Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- No Voice in the Galaxy
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tomb Raider Remastered I-III
- Az emberek furák lettek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draut_HeV
tag
Egy gyors kérdés:
Az ANSI C megengedi, hogy ilyet csináljak, vagy platform/fordítófüggő lesz:
int i;
scanf( "%c", &i );(Szóval egy karaktert olvastatnék be intbe közvetlenül, persze 0 és 127 közötti értékek jönnek kizárólag.)
[ Szerkesztve ]
"Magyar ütőérre magyar vámpírt."
-
Draut_HeV
tag
Programozás közben akadt egy kis valószínűségszámítási problémám (OFF, de akkor is ):
A kérdés az lenne, ha 1-től 100-ig terjedő számokból kihúzunk 10 darabot visszatevés nélkül, majd visszatesszük, és kihúzunk másik 10 darab számot, akkor mi a valószínűsége, hogy a két 10-es számsorban pontosan n szám egyezik? (n=0...10)
Arra már rájöttem, hogy n=0-nál ( 70C10 / 80C10 ) a megoldás (a "C" az "alatt"-at jelöli). A többit meg nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Draut_HeV
tag
válasz sghc_toma #3733 üzenetére
Igen, ezek így működnek, köszönöm mindkettőtöknek, a gond az, hogy ezekben a beolvasandó sztringekben meg kellene engednem a '<' karakter használatát is. Szóval ne álljon meg ott a beolvasás, csak akkor, ha az utána következő karakterek is egyeznek, azaz jelen esetben a "tomb1"-be addig kellene olvasson, amíg a "string"-ben el nem érkezem a "</H1>\n<H2>("-ig.
Remélem, érthetően fogalmaztam.Ezt szerintetek meg lehet oldani valahogyan?
-
Draut_HeV
tag
válasz skoda12 #3730 üzenetére
Csak azért, hogy lássam, ha üres maradna...
A vicc az az egészben, ha a "Valami szöveg" helyett "Valami szöveg - 22"-t írok be mondjuk, akkor a tomb1-ben "Valami szöveg - " lesz, szóval a szám lemarad. Őrült ez a függvény...
[ Szerkesztve ]
-
Draut_HeV
tag
Az agyam eldobom, komolyan mondom...
char tomb1[256], tomb2[256];
char string[]="<H1>Valami szöveg</H1>\n<H2>(Egyéb szöveg)</H2>";
tomb1[0]=tomb2[0]='\0';
sscanf_s(string, "<H1>%[^]</H1>\n<H2>(%[^])</H2>", tomb1, 256, tomb2, 256);Miután ez lefut, a tomb1-ben a "Valami szöveg" van, a tomb2 pedig üres marad. Kérdezem én, miért?!
-
Draut_HeV
tag
Mi a különbség C-ben sok függvény és az "_s" változtatai között? Pl. fscanf() és fscanf_s().
Visual Studio mindig csesztet érte, tudom, hogy ki lehet kapcsolni, csak kíváncsi vagyok, miért akarja rámtukmálni.De elég érdekes, mert pl. itt ez a kód, ami fscanf()-el gyönyörűen muzsikál, amikor azonban fscanf_s()-re kicserélem, "Access violation"-el kidob...
FILE* file;
int i;
char adat0[64], adat1[128], adat3[256];
fopen_s( &file , "akarmi.txt" , "r" );
fscanf( file, "%[^\t] \t %[^\t] \t %[^\t] \t %d \n", adat0, adat1, adat2, &i);Láttok benne valamit, ami miatt dobhatna? A karaktertömbök bőven túl vannak méretezve...
Érdekes, hogy némi kurtítással meg megy fscanf_s()-el...
fscanf_s( file, "%*[^\t] \t %*[^\t] \t %*[^\t] \t %d \n", &i)
Ezek szerint csak ott lesz valami a tömböknél, de nem tudok rájönni...
-
Draut_HeV
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3717 üzenetére
Na, úgy oldottam meg, hogy a setlocale(LC_ALL, "Hungarian_Hungary") paranccsal lokalizáltam a programot, így a forráskódban lévő sztringek a futáskor jól jelennek meg, és a billentyűzetről olvasott dolgokat konvertálgatom. Így egységes ANSI lett az egész, most kipróbáltam, működni látszik, aztán majd eldől.
Minden esetre köszönöm segítségedet!
-
Draut_HeV
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3715 üzenetére
Igen, tudod megint ez az ANSI<->ASCII probléma áll fenn.
Szóval ha a forrásban csinálok egy s[80]="öüóőúéáűí" sztringet, akkor az a programon belül nem jól jelenik meg kiíratásnál, viszont a billentyűzetről beolvasott jó lesz.
Az én gondom az, hogy fájlba is kell írjak, ott meg pont fordítva van, az előre definiált sztringem szépen olvasható, a billentyűzetes meg...[ Szerkesztve ]
-
Draut_HeV
tag
Sziasztok!
Valaki elárulja nekem, hogy egy sima, konzolos C alkalmazásban hogyan lehet ékezetes karaktereket használni? Nem csak kiíratni, hanem be is kellene vinni, de valahogy nekem nem akar összejönni, pedig már szétkerestem a Google-t, és az összes hajamat kitéptem.
-
Draut_HeV
tag
Kellene egy kis help standard C nyelvben.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy hívok egy külső processt, és miközben az fut, a main program kilép.
System() függvénnyel akartam megoldani, de az addig fenntartja a main programot, amíg a külső process be nem zárul."Magyar ütőérre magyar vámpírt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Playstation 5 Drive Edition 825GB, dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 512GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- Billentyűzet hibás Dell Latitude 7480 Touch laptop (14FHDTouch/i7-G6/8GB/256SSD/Excellent)
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 6 hónap teljeskörű garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% Áfás Számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest