Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz szcsaba1994 #8587 üzenetére

Holnap (inkabb delutan) eselyes hogy lesz idom foglalkozni vele (hajnalban code jam... elotte-utana alvas).
    De latom mar, hogy mi a gond, hogy neked itt vermes automata kell, igy mondjuk legalabb feloldodik az elotte-utana zavar. Mondjuk logikus, csak nekem ez a tananyag mar nagykoru... (18+ eve volt hogy tanultam, szerintem a JFLAP ahogy mondani szoktak kosza gondolat se volt me'g).

Ami itt a lenyeg csak cimszavakban: az allapotatmenet azert van q0->q1 kozott, hogy az 'a'-kat szamolja hogy paros-e, es a z_a-k (azokat pakolja a verembe) jelzik, hogy mennyit kell majd leszamolni. Egy kor vegen pont annyi van a veremben, ahanyszor 2 db a-t szamolt mar le. Ha itt b jon, akkor atmegy kiolvaso uzemmodba (q_2), es minden b-re megeszik egy z_a-t, es igy akkor fogy ki a verem (es van a vegallapotban), amikor a b-k szama fele az a-knak.
    Ez egy lehetseges megoldas. Van termeszetesen tobb mas lehetseges, pl. a kulso allapotokat siman le lehet kezelni a veremszimbolumokkal is... felesleges a ketto parhuzamosan, sztem en csak olyanokat tanultam, hogy VAGY vegallapottal, VAGY ures veremmel ismer fel (emlekezetes volt, mert a ketto kozotti ekvivalencia bizonyitasanal eszrevettem egy elirast es szoltam a tanarnak...)

Új hozzászólás Aktív témák