Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz K1nG HuNp #10315 üzenetére

ELTE proginf (illetve en meg progmat, de van sok ismeros, aki proginfet csinal, szoval ismerem a helyzetet) alapjan mondanam a kovetkezot:
    Semmi programozo tudas nem kell ahhoz, hogy elvegezd az egyetemet, viszont csak az egyetemi anyagot elsajatito kollegak az esetek 90%-ban a teljesen hasznalhatatlan kategoriaba esnek, es vert izzadnak, mire munkat talalnak az egyetem utan, altalaban joval kevesebb penzert, mint amit elkepzeltek.

Ezzel egyutt a kovetkezot mondanam: Jelenleg ne erre fekudj ra nagyon, csinald meg az erettsegit faszanyosra, nagyon fekudj ra a gimiben a koordinatageometria, matrixok, fuggvenyek temakorre.

Ha koliban fogsz lakni, akkor gyakorlatilag elkerulhetetlen, hogy ne kerulj be olyan tarsasagba, akik mar jo programozok mire egyetemre mennek. Altalaban ezek az emberek, ha latjak, hogy csinalod-akarod, akkor rengeteget segitenek, es egyszer csak azt veszed eszre, hogy az egyetemi, programozos targyak konnyuek. Nagyon sokan vannak igy vele, szakmailag eleinte a legtobbet nem az egyetem adja, hanem a hasonlo erdeklodesi koru tarsasag.
    Amit tarts eszben: Az egyetem a papirt adja, nem a tudast, a mukahelyet meg a tudas erdekli, nem a papir.

Szoval, TL;DR: Mot fekudj ra az erettsegire, kulonos tekintettel a matek, info targyakra. Jelenleg ne stresszeld magad a programozassal jobban, mint amennyire erdekel/energiad van a suli mellett. Erettsegi utan nyaron erdemes lehet kepezni magad kicsit, de nem kell tulzasba vinni. Egyetem alatt pedig az egyetemi anyagra ugy tekints majd, mint a nagyon kotelezo nagyon minimum. Ne csak a beadandokat csinald meg, olvass cikkeket, kepezd magad, valassz egy nyelvet, es abban juss el, ameddig csak tudsz.

• bandi0000

nagyúr

válasz K1nG HuNp #10315 üzenetére

nem nagyon kapkodod el akkor, mindjárt érettségi oda pedig kelleni fog a programozás

Új hozzászólás Aktív témák