Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Alteran-IT válasza plömplöm (#1250) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Így van :)
Ugye ha a power LED ég csak folyamatosan, akkor csak a modem van áram alatt, kapcsolat nincs, csak ha a DS (Downstream), US(Upstream) és az Online LED is ég, akkor van kapcsolat, ha nem égnek, illetve a csatornákért felelős ledek csak villognak (keresik a csatornákat), akkor nincs kapcsolat.
Azt meg ugye látják, hogy rajta van-e a hálózaton, vagy nem, de csak akkor látják, ha fel van csatlakozva, addig nem és hibaelhárításban se tudnak annyira segíteni, főleg hogy csak a szokásos húzza ki meg dugja vissza dolgot nyomják. Ennél még a rúgjon bele, vagy vágja földhöz tanács is hasznosabb lenne.

(#1252) drmotto válasza Lotus_Omega (#1249) üzenetére


drmotto
őstag

Ja, az eddig is volt a szigeti részen, most sincs máshol sajnos...

(#1253) stefan75


stefan75
csendes tag

Hali!

Na a probléma úgy néz ki hogy megoldódott. Egyébként nem csatlakozott a modem, hanem csak próbálkozott. Ha pedig sikerült is csatlakoznia katasztrofális csomagvesztés. Na szóval, miután az nem oldotta meg a gondot hogy az én osztómat kicserélték, ezért a két oszloppal előzőt kezdték el szétszedni. Pont odaértem, mikor látom hogy ömlik (rendesen folyt a víz) ki a víz az osztóból. Kérdeztem egyből hogy ez normális? "Igen" jött a válasz, ilyen szokott lenni. Új osztó, egy kis feszkó a kábelben, mert az előző oszlopon a biztosíték nem jól lett kiszedve, és lőn csoda, gyors és csomagvesztés nélküli netem van. Amint lehet látni, éjszaka is!! Köszi mindenkinek a helpet!!

(#1254) Lotus_Omega


Lotus_Omega
tag

Sziasztok,

Szukseges meg mac address clone-ozassal kinlodni vagy siman rakothetek akarmit a modemre es lesz netem?
Bedoglott a routerem es csak egy apple time capsule van othon abban meg nincs lehetoseg mac-et klonozni.

Koszi!

//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//

(#1255) Alteran-IT válasza Lotus_Omega (#1254) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Simán rádughatsz egy másik routert is, ugyanis nem eszköz függő, tehát, kapni fog IP-t és lesz neted.
Egy nap ha jól emlékszem, akkor már max 3 IP-t is ki lehet erőltetni MAC klónozásokkal vagy új eszközökkel (nekem legalább is sikerült), szóval hajrá. A modemet és a routert azért érdemes a csatlakoztatás után újraindítani.

(#1256) Draga uram válasza EasyLife (#1225) üzenetére


Draga uram
újonc

Ez, hgy lehet? Tegnap hívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy Szigethalmon még nincs.

(#1257) EasyLife válasza Draga uram (#1256) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Haverom ott dolgozik és ő már köthet elő szerződéseket, ő kötőgéli be a kábeleket. Gondolom már feltűnt hogy január óta húzzák be az optikai kábeleket az oszlopokra, Szigetszentmiklóson most indítanak, lassan itt is végeznek a kábelekkel.

(#1258) Draga uram válasza EasyLife (#1257) üzenetére


Draga uram
újonc

Hát ez szuper!
Igen láttam, hogy kábeleznek de az az igazság, h nem néztem kik és mit csinálnak.
Ezt a haverodat el lehet érni? Kötnék én is szerződést.
Azt tudod, h kb. mikortól indul? Mert ha ebben a hónapban még nem lesz akkor addig meg kell oldanom vhogy. Elvileg 30.án kapcsolják ki az invitelt.

(#1259) Extremex


Extremex
tag

Üdv!

Kaptam a pr telecomtól egy gold kártyát ez mire való,mire lehet használni?

(#1260) EasyLife válasza Extremex (#1259) üzenetére


EasyLife
aktív tag

(#1261) *mikee


*mikee
csendes tag

Szigethalom meylik részén lesz T-home? Alig 1 hete van pr-es netem, meg tévém, de már több volt vele a gond, mint anno a diginél 8 év alatt...

(#1262) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Most néztem a facebook oldalukat és már a húsvéti problémák miatt is elég sokan panaszkodtak náluk. Érdemes megnézni, miket írtak, illetve ha probléma van, akkor ott a szemükre kell hányni, mert egyre pocsékabb már a szolgáltatás és nem is akarnak tenni ellene valamit, max fejleszteni, de azt is csak Tatán, de mivel ott optika van, ezért pont ott nem kéne, így is elég jó nekik.

(#1263) XXArcAngelXX


XXArcAngelXX
tag

Sziasztok! Következő problémával fordulnék hozzátok: 03.05-én köttettem be a 20 megás Pr netet. Sajnos más alternatíva ( Újszászon) nem volt mert a T-home elosztótól messze vagyunk és nem jön át a a jel így maradt ez a szolgáltató. Kb két hete volt először probléma. Játékra kell főleg a net és már vagy 4. alkalommal este 7-től hajnalig nincsen net. Illetve aznap amikor először jelentkezett a kapcsolat szakadása, azóta a modemen nem tudom felkapcsolni a wifi megosztást, az oldalán lévő wps gomb nem reagál semmire. A modembe pedig nem tudok belépni mert sem az admin illetve a modem alján lévő kódot nem fogadja el jelszónak. A hiba nem állandó, de eléggé idegesítő hogy nem tudok játszani mert laggol aztán ki is hajít. A telefonálásra már megérett a dolog de gondolom hétvégén nem fognak foglalkozni a dologgal, és visszaolvasva nagyon tanácstalan lettem. Ha a modemem a szar akkor is kell fizetnem? Egyáltalán hogy tudom bizonyítani hogy adott időpontban nincs egyáltalán internet és tv se? A modem típusa Technicolor 7200.20. Előre is köszönöm.

The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210

(#1264) Alteran-IT válasza XXArcAngelXX (#1263) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szia!

Esetleg a környéken más PR-esnek is van valami ilyen problémája az internettel? Illetve a végén említetted azt is, hogy TV sincs, ezek szerint nem csak a nettel van gond, mindenesetre érdemes lenne utánajárni, hogy másnak is van-e ilyen problémája.
Ami meg a modemet illeti, belestél egy kis hibába, amikor a Wifi funkciójukat választottad és kiadtál, sőt kiadsz minden hónapban +500 forintot azért a Wifis sz@rért. Nagyon sokan nem szeretik azt a modemet, a UPC is azt osztogatja és nagyon instabil és ugye ismerve a PR-t ő is vevő minden ilyen olcsó sz@rra, amivel odacsalogathatják az ügyfeleket.
A modemre térve meglehetne azt próbálni, hogy a modem hátulján nyomsz egy reset-et, ami után visszaáll az alap beállításokra és azután hátha működni fog az "alapértelmezett" felhasználónév és jelszó, mert ugye ezt is a szolgáltató adja meg, a netet bekötő hozzá nem értő emberkék meg gyakran megváltoztatják, hogy a felhasználónak ne legyen könnyű dolga.
Ha meg ezután is probléma lesz, illetve nem tudsz belépni és nem is csatlakozik fel a modem a netre (ez lehet külső hiba is, de még rátérek), akkor hívd fel a PR-t, vagy írj nekik a facebook-on, hogy jöjjenek ki, vigyék innen ezt a sz@r modemet és nézzenek utána a dolognak, mert lehet, hogy az oszlopokon elromlott az egyik erősítő, vagy egy szűrő, vagy éppen nem tudták normálisan bekonfigurálni a CMTS-t és ezekből is lehet csatlakozási hiba, viszont maga a modem+router kombójuk se egy százas, tehát én a helyedben visszamondanám a Wifi funkciót, vennék egy saját routert (3-4 ezer forintért már van TP-Link TL-WR741N(D) akár, ami a célnak megfelelne), a szolgáltatótól meg kérnék egy normális DOCSIS 3.0 modemet (Cisco EPC3208), mert ha visszamondanád a Wifi-t, akkor hozzád vágnának egy régi Motorola DOCSIS 2.0 modemet, ami majd nagyobb hálózati terheltség közben ugrálna a csatornák között és akkor megint net probléma lenne.
Mindenesetre tényleg hívd fel őket és ha lehet ne túl nyugodt stílusban, mert akkor "kicsit" sz@rnak rád és csak 48 óra múlva tudnak kijönni, ha pedig kicsit megemeled a hangod és elégedetlen vagy, akkor még aznap kiküldenek valakit.
A bizonyítás miatt meg ne aggódj, ha a modem viszonylag jól működik, akkor az is naplózza, hogy nem tud felcsatlakozni (ez esetben akkor ne reseteld, hanem várd meg amíg kijönnek), valamint a CMTS is naplózza, hogy ez a modem nem csatlakozik és nem kérte le a konfigurációs fájlt, tehát ha sumákolnának, akkor meg lehet nekik mondani, hogy nézzék meg a nyugodtan a CMTS-ben vagy egyik központi szerverükben, illetve a modem logjában akár.
A TV egy kicsit más dolog, viszont hálózati hiba esetén a kettő együtt megy el, tehát azt nem hiszem, hogy annyira bizonygatni kellene.

(#1265) XXArcAngelXX válasza Alteran-IT (#1264) üzenetére


XXArcAngelXX
tag

Jaj de jó hogy valaki válaszolt. Körbeérdeklődtem, illetve az előbb felhìvtam őket. Felvették a hibajegyzéket vagy mit. Kaptam sms-t is róla. Ha távolról nem tudják megcsinálni akkor holnap kijönnek. A wifit le lehet mondani? Egyáltalán engedik ezt? Nem változik a kedvezményem vagy bármi? A modemcseréről meg annyit tudtam meg hogy amikor a csere modem szarik be akkor elég hamar ráállnak a modem váltásra.

The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210

(#1266) Alteran-IT válasza XXArcAngelXX (#1265) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A hibajegyzék csak annyit ér, hogy van egy bizonyíték arról a rendszerben, hogy szóltál nekik a hibáról, persze néha ezt is megpróbálják eltüntetni :D
Persze, hogy le lehet mondani, még az lenne a vicces, ha nem lehetne. És nem csak le lehet, hanem le kell. Pár hónap alatt így is több pénzt gombolnának le rólad, mint amennyibe egy normálisabb külön Wifi router kerülne az üzemeltetési (áram) díjával együtt.
Ami a kedvezményt illeti, milyen kedvezmény? A csomag kedvezmény? Ahhoz semmi köze, legalább is nem lenne köze, tehát ne hagyd, hogy ilyet bemagyarázzanak neked, maximum kitolódik a hűségidő (bár annak se lenne szabad, csak csomag módosításnál), semmi több.
Na igen, de milyen modem váltásra? Akkor megint kapsz egy ugyan olyat és ellenőrzik a modemig bejövő jelet, ha pont akkor minden rendben van és az internet is "jó", akkor onnantól kezdve meg lehet nekik nyávogni, nem nagyon fogja érdekelni őket, ha utána gond van, legalább is pár helyen már eljátszották ezt.
Tehát mikor jönnek megnézni, megmondod a szerelőnek, hogy le szeretnéd mondani a Wifi-s szolgáltatást, meg amúgy is cseréljék ki a modemet, mert az egy rakás sz@r és megmondod nekik, hogy neked egy Cisco EPC3208-as modem kell, ekkor felhívják a központot, átregisztrálják a modemet és közben ki is tudják venni a szerződésből a Wifi opciót (erre külön fel kell hívni a figyelmüket), persze lehet megpróbálják majd kikerülni a dolgot, meg adnak másik Wifi-s modemet, de akkor csak ki kell mondani a varázsszót: Fogyasztóvédelem.
Néha megpróbálják hülyének nézni az embert, meg szórakozni vele, tehát nem árt vigyázni.

[ Szerkesztve ]

(#1267) Con Troll


Con Troll
senior tag

Ez a bumszli fekete cucc mi lehet? A napokban tűnt fel az utca két végén lévő póznán 1-1. Lehet, hogy a PR fejleszti a netet? Vagy (merjek nagyot álmodni) esetleg egy másik szolgáltató optikai hálózatot húz ki éppen? :Y
(Nem tudom mire jó ez a bigyó, csak reménykedek az optikai hálózatos elméletemmel...)

(#1268) kabelmania27 válasza Con Troll (#1267) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ez egy optikai rendező, az eszköz segítéségével van összekötve a fejállomásról jövő kábel és az optikai node-ok vezetékei.

(#1269) Alteran-IT válasza Con Troll (#1267) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Nem hinném, hogy optikai hálózathoz kötődne, bár lehet hogy HFC hálózatnál egy osztó, mert amúgy egyedül Tatán van csak optikájuk, ha jól tudom, másrészt ha esetleg a T-Home menne arra, akkor azok meg más eszközöket szoktak használni (ráadásul egy optikai osztó/erősítő fele ekkora sincs), plusz a kábelek is túl vastagnak tűnnek. Inkább valami koax erősítő, vagy osztó, esetleg esetleg lehet optikai átalakító is ki tudja, lehet hogy tényleg fejlesztenek a sok panasz miatt, vagy ki tudja.
Mindenesetre a T-Home-nak nem éri meg arra menni, hiszen már van ott egy olyan kábelszolgáltató, aki legalább koax hálózaton üzemeltet és szolgáltat 30 Mbit/s felett, mert ha jól tudom, most több helyen azért is optikáznak, mert a kormány nyomja a pénzt, hogy 2018-ra már mindenhol legyen legalább 30 Mbit/s.
De ha hülyeséget mondok, javítson ki valaki.

[ Szerkesztve ]

(#1270) Con Troll válasza kabelmania27 (#1268) üzenetére


Con Troll
senior tag

Köszi a felvilágosítást. :R
Akkor az, hogy eddig nem volt ilyen a környéken és most megjelent, adhat némi okot a reménykedésre, hogy javul a PR-es net (ha ők rakták fel), vagy éppen épül egy másik szolgáltató hálózata?

alteran95: hát nem tudom, én nagyon reménykedek, hogy beteszi ide is a lábát valamelyik nagyobb szolgáltató optikával. A környező településeken majdnem mindenhol van UPC, vagy T-home 120-as net, csak itt dagonyázunk a PR-rel meg a T-home max. 30 megás netjével. :O

[ Szerkesztve ]

(#1271) kabelmania27 válasza Con Troll (#1270) üzenetére


kabelmania27
félisten

Szerintem pr-os mert egy bilincsre van kötve az összes kábel.
Lehet hogy szegmentáltak.

[ Szerkesztve ]

(#1272) Alteran-IT válasza Con Troll (#1270) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Másik szolgáltató nem hiszem, hogy menne oda az előbb leírtak alapján, inkább a PR próbál meg fejleszteni a sok panaszkodás miatt, na meg más optikai kábel nem is nagyon van ott, csak koax becsatlakozás. Viszont akkor már érezni kellene a javulást, ha az ottani utcákba már megcsinálták.

Amúgy mi is szívunk velük, csak itt nem panaszkodnak annyian, hogy rábírják őket a fejlesztésre.

[ Szerkesztve ]

(#1273) Con Troll


Con Troll
senior tag

alteran95: Igen, emlékszem elég rég óta együtt panaszkodunk itt róluk.

Na köszönöm a fejtágítást mindkettőtöknek, akkor este rácuppanok a netre és megnézem, hogy javult-e. Vasárnap esténként szokott lenni úgyis a legrosszabb a héten a net, úgyhogy lesz összehasonlítási alap. :K

[ Szerkesztve ]

(#1274) XXArcAngelXX válasza Alteran-IT (#1266) üzenetére


XXArcAngelXX
tag

Akkor az általad említett Cisco modem sokkal jobban kezeli azt amikor leterhelt a rendszer a mostani technicolorral szemben? A wifiről hajlandó vagyok lemondani. Azt tényleg meg lehet máshogy oldani. Viszont valami még nem tiszta. Holnap ha kijönnek a szerelők, mire hivatkozzak hogy márpedig nekem a Cisco modem kell? Mármint mi az amit nem tudnak hárítani hogy ők döntsék el milyet kapok?

The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210

(#1275) Alteran-IT válasza Con Troll (#1273) üzenetére


Alteran-IT
őstag

De legalább ott sikerült is valamit elérni, itt viszont míg szívunk vele, de hála a jó égnek, hogy húsvétkor egy csomóan panaszkodtak és a szemükre hányták a problémákat a facebook oldalukon ugyanis miért ne, pont ünnep alatt nem volt net pár településen állítólagos "központi" hiba miatt. Sose fogom érteni ezt a szolgáltatót.

XXArcAngelXX: Hát nem egészen így van, inkább kicsit jobban belemegyek a témába, hogy ha a szerelők kijönnek, akkor oszd nekik az észt, vagy legalább lássak rajtad, hogy valamennyire értesz hozzá és akkor nem próbálnak átvágni :)
Ugye azt mondtam, hogy ha lemondod a Wifi-t, akkor valószínű, hogy egy Motorola (Wifi nélküli) DOCSIS 2.0 modemet kapsz, ami rosszabbul kezelné a csatornákat, mint egy Cisco EPC3208 (Wifi nélküli) DOCSIS 3.0 modem.
Na már most amit osztogatnak Technicolor TC7200 modemet, az DOCSIS 3.0 és Wifis, viszont egy agyonintegrált instabil kacat, mint az nálad is látszik, de kicsit bővebben kifejtem.
Hogy is kezdjek neki... A DOCSIS egy szabvány, ami lehetővé teszi a kábeltelevíziós hálózaton az oda-vissza történő adattovábbítást, mert ugye egy normál kábeltelevíziós hálózat csak egy irányú.
A kábeltelevíziós hálózaton ahhoz, hogy internetet tudjanak szolgáltatni, ahhoz külön frekvencia sávot/tartományt használnak, amin csatornákat hoznak létre (felosztják a frekvenciatartományt több kisebb részre). Nos vannak letöltési, illetve feltöltési csatornák is, a letöltésiből általában több van egy DOCSIS 3.0 hálózaton, mint feltöltésiből.
Ugye a DOCSIS 2.0 mint a nevéből is adódik, a 3.0 elődje, a lényege annyi, hogy csak 1 le és 1 feltöltési sávból áll, ami olyan 25-40 Mbit/s le/fel. Régen bőven elég volt, főleg a fejenként 2-3 megás csomagoknál, de ma már nem, viszont még mindig használják a DOCSIS 2.0 modemeket (olyan előfizetőknék, akiknek 20 megás, illetve annál kisebb internet csomagjuk van) DOCSIS 3.0 hálózatokon, ahol több le és feltöltési sáv is rendelkezésre áll a nagyobb internetcsomagok miatt (60 megás net, amihez már minimum 2 csatorna kell és egy olyan modem, ami kezel legalább 2-őt egyszerre.
Ma már olyan 4-8 letöltési csatornát használ a PR és emelett 1-4 feltöltési csatornát DOCSIS 3.0 hálózaton ugye azért, mert 1 csatorna már nem elég, viszont itt jön a baki.
Mint említettem, egy DOCSIS 2.0 modem csak 1 le, illetve feltöltési csatornát kezel és az azért is baj, mert ha pont azt a csatornát használja/kapja el csatlakozáskor, ami már elégé telített és még Te is elkezded nyúzni azt 20 megával, akkor a modem lecsatlakozik és egy másik sávot keres, ami kevésbé telített, viszont ilyenkor az is előfordul, hogy csak ugrál a csatornák között és nincs internet.
Egy DOCSIS 3.0 modem pedig minimum 4/4 (ha jól emlékszem, ha nem, akkor valaki kijavít majd) csatorna kezelésére képes, az említett Cisco modem pedig 8/4-et kezel, ami tökéletes és azért is jó a modem, mert Cisco-s, ami egy igen nagy és elismert cég.
Na már most visszakanyarodva a TC-re, az is DOCSIS 3.0, viszont nagyon instabil és ha azt lecserélik egy nem Wifis modemre, akkor valószínű, hogy egy Motorola-t kapsz, ami csak 2.0 és azzal megint csak probléma lesz, ezért kell kiharcolnod a Cisco modemet, hogy majd ne kelljen megint telefonálni, hogy megint nincs internet stb... tehát kb megelőződ a problémát, legalább is nálad, a külső hálózati problémákat nem tudod megelőzni :)

Bocsi, hogy ha egy kicsit hülyén magyaráztam és a szakértőktől is elnézést kérek a leegyszerűsített és itt-ott hiányos, esetleg pontatlan leírásért, de próbáltam kicsit leegyszerűsíteni, viszont ha valaki tudja jobban, kérem írja le :)

Kb ennyi lenne, vannak benne érvek is elrejtve, tehát ha visszakérdeznének, hogy neked miért olyan kell, akkor fel tudod használni (max még hozzáteszed, hogy neked nagyon fontos a folytonos és stabil internet, ezért kérsz jobb modemet), viszont ha úgy gondolod, hogy ez nem elég, akkor itt is PH-n van olyan fórum rész, ahol pont ez a téma, csak most magam se tudom hogy hol van :D

[ Szerkesztve ]

(#1276) chester99


chester99
aktív tag

Üdv

A közeljövőben tervezem beköttetni a pr-es netet+tv-t. Ha CA Modul-lal szeretetném a dolgot csinálni, ennek mennyi a költsége, mert a honlapon erről infót nem találtam. ilyen a tv-m, gondolom akkor menni fog vele. A másik dolog a wifi, az 500 forinot sokkalom érte havonta, inkább vennék én hozzá eszközt, hogy legyen wifim, milyet érdemes hozzá venni?

(#1277) Alteran-IT válasza chester99 (#1276) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Helló

"Az első CA Modul + kártya aktiválási díja 0 Ft, havi bérleti díja 400 Ft."
Az oldalukon ott van az egyes csomagoknál a "Mi szükséges hozzá?" résznél :)
Az a havi +500 forint meg tényleg sok, főleg hogy egy eléggé gyenge eszközt kapsz hozzá (fentebb kibeszéltük), amivel sok probléma van.
A router dolgot meg inkább a Milyen routert? topikban kellene megbeszélni, persze itt is tudunk segíteni, csak írd le az igényeket és a keretet, amit rászánnál.

Amúgy meg teljesen mind1, 100 Mbit felett úgy se szolgáltatnak internetet, tehát még akár a 60 Megás nethez is tökéletes egy egyszerűbb 3-4 ezer forintos 150 Megás router, persze az csak sima 2.4 GHz-es és ha sok eszközöd van, meg olyan is, ami képes az 5 GHz-re, akkor érdemesebb egy erősebb és kicsivel drágább routert venni.

[ Szerkesztve ]

(#1278) XXArcAngelXX válasza Alteran-IT (#1277) üzenetére


XXArcAngelXX
tag

Ma jönnek a szerelők. Hogy mire jutottam majd leírom. :K

The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210

(#1279) Lotus_Omega válasza Con Troll (#1267) üzenetére


Lotus_Omega
tag

Hol készült a kép?

[ Szerkesztve ]

//Z390 AORUS MASTER//9900k@4.8//2x16GB BALLISTIX@3.5//RTX 4070TI//

(#1280) Con Troll válasza Lotus_Omega (#1279) üzenetére


Con Troll
senior tag

Budakeszin, a Kossuth L. utca - Erdő utca sarkán.

(#1281) Alteran-IT válasza XXArcAngelXX (#1278) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Kíváncsi leszek rá, hogy mi fog történni :D

[ Szerkesztve ]

(#1282) zolka95 válasza Alteran-IT (#1272) üzenetére


zolka95
őstag

Szóval panaszkodni kell ahhoz, hogy gyorsítsák a netet? ;]

Nálam szerencsére nincs gond a 20Mb-es nettel. Ritka az ha nincs net.
De azért szivesen panaszkodnék a sebesség növekedéséért :))

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#1283) Alteran-IT válasza zolka95 (#1282) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát kb. de akkor is csak a jelenlegi netedet fogod megkapni stabilabban :D Sajnos ennél a gány szolgáltatónál nincs emelés, egyesek még pl. mindig PR Unó meg hasonló gyenge csomagokkal szenvednek (1 Mbit töredékei), holott már nem is lehet olyat kötni, de azért fejik érte rendesen az előfizetőket.

Amúgy várjál, még azért nincs gond, mert nem sokan mernek a PR-nél nagyobb netet bekötni a környékeden, főleg a minőség miatt is, ha lenne vagy 3-4 60-as előfizető a környéken, akkor csak úgy berögzülne a letöltésed 0 és 1 Mbit/s közé :D
Azt meg nem tudom, hogy észrevetted-e, de soha sincs meg az a névleges 20 Mbit/s lefele (a 20 náluk nem 20), felfele néha meg van a 3, de lefele csak olyan 19.40 körül szokott ingázni (19-19.60), néha csak a modem gagyi minősége miatt látszik kicsit többnek, vagy kevesebbnek, de a letöltésben gondolom még sose érted el vele a 2.4-2.5 MB/s letöltési sebességet, de szólj ha tévedek :)

(#1284) Con Troll


Con Troll
senior tag

Nem merem még elkiabálni, de úgy néz ki javult a hálózat. Speedtesten is jobb eredményeket mérek (min:57) felfelé eddig 3-4 volt most stabilan 5. Ami fontosabb, hogy a torrentes forgalom is normalizálódott. Eddig ugye csúcsidőben torrenten max 300-600kbps-sel tudtam csak letölteni, most az eddig problémás koraesti időszakban is 6,5MB/s körül, vagy felette töltök.
Örömtáncot még nem járok, de egy piros pontot megelőlegezek. :P
(Csatornák száma maradt, 4le/1fel).

[ Szerkesztve ]

(#1285) Con Troll válasza Con Troll (#1284) üzenetére


Con Troll
senior tag

Nincs piros pont. :W


Most is: egyik mérés alatt 9-es ping, 47/4, rögtön utána egy másik mérés: 63-as ping, 11/2. Hogy a rákban lehet ez? :W

[ Szerkesztve ]

(#1286) Alteran-IT válasza Con Troll (#1285) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Korai öröm :D

Amúgy azt végkép nem értem, hogy miért csak 4/1 van? Elvégre az max 200-240 Mbit/s le és 50-60 Mbit/s fel, már ha Euro DOCSIS és nem sima DOCSIS, mert akkor csak ilyen 30-40 Mbit/s csatornánként, na meg amilyen gagyi eszközöket használnak, tuti hogy még annyi sincs meg csatornánként.
Gondolom a környéken több PR-s előfizető is van, ráadásul olyan is, akinek szintén 60-as nete van, viszont így igen hamar kimerítik azt a kb 200 Mbit/s-t, főleg ha ilyenkor ülnek elé egy csomóan.
Úgy látszik, hogy még nem szegmentáltak, max kihelyezték oda az elosztókat, amik még nincsenek üzemben, vagy csak a CMTS-t nem akarják bővíteni, viszont így meg sz@rt se ért ez a fejlesztés, csak pénzkidobás volt. Még várnék 1-2 napot, főleg mert lassan dolgoznak, ha azután se jobb, akkor nem is értem mit csinálnak, de nagyon rosszul csinálják az biztos.

Ráadásul ahogy elnézem a bix-es vonalukat, nemrég (pár perce) 90% felett volt, ami azért elég sok, főleg ha az a település még valamelyik másik település vonalán keresztül kapja a netet és ott meg szűk keresztmetszet van, bár kétlem, hogy ez lenne.

(#1287) kabelmania27 válasza Con Troll (#1267) üzenetére


kabelmania27
félisten

Megnéztem google utcaképen 2011-ben már fent volt, úgy hogy többen előfizettek vagy váltottak 60-ra a hálózat kapacitása kevés a jelenlegi igényhez.
alteran95: CMTS konfiguráció miatt van, bővítéssel lehetne több ds/us, szegmentációval még jobb volna a helyzet mert nodeonként külön cmts-en lennének az előfizetők, lehet most is így van csak legutóbbi szegmentálás óta többen előfizettek.

[ Szerkesztve ]

(#1288) Alteran-IT válasza kabelmania27 (#1287) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szinte biztos vagyok benne én is, hogy amiatt van, viszont lassan abban is, hogy lehet, hogy egyetlen egy CMTS modul (1x 4/1) látja el az egész települést, vagy csak egy nagyon nagy részt.
Itt is egy jó darabig így csinálták, kicsit gyanús is volt, hogy szinte 2-3 utcánként, sőt valahol egy utcán belül 2-3 helyen is jönnek fel a koax kábelek a földből, de aztán kiderült, hogy valahol a központ környékén, vagy a CMTS-nél rögtön egymásba vannak kötve és csak egy modulon osztoztak, mert egyébként nagyon sok modulra lenne szükségük, pénz meg nincs.
Ugye a PR még mindig úgy kalkulál (ahogy a legtöbb szolgáltató, csak a PR már túlzásba viszi), hogy hiába van azon a szegmensen pl. 10-20 előfizető 60 Megás nettel, valószínűleg úgy se fogják egyszerre használni és nincs gond. Így megtudnak spórolni egy csomó modult, sőt egy normális CMTS-t és gyakorlatilag mindenki jól jár, csak néha az előfizető nem.
Talán pont PR-estől hallottam ezt, de nem akarom tovább rontani ennek az egyébként is megbízhatatlan szolgáltatónak a hírét, mindenesetre biztos lehetsz benne, hogy nincs egy normális CMTS-ük, főleg nem olyan, mint pl egy Arris C4, vagy hasonló, csak egy gyengébb 3-4 modullal és azon osztozik egy egész város.

Ritka rossz megoldásokat alkalmaznak. Itt se értem, hogy ha már egyszer 4/1-ről 8/1-re fejlesztettek, akkor már miért ne érte volna meg pl. 8/4-re fejleszteni és legalább a feltöltés is stabil lenne, mert hol meg van az is, hol nincs és nekem pl. nagyon fontos az is.

(#1289) Con Troll


Con Troll
senior tag

Megérkezett a válasz a panaszomra. Inkább nem minősítem, mert kitiltanának a fórumról.

(#1290) *mikee


*mikee
csendes tag

Zseniális ez a szolgáltató. Két napja a szerelők leszedték a külső tetőantennám (amelyik teljesen független a pr által behúzott kábeltől) hármas elosztóját és !!!!magukkal vitték!!!! . Jeleztem telefonon, meg írásban is. Eddig semmi válasz... Most menjek a rendőrségre és tegyek feljelentést? :D

(#1291) Alteran-IT válasza Con Troll (#1289) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Szerintem csak nyugodtan, már bár más nevében nem beszélhetek, viszont szeretnék hozzáfűzni a dologhoz valamit, ha nem probléma.

Először is ez a szolgáltató kész hülye. Milyen az előírásoknak megfelelő értékekről van szó? Hogy nem is éri el még a garantáltat se, illetve ha eléri, akkor is csak alulról súrolja, vagy esetleg néha-néha eléri a fizetett sávszélességet? Eleve ha reálisan nézzük a dolgot, akkor ha én egy 20 megás netért akarok fizetni (a 60-as garantáltja), akkor nyilván nem fogok feleslegesen többletet fizetni egy néhai 60-as netért, de ez a szemlélet igaz mindegyik csomag esetében is.
Másrészről pedig észrevettem a csatolt képen is, meg itt fórumban is, hogy gyakran hibásan van írva a le és a feltöltési csatorna és frekvenciának mondják és ez már megszokássá vált, viszont az érdekes az, hogy ott se javították ki, ezek szerint nem egy hozzáértő írta. Ugye a a csatorna az egy csatorna, a frekvencia meg itt egy nagyobb frekvenciasávot/tartományt jelent, amin több csatorna is van (kisebb frekvenciarészekre/sávokra osztva), na de ebbe ne menjünk túl bele, lényeg, hogy ez viszont nagy baki a szolgáltató részéről, főleg ha ők akarnak részletes tájékoztatást adni (utolsó előtti bekezdés).
Na meg ugye a modem az egy dolog, viszont nem az okozza a fő problémát, ugyanis ha nincs több csatorna, akkor a modemet nincs mire állítani (tehát a CMTS-ről kellett volna nekik is beszélni), mert általában ha van több csatorna, akkor a modem látja mindent, persze lehet szabályozni is, de a PR nem hiszem, hogy még ezzel is foglalkozna.
A másik meg ami vicces, hogy leminősítették a saját hálózatukat, vagy csak szimplán hülyék, mert egy normális CMTS-el 4/1 csatornán még sima DOCSIS esetén is 160-180 Mbit/s lehet elérni lefele, felfele meg olyan 30 Mbit/s, tehát jó szar konfigurációt használhatnak, vagy csak nem tudják normálisan beállítani. Ha EuroDOCSIS-t használnának, akkor lefelé olyan 200-240 Mbit/s lehetne elérni, felfele meg marad megint 30.
Az meg megint szembetűnő, hogy hülyének nézik az embert. Azon a 4/1 csatornán nem csak egy előfizetés van, hanem legalább vagy 30, sőt van ahol 100 is (bizonyára kisebb előfizetések esetében), de a lényeg, hogy abból a legalább 30 előfizetőből biztos, hogy van akkor legalább 2-3 olyan ember, akinek 60 Mbit/s előfizetése van és ehhez még jön a többi kisebb előfizetés is (unó, meg egyéb hülyeség és a 10/15/20) megás előfizetések, amelyeket ha összeadunk, akkor bőven túllépik még 30 előfizetés esetén is azt a 144/24 Mbit/s-t és még akkor nem is muszáj mindegyik előfizetésnek "aktívnak" lenni (le és feltöltés teljes használata), na meg gyakran ennél sokkal több előfizetésről beszélünk.

A 2. bekezdéshez inkább nem szólnék hozzá, mert mellébeszélés.

A 3. bekezdésből meg kivehető, hogy vágják maguk alatt a fát és még nem is kell kiforgatni a dolgot:
"felügyeleti rendszerünkben végzett mérési eredmények alapján az átadási ponton az elmúlt időszakban nem volt tapasztalható csökkent minőségű szolgáltatás"

Eszerint ebből a részletből leszűrhetjük azt, hogy az átadási pontjuk viszonylag mindig egy bizonyos állandó terheltség van némi kilengéssel (nyilván nem használják folyamatosan és ezt belevették a statisztikájukba) Na már most ez jelentheti azt is, hogy folyamatos terhelés alatt áll, vagyis az internetszolgáltatást így-úgy, de használják.
Viszont ha a helyzetet nézzük, akkor kivehető a dologból a szűk keresztmetszet probléma, főleg a CMTS-nél, már ha az átadási pont a fő becsatlakozást jelenti ez esetben (optikai gerinc a helyi központba), ugyanis ha csak azt az elméletet vesszük, hogy ugyan olyan terhelés áll fent mindig és ez nem nő, akkor nyilván elértek egy bizonyos maximumot, amit már nem lehet túllépni, legalább is egy bizonyos pontnál nem (vagy a CMTS-nél a koax (legyen inkább HFC) becsatlakozásnál a csatornák miatt, vagy az átadási pontnál), persze ez mind csak feltételezés.

Kicsit adhattak volna bővebb tájékoztatást, bár szerintem közben rájöttek, hogy nem jó az, hogy ha több információt adnának, mert akkor már bőven elásták volna magukat, de ez abból is kiderül, hogy nem említették a hálózat főbb paramétereit, illetve annak a kihasználtságát.
Én azért kíváncsi lennék arra, hogy az a 144/24 Mbit/s mennyire van kihasználva (gondolom teljesen), illetve az átadási pontnak mekkora a limitje és általában mekkora forgalom megy át rajta, de szerintem ezt már nem mondanák el, mert ők maguk is tudják, hogy probléma van.

Ennyit szerettem volna hozzáfűzni az egészhez. Elnézést az "okoskodásért", illetve az esetlegesen előforduló fogalmazási hibákért (csak összekaptam) és a nagy terjedelem miatt, de muszáj volt leírnom az észrevételeimet :)

*mikee: Csóri banda, biztos kellett valamelyik szerelőnek otthonra, főleg azért is, mert csak gyenge, illetve néha használhatatlan alkatrészekkel dolgoznak. És mivel az nem a szolgáltató tulajdona és független a szolgáltatástól, ezért jogod van a felháborodásra, valamint a panasztételre (akár rendőrség is). Ha úgy nézzük, akkor gyakorlatilag loptak, már csak bizonyítani kell, hogy tényleg volt neked olyanod és tényleg elvitték :D Mindig a bizonyítás a legnehezebb :DD Meg ugye gondolom azért is vitték el, mert azt gondolták, hogy nem értesz hozzá, illetve nem fog az neked hiányozni :)

[ Szerkesztve ]

(#1292) *mikee válasza Alteran-IT (#1291) üzenetére


*mikee
csendes tag

:) Tudom bizonyítani ,hogy volt :)) Nem rég költöztünk a házba, és pár hete festés előtt lefotóztuk a ház minden helységét, és látszik a képen, hogy ott volt :) Ha úgy nézzük akkor nem csak lopás, hanem rongálás is, hiszen használhatatlanná vált :P :)

(#1293) Alteran-IT válasza *mikee (#1292) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Akkor én már jelenteném őket. Mondjuk annyi a probléma még bizonyítás kapcsán, hogy ugye jöhetnek azzal, hogy rendben, hogy volt neked ott olyanod, viszont mivel bizonyítod, hogy pont akkor tűnt el, illetve hogy ők vitték el, sőt mi van ha Te loptad el a sajátod, vagy elfelejtetted, hogy hova raktad? :D Ezért is mondtam, hogy a bizonyítás a legnehezebb. Mindenesetre én mindenféleképpen tennék ellenintézkedéseket, főleg ez ellen a csóri banda ellen, viszont ugye ők mindig megpróbálnak kibújni majd a vádak alól, tehát ha esetleg mégis ügyet csinálnál belőle, akkor számíts ilyen kibúvókra tőlük.
Egyébként nem éri meg ügyet csinálni belőle, mert azért nem olyan drága egy olyan elosztó (na jó, kinek mennyi, meg milyen márka stb), na de ha most nem lép ellenük az ember, akkor ezek csak egyre pofátlanabbak lesznek és egyre több mindent engednek meg majd maguknak, bár már így is, hiszen teljesen hülyének nézik az embert. :(((
A döntés a Tiéd :)

[ Szerkesztve ]

(#1294) *mikee válasza Alteran-IT (#1293) üzenetére


*mikee
csendes tag

Feleségem otthon volt, és felmentek megnézni, mert keresték a bejövő kábelt, szóval tanu van rá, hogy hozzányúltak, illetve aznap este be is telefonáltam, meg hát a fénykép.. Nyilván nem az elosztó értékén van a hangsúly, hanem hogy szétszedtek valamit, majd mikor rájöttek , hogy nem ott van a hiba , nem rakták vissza, hanem magukkal vitték, és miután telefonáltam, nem történt semmi, nem hívtak vissza, hogy elnézést, "véletelnül" elvittük, de máris visszavisszük és beszereljük. Ráadásul ma központi leállás volt, se tv/se net. Na és miattuk ugyebár a szabadon foghatató adásokat sem lehetett nézni... :D
Várok még egy kicsit, és ha nem veszik fel velem a kapcsolatot továbbra sem, hát feljelentem őket :D

(#1295) kabelmania27 válasza Con Troll (#1289) üzenetére


kabelmania27
félisten

Teljesen mindegy hogy 4/1-el milyen sebességen csatlakozik a modem ha terhelt a környék és nincs szabad kapacitás akkor gond lesz.
*mikee: Lehet csak figyelmetlen volt és elfelejtette visszatenni.

[ Szerkesztve ]

(#1296) *mikee válasza kabelmania27 (#1295) üzenetére


*mikee
csendes tag

ok, az lehet, de akkor miért tette zsebre?

(#1297) Alteran-IT válasza *mikee (#1294) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát ha ez a helyzet, akkor csak nyugodtan :D Már egyszerűen tényleg nem lehet megérteni, hogy mit miért csinálnak.

kabelmania27: Ja és biztos figyelmetlenül tudtában volt annak, hogy ő azt megfogja és zsebre rakja. Érted, az még egy dolog, hogy véletlenül elfejeti visszarakni, de az hogy el is viszi magával az már más, mert véletlenül biztos nem veszi le és nem teszi zsebre, na meg mit keresett a szerelő annál az antennánál, hogy ha nem is arról jön a jel? Még ha esetleg azt mondja hogy leveszi onnan és beszereli máshova, akkor azt mondom, hogy jogos, na de hogy elviszi ...

(#1298) XXArcAngelXX válasza Alteran-IT (#1297) üzenetére


XXArcAngelXX
tag

Na voltak kint a szerelők. A wifit központilag kapcsolták vissza. Kint az erősítőnél szereltek valamit. Aznap illetve utána jó volt a net. Tegnap este óta megint szar. Játék közben egekig megy a ping. Kátszhatatlan. Amikor 03. 05- én bekötötték a netet, 4 hétifg nagyon jó volt utána kezdődött a probléma szóval nem hiszem hogy túlzottan le lenne terhelve a környék. Felhívtam őket, holnap kijönnek és hozzák azt a Cisco modemet amit javasoltál. Wifit pedig lemondom. Más: Az jogszerű hogy a modembe nem engednek belépni mert hogy ne turkáljak benne? Illetve az segíthetne a dolgokon ha 20 megásról 60-asra váltanék fel?

The brightest flame casts the darkest shadow... Let the Universe Burn!!! BattleTag: Gabriel#21210

(#1299) kabelmania27 válasza *mikee (#1296) üzenetére


kabelmania27
félisten

Majd kérdezd meg tőle ha találkozol vele.
alteran95: Jaja

[ Szerkesztve ]

(#1300) Alteran-IT válasza XXArcAngelXX (#1298) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Mint mondtam, az a Wifi-s szar nem bírja a strapát, főleg ha megy a Wifi is. Azt maximum bridge, azaz sima Gateway (modem) módban lehetne csak stabilan használni, na de akkor meg ugye nem tudod se a Wifi, se a router funkcióit használni és megint feleslegesen fizetsz érte +500 forintot.
Már miért lenne jogszerű? Mivel a szolgáltató a tulajdonodba adta (még ha ideiglenesen is), ezért jogod van hozzáférni a beállításaihoz, főleg hogy ha személyre szeretnéd szabni a beállításokat (pl Wifi jelszó módosítás stb.). A UPC és a T-Home is engedi, hogy belenyúljanak a felhasználók a Wifi-s modemek beállításaiba (Ráadásul ott komolyabb modemek is vannak, mint pl EPC3925, de ugyan úgy használ a UPC is ilyen TC csodát, de az ott is sz@r) és még emellett van a szolgáltatónak egy távoli hozzáférése a modemhez, amivel szükség esetén bármikor módosíthatják a modem beállításait, mint ahogy most is visszakapcsolták nálad a Wifi-t központilag, tehát nem értem, hogy miért ne léphetnél be a kezelőfelületére, főleg ha még fizetsz is külön érte? (Ugye a T-Home-nál és a UPC-nél ha jól tudom ingyen van a Wifi opció, vagyis a modem és mégis személyre szabhatják a beállításokat a felhasználók).
A váltás meg hogy jön ide? Az új modemmel így is úgy is ki tudod majd használni normálisan a hálózatot, tehát nem hiszem, hogy szükséges lenne a 60-as netre, max ha kevésnek találod a 20-as netet, illetve ha másképp nem adnának olyan modemet, de mivel adnak, ezért nem látom értelmét. Tégy belátásod szerint.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.