Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) 4Grider válasza kolivanov777 (#1850) üzenetére


4Grider
nagyúr

Egy modemet minek reset-elni? :Y

(#1852) Fücsök007 válasza Tigerclaw (#1849) üzenetére


Fücsök007
őstag

2018 április 15.-ig kell kiépítenie a Telecomnak a 30Mbit-es hálózatot, az pedig még 2 év, ha a szerencsétlenebb helyekre gondolunk. Bár idén már sokat fog javulni a helyzet, de az 5Mbit akárhogy nézzük botrányos, még ADSL rendszernél is. :((( PR esetén meg alapból 56,51Mbit körül jön maximum a neted, hiába papíron 60Mbites. :W A drága sok esetben relatív, akinek 4-5000 Ft-ért van 10-15Mbit-es internete (már ahol monopolhelyzet van, és nincs PR sem) ahhoz képest nem vészes a 9K, persze amúgy drága, és sajnos stabilitásban sem hozza a Digi vagy UPC szintjét ha a versengős helyeket vesszük alapul. :(

[ Szerkesztve ]

(#1853) Alteran-IT válasza kolivanov777 (#1850) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hogy érted azt, hogy nem megy a net kábelről? IP-t kap a "modemhez" csatlakoztatott eszköz, valamint ha igen, akkor milyen IP-t kap? Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy milyen eszköz van utána, mert ha router, akkor ott is probléma lehet, főleg ha a modem még mindig router módban van, ugyanis a G-s változatú modem nem egy egyszerű kábelmodem, csak ezek az idióták kábelmodemként használják, viszont ha resetelve van, akkor router módba kapcsol és amíg át nem állítják, addig abban a módban is marad és addig ő is NAT-ol, meg ha van mögötte egy router, akkor még az is és érdekes egy dolog lesz belőle.
A routerben egyébként mi fogad belépéskor? Sok beállítási lehetőség van jelszóváltoztatással együtt, vagy egy sima Status felület fogad, illetve néhány esetben egy üres Administration menüpont (ahol egyébként a modem módjai közötti váltásnak kellene lennie, csak ez trágya szolgáltató kiszedte azt a részt, nehogy már használni lehessen másként is)?
Egyébként ha minden led világít, akkor valószínűleg van internetkapcsolat, legalább is a modemig, csak egy beállítási hiba okozza a további kapcsolódási problémát. Bár múltkor mikor érdeklődtem az ügyfélszolgálatnál (telefonos) a modem módjairól, akkor csak úgy hallgattak, de lehet megérné felhívni őket, azt hátha utána tudnak nézni a dolognak és ha a modem még mindig router módban lenne, akkor ők fogják és átteszik bridge/modem módban és elméletileg minden úgy fog működni, mint eddig.

4Grider: Nem tudom, hogy nálad volt-e már probléma a modemmel, de elég sokan mondják, hogy egy idő múlva képes meghülyülni és olyankor még az újraindítás se segít mindig.
Ez meg ugye nem is egy sima kábelmodem, így több alvó funkció van benne és a folyamatos működés is problémát okozhat. Nálam is volt már probléma, amit a reset megoldott, persze lehet, hogy csak én vagyok olyan szerencsés, hogy mindig valami problémám van a nettel.

(#1854) 4Grider válasza Alteran-IT (#1853) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nálam még nem volt olyan modemes probléma, amit újraindítás vagy rövid ideig tartó áramtalanítás nem oldott meg. Mondjuk egy-egy modemet csak max. 4-5 évig használok, igaz a most nálam lévőt (EPC3212) használtan vettem 2 éve, így nem tudom milyen idős.
Visszatérve a reset-hez: Egy vacakul megírt szolgáltatói fw simán mehet a lecsóba egy HR-el, illetve ha központi változás volt, akkor is veszélyes lehet utolsó konfig resetje.

(#1855) Alteran-IT válasza 4Grider (#1854) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Nálam már volt több is, amit nem mindig oldott meg a sima áramtalanítás, illetve újraindítás, meg amikor pont rosszkor jön valami probléma, akkor nem mindig adódik idő arra, hogy kikapcsoljuk és várjunk egy kicsit.
Régen főleg a motorola modemnél volt probléma, amit a tetején lévő gombbal lehetett készenléti állapotba tenni, egyszer ott is maradt és nem volt net, míg nem kapott egy reset-et.
Aztán múltkor a sima EPC3208-as modem hülyült meg, először nem hozta, amit kellett, aztán pedig újraindítás után csak ED2.0-ban működött (1-1 csatornát látott), először azt hittem, hogy központi hiba, aztán még egy újraindítás után már 4-et látott a 8-ból, úgy hogy rögtön kapott egy reset-et, aztán már semmi probléma nem volt.
Most pl. modem cserénél mikor a G változatot kaptam, akkor elég problémás volt, mert regisztráció után se akarta lekérni a konfigurációs fájlt, sőt még a saját szoftverét se akarta frissíteni először, ugyanis mikor az alap szoftverrel először áram alá volt helyezve, akkor igen furán működött (teljesen máshogy kezdődött az indítás is és a telefon led-ek végig égtek), miután meguntam kapott egy reset-et és végül pár perc után csak lefrissítette magát.
Egyébként igazad van, többször hallottam már olyanról, hogy a frissítés nem járt sikerrel és annyi is volt neki, de itt a PR-nél ez max. egyszer fordulhat elő egy modemnél, vagyis akkor, mikor először van felregisztrálva a hálózatra, ugyanis ők nem nagyon foglalkoznak szoftver frissítésekkel (látszik, hogy mennyire érdekli őket a netszolgáltatás), tehát ha resetelve van, akkor itt nem történik szoftver frissítés, mert egyszerűen nem adnak ki újat.
Ugye UPC-nél és T-Home-nál bizonyos időközönként van egy újabb fw (már ha az szükségszerű, mint pl. funkcionalitás bővítés, vagy biztonsági javítás stb.), ami újraindítás vagy reset után frissül a modemen, de itt a PR-nél ilyentől nem kell tartani, a sima 3208-as modemnek 2011-ben volt először és utoljára fw módosítva (az is egy alap szoftver, ami több modemet támogat, nincs külön modemre szabva, ami nagy hiba), a G-s változatnak pedig 2012-es az utolsó, az is csak azért 2012-es, mert akkor sikerült beszerezniük a modemet és annak a szoftveres támogatását, legalább is ha jól tudom.
Egyébként végül is nem olyan problémás a reset, mert még ha be is hal a modem, akkor is ki lehet javítani, már ha a szolgáltató egyáltalán foglalkozik ilyennel, a legnagyobb problémát inkább az ebből adódó kimaradás okozhatja, bár ez is nézőpont kérdése.

(#1856) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Most már nagyon kezd elegem lenni.

(#1857) Alteran-IT válasza Alteran-IT (#1856) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Valakinek még szar a szolgáltatás? Mert nem létezik, hogy csak nekem nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#1858) Fücsök007 válasza Alteran-IT (#1857) üzenetére


Fücsök007
őstag

PR-es szerelők jártak nálad mostanság? :U

(#1859) Alteran-IT válasza Fücsök007 (#1858) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Utoljára tavaly decemberben ha jól emlékszem és akkor se volt különösebb probléma (1 elosztót és pár csatlakozót cseréltek, jelszint és minőség nem nagyon változott).
Szerintem nem nálunk van probléma, vagy ha igen, akkor max. a kábelmodemmel, mert legtöbb esetben annak az újraindítása megoldja a problémát. Bár az is érdekes lenne, ha a modemmel lenne probléma, mert múlt hónapban volt cserélve.

(#1860) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Szinte biztos, hogy túlterhelt a hálózatuk, mert estefele már hozza a maximumot és még a modemet se kell újraindítani.

Örülök neki, hogy mindig túllépik a saját korlátjaikat és hogy a szarból akarnak várat építeni. Az eszem megáll ettől az idióta szolgáltatótól.

[ Szerkesztve ]

(#1861) bucihost válasza Alteran-IT (#1860) üzenetére


bucihost
senior tag

Én kajak még mindig nem értelek. 0-24-ben fikázod a szolgáltatót, hogy így meg úgy szar, de azért elő fizettél még másik csomagra náluk :D Miért nem mentél már el másik szolgáltatóhoz, vagy miért nem nézeted meg, hogy mi lehet a baj? Érdekes módon rajtad (és még 1-2 emberen kívül) más nem igen panaszkodik... én 8-10 éve vagyok náluk kb (ha nem több) de érdekes módon nálam sosincs eget verő probléma. 1 szer volt, hogy napokig szarakodott a net, mert leégett valami légkondijuk a szerver teremben, és túl melegedtek a szervereik. kb ennyi...

(#1862) Con Troll válasza bucihost (#1861) üzenetére


Con Troll
senior tag

Nem mindenhol azonos a hálózat. Egy városon belül is két utcában teljesen más a minősége. Pl. az én esetemben is; egy utcával arrébb, a haveromnál minden rendben, a mi utcánkban menetrend szerint jön minden nap az esti lassulás. Szomszédoknál is. Túlterhelt részen vagyunk. Te pedig akkor nyilván nem. De az, hogy nálad nincs gond, nem azt jelenti, hogy másnál is jó(nak kéne lennie).
Illetve de, jónak KÉNE lennie, ha kicsit karbantartanák/fejlesztenék a hálózatot, és nem ilyen dilettáns bagázs vinné a céget.

[ Szerkesztve ]

(#1863) bucihost válasza Con Troll (#1862) üzenetére


bucihost
senior tag

Ezzel nincs is gond de attól, hogy a fotelben ülve, 0-24-ben fikázva van a szolgáltató egy olyan fóromon amit 99,9%, hogy nem olvasnak SEMMI nem fog változni :R

(#1864) Alteran-IT válasza bucihost (#1861) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Még ha 0-24-ben fikáznám ezeket pénzéhes idiótákat, de nem így van, majdnem 3 hónapig (igen, lehet nevetni) nem volt velük különösebb problémám (kivéve a központi hibákat és hogy spórolnak a sávszéllel, ami azért eléggé szánalmas ED 3.0 hálózaton), erre ezek a marhák itt is elkezdik túlterhelni a hálózatot, nehogy már jó legyen az előfizetőknek.
Azt meg leírtam, hogy miért vagyunk még náluk, mert nincs más a T-Home 10-15 megabites internetén kívül, ami marha kevés, 30-asra meg csak azért váltottunk, mert a 20-as kicsit kevés volt (főleg a maga 16-18 Mbit/s sebességével), a 60-as meg felesleges és elég drága is, főleg ahhoz képest, hogy most már azt se tudják biztosítani.
Az meg nem az én hibám, hogy a tetű fideszes és mszp-s vezetés miatt nem tudott ide jönni egy normális szolgáltató, csak aki jól megkeni pénzel a rohadt tenyerüket és a családnak is ingyen netet ad. Ennyit erről a remek országról.
Egyébként örülj neki, hogy ott nincs különösebb probléma, bár szerintem azért, mert már rajtad kívül nem fizet elő szinte senki más PR-re, mert már mindenki megunta :D

Ami meg a tétlenséget illeti, kérlek ne keverj össze magaddal, mert már többször is panaszt tettem levélben a központi e-mail címükön (akár másolatot is csinálhatok róla), telefonon is, ha probléma volt (persze internettel kapcsolatban csak hibajegyet tudnak felvenni és kiküldeni szerelőt, azt is csak másnap, mikor éppen tökéletes minden, azért meg nem fogom őket ugráltatni, meg alkalmanként 4000 forintot kipengetni, mert tudom, hogy erre megy ki a játék) és a helyi ügyfélszolgálaton is panaszt tettem már, de az ott ülő hölgynek nem fogom leordibálni a fejét, mert nem tehet róla, hogy a PR ekkora paraszt, bár így már meg is van, mit rövidít a PR (PaRaszt Telecom) és hogy miért ilyen elmaradottak.
Na a kérdésem az, hogy mit tegyek még? Mert ügyfél szinten bármit is csinál bárki, nem lesz belőle semmi, mert a tulajok úgy is szarni fognak az egészre, amíg havi szinten milliárdos a bevétel, mert sokan csak erre a szarra kényszerülnek és az is növeli a bevételt.

Egyébként meg főként azért írok ide, hogy ha esetleg valaki döntés előtt állna és benézne ide, akkor meggondolja magát és véletlenül se fizessen elő PR-es netre, már ha van másik alternatíva.

[ Szerkesztve ]

(#1865) Hege1234 válasza Alteran-IT (#1859) üzenetére


Hege1234
addikt

milyen modemed van ?

(#1866) Alteran-IT válasza Hege1234 (#1865) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Cisco EPC3208G

(#1867) Hege1234 válasza Alteran-IT (#1866) üzenetére


Hege1234
addikt

uff :)
sztem csak a cseréje fogja megoldani a gondjaidat .......

nekem egy hónapja cserélték Technicolor TC7200-ra
semmi problémám nincs vele
igaz nekem van mögötte router is ami azért megdobja a wifi távot

állítottál már rajta valamit ?
vagy kezdjük az alaptól ?

tűzfalat kapcsold ki
tedd az mtu-t 1500 -ra
ha torrentezel
mennyi a kapcsolatok száma?

ezen nincs wifi gondolom használsz
milyen router van mögötte ?
milyen FW van rajta?

melyik csatornán vagy?
GHz ?
MHz ?

(#1868) Alteran-IT válasza Hege1234 (#1867) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Kb. egy hónapja sincs, hogy cserélve volt :DDD
A TC-s csodára véletlenül se cserélném le, mivel sok róla a panasz, na meg a Cisco jóval megbízhatóbb. Csere előtt se kifejezetten a modemmel volt probléma, hanem a tápegységével, ami néha nagyon túlmelegedett és gondolom akkor a teljesítmény se volt meg, de most még hála az égnek nincs ilyen probléma.

Mivel bridge módban van, így gyakorlatilag nem lehet rajta semmit se állítani, a mögötte lévő router meg jól be van konfigolva, eddig se volt vele semmi probléma, na meg router nélkül is problémás.
Itt lehetne bármit is állítani a modemen, ha a drága PR engedné:

Itt pedig a többi infó (fw):

(#1869) Hege1234 válasza Alteran-IT (#1868) üzenetére


Hege1234
addikt

hát pedig ez a legszrabb modem
hiába cisco nálunk 3 év alatt 5 biztos hogy megfordult

írtad hogy router nélkül is problémás

router nélkül miket csinál ?

(#1870) Alteran-IT válasza Hege1234 (#1869) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ne mond már, nagyon sok embernek nincs semmi problémája vele, bár az is igaz, hogy az inkább nem a PR-nél van, mert csak náluk vannak szarul beállítva (jobban mondva az egész hálózat szarul van összeállítva), arról nem is beszélve, hogy egy elég gyenge tápegységet adnak hozzá, amivel nem is nagyon tudja tartani magát.
UPC-nél, illetve T-Home-nál semmi probléma nincs vele, eddig nekem se nagyon volt és merem remélni, hogy most se azzal van, mert TC-re nem térnék át, más ED 3.0 modemük meg tudtommal nem nagyon van.

Mármint hogy-hogy mit csinál? Az az egyedüli probléma az routerrel és router nélkül is, hogy nincs meg a sávszél napközben (gyakran a garantált körül van csak), este fele már nagyjából megvan, de hát a csekken nem az van, hogy esti internet, így elvárná az ember, hogy nappal is remekeljen.

(#1871) Hege1234 válasza Alteran-IT (#1870) üzenetére


Hege1234
addikt

aha
én azthittem az a gondod hogy ledobál a netről

(#1872) Alteran-IT válasza Hege1234 (#1871) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Á dehogy is, szerencsére nem dobál le, most csak az a gond, hogy a legtöbb esetben napközben gyenge a sávszél és magasabb a ping az átlagnál, estefele meg már viszonylag rendben van, de hát nem leszek fent azért egész éjszaka, hogy ugyan már használni is tudjam a netet.

(#1873) Con Troll


Con Troll
senior tag

FB oldalukon nagyon irogatjak, hogy eloszor ott epitik majd ki az optikai halozatot, ahol jelenleg nem elerhetoek a 100 mbps feletti csomagok. Mondjuk logikus is lenne, mert ha eddig nem emeltek 100 fole koax halozaton, akkor nagy valoszinuseggel azert, mert nem birna a terhelest az adott telepulesen. Jo lenne, ha tenyleg igy lenne. Meglatjuk...

(#1874) Fücsök007 válasza Con Troll (#1873) üzenetére


Fücsök007
őstag

Erre kíváncsi leszek. :)) Koax kábelnél mitől függ, hogy bírja-e a 120Mbit-es letöltést?

(#1875) Alteran-IT válasza Fücsök007 (#1874) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Leginkább a végponti berendezésektől, azok közül is inkább a CMTS-től és annak a modulációjától, kisebb részben pedig a kábelezés és a szintezés.

Amúgy nem hinném, hogy ott optikáznának, ahol már ki van építve egy "normális" ED 3.0 hálózat, amin akár végpontonként 60 Mbit/s-t is el lehet érni, főleg hogy ha már 8 csatornára bővítették. Ott max csak megint bővíteni fognak, azt is leginkább feltöltési irányban azt kész, már mehetnek rajta a 120-as csomagok, persze már ha érdekükben lesz ott fejleszteni.
Optikázni leginkább ott optikáznak majd tudtommal, ahol csak egy gyenge alap kábelhálózat van, vagyis ahol leginkább csak TV elérhető (az is analóg), illetve internetből maximum 20 Mbit/s.
Halászteleknél is így volt, annak is a fele ha jól tudom, akkor koax, a másik fele pedig optika, legalább is az oldaluk szerint, a koax-on van 120 Mbit/s, úgy hogy azt nem fogják lecserélni, a másik részét meg végig optikázták.
Szerencsnél meg úgy volt, hogy ott ahol optikáztak, ott talán csak kábeltévé volt, úgy hogy inkább kiépítették az optikai hálózatot, mint hogy foltozgassák meg hasonlók, illetve egy részén elérhető max. 20 Mbit/s ED 2.0 hálózaton, azt majd vagy lecserélik optikára, vagy megpróbálják felfejleszteni, de szerintem inkább utóbbi, feleslegesen nem cserélgetnek, nincs pénz rá még ilyen magas árak mellett sem.

[ Szerkesztve ]

(#1876) Fücsök007 válasza Alteran-IT (#1875) üzenetére


Fücsök007
őstag

Értem, köszi az infót. :R Először nálunk sem volt túl megbízható a rendszerük (ez 4-5 évvel ezelőtt volt), de 2 éve már normálisan megcsinálták a helyi hálózatukat. Igazából nem tudom a bevételük mire elég, de ők is pályázhattak vissza nem térítendő támogatásra a kormánynál ha jól tudom. Természetesen ez csak a nagyon elmaradott hálózatokra igaz, de ha a Telecom nem akart egy adott települést fejleszteni (vagy csak mobilnettel fedte le), akkor meg volt rá a lehetőség.

(#1877) Alteran-IT válasza Fücsök007 (#1876) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Igazán nincs mit.
Itt is megcsinálták normálisan, de mivel kevés befektetéssel sok hasznot akarnak húzni, ezért ez az eredménye:

Igazából egy kábelhálózaton és a végponti eszközök konfigurációján nem nagyon lehet bármit is elcseszni, csak ha nagyon bénák hozzá, akkor viszont inkább ne is kezdjenek hozzá.
Ami meg a pénzt illeti van bőven, de az a részvényesek zsebébe megy.
Már ha olyan havi 5-10 ezer forinttal és az általuk elismert 80-90 ezer előfizetővel számolunk, akkor a legkisebb összeg amit havi szinten beszednek az olyan 400 millió forint, ha pedig a nagyobb adatokkal számolunk akkor olyan 900 millió a havi bevétel.
Na ezekből a szép összegekből havi szinten olyan 40 max 100 millióból (érdekes is lenne, ha 100, illetve felette lenne, de akkor már érdekelne az a költségvetés) kijön a fenntartási költség, a dolgozók bére, meg a belföldi és külföldi bérelt vonal is és a többi meg eltűnik.
A pályázatokkal kapcsolatban meg csak annyit, hogy ők kaptak eleget és az összeg általában olyan 100 millió fölött volt ha jól emlékszem (sajnos az új weboldalon nem találom az ehhez kapcsolódó infókat) és akkor a legtöbb helyen így is csak ED2.0 hálózatot építettek ki, pedig ennyi pénzből, plusz esetleg egy kis saját ráfordításból sokkal többet ki lehetett volna hozni, de mindegy, nem akarok beleszólni a költségvetésükbe meg az üzletpolitikájukba, szerintük jó így és nekik tényleg, az előfizető meg le van szarva, úgy hogy hagyjuk is.

(#1878) hurenzon


hurenzon
senior tag

Hogy lehet lemondani ezt a szart?

(#1879) Con Troll


Con Troll
senior tag

(#1880) Alteran-IT válasza hurenzon (#1878) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Egyszerűen, bár ha van hűség, akkor lehet, hogy egy kicsit balhézni kell vagy telefonon, vagy egy ügyfélszolgálati ponton.

joni55: A videókat már vagy két hete gyártják, youtube-on a csatornájukon fent is van, nem értem, miért nem onnan linkelték, itt is látszik, hogy nem egységesek. Egyébként örülök neki, hogy stúdióra meg a hülye beszélgetéseikre van pénz is idő, de hálózatfejlesztésre meg nincs.

PR-TELECOM - YouTube

Egyébként a csatornájuknál azt írják, hogy a 6. legnagyobb kábelszolgálató, a videóban pedig már csak 7, de szerintem van az 10 is :D

[ Szerkesztve ]

(#1881) cafat


cafat
tag

Sziasztok! Amennyiben átutalással szeretném rendezni a számlám, akkor a közleménybe mit kell feltüntetni?
Gondolom arra a számlaszámra kell utalni ami a számlán is rajta van. Köszönöm a segítséget!

(#1882) bucihost válasza cafat (#1881) üzenetére


bucihost
senior tag

Szia!

Van a számlának egy sorszáma / bizonylat száma. Azt szokták kérni. De ha a bankodnál (OTP-nél van) van lehetőség a webes felületen sárga csekk befizetésére, akkor ott csak bepötyögöd a csekken lévő adatokat és kész. :R

(#1883) Fücsök007 válasza Alteran-IT (#1880) üzenetére


Fücsök007
őstag

Azért ha megnézed, hogy egyes településeken mit tudnak szolgáltatni, akkor ott is elég nagy eltérés van. Ahogy az újabb internetes videójukon is rajta van, Halásztelken és Szerencsen van fejlett optikai rendszer, 240/80Mbit-es csomaggal, ami a kb. 200 település 1%-a. :DDD Van település, ahol meg csak ennyi van. :D :(

[ Szerkesztve ]

(#1884) plömplöm válasza Fücsök007 (#1883) üzenetére


plömplöm
őstag

ha ettől boldogabbak lesztek: bp, vi.ker, eötvös utca, a digi szolgáltat, de csak a strada/ritmo csomagokat, azaz 8/2Mbps a csúcs, 2800perhóért, mely összegért ugyanennél a diginél ugyebár máshol a 100/100Mbps sebességek kaphatóak. mégegyszer: budapest, hatodik kerület, a spanyol nagykövetség mellett. de a pr a szar, a fos. kislányos nyafogás ez, nem más.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1885) Fücsök007 válasza plömplöm (#1884) üzenetére


Fücsök007
őstag

Én nem fogok nyafogni, de attól a tények tények maradnak. Azt akartuk itt többen is megmutatni, hogy azért nem annyira hiperszuper szolgáltató ez a cég sem, mint ahogy állítja magáról. De mint digitális kábelTV szolgáltató nem rossz. Sajnos a te eseted nem egyedi, és lehet, hogy még 2 évet kell várnod a gyorsabb hálózat kiépítésére. :(

(#1886) Alteran-IT válasza Fücsök007 (#1883) üzenetére


Alteran-IT
őstag

De ebben az a vicces, hogy az optika és jó stabil ( hacsak nem valahonnan kukázták a szolgáltatási eszközöket, mint ahogy azt általában szokták :DDD), ráadásul jó nagy feltöltési sebességet biztosítanak mellé (bár a DIGI mellett elbújhatnak), amit itt koaxon nem, szóval elmehetnek oda ahova gondolom, mert az ember itt is fizeti a magas árat ezért a szarért és az egy dolog, hogy a feltöltés gyakorlatilag semmi, mert már 60-astól a csomag tizede sincs meg, de még nem is stabil és itt az egészre gondolok, ja és akkor erre büszkék.
Bár a link nem jó, de szerintem tudom mely települések akartak lenni, ahol még rádiós net van, de nem is értem, hogy ott mit keres a PR ilyen gyenge csomagokkal, főleg hogy mikrohullámon is lehet adni simán akár 60 Mbit/s-t is, sőt ha nem PoE-s eszközöket használnak, akkor lehet menni 100 Mbit/s fölé is.

plömplöm:
Annyira nem elszomorító a helyzet, mint azt gondolnád, mert a DIGI szépen lassan lecseréli az ED2.0 hálózatát optikára (persze már ahol tudják, bár szerintem csak idő kérdése az egész, ha nem, akkor megjelenik ott egy másik szolgáltató) és akkor ott már teljesen új hálózaton fog menni a várt 100/100-as net, míg itt egy 30/3-as már megfekszi a hálózatot, ami már nem nagyon lesz fejlesztve, legalább is a PR-t ismerve.
Amúgy valamiért nem tudom sajnálni a pestieket, már csak azért sem, mert ha valami nem tetszik, akkor ott van a drága orbán királyuk azt lehet szedni a fejét, nem pedig nyalni kell a seggét és hagyni, hogy az ilyen fejlesztésekre szánt pénzt szépen odaadja xy cimborájának, aki sosem volt ismert, ameddig milliárdos nem lett egy pályázattal, amit amúgy meg sem csinált, de hát ez magyarország.

[ Szerkesztve ]

(#1887) Con Troll válasza plömplöm (#1884) üzenetére


Con Troll
senior tag

DIGI fejlesztene a 6. kerületben, de nem tud. Nem engedik neki.

(#1888) plömplöm válasza Fücsök007 (#1885) üzenetére


plömplöm
őstag

"nem annyira hiperszuper szolgáltató ez a cég sem, mint ahogy állítja magáról"
ha te egy szolgáltató lennél, nem ugyanezt állítanád magadról? :) ez mindegyik cégnél munkaköri kötelesség, egyik sem fogja azt kommunikálni, hogy "hát lenne még hova fejlődnünk" :DDD

a vi.kerületi eset nem az enyém, csak konkrétan tudom, hogy ez a helyzet ott. az én esetem szszmiklóson az, hogy nálam atomstabil a pr 60/5-je, jó a tévé, azaz a szolgáltatásokkal régóta nincs semmi bajom, hozza a vállalt rendelkezésre állást, a szomszédságban pr-ről optikás t-re váltóknál pedig nyöszörög a rendszer, nincs meg a sávszél, elmennek a tévécsatornák, és a végén persze kiderült az is, hogy nem is annyival olcsóbb.

joni55: igen, hallottam már ezt, nem is lep meg a dolog. de az pld meglepett, hogy önállóan internetre nem lehet hűséget vállalni, hogy olcsóbb legyen, csak csomagban. a csodadigi. aha. a pr meg szar, tudom. :)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1889) Fücsök007 válasza plömplöm (#1888) üzenetére


Fücsök007
őstag

A teljes igazságot egyikünk sem tudja, mivel %-os arányban leosztva lehetne összehasonlítani, hogy melyik szolgáltató mit ígér, és hogyan teljesíti azt összességében.Ehhez viszont az összes település adatait tudnunk kellene, ahol szolgáltatnak. Minden szolgáltató szépít, de lehetne kevésbé eltúlzó kijelentésekkel is szépíteni. ;)

(#1890) Con Troll válasza plömplöm (#1888) üzenetére


Con Troll
senior tag

Hogy olcsóbb legyen? :DDD
Hűségidő nélkül, listaáron az 1000 mbit-es csomag (max: 1000 / 200 Mbps, garantált: 300 / 50 Mbps) 5000 ft, belépési, bekötési, egyéb lehúzós díj nélkül.
Nézzük mit kapunk ezért a többi szolgáltatónál:
T.: Netmánia S: max: 10/0,5 Mbps, garantált: 1/0,2 Mpbs +belépési díj) 5025/hó - Vicc kategória.
PR: itt bizony hoppon maradsz, 5990 a legolcsóbb csomag ( 15/2 - 5/0,75 Mbps ) - szintén vicc kategória.
UPC (már ahol elérhető): Fiber Power 50 ( 50/5 - 15/2 Mbps ) - 4990/hó.

Ezek után mit akarsz/akarnál te még olcsósítani a digi árain? És ez a legnagyobb csomagjuk volt, ami bőven felesleges otthoni normál használatra. Ha a kissebb csomagok árait néztem volna, elhasal az összes többi szolgáltató. Persze a HFC csomagok egy rakat szart nem érnek, és ahhoz képest drágák is a diginél. De ha nem engedik fejleszteni, akkor mit csináljon?
És igen. A PR szar. Még az optikai csomagjaik is túlárazottak. Aztán arra verik magukat, hogy 2 településen FÉLIG!! kiépítették. Szánalmas, dilettáns bagázs. :C

[ Szerkesztve ]

(#1891) plömplöm válasza Con Troll (#1890) üzenetére


plömplöm
őstag

ezt a 3500perhót gondoltam olcsóbban, hűséget vállalva, de oda is van írva, hogy csak csomagban.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1892) Con Troll válasza plömplöm (#1891) üzenetére


Con Troll
senior tag

Igen, ezek a csomagok nem érnek semmit kb. Ahol tud (=engedik), fejleszt a digi. Most vett meg február 1-én több kisebb szolgáltatótól hálózatot, akik szintén kábelmodemes netet adtak. Gyakorlatilag miután megvették, egyből cserélik is szépen optikára a hálózatot. Pl. 9. kerület egy jelentős részén. Hatvanban is cserélik a HFC-t FTTH-ra. A 6. ker az speciális, fejlesztene ott is, de hát...más keze is benne van a dologban.

[ Szerkesztve ]

(#1893) Fücsök007 válasza Con Troll (#1892) üzenetére


Fücsök007
őstag

Ez milyen településeket érint még konkrétan? :R

(#1894) Con Troll válasza Fücsök007 (#1893) üzenetére


Con Troll
senior tag

2 szolgáltatótól vett hálózatrészeket:
Aktív-1 ügyfeleket Pásztó, Hasznos, Mátrakeresztes, Csány, Ecséd, Hort, Budapest, Tököl, Érd településen vette át a DIGI, illetve még vett át ügyfeleket az Elektro-Gold Bt-től, de, hogy ez melyik településeket érinti, azt sajnos nem tudom pontosan. Északi kis szolgáltató, csak néhány községben (voltak) elérhetőek.

(#1895) cafat


cafat
tag

Sziasztok! Ha egy számla kétszer lett befizetve, akkor a következő hónapba 0-ás számlát fogunk kapni?
Úgy történt az egész hogy új előfizetők vagyunk és csoportos beszedést szerettük volna választani fizetési módnak, de a szerződésen és a számlán is átutalás szerepelt. Ennek ellenére a számlánkhoz beállítottuk a csoportos beszedést. Most 10-én volt a fizetési határidő és mivel nem vonták le a számlánkról a számla díját, így elutaltam 11.-én. Majd 12-én levonták a pénzt a csoportos megbízásra. Csak nem értem, ha 10-e a fizetési határidő akkor miért 12-én vonja le. Így tehát kétszer lett befizetve a számla.

(#1896) Con Troll válasza cafat (#1895) üzenetére


Con Troll
senior tag

Igen, a "fölöslegesen" befizetett összeget jóváírják a következő számlán.

(#1897) Gus-T.


Gus-T.
tag

Üdv urak!

Gondoltam ide másolom azt a levelet, amit a ma este 19:00 órakor kezdődő (Budakeszi Műv.Közp)
"A képviselő válaszol" lakossági fórum-hoz kapcsolódóan írtam meg a képviselő úrnak, persze ha elolvassa.

Biztosan elfogult vagyok, de engedtessék meg nekem a helyzetemből kifolyólag:)

Tisztelt Csenger-Zalán Zsolt képviselő úr!

Remélem, nem túl későn teszem fel kérdésemet, talán lesz ideje vele foglalkozni.

A problémám az internet-elérés, fejlesztés és a szolgáltatók helyzete Budakeszin!

A nevem ....................., és bár érdi lakos vagyok a lakcímkártyámat tekintve,
mégis Budakeszin élek életvitelszerűen, a saját tulajdonomban lévő házban.
Ez azt jelenti, mint ön is tudja, hogy magasabb ház adót fizetek a városnak, mint más.
Így gondolom, talán jogosan tehetek fel kérdést.

Címem:
2092 Budakeszi, Erdő utca 8x.
A helyzet a következő:
Ezen a címen lakva úgy érzem, így 2016-ban, hogy hátrányosabb helyzetben vagyok
mintha Budaörsön, Pátyon vagy bárhol a környező települések valamelyikén laknék
az internetelérést és a szolgáltatókat tekintve!

Ebben az utcában (amit nem lehet, nem frekventált területnek nevezni) jelen pillanatban képtelenség stabil,
normális (piaci) áron, vezetékes internethez jutnom!

Mivel a munkához ez feltétel, így a jelenleg is használt mobil internetelérés - ami ár/érték/sebesség arányát tekintve -
csak kényszermegoldás!

Több szolgáltatónál járva kiderült:
- a Telekom ebben az utcában azért nem tud már több címet bekötni a rendszerbe, mert már rég túl van terhelve a hálózatuk,
A várható fejlesztésekről nem tudnak mondani semmit (de Pátyon és a XII-ker Budakeszi útig már lefektetett optikai kábelt!)

- UPC, szintén feltartják a kezük, mondván ha majd az önkormányzat megkeresi őket akkor talán:)

- PR-telekom, Na őket lehetne szinte egyedül "választanom". (mintha le lennének védve itt Budakeszin- szinte egyeduralkodók)
De a szolgáltatásuk egy normális többszereplős piaci versenyben az ügyfelekért, nem érne egy fabatkát sem!
Érdemes fórumokon utánaolvasni a felhasználók mindennapos tapasztalatait tekintve, hogy micsoda lehúzása ez az embereknek.
És itt nem a sebességen és még csak nem is az árain megy a vita (bár az is megérne egy misét), hanem a stabil folyamatos elérésen!
Ők egy elavult rendszerhálózatot használnak jelenleg, amit toldozgatnak-foltozgatnak fejlesztés címén,
de mint tudjuk bizonyos dologból nem lehet várat építeni.

- a többi, nevesincs szolgáltató, meg aranyárért nem garantál semmit.

Tehát láthatja hogy nekem nincs választási lehetőségem.

Többen is jelentkeztek Budakesziről hasonló problémával a fórumokon, hogy amint bejön egy normális ár/érték arányú és STABIL internetelérést biztosítani tudó szolgáltató, már bontják a jelenlegi szerződésük, Figyelem! "kerül amibe kerül",
csak megszabadulhassanak a jelenlegi kényszerszolgáltatótól!

Ez az állapot már több mint 2 éve tart, hogy hitegetik az embert a fejlesztésekkel és évről évre nem történik semmi.
Az önkormányzat a szolgáltatókra mutogat, a szolgáltatók meg az önkormányzatra. És nem történik semmi.

Bizonyos vagyok benne, hogy egy komolyabb internethálózat fejlesztés + a szolgáltatók versenye az ügyfelekért,
akár pénzben is mérhető fejlődést hozhatna a Városunknak és a lakosok egy része sem érezné hogy el vannak felejtve!

Tisztelettel szeretné megkérdezni:
- önök mit képviselőink, mit tehetnének az ügy érdekében?
- mi mint hátrányosan érintett lakosok, mit tehetnénk az ügy érdekében? (aláírásgyűjtés? milyen formában és hány darab? stb..)

Köszönettel,

(#1898) Fücsök007 válasza Gus-T. (#1897) üzenetére


Fücsök007
őstag

Én örülök, hogy őszintén leírtad a helyzetet. Várom a fejleményeket! :R

(#1899) plömplöm válasza Gus-T. (#1897) üzenetére


plömplöm
őstag

visszaolvastam, de nem láttam, hogy nálad mi a konkrét probléma a pr-rel?

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#1900) Gus-T. válasza plömplöm (#1899) üzenetére


Gus-T.
tag

Talán hogy esélyem sincs mást választani?
Ráadásul baromira drágák, mivel szinte egyeduralkodók, és fos a szolgáltatásuk mert én is visszaolvastam sokat-sokat...
Még ha garantálni tudnák a stabilitást! de nem! és pont.

Persze biztos van akinél a PR 60-as nete 7/7 0/24-ben stabil, de NEM EZ A JELLEMZŐ!
innen lutri, és baromira nincs kedvem lutrizni egy helyzetét maximálisan kihasználó baromi drága szerződést aláírni... mert nincs más 2016-ban:) vicc.

Javaslom megnézni és összehasonlítani a sebesség/ár arányokat, magukért beszélnek.
És javaslom visszaolvasni, miért ajánlja szinte minden PR-es azt hogy inkább egy 20-as esetleg 30-as netet a T-től mert az legalább stabil! (és olcsóbb is, kb fele!!!)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.