Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inspiroyhome

senior tag

válasz DanielLong #1588 üzenetére

Hat igy kicsit bonyolodik a helyzet, mert ha a NUC-bol szeretnel kepet elocsagolgatni, akkor kell egy grafikus asztali felulet, ami alapbol a proxmoxban nincs.

Vagy VM-el, kepet HDMI-re kiadni akkor tudnal, ha dedikalt videokartya lenne atadva egy VM-nek, de ha CPU-ba integralt a dolog, akkor kell melle a CPU is, nem egyszeru a passthrough, nem is ajanljak (ha jol emlekszem.)

En a jellyfint preferalom jobban. De az egy szerver, tehat oda meg kell egy kliens amivel felcsatalkozol es amivel megjelenited a kepet. :)

A Proxmox debian alapokon fut, de a VM barmilyen kernel / Linux / OS lehet. A proxmox az a hypervisorod, VM meg a kliens.

• tasiadam

Topikgazda

válasz DanielLong #1588 üzenetére

Nekem egy VM kapott egy WD RED-et, amire 1 mappába tölt a qbit, mint admin. Ugye, hogy ne legyen joggal probléma, és tudjon törölni. Aztán ezt osztottam meg samba-n, és adtam át még a jellynek ezen belül 1 subfoldert, így minden, amit letölt a qbit, látható sambán is, és a jelly is látja, de csak 1 subfoldert, amiben csak és kizárólag filmek vannak. Szóval egyszerre 3 service-t fed le az egész.

Nem, a VM nem egy debian gép, hanem külön kernele van. A containerek használják a host kernelt, de az sem úgy, hogy ha debian a host, akkor debian a container, hanem ah debian a host, akkor LINUX kernelt kap. Emiatt van, hogy a win kernelben irt container nem fog menni linuxon.
    Van egy hardvered, amin van egy virtualizációs réteg, maga a hypervizor, ami a proxmox, és ez fog neked a meglévő erőforrásokból virtuális NIC, DISK és RAM meg CPU-t csinálni, ezeket adja át a VM-nek. Ezek a type 1 hypervizorok (Hyper-V, KVM, Proxmox (am ez is KVM) és ESXi). Ezen kívül van a type 2, aminél a hardveren van egy OS, amin virtualizáció, amin a guest OS.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés