- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindthecrap
aktív tag
Az a baj, hogy Repvez úgy gondolja a szoftverfejlesztést, hogy az ilyen moduláris dolog, összeszedegetem innen onnan a komponenseket, snipeteket, bemásolom egymás alá egy fileba és voilá, kész a szoftver. Mivel ignorálja az alapokat, nem akar tudomást venni depedenciákról, stb.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
repvez #18674 üzenetére
Ha én is beleszólhatok hobbistaként, abban igazat adok neked, hogy az IT egy elég arrogáns közeg, de közben belőled is elég erős arroganciát érzek és nulla alázatot a programozás meg az alapok iránt. A Simsonos példával is bokán lőtted magad, mert pontosan így van, aki Teslákat akar szerelni annak is meg kell tanulni az Ottó-motor működését is meg beállítani egy dobféket, nem úgy megy, hogy két hét alatt megtanulom csak a Tesla szerelését egy kézikönyvből mert nekem derogál megtanulni mit jelent pl egy nem szinkronizált sebességfokozat..
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
repvez #18645 üzenetére
"Mert az eddigiek csak sima parancssoros consolban futottak egyszerü bevitel és kiirta az eredményt tipusuak voltak."
De ebben meg nincs semmi éjáj... code snipeteket Google-ben is lehetett keresni Stack Overflow-n, meg van kb 10.000.000 programozó blog, a ChatGPT is onnan csipegeti össze. Nyilván ha ilyeneket kérünk tőle hogy invertáljon egy bináris fát azt meg fogja tudni "oldani" mert van kb 5.000 blogbejegyzés erről példakódokkal, de ehhez nem kell CGPT, beírod a Google-ben és feljönnek egymás után a blogok és levezetések.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
arcoskönyv #18630 üzenetére
A Dall-E kapcsán is bűzlik nekem valami, a YouTube influencerek szerint mar ki tud váltani egy közepes grafikust es meg nem mondod, hogy AI, en hiába próbálkoztam órákig csak olyan képeket készített ami a monitoron 8-10 centire lekicsinyítve is egy gusztustalan vízfestményszeru pacsmag. Persze ha nekik van hozzáférés egyfajta zárt PRO verzióhoz akkor nem szóltam.
Repvez küzdelme pedig ekes példa arra hogy a ChatGPT meg sokáig nem fogja elvenni a fejlesztők kenyeret, mégha par influencer most úgy is adja elő a kattintásokert.
-
mindthecrap
aktív tag
Szerintem is inkább a vásárlóerőn múlik ez, még mindig ott tartunk sajnos, hogy itthon egy Macbook Air is luxuscikk egy átlag német meg megveszi egy heti fizuból. Elég megnézni a múltkori iStyle MBA akciót, több ezer komment volt a Facebook poszt alatt, hogy mennyi gazdag (SIC!) ember van Magyarországon, hogy meg tud venni egy 420 ezer forintos laptopot. Amíg itt tartunk, semmi értelme high-end cuccokat egyáltalán belistázni itthon.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
arcoskönyv #18591 üzenetére
Nekem az a gondom ezzel technikai értelemben, hogy csak úgy van értelme, ha feltételezzük, hogy a trolloknak senki nem válaszol. De onnantól, hogy igen (márpedig senki nem bírja ki), a trollt magát hiába hideolod a neki szóló válaszokat látni fogod és egy katyvasz lesz az egész. Index fórumon, Face-en látni ilyeneket, hogy valakit törölnek de megmarad egy full értelmetlen thread, mert azok a kommentek nem törlődnek ahol valaki válaszolt neki.
-
mindthecrap
aktív tag
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
acsati #18435 üzenetére
Én azt mondom kezdésnek Python, aztán lehet egyre mélyebbre úszni a vízben. A kőegyszerű szintaxis miatt könnyebb az elméletre, logikára, koncepciókra koncentrálni. Szerintem sokat számít a kezdeti sikerélmény, még akkor is ha a Python egyfajta "cheat" a programnyelvek közül, múltkor is volt egy LeetCode feladat ami a hard kategóriában van és C-ben tényleg vért izzadsz vele, Pythonban viszont 3 perc volt megoldani és kb 8 sor kód. Mostanában így próbálok gyakorolni, megnyitok egy feladatot, a pseudocode ha megvan fejben gyorsan megírom Pythonban aztán ha működik, nekiülök ugyanazt megírni C-ben is, ami már jóval izzasztóbb feladat
Amit pedig tudok ajánlani az a Harvard CS50, teljesen ingyenes használni, Harvard előadás majd éles feladatok vannak amit le is ellenőriznek ténylegesen megoldottad-e. Ha akarsz igazolt, aláírt oklevelet a végén, akkor azért kell csak fizetni.
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
dabadab #18396 üzenetére
Fú erre a korszakra emlékszem, minden nap volt egy bomba hír Portfolion, hogy "A Boomer&Boomer Bank is elindítja tokenizált blokkláncalapú kriptovalutáját" aztán igazából annyi derült ki a cikkből, hogy csinálnak valami játékpénzt ami annyit sem ér mint a SuperShop meg meg van kötve a kezük a törvények által amúgy is, de most ezek a buzzwördök.
-
mindthecrap
aktív tag
Persze semmiképpen sem konkrét példákkal gondoltam, én is olyan területen dolgozom, hogy egy meggondolatlan csatolmány vagy forward is az állásomba kerülhet. Csak jó lenne kicsit képbe kerülni mert egyelőre kizárólag végletekkel találkoztam (VIM-ben programozó sigma arcok akik ebédszünetben kifinganak egy komplex rakétavezérlő szoftvert vs. "annyi a heti munkám hogy átszínezek egy CTA gombot" arcok).
-
mindthecrap
aktív tag
válasz
KubanitoS #18380 üzenetére
Ahogy te is mondod, a következő három karaktert vizsgálja ez az iteráció, de ha nincs a -3 akkor "túlmennél" a vizsgált stringen. Pl az a string, hogy ABBAABBA és "ABBA" substringet keresel, ha nincs a - 3, akkor próbálná azt is vizsgálni, hogy a 8. karakter (utolsó "A") és az utána lévő három karakter kiadja-e hogy ABBA, de mivel nincs 9., 10., 11. karakter ezért hibára futsz.
Tehát a -3 azért kell, hogy amikor i = 5 akkor megálljon az iteráció, mivel egy nyolc karakteres stringben az utolsó 3 karakter mátr biztosan nem adhatja ki a négy karakteres substringet amit keresel.
-
mindthecrap
aktív tag
Sziasztok, hobbi szinten ismerkedem a programozással, Python, C, SQL jelenleg (utóbbit leginkább azért mert azt a mostani, nem IT állásban is használom). Bár jó helyem van most, azért gondolkozom új kihívásokon, karrierváltáson.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e esetleg ajánlani olyan blogot, vlogot, bármit ami bemutatja, hogy ténylegesen mit csinál egy szoftverfejlesztő, milyen feladatot kapsz mondjuk egy sprintben? A YouTube-on csak bullshit videókat találtam ebben a "life of a software engineer" témában, vagy az az egész videó, hogy valaki jógázik meg kávét főz, vagy ilyen "junior roasting" ahol egy brogrammer játssza az agyát, hogy ő egy hét alatt újraírja a Windows 11-et Assembly-ben...
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Milyen routert?
- EAFC 25
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Könyvajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest