- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Külső programot használ egy egyszerű funkcióra, rossz hatékonyság, extra függőség (mi van ha nincs a PATH-ban pause?) Ráadásul nem is platformfüggetlen. A kezdő programozó meg elhiszi, hogy ez a helyes anélkül, hogy belegondolna: a pause.exe-t is megírta valaki, tehát valahogy meg lehet csinálni.
Ilyen egyszerű programoknál általában simán elég az enter-re várás (a line buffering miatt a tetszőleges billentyű már nem platformfüggetlen). Tehát egy
string tmp; cin >> tmp;
bőven jó.
-
ALI_G
veterán
default paraméter-t (konstruktorba és egyéb metódusoknál cpp-ben) csak a header fájlba lehet rakni?
egyébként átírtam és működik, de a return 0; a main végén miért nem eredményezi azt Visual studioban, hogy kér egy billentyűt a futás végén? konzolos program lévén nem látom a kimenetet.
-
ALI_G
veterán
csináltam egy ilyen .headert és a main.cpp-ben includolva van:
#ifndef INC
#define INC
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
#include "eloleny.cpp"
#include "ember.cpp"
#endifna most már más hibákat dobál, hogy mintha többször lenne deklarálva egy-egy class.
error C2011: 'Eloleny' : 'class' type redefinition
see declaration of 'Eloleny'
meg ilyesmi marhaságokFeltöltöttem az összes fájlt: [link]
-
danesz17
csendes tag
Őőő, c(nem c++) nyelven kéne, ha kéne a kód, de az elv ami alapján megoldható még jobb lenne. Az 5-össel már boldogulni fogok, viszont a 3-4-esre ha valakinek van ötlete, ne fogja vissza magát...4 kredit a tét(és egy szűrő)
Mindenesetre kösz amargo, a kód amit küldtél, mindenképpen hasznos lesz!
-
doc
nagyúr
vannak gondjaim a builderevel is, gyakran belekeveredik a fuggosegekbe, kezzel kell egy clean-t nyomni, es utana build hogy mukodjon (enelkul is lefordul es felepul, csak "erdekesen" mukodik), ilyen linux alatt a make-et hasznalva meg sosem fordult velem elo
ami viszont sokkal jobban bosszant, az a teljesseggel hasznalhatatlan szerkesztoje, ha az ember megszokta a vim altal nyujtott dobbenetes hatekonysagot, tenyleg csak
bar mar van vim-plugin a visual studiohoz is
csak sajna ez a project olyan szinten titkos/vedett, hogy SEMMIT nem engednek felrakni a gepre amin dolgozom, sem halozat, se semmi -
DarkByte
addikt
Pedig én is látok yash hsz -ében igazságot (legalább is ameddig én foglalkoztam a mobilommal vele, ezeket vettem észre): a J2ME a maga platformjával a saját maga zsákutcája is, szerintem túlzottan határolt. Ami például nem tetszik az a MIDlet -ek aláírásának megkövetelése bizonyos helyzetekben. Pl. a fájlrendszer eléréséhez is digitális aláírás kell, ha ez nincs meg akkor a k750i -m MINDEN fájlhozzáféréskor (ami lehet írás, olvasás, könyvtárváltás) 2x is megkérdezni hogy ugye biztosan akarom. Jöhet az észrevétel: hát írjam digitálisan alá. A probléma csak az hogy a nagy cégekkel ellentétben nekem nincs éves 100k -m arra hogy egy ilyen aláírást folyton meghosszabítsak, egyéni itthon generáltat pedig csak hack -eléssel lehet telepíteni a telefonra (ezeddig nem csináltam meg, de netes források szerint működik).
A másik ilyen dolog a multimédia foghíjjas támogatottsága, sampled audio -ra például csak annyi lehetőség van elfogadható sebesség mellett hogy tömörítetlen wav lejátszás és ennyi. Semmi szintetizálási lehetőség (próbáltam megkerülni ezt a saját telefonomon úgy hogy egy virtuális stream forrás objektumot írtam amit én töltök fel audio adattal kódból {egyszerű sinus hangot akartam}, de a telefon egyszerűn végtelen ciklusba esik mert előre le akarja tölteni az egészet, ennek meg ugye nincs vége). Ez a trükk csak egyes telefonokkal működik állítólag. Nem néztem az SDK -k módosulását azóta, de nem hiszem hogy ezt azóta megoldották hivatalosan. És akkor még webes dolgokkal nem is próbálkoztam (titkosító függvények közül egy rakás hiányzik pl. RSA vagy MD5), hogy az XML parser hiányát az olcsóbb telefonokban ne is mondjam.
