- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Gondolkodtam, hogy a jelenlegi munkámból idővel kilépve programozás felé kéne venni az irányt. Mivel van egy Macbook Air-em és van egy régi SE-m adta magát, hogy próbálkozzunk a swifttel. Gondoltam Udemy tökéletes kezdésnek. Már az első feladatnál azonban akadt egy kérdésem... Hogyan lehet azt elérni, hogy a main stroy boardban a kép körül és a szövegem körül a kék négyzet ne legyen ott? (A simulátor futtatásakor nincs ott, de jó lenne ha el tudnám tüntetni.) Hogyan lehete kikapcsolni? Előre is köszönöm, ha valaki válaszol rá.
-
tag
Először is köszi a részletes véleményt!
Az AI fejlődése is gondolom rohamosan felfog pörögni. Régebben olvastam, hogy a microsoft is valamelyik amcsi egyetemmel karöltve fejlesztett olyan programot, aminek kb csak megmondtad, hogy milyen output programot akarsz látni, ez meg szépen összelegozta különböző kódsorokkal. Sokkal gyorsabban és kevesebb hibával mint egy programozó. (szakmailag erre egyáltalán nincs rálátásom, gondolom nem valami komplex programot írattnak még egyelőre vele, tehát finom hangolásra továbbra is kell az ember a képbe)
Sajnos ahova szívesen mennék, nem konyítom a nyelvet (francia, esetleg norvég), de valahogy úgy érzem, hogy a jelenlegi munkakörömből ki kell lépnem, mert nem élvezem. Én pedig keresem azt munkát/hivatást, mint amit te is írtál, hogy egy éjszakán át ne aludjak, mert megakarom oldani az előttem álló porblémát, amit nem is éreznék jelen esetben problémának, hanem inkább kihívásnak. A programozás nagyon csábítónak tűnik, csak nehéz eldönteni, hogy teljesen hülye lennék hozzá, vagy lenne hozzá affinitásom. Itt jött képbe swift, mert az applenek tök sok oktató anyaga van hozzá ingyé a store-ban.
@martonx: köszi neked is a választ!
-
tag
Sziasztok srácok!
Szeretném a segítségeteket/tanácsaitokat kérni. Multinál dolgozom pénzügyes vonalon, de kezdem egyre kevésbé élvezni. Igazából szeretnék egy fordulatot tenni az életembe, amivel akár külföldön is lehetne szerencsétpróbálni, nem csak mosogatás/takarítás szintjén. Korábban nem volt tapasztalatom a programozással, de eléggé kreatív alkotási folyamatként tekintek rá (szigorúan kivülállóként), plusz biztosabb jövőnek tűnik számomra.
Az AI mennyire tör be ide? Szerintetek autodidakta módon mely nyelvekkel lenne érdemes próbálkozni? Engem leginkább mondjuk mobilokra írt appok/játékok érdekelnének, valamint tök menő lehet akár robotokra is programozni (kezdetnek pl legot motorizálni és programozni is menő lenne...
), de erre mekkora lehetőség van idehaza?
Van egy macbook airem és az app storeban találtam swift nyelvre jópár tananyagot. Szerintetek ebbe érdemes lehet energiát ölni? Van ennek a nyelven a jövőben valami lehetősége?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest