Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1151) CsSanzi válasza plömplöm (#1104) üzenetére


CsSanzi
csendes tag

Köszi az infót :R . A 100+ oldalas leírása egy szót sem írt a TS/TP/PS beállításról.

Viszont mivel neked jó a régi FW-vel is a felvétel, ezért akkor inkább eszköz csere irányába indulok.

Gigabyte B650 Gaming X AX/ 32Gb DDR5 6000MHz G-Skill Trident Z5 Neo/ AMD Ryzen 7600x / ID-Cooling 226XT / Gigabyte Aorus GTX 1060 6GB / Phanteks Eclipse P400A / Thermaltake GF A3 850W PCIE5 / Adata Gammix S11 Pro 512Gb

(#1152) rodrigez válasza Con Troll (#1118) üzenetére


rodrigez
senior tag

Én Budakeszin lakom és 2 hete vettem észre brutális lassulást torrent használata közben. Nem vagyok brutál warezoló, de a betevő amcsi sorozataimat, zömmel 720p-ben mindig torrenten keresztül húzom le. 60/5-ös netem van, de torrent alatt kb. 20-a óta 4-500kb/s-al csordogálnak a dolgok. Reggel elindítottam egy linux iso-t, még mindig nem jött le... Ellenben pár napja Steam-ről megvettem bagóért a Batman: Arkham City-t és annak a 17.3gb-ját leszedte kevesebb mint 1 óra alatt, majdnem 6mb/s-os átlagot hozva. Szóval gyanítom, hogy a PR lassítja a torrentet.

(#1153) Alteran-IT válasza rodrigez (#1152) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A torrent kliens beállításait próbáltad már? Mert nálam is előfordult ez és akkor éppen az derült ki, hogy a DHT folyton a hülyeséget csinálta és a merevlemezem is túlterhelt volt a torrent miatt, de egyébként megvolt a sebesség, csak torrentnél csordogált éppen 50-600 KB/s (20/3 net). Mihelyst kikapcsoltam a DHT-t és a merevlemeznek adtam egy kis plussz cache-t, már minden rendben volt és azóta sincs semmi probléma. Persze ez csak egy ötlet. Ha ez nem megy, akkor megpróbálhatod amit előtte tettem, hogy csinálsz egy MAC cím klónozást (vagy kreálsz egy címet) és kérsz új IP-t, persze úgy hogy modem+router-t is újraindítod.
Valahogy csak sikerülni fog, mert nem hinném, hogy csak adott területen korlátoznák a torrent forgalmat.

(#1154) kabelmania27 válasza rodrigez (#1152) üzenetére


kabelmania27
félisten

Kimenő titkosítást állítsd eröltetve-re.

(#1155) rodrigez válasza kabelmania27 (#1154) üzenetére


rodrigez
senior tag

DHT tiltva volt, most a titkosítást beállítottam erőltetettre, csináltam egy újraindítást, de semmi változás. És nem stabil a sebesség uTorrent alatt, mert erősen ugrál 200 és 600 között. Ugyanakkor megnézem megint a Steam-et meg ftp letöltést és ott megint nincs hiba, megy mint a veszett egér. Próbáltam router nélkül is, de a jelenség ugyanaz... Na mindegy egyelőre beleszarok, utolsó 2 szabadnapomat a mókuskerék előtt nem fogom hibakereséssel tölteni. :) Legalább a net stabil, mert szakadás már 1000 éve nem volt. :)

(#1156) Alteran-IT válasza rodrigez (#1155) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Mondjuk én azért megnéztem volna a merevlemez terheltséget is, mert torrentnél az is gondot szokott okozni, ezért a haladó beállításoknál van olyan Disk Cache és ott szoktam neki többet adni (128 MB, ami elég is neki).
Vagy a másik ami gondot szokott okozni, hogy stabil klienst használsz-e, vagy a legújabbat, mert a kettő nem ugyan az :) nc-n is fennt van az ajánlott kliensek listája a stabil torrentezéshez, érdemes azokat használni.

[ Szerkesztve ]

(#1157) Con Troll válasza rodrigez (#1152) üzenetére


Con Troll
senior tag

Szintén Budakeszin lakom...akkor helyben van valami. :K Helyi ismerőseim is panaszkodnak a torrentes lassulásra. Én már írtam a PR-nek e-mailt, egyelőre még nem reagáltak. Remélhetőleg javítják hamarosan.

[ Szerkesztve ]

(#1158) Alteran-IT válasza Con Troll (#1157) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Mondjuk ha azt mondod nekik, hogy csak a torrent nem megy, akkor magasról tenni fognak rá, mondván hogy amúgy se torrentezni kell.

(#1159) kabelmania27 válasza rodrigez (#1155) üzenetére


kabelmania27
félisten

Régebbi utorentverzió nem segít?

(#1160) Con Troll válasza Alteran-IT (#1158) üzenetére


Con Troll
senior tag

Remélem nem, mert akkor nem teszik zsebre a mondandómat. :P
Alapból sok problémánk van velük, ez csak az egyik. Egy ÁSZF szerint korlátlan internetcsomagnál ne szabják már meg, hogy mit mennyivel tölthetek le. :W

(#1161) rodrigez válasza Alteran-IT (#1156) üzenetére


rodrigez
senior tag

Ezt még megnéztem, de változást ez sem hozott. :) Most nem is fut más, egy szem torrent van a letöltési listában, 30 csatlakozott seed-el, de most el sem mozdul a 350kb/s-ről. Ráadásul ez most egy film az útburkolóktól, ahonnan mindig minden 1000-el jön. Szóval, ahogy a kolléga mondta lentebb ez ilyen Keszis dolog lesz :)

(#1162) rodrigez válasza Con Troll (#1157) üzenetére


rodrigez
senior tag

Nah végre valaki. :) Ismerőseim mind T-sek, akinek meg PR van nem igen torrentezik. :) De akkor legalább megerősítést nyert a dolog, hogy nem csak lakáson belüli gebaszról van szó.

(#1163) rodrigez válasza kabelmania27 (#1159) üzenetére


rodrigez
senior tag

Na ezt még nem próbáltam. Nem tudom hagytam-e, hogy frissítse magát, de most a 35702-es bulid megyen.

(#1164) Alteran-IT válasza rodrigez (#1163) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ha már régebbi utorrent verzió, akkor próbáld meg a 2.2.1-et, elég sokan ezt használják (és én is).
Meg ha még megcsinálod a beállításokat is, amiket írtunk, akkor lesz a legjobb, ha meg így se lesz jó, akkor a PR nálatok tényleg szűr, valószínűleg sokan torrenteztek ott azért és ez őket meg a gyenge hálózatukat zavarja, mert tudják, hogy rendesen kiakasztanák a felhasználók a torrentel :D

(#1165) rodrigez válasza Alteran-IT (#1164) üzenetére


rodrigez
senior tag

Simán lehet, van ismerősöm aki egymaga egy kisebb település havi adatmennyiségét egymaga letölti. :) De azért rákeresek a 2.2.1-re. Köszi a tippeket! ;)

(#1166) fatal` válasza rodrigez (#1152) üzenetére


fatal`
titán

2 éve csinálták ugyanezt itt, egy dolog segített, belföldi VPN. Persze a fórumukon emlegettem, de közölte az admin, hogy ilyen a technológia :D Aztán január vége körül megszűnt a jelenség, azóta bővítettek és nem élnek ezzel, mindenesetre röhejes az egész.

(#1167) etejedu


etejedu
őstag

Úgy néz ki erre a cégre esik a választásom. Mennyire megbízható az internet náluk?

(#1168) drmotto válasza etejedu (#1167) üzenetére


drmotto
őstag

2 éve van nálam (Taksony), és az előre jelzett leállásokon kívül cask egyszer nem volt net, akkor is a vihar miatt állt le a központjuk.

(#1169) Con Troll válasza etejedu (#1167) üzenetére


Con Troll
senior tag

~3 éve vagyok náluk, 60/5-ös nettel, Budakeszin. Szakadozás, szolgáltatáskiesés nem volt, itt is csak az előre jelzett időpontokban. Az utóbbi másfél évben viszont a sebesség jelentősen csökkent, örülök, ha 30 fölötti értéket mérek. Telítődött a hálózat, ennyit bír. :( Fejlesztésre meg nincs pénz. Arra azért figyelnek, hogy a garantált (majdnem) mindig meglegyen és ne tudd felmondani a szolgáltatást kötbér fizetése nélkül.
A legújabb hülyeségük pedig a torrentes forgalom korlátozása, amit az ügyfélszolgálat nagyban tagad, de nyilvánvaló, hogy visszafogják...
Én összességében nem vagyok velük megelégedve, ha lenne hasonló csomagot kínáló szolgáltató itt a városban, örömkönnyek közt mondanám le a PR-es előfizetésemet.

[ Szerkesztve ]

(#1170) drmotto válasza Con Troll (#1169) üzenetére


drmotto
őstag

Mifelénk egyáltalán nincs korlátozva a torrent.

(#1171) etejedu válasza Con Troll (#1169) üzenetére


etejedu
őstag

Most megnéztem alaposan. Ezek mindenért pénzt kérnek? stb:500/hó; modem 285/hó, ha wifivel akkor 500Ft/hó.
Csomagajánlatukban szerepelnek ezek a tételek vagy azon felül is ki kell fizetni? Az opciós műsorrögzítés már benne van vagy hozzá kérhető?

Nincs leírva az, ha nem az összeállított csomagot rendelem hanem mondjuk saját magam akkor milyen költségek vannak még?

Mi az a D Top 90 Ft-ért? Értem hogy az analógra lehet kérni. De másra miért nem és mindegyik analóg csatornát digitálisan élvezhetek? Akkor meg mi értelme a PR-DIGITAL programcsomagoknak?

Ha nem kérek stb-t ki kell fizetnem a tuner és kártya árát? És akkor is jár a felvehető csatorna opció?
Bázz teljesen megkeveredtem.
A csomagajánlatuk elégé tré. Viszont 10.000 Ft alatt jobb csomaggal nem lehet megúszni. Ja és akkor még mindig ott a kérdés ami az előzőre is vonatkozik.

(#1172) etejedu válasza etejedu (#1171) üzenetére


etejedu
őstag

Jó most átnéztem mindent értek. :U

drmotto: Hogy van Krisz Rudi? :D

[ Szerkesztve ]

(#1173) drmotto válasza etejedu (#1172) üzenetére


drmotto
őstag

Nem tudom szerencsére, csak a faterját láttam. Ő itt a polgárjenő. :)

(#1174) Alteran-IT válasza etejedu (#1167) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát az hogy mennyire megbízható, az szerintem nagyon területfüggő, mert itt és még nagyon sok helyen elég béna szolgáltatást nyújtanak. Gyakorlatilag még egyszer nem volt meg a teljes sávszél (20/3), csak egy olyan megközelítő érték és az is csak néha (18/2,5, egyébként pedig 16-17 lefele) és az azért már a 21. században egy szánalmas dolog, főleg hogy néha az embernek arra a +2 megára is szükséges lenne.

Egyéni csomagösszeállításnál meg meg tudod nézni az árat, ha megpróbálsz az oldalukon egy csomagot összerakni az Online Rendelésnél.

(#1175) kabelmania27 válasza Alteran-IT (#1174) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ha több us és ds freki lenne bekapcsolva stabilabb lenne a szolgáltatás.
joni55: Jelenlegi terheléshez kevés a 4/1 freki, 8/4-el simán meglenne a sebesség, max azt tudod csinálni hogy kisebb csomagba visszamész.

(#1176) Alteran-IT válasza kabelmania27 (#1175) üzenetére


Alteran-IT
őstag

De ugye az a vicces, hogy van 8/1 csatorna, tehát a letöltésnek bőven meg kellene lennie, már csak azért is, mert a feltöltés azért néha-néha megvan 3 Mbit/s, illetve van amikor eléri a 3,09-et, vagy a 3,1-et és ezt mind 1 csatornán. Tehát akkor a letöltésnek végkép meg kellene lennie, főleg 8 csatornán.

Egyébként joni55-nál szerintem nem csak az a baj, hogy nincs meg 8/1, vagy 8/4, hanem ott valami más hálózati probléma lehet (vezeték, optika, szűrő, központi elosztás stb), mert ahol megfelelő terhelés és elég bejelentés van, ott már bővítették a hálózatot, tehát ha náluk azon a CMTS-en keresztül meglenne a max. terhelés, akkor szerintem már cserélték volna. Itt is érdekes mód, hiába bővítettek/cseréltek modulokat, még sincs meg senkinek se az a sebesség, amiért fizet és valahol eddig se volt túlságosan leterhelve a rendszer (de nem volt meg a sebesség), mégis cseréltek és még sincs meg még most sem, tehát nem hiszem, hogy pont a 4x1 lenne a nagy probléma, hiszen nálunk is 4x1 volt eddig és gyakorlatilag ugyan olyan, mint 8x1-en, csak a letöltés stabilabb kicsit, viszont nem több mint eddig volt.
Szerintem az is lehetséges, hogy ugyan azon a gerincen vannak, mint pl. a mellettük lévő két város és mondjuk a gerinc nincs 10 G, csak 1 G és ugye ha több település használja egyszerre, akkor oly mindegy, hogy milyen CMTS van náluk, ha maga a gerinc nem tud többet és sajnos ez jó pár helyen így van.
A bix-es vonaluk is csak 10 G és ha mondjuk lenne egy 20 G-s vonaluk és az összes gerincet 1 G-ről 10 G-re bővítenének, akkor már bőven túllépné a szolgáltató a 15 G-s forgalmat is napi szinten, csak hát akkor többet kéne fizetniük a bix-nek meg az ügyfelek is megkapnák amiért fizetnek és szerintem ez probléma lenne nekik.

* A G az Gigabit-et rövidít.

(#1177) kabelmania27 válasza Alteran-IT (#1176) üzenetére


kabelmania27
félisten

Attól is függ hogy azon a x ds frekin mennyi előfizető osztozik.
Mai világban minden szolgáltatónak van egy tartalék kapcsolata, lehet van egy tartalék kapcsolat.
joni55 nagyobb lélekszámú településen lakik, így hamarabb elfogy a szabad kapacitás.
Első kőrben cmts-t kellene bővíteni és mindenkit felkapcsolni 8/4-re.

[ Szerkesztve ]

(#1178) Alteran-IT válasza kabelmania27 (#1177) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Igen tudom, de itt speciel nem lógnak rajta sokan, plussz nem igaz, hogy a nap egyik órájában se lenne egy olyan idő, mikor nem lógnak rajta annyian, hogy meglenne, mert pl. hajnal 3-kor is pont annyi jön, mint amennyi délben, vagy délután, tehát kicsit hihetetlen.

Amúgy meg mihelyst megvan a 8/4 azt az arra alkalmas modemek rögtön használni is tudják, tehát kapcsolás nem szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#1179) etejedu


etejedu
őstag

Hát sajnos itt sem leszek előfizető. :(((
Pedig nem tanyán lakom.

Marad a mobilnet amíg aTelekom nem bővít vagy hirtelen fel nem szabadul egy vonal.

(#1180) Alteran-IT válasza etejedu (#1179) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Miért gondoltad meg magad végül?

Egyébként ahol van már egy szolgáltatónak kábel, vagy optikai hálózata (PR), ott más szolgáltató nem nagyon fog terjeszkedni, fejleszteni, bővíteni stb(Telekom, UPC, Digi stb), mivel nem áll érdekükben.

(#1181) etejedu válasza Alteran-IT (#1180) üzenetére


etejedu
őstag

Nem meggondoltam magam, hanem nem tudnak biztosítani szolgáltatást.
Itt a házban alapjában véve Telekom van.
Telekom előfizető voltam. Most költöztem ide és kértem egy áthelyezést. 2hónap huzavona után sem sikerült megoldania. Fel kellett bontanom a szerződést. Externet és Invitel sem tudja mivel ők a T. vonalát használják. PR saját kábelét meg nem tudja ide bekötni. Szívás.

(#1182) Alteran-IT válasza etejedu (#1181) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A PR nem tudja behúzni a kábelt? Miért nem? Esetleg bérházban laksz? Egyébként az Invitel és az Externet az egyébként se a legjobb választás, már azért sem, mert megbízhatatlanok, másrészt ugye ők is ugyan úgy ADSL-en szolgáltatnak, amiről mondanom sem kell, hogy a legtöbb helyen nem a legjobb választás (főleg messze a DSLAM-tól)

(#1183) etejedu válasza Alteran-IT (#1182) üzenetére


etejedu
őstag

Felsővezeték miatt nem tudja. Nem bérház.

(#1184) drmotto válasza Alteran-IT (#1182) üzenetére


drmotto
őstag

Családi házba nem fog 2 szolgáltató is kiépíteni hálózatot.Bérházba is csak akkor, ha a lakók előre szerződnek, és elegen ahhoz, hogy megtérüljön.

(#1185) Alteran-IT válasza etejedu (#1183) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ezt nem tudtam.

drmotto: Ha igény van rá, akkor családi háznál is megcsinálják az esetek többségében, itt is volt már rá példa.

(#1186) rodrigez


rodrigez
senior tag

Közben nálam helyre állt a torrent sebessége. Szerintem az ünnepek miatt nőtt meg ennyire a terhelés, az otthon pocoló emberek miatt és lehet azért korlátozták egy ideig a torrent sebességét. De ez csak tipp. Napok óta nem torrenteztem, de most leszedtem egy 1.6gb-os sorozat epizódot és szépen ment 4.3-4.7mb/s között.

(#1187) plömplöm


plömplöm
őstag

a héten vettem észre, hogy eltűntek tvcsatornák, konkrétan a VH1 classic a legfájóbb :(

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1188) zolka95 válasza plömplöm (#1187) üzenetére


zolka95
őstag

volt vh1?

nálam nem
ez területfüggő?

vagy csak a csatornákat kellett volna újrakeresnem?

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#1189) Alteran-IT válasza zolka95 (#1188) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Nem hiszem, hogy területenként eltérő lenne az adás (legalább is analógon), szerintem csak nem mindegyik TV képes minden csatornát látni (itthon is így van, az újabb Plasma/LED TV lát olyan csatornát, amit a régi nem).
Persze ez csak egy ötlet.

(#1190) plömplöm válasza zolka95 (#1188) üzenetére


plömplöm
őstag

vh1 most is van, nekem a vh1 classic hiányzik, ami nagyon nem ugyanaz.

analógon nem tudom, hogy mi van, nekem a digitálisok közül tűnt el.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1191) Alteran-IT válasza plömplöm (#1190) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Amúgy megéri náluk digitális adásért fizetni? Mert sokan nincsenek vele megelégedve, mármint a minőséggel.

(#1192) Pecc válasza Alteran-IT (#1191) üzenetére


Pecc
őstag

Látni a különbséget. Némi túlzással egy példa: mintha fekete fehéret hasonlítanál össze színessel. :)

(#1193) fatal` válasza Alteran-IT (#1191) üzenetére


fatal`
titán

Pedig semmi gond nincs a digitális adás minőségével, csak normális box-szal (vagy a tv-vel közvetlen, kártyával) kell nézni :)

(#1194) Con Troll


Con Troll
senior tag

Éljen a PR 60/5-ös nete és a hibabejelentések kezelési módszere!
Immáron másfél éve jelentgetem be a hibát, hogy késő délutántól ~éjfélig a garantált sebesség SINCS meg, annyira belassul a net. Azon kívül, hogy kiküldik a szerelőket, akik mérnek egy sebességet (délelőtt, amikor teljesen jó a szolgáltatás...) semmi más nem történik, egy helyben toporgunk.
E-mailekre nem válaszolnak.
Friss mérések: átlag 10-12 mbit az érték...
Hétfőn irány a Fogyasztóvédelmi Hatóság, Tékozló Homárnak is dobok majd egy levelet. Betelt a pohár. És még a diszpécser bájos hangon közli velem telefonos hibabejelentés során hogy az ÁSZF szerint a helyszíni vizsgálat elképzelhető, hogy bruttó 4000 lesz, ha nem találnak hibát.
Elmennek a pi***ba. :W

[ Szerkesztve ]

(#1195) kabelmania27 válasza Con Troll (#1194) üzenetére


kabelmania27
félisten

Lépj vissza kisebb csomagba.

(#1196) Alteran-IT válasza fatal` (#1193) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Már meg is feledkeztem hogy írtam ide :D

Köszönöm a visszajelzésed :)

joni55:
Hidd el, nem csak nálad ilyen sz@r mostanában a szolgáltatás, nekem pár napja letöltésben valahogy beállt a garantált fölé egy kicsivel és onnan nem tágít.

Mikor beszéltem velük, természetesen nekem is azt mondták, hogy szétnéznek, persze ha akkor éppen mindent rendben találnak, akkor 4000 Ft és gondolom épp arra a pár percre rendben lesz minden szokás szerint, ráadásul előtte váratnak 1-2 napot, amíg visszaállítják arra a kis időre, ami kicsit se átlátszó :)
Arról nem is beszélek, hogy némelyik ügyfélszolgálatos nem éppen a legkedvesebb, sőt volt amikor majdnem beszóltam nekik, de nem ér annyit.

Egyébként múltkor regisztráltam a fórumukra (kb 3-4 hónapja), mert panaszt akartam tenni és érdekes mód azóta se erősítették meg a regisztrációm a gerinctelenek. Jobb is így nekik.

kabelmania27: Náluk kisebb csomag ide, vagy oda, akkor sincs meg az amiért fizetünk, de néha még a garantált sem. Meg ugye, ha valakinek szüksége van a magas sávszélességre (pl. munka), akkor nem biztos hogy vissza fog váltani, mondjuk mást nem nagyon lehet tenni.

[ Szerkesztve ]

(#1197) Con Troll válasza Alteran-IT (#1196) üzenetére


Con Troll
senior tag

Az ügyfélszolgálatosokat nem tudom honnan szedték, némelyik a legalapvetőbb fogalmakkal sincs tisztában. (Nem nézem le őket, én is dolgoztam ügyfélszolgálatosként egy mobilszolgáltatónál). De azért az gáz, hogy a hölgyike nem tudja, mi az a ping. :O
A fórummal se mennél sokra, én még ~1 éve írtam oda panaszt, teljesen normális hangvételben. A hozzászólásomat törölték, és kitiltottak. :U

A kisebb csomag kérdéshez kapcsolódóan: itt helyben a cimbiknek vegyesen vannak a csomagok, itt sem kapja meg semelyikünk azt a sebességet, amiért fizetünk. A garantált közelében mozog szintén, mintha csak beállítottak volna mindenkire valami limitet...hogy a minimum azért legyen meg, de a többire szarunk.
Elkeserítő. :(

(#1198) Alteran-IT válasza Con Troll (#1197) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ugye magának a PR-Telecom-nak pont az a jó, hogy ha az ügyfélszolgálatosok igazából nem értenek a témához, mert így nem tudnak a szolgáltató rovására valós információkat átadni az ügyfeleknek (pl tényleg szar a hálózatuk).
Múltkor nekem az ügyfélszolgálatos azt mesélte, hogy jaj hát a szerelő meg az egyik technikus ezt mondta, meg így mondta és öröm volt hallani azokat a hülyeségeket, amiket összehordott ott nekem pár perc alatt.
Tehát a cég bemeséli a szép kis hülyeségeket az ügyfélszolgálatosoknak, azok meg még szebb formában átadják az ügyfeleknek, akik gyakran el is hiszik, de így a jó (boldogok a tudatlanok).

A fórumra meg inkább nem is írok így semmit. :N

Amúgy be lehet állítani, hogy egyes esetekben beálljon az előfizetők sávszélessége a kívánt (garantált) értékek köré, bár szerintem a legnagyobb baj ugye az, hogy nálatok szarul van kiépítve a rendszer.
Vagy az optikai gerinc (ami a települések között van) gyenge (vagyis nem 10, hanem 1 Gigabites csak), vagy pedig a településen belüli koax hálózat a gyenge, ami elképzelhető, bár nem biztos, viszont mindkét esetben beáll a garantált köré a sávszél.
Ez ilyen minimum és maximum. A minimumot szinte "mindig" eléred (ez se teljesen igaz), a maximálisat meg akkor, ha van miből.
Szánalmas az egész, de ez a versenypiac átka. Van minden, csak éppen minőség sehol sincs.

[ Szerkesztve ]

(#1199) kabelmania27 válasza Alteran-IT (#1198) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nemcsak az optikai hálózat fontos hanem a cmts konfiguráció és az optikai node terület.
Hiába van 8 freki ha nagy a node területe. Amikor tervezték a hálózatot kevesebb előfizető volt, azóta eltelt x év jópáran építkeztek előfizettek használják.
Szegmentálni kellene a hálózatot (több nodera kevesebb előfizető) és bővíteni a cmts-t.

(#1200) Alteran-IT válasza kabelmania27 (#1199) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Úgy tudom, hogy már lassan mindenhol felosztották normálisan a szolgáltatási területeket, tehát nem feltétlen jut nagyobb területre egy node/gerinc, persze attól függ, hogy hol milyen technológiát és kiépítést használnak, vagy éppen mit lehet.
Itt is megcsinálták elég szépen, legalább is területenként látszik, hogy elég sűrűn jön fel a koax a föld alól, mondjuk az nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindegyik külön van, de legtöbb esetben így van, hiszen itt nincs is már probléma a helyi infrastruktúrával, inkább az a gond, hogy a fő hálózatuk sz@r, illetve gyenge.
Mondjuk itt az is vicces, hogy az itteni CMTS elég gyenge (tehát ezt bővíthetik neked akárhová, semmi nem lesz belőle), egy kisebb település (mellettünk lévő páros) pedig nemrég egy sokkal izmosabbat kapott, de inkább nem is ecsetelem, hogy mi mekkora baromság a szolgáltató részéről.

Na meg azt nem bánnám már, ha legalább még egy 10 G-s vonalat vennének/bérelnének már a bix-től, mert ezt már fullon használják, nem is csoda, hogy senkinek nincs meg az amiért fizet. Pedig nem olyan egetrengető összeg az, amit egy 10 G-s vonalért ki kell adni, legalább is egy szolgáltatónak nem az.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.