentkezni. ha ők nem tudnak segíteni, akkor ajánlanak vkit.
sok sikert a vasárnaphoz! -
_az
senior tag
azt a sok okos mégis azon a sz*ros marihónalján örjöng, ezek után pláne lehetne legális, bocs, ez nagyon off...
-
szucsi
őstag
De a legdurvább az, hogy postai utánvéttel akár antipszichotikumok
is megrendelhetők a neten, egy haverom eüben dolgozik, valahol bejelölte egy regisztrációkor a munkahelye típusát, azóta ömlenek a spam-ek a postaládájába, hogy xanaxot, meg prozacot, meg mittudomén milyen agybaszó szereket rendeljen $14.90-ért, három doboz
ára, kettőt meg ajándékba
adnak hozzá.
Nagyon durva. Komolyan, szerintem nem kell sok idő, és a drogosok jelentős része ilyen cuccon lesz, ha már most is nem így van. Egy kollegám mesélte, szintén nagy iskolában mókus, hogy náluk a gimisek között a nyugtató az abszolút sláger, függő gyerek rendesen lemegy az orvosiba, és követelődzik, fenyeget, sír, hogy megkapja az adagot. -
Zimezoom
tag
Ha szabad javasolnom valamit: fizesd be egy Agykontroll tanfolyamra! Nem nagy összeg (huszonvalahányezer), és életed/élete legjobb befektetése lesz. Saját tapasztalat.
-
_az
senior tag
xanax party, ez egyre keményebb... ez az egész kicsit drog hangulatú, az is gondolom ideiglenes hatás... ajjaj...
-
Szalma
őstag
(Hát igen. Valóban veszélyes az első kört egy favágó pszichiáternél lefutni... ''Próbáljuk ki ezt, lórúgás adagban, jöjjön vissza kéthétmúlva, megnézzük jó-e...''
Náluk különösen jól látszik, hogy NEM ÉRDEKÜK a páciens állapot javulása. Szedáljuk le, majd csak lesz valami... A kapásból gyógyszerezőnél sarkon kell fordulni. Aki esetleg az első/második 1-1.5 órás konzultáció végén írogat receptet, talán jobb.
Durva téma.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
-
szucsi
őstag
Na itt van, amiről beszéltem.
Bővebben: link
Van mondjuk egy olyan vetülete is a dolognak, hogy 18 év fölött nem nagyon találsz ingyenes pszichológiai ellátást, maximum a Lipóton ambulánsan, de onnan hamar kiraknak.
Ha befizetsz egy rendes mókushoz, azt alkalmanként (50p) 5k alatt nem úszod meg, az eredményt nem garantálja senki, viszont a gyógyszer olcsó (azt hiszem 90%-os tám van rá) és nem kell senkinek beszélned a (tündeteidet jó eséllyel kiváltó) problémáidról, csak fizetsz, és a pénzedért hatást kapsz. Steril, és fájdalomentes, de önmagában nem vezet el sem az elfojtásaidhoz, sem az irracionális dolgaidhoz. Tünetet kezel, azt persze hatékonyan. -
szucsi
őstag
Szalma!
Ha tudnék Fehérváron bárkit, már beírtam volna, én az ismeretlenbe nem merném bevinni az anyámat. Nyilvánvalóan így van ezzel a topicnyitó is. Nem tudod megkérdezni az említett ismerőseidet, h. ismernek-e valakit Fehérváron? Mert én legközelebb pénteken megyek be a klinikára, de valszeg nem lesz bent senki, akitől meg tudnám kérdezni.
Csak hogy a szellemi onánia mellett hatékonyek is legyünk. -
zottty
aktív tag
Nem azért de lehet tényleg nem kell pszihológus..anyám egy időben nekem is ideges volt akkor mindig megcsináltam helyette a munkát stb..stb..
-
szucsi
őstag
Láttam már karón varjút, sajnos, mármint a hozzászokást illetően, volt egy ismerősöm, aki 20-30-x-ára emelte az adagját önkényesen, amikor neki úgy teszett, aztán egy-egy flaska martinival öblítette le. A végén még társas esemény is lett a dologból, adott más érdeklődőknek is, ez volt a Xanax party. Egy két levél durr, aztán rá mindent ami kéznél van.
Na vele sem nagyon beszélgetett a pszichiáter. Felvette vele a rót, aztán már zizegett is a keze alatt a papír, Zoloft, Xanax, nesze fiam, ettől majd jobb lesz.
Nyilván nem minden áter ilyen hentes, de én több ilyenről hallottam. Akikkel most együtt dolgozom, tudnak terápiát csinálni, és nagyon képzettek, de jelen érzésem szerint egy hajszálnyival hamarabb nyúlnak a vényhez, mint én tenném. Persze több éves analízisre sem idő, sem kapacitás nincs, a gyógyszer meg hamar látványos eredményt hoz. Kérdés, hogy a gyógyszer után mi történik.
[Szerkesztve] -
-
Perjel
tag
Hát, azért hallottam már olyan esetről, ahol valakit a Rivotril és a Xanax készített ki rendesen... Az SSRI-kről is ismert, hogy fiatal pácienseknél fokozza az öngyilkosságra való hajlamot, legalábbis statisztikailag. Persze nem helyeselem az ilyen szcientológus style kirohanásokat a pszichiátria ellen, de azért lássuk be, a legtöbb áter tényleg csak felírja a gyógyszert, oszt szevasz. Pedig lehet, hogy csak arra van szüksége a páciensnek, hogy törődjön vele valaki, beszélgethessen valakivel a gondjairól. Persze ha lennének ilyen barátai, nem kellene a pszichológus sem. Persze a beszélgetés sem old meg mindent...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(A jobbakhoz igen magas adagokkal lehet csak hozzászokni... Pl. Rivotrilt vagy Xanaxot szinte bárki ehet normális felügyelet mellett 4-5 hónapig a hozzászokás legkissebb jele nélkül...
Héé! Még a végén azt hiszitek, valami SSRI készítményeket gyártó/forgalmazó vagyok! Örüljetek, hogy nektek még nem volt dolgotok ilyennel... Van a környezetünkben epilepsziás ''majdnem rokon'', akinek elég speciális gyógyszerezése van (anélkül már nem élne), így pár dologba keményen beleástuk magunkat...
Minden tiszteletem a pszichológusoké, de sajnos nehezen tudnak lemondani egy pszichiátriai esetről. Nagyon vékony a határ és erősen függ az orvos személyétől is...)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Durván fogalmazol a ''favágó (ál)pszichiáterekről''.
Az ügyesebb elmeturkászok hetekig nem támadnak durva szerrel, csak a tüneteket csökkentik átmenetileg adagolt trükkös hatású szerekkel (pl. valami clonazepam hatóanyagú gyógyszerrel), hogy a ''beteg'' (mert nem beteg!) kooperációra fogható legyen. Ezekben a hetekben kiderül, hogy milyen hatóanyagra mennyire érzékeny; az első egy-két szeánszon megfigyelt tünetekből néhányan igen jól eltalálják a gyógyszereket. Ha valakinek Prozacot írnak fel, az meneküljön a dokitól! Már sokkal korrektebb és szelektívebb hatású gátlók/serkentők kaphatóak...
A legfontosabb viszont, hogy a paciens ÖNÖN MAGA akarja az állapotának változását.)
Szeretettel:
Szalma
ui.: Te nagyon ''nemszereted'' a pszichiátereket... Mondok egy nevet, talán ismered: Frigyes Júlia. Na Ő pszichiáter.És Békési Beát is nagyon szeretjük, hogy feldobjak egy pszichológust (és sokminden más) is... Ebben a témában Ők az etalon számomra. (Sajnos csak részterületen működnek...)
-
Szerintem ha komolyan érdekel, dobj neki egy levelet - Bővebben: link.
(Bővebben: link) -
szucsi
őstag
Igen, ezt a típusú gondolkodásmódot hívják az ''igazságos világba vetett hit''-nek. Pl. minden hajléktalan csak maga tehet a sorsáról, akit megerőszakolnak, az biztosan kihívóan viselkdett, stb. Tulajdonképpen csak arra szolgál, ne kelljen szembenézni a szomorú ténnyel: velem is bármikor megtörténhet, vagy ''shit happens'', ahogy az angol mondja.
-
tildy
nagyúr
Jajj twollah.
Az ilyen dolgokra nemhogy jó lenne a fű, de még árthat is.
jam:
''Sajnos magának is köszönheti, hogy ilyen állapotba került , mert nagyon akaratgyenge (magába fojtott érzelmek stb.)'' Szerintem tévedsz ha azt gondolod, magának köszönheti.Szerintem nagyon sok iylen dolog gyerekkorból fakad...
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
Jam-Master J #5 üzenetére
Vegyel neki par gramm zoldet.
Nem fog idegeskedni utanna az 100%. -
szucsi
őstag
Igen. Arra valók, hogy a napi szintű életviteledben ne akadályozzon a lelki nyavalyád. Ha a szubjektív szenvdés nagyon erős, vagy a tünetek nagyon kínosak, meg szokták támogatni ezekkel a terápiát. Persze nyilván az egyszerűbb eset, amikor nincs is terápia, csak odabasszák a gyógyszert.
Nem tudom szed-e itt valaki prozacot, igazán elmesélhetné, hogy milyen, azt hallom róla, hogy esetenként hosszú távon is megváltoztatja a személyiséget.Durva!
-
pampika
őstag
Ha akaratgyenge,akkor nem lehet neki kitalálni vmi olyan elfoglaltságot,ami kicsit fejleszti az önbizalmát?
Vannak pl. nagyon jó küzdősportok,amiknek van filozófiája is,belölről erősít úgy,hogy nem érzed erőltetettnek és nem kell hozzá különösebben nagy fizikai erő sem.És még az egészségére is vigyáz.
Vagy pl jóga!!! Én jógáztam fél évig és nagyon hasznos volt!Testileg,lelkileg átmozgat és erőt ad.Szerintem érdemes lenne kipróbálnia. -
rog75
tag
milyen nyugtatokat? ha receptköteles akkor ugye valószínüleg a háziorvos irta fel... talán előbb hozzá kellene fordulni és ő majd továbbküldi ha szükséges... a depressziot nem kéne megvárni mert nehéz belöle kimászni (saját tapasztalat)
[Szerkesztve] -
Jam-Master J
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Még nem olyan súlyos a helyzet, de már nincs messze a depressziótól, nyugtatókat szed (teljesen függő lett tőlük szerintem). Persze dolgozni jár, meg tulajdonképpen nincs is vele gond, de a szemén már látszódik, hogy nem sokáig fogja bírni.
Ezért is kellene valahova elvinni, mielőtt komolyabb baj nem lesz. Én persze hiába beszélek neki, hogy szedje össze magát, mert hogy kistesóm fel kell nevelni stb. Sajnos magának is köszönheti, hogy ilyen állapotba került, mert nagyon akaratgyenge (magába fojtott érzelmek stb.)
SZVSZ egy pszichológus elégséges... -
pampika
őstag
Pakson van egy reflexológus doki.Ő főleg akkor tud segíteni,ha vmi testi betegséged van,de lelkiekbe is belelát és sokszor segíteni is tud rajta.
Kb egy éve voltunk nála,akkor előttünk volt egy fiatal csaj (kb 26-28 éves),aki egy éve szült.De szülés közben vmi hasi görcse lett és ezt a dokik nem kezelték ki/nem vették komolyan.Egy év alatt ez a görcsölés átterjedt az egész szervezetére lelkileg is,így már senkivel sem volt hajlandó beszélni,a szobájából nem lehetett kimozdítani,nem evett,nem ivott magától.Teljesen magába rokkant.
És ez a doki el kezdte kezelni.A reflexológus a talpat és a kezet maszírozza,mert ott vannak reflexpontok.Ez persze fájdalmas egy kicsit,és közbne üvöltened KELL,különben nem fog felszabadulni a feszültség és hiába maszírozza el a gubót a lábadon,ha nem engeded ki magadból a fájdalmát.Egy ilyen kezelés alatt kicsit meggyötri a lábad,de megéri,mert gyógyszer nélkül helyrerak!
No,ez a lány egyetlen szó nélkül tűrte,hogy széjjel masszírozzák a lábát!Mondta neki a doki,hogy ha így csinálja,akkor nem tud neki segíteni és akkor már tényleg csak a pszichiátria marad,de ott meg ugye nem annyira kezesbárányok az emberrel.És a csaj kezdett oldódni...
olyan hangok jöttek ki belőle,mint amit egy nő kiad szülés közbenŐneki az a trauma volt,ami nagyon ''bennragadt'' és akkor kezdte feloldani...órákon keresztül kezelte és félnap után mondta azt,hogy estére kb rendbe tudja hozni.És mikor mi eljöttünk,a lány még akkor is ott volt,de akkor más sírt,beszélt,odabújt a férjéhez,vagyis kezdett visszajönni a való világba.Nagyon jó volt látni.
Nem biztos,hogy ez a módszer anyukádon is segíteni tudna,de sztem egy telefont megér.
A dokiról pedig csak annyit,hogy óriási szakmai tapasztalata van,volt kint amerikában is jópár évet,majd hazajött.Azóta járnak hozzá elég sok helyről...nme csak magyarhonból,hanem usa,németország,ausztrália...van neve a szakmában -
Szalma
őstag
(Ez világos. Egy normális pszichiáter végez jó terápiát is. Nem az sztk-s favágókra kell gondolni. Ha pedig mát otthon is látszik a dolog, nem feltétlenül jöb be az elbeszélgetés...
De teljesen igazad van, csak fel szerettem volna hívni a figyelmet a dologra. 1-2 hónap Xanax kúrától még senki nem lett betegebb, csak vidámabb... Talán beszélgetni is lesz kedve...)
Szeretettel:
Szalma
ui.: A terápiához sok idő kell, mire használ. Ha valaki ideges az jellemzően türelmetlen. Sokkal frusztráltabb lesz egy látszólag eredménytelen beszélgetéstől... Családomon belül (sajnos) ez volt a tapasztalat. Jobb kedéllyel szívesebben beszélgetnek...
szerk.: Valóban kevés a jó pszichiáter, de azért ne írd le őket ilyen hirtelen!Nincs annál rosszabb, mint amikor nehezen elimádkozod a szerettedet egy pszichológushoz, aki azon nyomban továbbpasszolja a pszichiáterhez... Durva kudarcélmény egy fogékony helyzetben... Jó pszichológusból sajnos kevesebbet láttam, mint pszichiáterből...
[Szerkesztve] -
szucsi
őstag
Szerintem meg ne.
Ha a dolog nem igényel gyógyszeres beavatkozást (lehet terápiát csinálni vele gyógyszer nélkül is) akkor ne tűrjék tele gyógyszerrel.
A pszichiáter nem tud pszichoterápiát csinálni, csak gyógyszerez. Tisztelet a kivételnek, aki veszi a fáradságot, és kiképzi magát, de pszichológus akkor sem lesz belőle.
Nem ugyanarra jó a kettő, sokan azt gondolják, a pszichológus meg a pszichiáter az ugyanaz, csak a pszichiáter jobb, mert verébre is jobb ágyúval lőni. Így basznak rá egy csomó jobb sorsra érdemes embert mindenféle gyógyszerre, ahelyett, hogy meghallgatnák őket, sokszor pedig pont arra lenne szükségük. Szorongásoldó, antidepresszáns, hangulatjavító, aztán mehet dolgára, jöjjön vissza, ha nem jó.
Persze azt senki nem tudja, hogy a pszichiáterek nem pszichoterapeuták, és ilyen képzettség nélkül a tudásuk megáll a DSM akárhánynál: tünet --> diagnózis --> gyógyszer.
Persze nyilván, ha nagyon szar állapotban van valaki, a terépia idejére lehet felírni ezt-azt, de csak gyógyszerrel nem lehet lelki dolgokat orvosolni.
Persze a fórumtárs oda viszi el az anyukáját, ahova akarja, csak mondom, a két dolog nem egészen ugyanaz.
ps: minden klinikai pszichológus és pszichoterapeuta fel tudja mérni, hogy van-e az illetőnek gyógyszerre szüksége, és el tudja küldeni egy pszichiáterhez, aki gyógyszert ír fel. de ne ez legyen már az első lépés, könyörgöm!
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz
Jam-Master J #3 üzenetére
(Ha már te is látod, akkor inkább pszichiátert keress...
)
Szeretettel:
Szalma -
Woodslave
félisten
válasz
Jam-Master J #1 üzenetére
Akarsz beszélni róla?
Bocs -
Jam-Master J
aktív tag
Tudom, hogy nagyon OFF, de:
Nagyon SOS keresek egy megbízható, jó, de megfizethető (nem elsődleges szempont) pszichológust Székesfehérváron.
Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest