Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz axioma #18989 üzenetére

Dehogy vagy deviáns csak azért, mert okosabb vagy, mint az átlag, és nem álltál bele a hagyományos női szerepekbe (ami tegyük hozzá, a nők többségének amúgy testhez is áll).
    Nekem a 4 gyerekem közül az egyik lányom kiemelkedően okosabb, mint a többiek. Neki többször pedzegettem is, hogy nem szeretne-e programozó lenni, de őt a tánc, és a humán dolgok érdeklik, pedig félelmetes, hogy mennyire jól átlátja a reál dolgokat, mennyire jól tud elvontan gondolkodni, csak éppen fikarcnyit sem érdeklik. Szeret sütni főzni, öltözködni, fiúzni, egyszerűen tipikus nő, miközben baromira nem úgy neveljük. Egyébként orvos szeretne lenni, és ha valakinek, akkor neki minden esélye meg lesz rá, hogy az legyen.
    A kisebbik lányomat meg eléggé taszítják ezek a tipikus női témák, csak ő meg nem valami okos, cserébe gyönyörű szép (no igen, a természet fura dolog, hogy egyensúlyra törekszik... :D ). Ő meg azért szenved a reál tárgyakkal, mert egyszerűen nem érti, nem bírja megérteni azt, amit más kapásból átlát. Ő se lesz programozó, de ő se azért nem mert apa férfi, anya nő, és lányból nem nevelünk programozót.

Ezekre értettem, hogy egyszerűen másképp működnek, másképp gondolkoznak, más témák állnak közel az átlag férfiakhoz és átlag nőkhöz. És emiatt van az, hogy általában több férfi van az IT szakmában, ahogy mondjuk óvónők között meg elég kevés a férfi.

"a ferfiak szelsosegesebbek: tobb van a debil oldalon is, meg tobb az atlagnal sokkal magasabb is" - ezen felnevettem, nagyon jól a fején találtad a szeget.

Új hozzászólás Aktív témák