Egyébként a J2ME már a kezdetektől fogva támogatja az érintő kijelzőt, persze iPhone szerű scroll funkciót nem lehet vele csinálni, mert ahhoz harmat gyenge a teljesítménye. Az ezt tudó telefonok többsége általában alapból is okos telefon többnyire Symbian -al így bolond lenne az ember J2ME -ezni mikor a másik esetben több lehetősége van. Szóval ez csak ilyen félgól (mondjuk kapufa
)
Az Android -ot én is várom, pár hete próbálgattam gépen az emulátort, tényleg elég nagy szabadságot ad, és bár nem néztem bele az SDK -ba (még), itt azonnal észrevehető hogy nem fogták úgy kordára a Java -t mint a J2ME -nél, illetve neten figyelem hogy egyesek már natív C programot is tudtak rá fordítani, bár ez utóbbi nem SDK által támogatott mód egyenlőre. Ha jó árusítva lesznek a telefonok akkor szerintem sikerre lesz ítélve.
-
FehérHolló
veterán
System startupkor automatikusan elinduló programot, amiről jobb, ha a (z illetéktelen) felhasználó nem tud. Ha felugrik akár egy másodpercre is egy konzol, az már halott dolog.
Mint ahogy már írtam, én ezt így némi utánajárás/-kérdezgetés után szolgáltatás formájában látom legegyszerűbben kivitelezhetőnek, de építő jellegű ötletekre nyitott vagyok.
-
Goose-T
veterán
Asszem megoldottam. Rekurzív fabejárás az XML struktúrában, majd a legmélyebb szinten, ahol a szöveg van, keresés-és-csere, XML mentése, és kész is.
Egyszerű, mint az ágybaszarás. Felhasznált VB.NET parancsok, ojjektumok és tulajdonságok (System.Xml névtér kell hozzá): XmlDocument, XmlNode, XmlNode.InnerText, XmlNode.HasChildNode, String.Replace, Like, XmlDocument.Load, XmlDocument.Save, XmlNode.Childnodes, XmlDocument.ChildNodes. Aztán írtam hozzá még egy kicsit, amivel meglévő sorokat tudok sokszorozni, ehhez kellettek még az XmlNode.InsertAfter, XmlNode.Clone, XmlNode.Name tagfüggvények és tulajdonságok.
-
Deer_
csendes tag
Köszi szépen amargo
A gsPDFfel nem boldogultam, a PDFSharp az alap ActiveX controlt használja, ami szinte csak megjeleníteni és nyomtatni tud. (így ez a solution is).
A konzolossal az a gond, hogy ugyanúgy az alapja az App:=CreateOleObject('AcroExch.App'); sor, ami nekem hibát dob. Azért kipróbáltam ezt a kis progit is, de ezen a soron megakadt a szokásos hibával.
Egyszerűen nem fogom fel, hogy miért nem sikerül ez nekem, pedig nagyon kell a megoldásNagyon köszönöm az eddigi segítséget!
-
Deer_
csendes tag
Elég sokat keresgéltem, de nem találtam ilyen INGYENES komponenst.
Viszont letöltöttem egy Adobe Reader SDK-t a az Adobe oldalról. Ez azt írja, hogy járható a dolog, amit én gondoltam - igaz, hogy Visual Basicet vagy C#-ot ajánl.
Van ebben a leírásban 1 Visual Basic kódrészlet:Private Sub myGoto(ByVal where As Integer)
Dim app as Object, avdoc as Object, pageview as Object
Set app = CreateObject("AcroExch.App")
Set avdoc = app.GetActiveDoc
Set pageview = avdoc.GetAVPageView
pageview.Goto(where)
End SubElvileg ez a megoldás a problémámra.
Nem nagyon értek basicül, de ha jól gondolom ,ez Delphiben így nézne ki:procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
app : variant;
begin
app := CreateOleObject('AcroExch.App');
/ stb...stb..
end;Nekem erre kiírja, hogy 'Érvénytelen osztályú karakterlánc'. Az érdekelne, hogy miért.
Tudsz nekem ebben segíteni? -
Deer_
csendes tag
Teljesen ingyenes Adobe Reader 8.0-m van.
Elsősorban kulcsszavakra keresnék rá a pdf-ben az AcroRd32.dll-ben lévő Menuitemexecute('Find') (Vagy 'Keresés') függvénnyel.
.. De lehet, hogy az is jó lenne, ha ki tudnám tenni clipboardra az egész szöveget, bevágnám egy Memo-ba, aztán ebben keresgélnék. De akkor mondjuk ki kéne találnom valami gyors keresési algoritmust, amivel a szövegben keresek.Amiről írtál, talán az ActiveX control lehetett. Ezt kirakom a formra és kész, de ez csak megjeleníti a pdf-et, keresni pl nem tudok benne, de kijelölni sem.
ps : Douglas Adams az Isten
)
-
kicsitomi88
őstag
Épp h a sok mindennel elsore valo torodes tanitja meg az embert sokmindenre. Pl elkezd vki delphiben dolgozni fogalma sem lesz rola, mi lehet az h delphic 1.dpr stb.
Programozni papirral es ceruzaval valamint a vezerlesi szerkezetek kello melysegben megvalosult tudataval kell elkezdeni, aztan odaultetni a gyereket a kate v vmilyen texteditor ele es tanitani h kell parancssorbol forditani.
Aztan jobban megbecsüli és majd jobban latja h mukodnek a dolgok a hatterben. Nem igazan tartanam programozonak azt aki mondjuk nem tudna elmondani h amit ir az a valosagban a gepen milyen modon valosul meg.
-
ALI_G
veterán
köszi, bár már kifolyik a szemem, szóval fel se fogtam teljesen, majd még holnap reggel. Most a dinamikus tömb foglalással nyalok:
Graf::Graf(int meret, int csSzam) {
int (*matrix)[meret] = NULL;
matrix = calloc (meret, sizeof (*matrix));
this->csSzam = csSzam;
}6 error
miért? (C2057, C2466, C2070, C2440, C2039 kétszer, de ezek már más sorok, viszont e miatt jöttek elő, hogy tömbre mutató pointerrel akarom)
-
doc
nagyúr
nem pont azt mondom, hogy vannak olyan IDE-k amik a gdb-t használják? az ide mióta konzol?
de ha már screenshotokkal dobálózunk:
Code:: BlocksMOD: inkább legyen link, a kép szétnyomja a fórumot
-
csaboo
tag
Most például csupán annyit szeretnék megoldani, hogy egy adott formon lévő gomb megnyomására felugorjon egy másik, már kész form. Szóval gondolom a button Click eseményébe kéne ezt beleszúrni,, de vhogy sehol sem találom az erre használható metódust...tudom valószínűleg bénán is keresem, de ez tényleg elég "triviális", alap dolog lenne a progi működése szempontjából. Szóval erre dobnátok nekem egy kis kódot, amivel ez megoldható (biztos egyszerű, csakhát nem tudom). Köszi.
-
doc
nagyúr
másik topicban összefutottam vele, ott éppen másnak játszotta a nagyfiút...
na mind1, csak az esik rosszul, hogy egy ilyen, szerintem színvonalas és jó hangulatú fórumon látom ezt a pcforum.hu stílust...
de szerintem hagyjuk a boxot, térjünk vissza a programozáshoz
főleg hogy úgy tűnik, megmenekültem a flash9-tőlegy időre -
amargo
addikt
Hátha valakit érdekel a megoldás is:
Csinálni kell a saját kontrolnak egy ControlDesigner-ből származtatott Designer-t
Majd benne, Hozzáadásra, vagy megváltoztatása, teljesen mind1.
public override void Initialize(IComponent component)
{
base.Initialize(component);
BaseForm frm = this.ParentComponent as BaseForm;
}
És itt már tudjuk is, hogy honnan szalasztották ezt a jóembert.
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Idáig, basic,turbo pascal, php/mysql, css, javascript, xml, nomeg pár olyan nyelv aminek csak a legalapabb dolgait tudom, de sajna semmi objektumorientált. Igázából arra kéne a dolog, hogy egy szép felhasználói felüleletet tudjak csinálni egy összetett sql táblahalomnak. Amibe most vágtam bele az egy orvosi ellátásokat, adatbázisba rögzítő progi, lekérdezésekkel, BNO, WHO törzsekkel stb. stb. Az adatbázis része nagyon szépen ki van már találva, de a felhasználónak az ugye édeskevés. PHP felületen meg böngészővel meg ugye nem csinálhatom. Tehát kb. erre kell.
(főleg a gyakorlás a cél és a tanulás nem a világ meghódítása egy új programmal)
-
Lortech
addikt
Látszik, hogy nem minden alapot tudnak, amit még nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy rossz..
Hehe.
GC jó dolog. Lusták találmánya lustáknak, de azonkívül hogy marha kényelmes, viszonylag gyors is, és ugye a lényeg, hogy nem nagyon lehet mellette hibát ejteni, meg egyszerű eldönteni, hogy mi meddig él. Az más kérdés, hogy elkényelmesít, ahogy az egész VS IDE is, de ez max akkor tud fájdalmas lenni, amikor valamit le kell darálni natív c++-ban, neadjisten c-ben. -
Lortech
addikt
kb azonos a nézőpontunk. Viszont. az egyetem/főiskolával kötöszködnék, lehet egyedi, de 2 ismerősöm is van, akik OKJ képzésen kezdték el annó, majd mára egy elég szimpatikus ''kék'' cégnél koptattják a billt.
Van ilyen is, és lehet, hogy jobban nyomják azt (és felteszem, nem az OKJ-n tanultak alapján), amit csinálnak, mint egy másik átlag okleveles programozó, de lehet, hogy sokminden kimaradt nekik. Meg gondolom kapják/kapták a képzést a kéknél. -
Lortech
addikt
Na, ez lényegesen megkönnyítené a levélküldést.
Bici: Milyen css?Firefoxot nem tudom mennyire lehet így szétszedni, elképzelhető, de nem hiszem. Meg nem egészen értem, mi a cél a firefox ablakkal. Tray alkalmazást mondtál, értesítéssel, animációkkal (gondolom nem egy böngésző ablakban megjelenítve), levélküldéssel.
-
Lortech
addikt
Most megadtad az inverzét annak, amit ő mondott.
Igen, ez az ami nem szabvány, és sima c, karaktertömböt használ, nem stringet. Ha pl. megadja hogy Visual studioban kell, akkor biztos találni lehet valami MS találmányt rá.
uppercase
Specifies that hexadecimal digits and the exponent in scientific notation appear in uppercase.
Ez nem egészen az, ami neki kell.
[Szerkesztve] -
hustler
csendes tag
Igazából én úgy szeretném megírni a programot, hogy egy két dimenziós tömb lesz a sakktábla és minden lépést megjegyzek...
Úgy, hogy ha a mezőn már voltam, vagy rajta állok '1'-est írok, ha nem is léphetek rá(sarokmezők) '-1'-et, kezdetben csupa nulla a mátrix és folyamatosan '1'-esek lesznek belőle... Természetesen azt is tárolnom kell, hogy melyiken voltam már és melyiken nem még...Van egy rutin ami arra szolgál, hogy végigmegy a mátrixon lólépésekben és '1'-sel tölti fel, ezt nem tudom...
Elméletben nagyon faszán eltreveztem, de hiába probálom nem tudom megvalósítnai...
Köszi mindent!! -
amargo
addikt
Adott egy Win XP sp2.. Egy hálózatba kötött nyomtató (lehet ezzel van baj?), mivel még localisat nem sikerült beszereznem. Ennek a lekérdezésnek, akkor is mennie kellene a végén a loggolás már tényleg elég buta, de semmi változást nem ad. Persze ciklusba hívom a függvényt, de semmi változás. Mindig 0-t kapok csak.
//----------------------------------------------------------------
DWORD GetPrinterStatus( char* szPrnName )
{
HANDLE hHandle = 0; // Handle of the printer
DWORD dwStatus = 0; // Printer status we should receive
// Few values for example:
// 0x00000000 - ready
// 0x00000001 - paused
// 0x00000002 - error
// 0x00000200 - busy
// 0x00000400 - printing
// for more info please see MSDN
DWORD dwSize = 0; // Size of memory we should
// allocate for PRINTER_INFO_2
PRINTER_INFO_2* pPrnInfo2 = 0; // Structure specifies detailed
// printer information
DEVMODE DevMode = {0}; // Structure contains information
// about the device initialization
// and environment of a printer
PRINTER_DEFAULTS PrnDef = { 0, &DevMode, PRINTER_ACCESS_USE };
// Open printer with name szPrnName
if( !OpenPrinter( szPrnName, &hHandle, &PrnDef ) )
return 0; // Error
// How many memory should be allocated for printer data?
GetPrinter( hHandle, 2, 0, 0, &dwSize );
if( !dwSize )
return 0; // Error
// Allocate memory
pPrnInfo2 = (PRINTER_INFO_2*)malloc( dwSize );
// Receive printer details
if(!GetPrinter( hHandle, 2, (LPBYTE)pPrnInfo2, dwSize, &dwSize ))
return 0; // Error
dwStatus = pPrnInfo2->Status;
// Free allocated memory
free( pPrnInfo2 );
// Close printer
ClosePrinter( hHandle );
FILE *log;
log = fopen(''nyomtat.log'', ''a+'');
fputs((char*)&dwStatus, log);
fclose(log);
return dwStatus;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- Dell Latitude 7390 core i5-8350 win 11 kompatibilis laptop, áfás számla
- Dell Latitude 7480 core 5-6300 8 Gb ddr4, 256 Gb ssd, 14" FHD áfás számla
- Dell Latitude 5470 I5-6440HQ (szuper 4 magos) 14" laptop, áfás számlával
- Dell Latitude 3420,14",FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest