Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sztanozs

veterán

válasz pmonitor #17309 üzenetére

Vagy EÜ. szakrendelésen sorszám kérésnél a hölgyek azt mondják, hogy lassú a rendszer, és erre várunk. Vagy a patikában...
    Ezek mondjuk nem webes gépek, de tény, hogy a hálózati kommunikációt nem volna nagy truváj rendesen összedobni, de általában ez sem sikerül (konkurencia kezelés).

De csak biztonságosabb, és nem biztonságos. Nagy különbség! Valamint lásd, amit fentebb a tinik esetéről írtam. Az iráni uránfinomítókat is megtörték, pedig azok konkrétan semmilyen külső hálózatra nem voltak kötve. Az ember a leggyengébb lántszem legtöbbször, nem a gép, ez be kell látni. A 16 éves hackerek sem a gépet törték fel, ahnem a felhasználót (password reuse és phishing)...
    Persze tény az is, hogy a hanyag programozó mindegy mit programoz, lokális kódot, vagy webes kódot, az eredmény így is úgy is sz@r lesz.

• Ispy

nagyúr

A leggyengébb láncszem mindig is a humán tényező lesz, lehet akármilyen csilivili biztonság, manapság nem úgy törik a rendszereket, hogy fogják a kalapácsot, azt hajrá, elég kiküldeni egy tonna emialt, az egyik hülye úgy is rákattint a linkre, vagy megadja a jelszavát. :DDD

• coco2

őstag

Kifejlesztik az asp csodát az azúrra, és alá raknak egyetlen cpu magot a napi 135ezer felhasználónak, mert a többi pénzt valaki zsebre rakta. Nem lassabb az, mint amit a HW indokolttá tesz :D

Én is törtem fel 16-17 éves tiniként hálót. Akkor még "Novell Network"-nek hívták (a 3.11-es működött akkoriban a suliban), szóval szerintem van arra rálátásom, hogyan megy. Temérdek sok időm volt a meglévő doksikat olvasni, és kiszemeltem a leggyengébb pontot, amit emberi hiszékenység + tévedés + egy nagyon szégyentelen hazugsággal keresztül lehet törni. És elkövettem. Nem azért, hogy büszke legyek rá, hanem az izgalomért :D Hogy egy egész évnyi erőfeszítésem ment rá egyetlen akcióra, az meg olyasmi, hogy időmilliomos voltam valódi kihívás nélkül, suli halál unalom, csajok frigidek, szóval a suli hálózatának biztonsága lett játékszer. Azóta a technológia fejlődött, de a társadalom nem. A suli még mindig halál unalom, a csajok még mindig frigidek, a fiatalok még mindig időmilliomosok valós kihívások nélkül. Én azt mondanám, a helyzet azóta is változatlan.

@martonx:
    Azóta megnéztem pár oktató videót, és mindenütt belepakoltak explicite extra mezőket, amikre az indexet rárakták. A jelek szerint indexeket virtuálisan leírni, és később azokra hivatkozni az EF még nem tud. Beletörődtem.

Új hozzászólás Aktív témák