- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
mindthecrap #18704 üzenetére
A Repvez nem ugy gondolja. nem kellene azt a számba adnbi amit nem mondtam csak azt hiszitek , hogy azt gondolom, de senki nem kérdezte meg egyáltalán, hogy mit szeretnék és hogy hogy néz ki a kod ami nem fordul le.
És ahogy mondtam nem is ezt kértem.
Az, hogy a lib és a header filokat megtalálja az IDE ami standard nem egyedi ahhot sztem nem kell bonyolult kodolás, csak hogy hova kell a beállitásokba megnézni , hogy hol keresse a mappát ahol ezek a filok tárolodtak, amit meg is találtam az intézőben, de azt nem tudom, hogy VS alatt ezt hol kell beáéllitani neki. .
Ahogy linkelte is valaki, de mint irtam, nekem nem volt olyan menü pont képet is linkeltem.A segitséget sem vittétek tulzásba lényegében hogy néz d át a kodot és keresd meg a hibát volt.
Mintha bevinném a szerelöhöz a kocsit, hogy nem indul és azt mondaná, hogy vigyem haza és kezdjem el lehuzkodni az érzékelöket egyesével. de azt nem mondtátok, hogy mit is kellene néznem ha egyáltalán mukodne a moricróka modszer.A chat GPT-s példa meg egy kicsit sántit, mert amit kapott választ töle ezek szerint mukodott, az, hogy nem az lett amit akart az nem azt jelenti, hogy rossz is, ha meg észrevette akkor irja vissza , hogy javitsa ki a dolgokat ugy, hogy azt kapja vissza amit szeretne. az egy user error volt és nem a program hibája ha maga a progi lefordult.
NEkem se elsore adta ugy a dolgokat, de akkor visszairtam, hogy még ezt igy és ugy változtasson rajta.Azt is mondtam, hogy azért akarok egy ilyen progival inditani ami érdekel, mert akkor legalább tudom, hogy mit is kellene csinálni mi lenne a végeredménye.
Ha egy random kodot letöltök amirol azt sem tudom, hogy mi lenne a normális mukodése még ha értem is a kodot azzal nem vagyok elöbbre. -
Ispy
nagyúr
válasz
mindthecrap #18704 üzenetére
Nem tudok ezzel mit kezdeni, az a helyzet. A programozásra egyébként is jellemző, hogy vagy annyira triviális a megoldás, hogy a gugli kidobja egyéként is, vagy annyia összetett a kód és a probléma, hogy aki csinálta a kódokat azon kívülálló nem fog kiigazodni, csak sok meló árán. Szerintem ha tudnánk a kérdésére a választ, megadtuk volna. Vagy mi az elvárás? Mindenki kapja meg a kódot a saját gépére és javítsa ki azt neki, mert csak?
Ha nekem ilyen gondom lenne, inkább létrehoznám az egészet 0-ról, kézzel, a kódokat apránként adagolva, megértve és felfogva mi miért van és az jó-e és ha valahol nem megy, akkor azt újraírni. De ezt nem lehet egy fórumon keresztül leírni 2 szóban, mert ez lehet akár egy 3 napos szopás is. Meg ehhez már kell az a tudás, hogyan hozol létre projektet, tud olvasni és értelmezni a kódokat, megértsed az összefüggéseket, ezek mind olyan dolgok, amik annó a hello worlddel kezdődtek mindenkinél és ha belerakta azt a pár év melót, akkor most meg tudja oldani.
-
repvez
addikt
válasz
mindthecrap #18647 üzenetére
és egy olyan embernek aki elötte egy sor kodot sem irt az majd a blogokon és a forumokon kiigazodik , hogy mit is keres és mi az amit másolhat és mi az amit meg kell változtatni.Mig a chatbe meg egy konkrét kodot kap ami azt csinálja amit szetne az ember kihozni belöle, esetleg ha modositást kell csináűlni akkor az szerint változtatja.
Igy egy kicsit egyszerübbé válik , hogy mi az ami kell és azt megérteni .
-
coco2
őstag
válasz
mindthecrap #18569 üzenetére
>Még COCOM listás
Csak hogy viccelődjünk kicsit. Éppen nézem a laptopokat, lenovo / acer, nézem a részleteiket, és kb az elavult hulladékot árulják. Ez az ország állítólag már nincsen vasfüggöny mögött, de amit és amilyen áron kapni lehet, továbbra is úgy érződik, mintha még mindig ott lennénk. A normális cucc csak csempész-cucc áron kapható.
-
coco2
őstag
válasz
mindthecrap #18480 üzenetére
Hmm, valaki világosítson fel, mert el vagyok tévedve, de nagyon.
A devops nem bűnbaknak van azért, mert sem a programozók sem az üzemeltetés nem ért semmihez, de lévén ők a dicsőségesek, tekintélyt kell védeni?
Biztos meg lehet fogalmazni diplomatikusabban is, csak ahhoz én nem értek. Help plz!
-
válasz
mindthecrap #18464 üzenetére
Javavál kezdtem és most python fejlesztéssel foglalkozom, szóval ez megint nem egy axióma. A jávának akár kezdésnek is sok előnye van...
A user pedig általában nem tudja mit akar
-
coco2
őstag
válasz
mindthecrap #18385 üzenetére
Igen, vannak a végletek, és azok között minden. Annyi az összes, amit általánosságban mondani lehet. Ha mást vártál, sajnálom.
>...ebédszünetben kifinganak egy komplex rakétavezérlő szoftvert...
Érdekes egy helyen szoktál te ebédelni -
KubanitoS
veterán
válasz
mindthecrap #18381 üzenetére
Köszi szépen a segítséged!
-
coco2
őstag
válasz
mindthecrap #18379 üzenetére
Konkrét task-ot ha bárki ide be-copy-paste-el neked a céges ügyvitel kezelőből, alaposan fogok meglepődni rajta. Összességében felesleges bármiről miszticizálni. Ha bekerültél egy pozícióba, ott tudni fogják rólad, mit lehet rád bízni, és mit nem.
Általánosságban meg azért nehéz válaszolni a kérdésedre, mert míg kicsi cégeknél sok kontextusban szerteágazó komplexebb feladatot kaphat valaki (weboldalon nyújtható felhasználói élmény javítása kapcsán adatbázisban adatkezelési problémán át a háttérben futó elektronikai eszköz firmware gyengeségeinek utána járni - ez egy példa volt), nagyobb csapatban jellemzőbb az egyetlen kontextuson belül feladat (gyárts le egy kommunikációs interface-t valami távoli ügyfélhez, aminek a placeholder formában kivitelezett kezelési felületét már megtalálod itt és itt). Hasraütés-szerű példák voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest