Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) bucihost válasza Fücsök007 (#2000) üzenetére


bucihost
senior tag

Itt sincs normális verseny, hozzám a T csak! 10-et tudna kikötni, amiből kb 8 lenne meg...ha!... Nálam se mindig kerek a PR, de én nem itt verem a nyálam, meg koptatom a billt (feleslegesen), hanem az ügyfélszolgálaton! A kettő közt azért van egy kis különbség szerintem.. :R

(#2002) Fücsök007 válasza bucihost (#2001) üzenetére


Fücsök007
őstag

De hiába jelentette be többször is, és panaszleveleket is küldött nekik, nem történt előrelépés. Mindig akadozik a net napközben, és olvashattad az ügyféliroda hozzáállását is. Ezek után teljesen jogos a PR utálata, a cég nem 1-2 hónap alatt vívta ki ezt nagyon sok ügyfélnél! Pedig amíg csak kábelTV szolgáltatást nyújtott a cég, addig nem volt rossz szolgáltató. Az alapító 2011-es halála óta azonban esik a minőség sok helyen.

[ Szerkesztve ]

(#2003) tomee987 válasza bucihost (#2001) üzenetére


tomee987
tag

Egyetértek Veled!
Van PR-es előfizetésem is Sátoraljaújhelyen, 60/5Mbit/s. Utoljára 3 éve volt vele baj, bejelentettem a 1231-en, kijöttek másnap, és megcsinálták és kész. Azóta full stabil a 60/5, stabilabb, mint az albérletemben a DIGI 100/50 2900 Ft-ért és nem 2100-ért.
Persze nincs a belső hálózaton csak 2 TV és az összes kábelt és csatlakozót a PR építette ki.
Ilyen alapon meg mindenki mehetne reklamálni, hogy ugyanazért a pénzért csak 1,75l kólát adnak a 2l helyett és még reklámozzák is, hogy ez milyen jó, meg 50ml dezodort a 60ml helyett és még sorolhatnám... A világ nem így működik, aki emiatt is veri a billetyűzetet és csak azt, mert pl. ha tüntetés van az utcára már nem merne kimenni, annak nem lehet egy nyugodt, boldog élete... De hát a fórumokról könnyebb tájékozódni, mint a való életben!

[ Szerkesztve ]

(#2004) bucihost válasza Fücsök007 (#2002) üzenetére


bucihost
senior tag

Lehet ezen vitázni, én nem szándékozom. Pont ezért találták ki a fogyasztóvédelmet pl... Ha így nem megy akkor van millió meg egy lehetőség is. Csak hát ugye akarni kellene. Nekem is volt, hogy szórakázott a net, betelefonáltam és jó lett. Rá 2 napra megint. Csináltam egy "cmd > ping bix.hu -t" riportot +speedtestes képeket, elküldtem nekik emailben. lám... másnap!! jöttek és javították a hibát. Szóval csak akarni kell! (és lehet mondani, hogy biztos én is seggnyaló pr-es vagyok...)

(#2005) tomee987 válasza bucihost (#2004) üzenetére


tomee987
tag

Már a fogyasztóvédelemnek meg a Hatóságnak is elege van a sok fröcsögő billentyűt verő emberből, hiszen már csak úgy indítanak vizsgálatot, ha előre befizeti a jelentő az eljárási díjat, amit természetesen visszakap ha neki van igaza, de ha nem, akkor bukta. Ezzel picit kordában tartják ők is, amit kordában kell tartani.

(#2006) Fücsök007 válasza bucihost (#2004) üzenetére


Fücsök007
őstag

Én sem vitázok erről, csak ugye pár ember alapján nem lehet általános következtetéseket levonni egyik szolgáltatóról sem. PR-nél viszont nagyon sokan leírták, lefényképezték stb. milyen szélsőségesen ingadozhat a szolgáltatás minősége, és sok olyan utca van (még ugyanazon a településen is!), ahol nem lehet csak hálózatfejlesztéssel garantálni a minimum sávszélességet. Más szolgáltató nem szokta hagyni, hogy ennyire túlterhelt legyen a rendszere, 1-2 kivételtől eltekintve.

(#2007) tomee987 válasza Fücsök007 (#2006) üzenetére


tomee987
tag

Ez kb. akkor lenne igaz amit leírsz, ha a PR 80000 előfizetőjéből legalább 10000 panaszkodna, de itt is kb. az van, mint más szolgáltatóknál, hogy aki nincs megelégedve az minden fórumon veri a nyálát, de ez itt sem több, mint egy UPC vagy Invitel esetében (az előfizetők néhány százaléka). Aki elégedett az meg nem fogja írogatni, hogy fasza minden, én az vagyok mégse írogatom tele az összes IT fórumot, hogy de fasza a PR.

[ Szerkesztve ]

(#2008) Alteran-IT válasza bucihost (#1999) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Úgy látszik, hogy Tőled is jön a személyeskedés.
Egyébként már elmondtad múltkor is, én meg azt, hogy ettől függetlenül én le fogom írni, ha probléma van, hogy mások is lássák, hogy mi a helyzet itt a nettel.
Azt meg mond már el kérlek, hogy mit csináljak, ha szükségem van nagyobb internet és kevesebbet szeretnék fizetni, konkurencia meg gyakorlatilag nincs? Hát nem ugyan ezt tetted volna mint én? Vagy pedig net nélkül maradtál volna, vagy felvennél pár milliós kölcsönt és más szolgáltatótól bérelt vonalat bérelnél, vagy elköltöznél máshova? Mert egyiknek sincs sok értelme.
Tudod ha nem lenne ez a mocskos elkúrt világ, akkor nem lenne minden ilyen szar. Van demokrácia, liberalizmus meg versenypiac ezerrel, bezzeg egyre több a hülye, a dolgok meg egyre szarabbak és itt a minőségre értem.
Egyébként meg mindegy, mert bármikor felmondható, múltkor megmondtam nekik, hogy ha nagyon problémás lesz, akkor szarni fogok a hűségre és nem érdekel, hogy mivel jönnek, akkor is fel lesz mondva mindenféle plusz díjfizetési kötelezettség nélkül.

Arról meg nem is beszélek, hogy jártam én már ügyfélszolgálaton és telefonáltam is, bár mindent nem írnék le ide, mert van ami nem ide tartozik, viszont leminősítené a szegény PR-t.
Mellesleg jobb terjeszteni a dolgokat akár többször is több helyen, hogy minél többen tudjanak róla, mert ha valamit csak négyszemközt intézel (pl. én és a PR), akkor az ott is marad és ha olyan van, akkor meg sem történtnek lehet nyilvánítani, viszont ha más is tud róla, azt már nehezebb.

Fücsök007: Köszönöm. Az alapítóval kapcsolatos dologhoz meg hozzászólnék, mert már többször akartam említeni, csak elfelejtettem. Ameddig élt, addig normális szolgáltatás volt, többen is mondták, neten is ott van, hogy ő azért megkövetelt bizonyos dolgokat, a lényeg a minőség volt és költött is a dolgokra eleget, ráadásul a terjeszkedések is az ő idejében voltak, viszont mióta meghalt, azóta a cég a szakadék szélén táncol az új hozzáértő brigáddal. Terjeszkedés szinte nincs is, hacsak nem találnak egy pályázatot, ami arról szól, hogy kapnak x millió forintot ha valahol kiépítenek egy hálózatot, a fejlesztések igen el vannak maradva, leginkább csak a már szükséges fejlesztések vannak, ami cég fennmaradásához és a hálózat fenntartásához kell, nem véletlen a 120-as net is és nem véletlen álltak meg itt, elvégre minek többet fejleszteni, ha most ennyivel is beérik, azt egy ideig csend van az állam felől is, meg az előfizetők felől is.

tomee987: Na mi van? Kifogytál a nekem szánt dolgokból?
Nem kötekedni akarok, de mint ha azt írtad volna múltkor, hogy szinte csak hétvégenként vagy otthon, na akkor kérdem én, hogy honnan tudod, hogy sosincs baj vele és itt nem csak arra gondoltam, hogy éppen kimaradás van, hanem hogy nincs annyi mint amennyinek lennie kellene meg ilyesmik.
Én is tudok olyan dolgokról beszélni, amiről igazából nem is tudok, bár igazából nem kell, mert a TV-ben és a rádióban is ez megy már, mikor a politikusok beszélnek.
Amúgy mikor probléma van akkor tény, hogy másnap kijönnek, viszont ha az ügyfélszolgálatos, vagy éppen a szerelő nem olyan, akkor jön a hülyének nézés, meg a perkáld ki a 4000-et, mert hülye vagy és kész.
A kólás dologhoz meg annyit fűznék, hogy ennek így kellene mennie, mert aztán az 1,75 literből már csak 1,5 lesz, aztán 1,25 és így tovább, ha szépen lassan viszik le észre se fogják venni és ez már a pofátlanság és az embertelenség teteje. Ahhoz hogy bárki ilyen legyen, ahhoz nem kell iskola meg tudomány, ahogyan gerinc se, de ebben mi a jó? Annyira jó hülyének nézni másokat? Válaszolj már kérlek, de a kérdésre.

Dehogy nem, kimennék tüntetésre, jobb lenne mint ülni azt nézni, hogy hülyének néznek.
Azt meg elmondanám, hogy annak a sokk "fröcsögő" embernek is elege van már az idióta liberális semmit nem tudó, de magas pénzeket lenyúló idiótákból és ha a billentyűzet helyett az ilyenek képét vernénk, akkor mindjárt nem lenne ennyi gerinctelen idióta, csak az már rasszizmus meg nacionalizmus, legalább is mondaná mindegyik fogyatékos, holott a szavak jelentésével sincsenek tisztában.
Tudod kordában is az ilyeneket kellene tartani, azt ott nácizzanak, jó kis elrettentés lenne a gyerekeknek, hogy ne legyenek ilyen hülye öltönyös majmok.

A másik meg az, hogy honnan tudod, hogy nem panaszkodik legalább 10 ezer előfizető? Attól hogy nem adnak hangot facebook-on vagy itt, esetleg a saját fórumukon azt nem tudhatod.
Facebook-on is már elég sok aki panaszkodik, de csak nem rég lett fb profiljuk és nem mindenki tud róla, meg nem mindenki fb-ozik, ide se jár mindenki, a telefonbeszélgetésekről és az üfsz. mail-ekről gondolom nem tudsz, a saját fórumukat pedig folyamatosan moderálják, regisztrálni se lehet talán csak PR-es mail-el, úgy hogy elmehetnek oda, ahova gondolom.
Egyébként nem tudod, hogy észrevetted-e, de ami jó azt nem kell reklámozni, azt veszik anélkül is és tudnak róla anélkül is, viszont ha valami szar, akkor igen is le kell írni, el kell mondani több embernek, hogy minél kevesebb ember legyen átvágva és hogy a másik fél pedig törekedjen a minőségre, mert tudja, hogy ha panaszkodnak, akkor bizony nem lesz jó vége (persze a PR semmiből nem tanul), de ez általánosságban így van, viszont akkor nem tudom, hogy mi a probléma ezzel? Mert leírhatnád minden nap, hogy jó, viszont ha az esetek többségében jó, akkor tele lenne vele a fórum és nehezebben lehetne észrevenni a panaszokat, ami azért több embert is érdekel, mert mindennek van egy rossz oldala és azt azért ajánlott megismerni, nehogy aztán később baj legyen.

[ Szerkesztve ]

(#2009) bucihost válasza Alteran-IT (#2008) üzenetére


bucihost
senior tag

Ezzel az egésszel az a baj, hogy ez a Topic már nem is a PR-ről szól, hanem inkább Rólad. Te teljesen más irányba viszed el a topicot az eredeti szerepétől. "szar a világ, hülyék az emberek, politizálsz stb stb stb"
De ebbe inkább ne is menjünk bele.

Én leírtam, hogy mikor nekem ilyen problémám volt akkor én mit tettem, és lám nekem orvosolták a hibát. Ez nem azért van mert csókos vagy épp seggnyaló lennék, hanem mert a sarkamra mertem állni és kiálltam a magam igazáért.

A másik:

Mellesleg jobb terjeszteni a dolgokat akár többször is több helyen, hogy minél többen tudjanak róla, mert ha valamit csak négyszemközt intézel (pl. én és a PR), akkor az ott is marad és ha olyan van, akkor meg sem történtnek lehet nyilvánítani, viszont ha más is tud róla, azt már nehezebb.

Ezzel szintén az a baj, hogy ez csak a TE oldaladat tükrözi, a PR-ét sehol. Ilyen formában ezt is meg nem történtnek lehet tekinteni, mert attól hogy Te itt ócsárolod a szolgáltatót, meg siránkozol a silány minőségen a PR reakcióját senki nem látja. Szóval enyhén fals infót közöl a célközönséggel. Azt pedig ne akard bemesélni senkinek, hogy ha Te ezt ennyiszer jelzed a PR felé is, hogy probléma van a szolgáltatással mint ahányszor ide nekünk beírod, akkor nem mennek ki leellenőrizni / tesztelni a dolgokat. Mert ezt nem hiszi el senki. :R

(#2010) Alteran-IT válasza bucihost (#2009) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Látszik, hogy nem látod át az egészet. Ebből a szempontból lehet nyugodtan a politikáról beszélni, ugyanis abból ered az egész, mindenre hatással van. Ha ott el van cseszve valami, akkor ami abból ered az általában mind olyan, most pl. a PR-ről szól az egész, annak meg sok köze van a politikának, lásd törvények, szabályozások, támogatások stb., ha az államban lenne egy kis ész, akkor a szolgáltatónak nem lenne szabad keze és nem úgy csinálna mindent, ahogy akarna. Az is a politikának köszönhető, hogy csak ez a majom cég tudott ide jönni, egy kis pénz itt és egy kis pénz ott, ész meg sehol, lényeg a pénz.
Ha a hierarchiát nézed, akkor szintén hasonlít az egész. A parlamentben vezető pozícióban nincsenek túl okos emberek (a kedvedért fogalmaztam csak így), nagyobb szervezetek vezetői szintén nem túl okosak és így tovább.
Persze ha szűk látókörűen gondolkodunk, akkor majdnem igazad van, de felesleges csak egy kis részletet nézned, ha az egy nagyobb része, persze lehetne ezen vitatkozni, de felesleges.
Még annyit hozzá tennék, hogy ez olyan "nem akarok tudomást venni róla" hozzáállás. Attól hogy egyes emberek valamiről nem vesznek tudomást, attól az még létezik és ugyan úgy része.

Amúgy mikor nekem problémám volt és szóltam, akkor meg is oldották, csak tudod a probléma azzal van, hogy visszaélnek a dologgal és addig leszarják, míg nem szólsz nekik (sőt gyakran akkor is, ha szólsz nekik), de komolyan folyamatosan szólni kell nekik, hogy baj van azért, mert ilyen a hozzáállásuk és nem veszik észre? Lehetne bennük egy kis gerinc és önállóság, főleg ha már a munkavállalóktól is megkövetelik.

Ez megint egy szűk látásmód része, már bocs.
Mondjuk annyiban igazad van, hogy nem közöltem minden információt, mert ahhoz, hogy teljes legyen az egész, ahhoz kellenének a levelek és a beszélgetések is, viszont "demokrácia" van, nem publikus, ami mondjuk annyira nem is baj, mert 1-2 levél elég szépen sikeredett :DDD
Nem, attól hogy az ember valamit elmond többször attól még az nem biztos, hogy többször is megtörténik (pl. felkapcsolod a villanyt egyszer, elmondod vagy 3 embernek hogy felkapcsoltad a villanyt, attól még mindig csak egyszer történt meg, bár ezen nem tudom mit kell magyarázni :D), mint pl. most az én esetemben, természetesen már nem csak egy levelet küldtem nekik, volt pár szóváltásom velük és nem csak levélben, de nem, nem olyan gyakorisággal, mint ahányszor leírtam :D
Amúgy meg van egy olyan mondás, hogy "azt hiszel amit akarsz, attól az még nem lesz úgy", ami teljesen jól fedi a valóságot, mert mostanában mindenki mindent hisz, azt közben semmit se tud.

(#2011) Fücsök007 válasza tomee987 (#2007) üzenetére


Fücsök007
őstag

Szerintem nézzük meg tüzetesen milyen reakciók születtek az "elégedett" PR-es internet előfizetők részéről, mikor konkurenciát kapott helyben a PR. Ott van pl. Dunaharaszti, először Telekom GPON lett, és aztán lett Invitel és UPC is. Aztán vegyük figyelembe azt is, hogy a PR-es előfizetőknél az esetek kb. felénél (ha jól emlékszem olyan 40000 előfizetőnél) nincs tőlük internet, csak telefon vagy TV, és így is előfordul túlterheltség! Optikájuk meg alig van teljesen kiépíve, üvegszál+koax. hibrid rendszereik vannak még, és nem tudják tartani a tempót az országos szolgáltatókkal.

(#2012) Fücsök007


Fücsök007
őstag

(#2013) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Remélem itt is lesz fejlesztés, mert valami szánalmas ami itt van. Bár most annyira nem szar, de nem is túl jó.

(#2014) fatal` válasza Fücsök007 (#1997) üzenetére


fatal`
titán

Régen voltak problémák (szinte mindig évvégén, vagy az év első napjaiban mikor sok lett az új előfizető), de itt évek óta semmi szerencsére.

(#2015) tomee987 válasza Alteran-IT (#2013) üzenetére


tomee987
tag

60/5 Mbit/s Sátoraljaújhely, vasárnap délben, úgy, hogy még 2 mobiltelefon és 1 laptop és 1 PC is ment a belső hálózaton.
Mégis milyen fejlesztést akarsz? Jelentsd be hibára, mert egyértelmű, hogy ott helyi hiba lesz (nem megfelelő jelszint, túl sok TV a belső hálózaton, összegányolt belső hálózat, visszirányzavar a környéken), központilag minden OK a városban.

(#2016) Alteran-IT válasza tomee987 (#2015) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hétvégén a legtöbb esetben nekem sincs vele semmi problémám, mint pl. most se és van 2 PC meg egy telefon a hálózaton és a torrent is megy felfele:

A helyszín szintén újhely és a net 30/3. Most viszont akkor csak az a kérdésem, hogy csak hétköznapokon lenne helyi probléma? Mert mint látszik a teszt alapján hétvégén itt is jó (sőt most még a szél is fúj, ami általában magasabb válaszidőt, illetve sebesség ingadozást okozhat, de most semmi), viszont csak akkor és nem hinném, hogy a jelszint, illetve egyéb problémák csak hétköznapokra korlátozódnának, sőt csak akkor gányolódna el a hálózat, ami mindig használatban van, ráadásul pár hónapja ellenőrizték.
Lényeg, hogy azért is kérdeztem Tőled, hogy hétköznapokon is minden rendben van ott, mert itt is legtöbb esetben csak akkor vannak problémák.

Amúgy olyan fejlesztést szeretnék, ami végre egy normális és stabil hálózatot eredményezne ahol már nagyobb csomagok is gond nélkül elmennének, gondolok itt a 120 Mbit/s feletti csomagokra, mert úgy látszik a PR vagy egy 10 évig itt is meg fog állni, mint anno a 60-as netnél, ezek ilyen évtizedes fejlesztések náluk.

[ Szerkesztve ]

(#2017) tomee987 válasza Alteran-IT (#2016) üzenetére


tomee987
tag

Hétköznap nem szoktam otthon lenni, de a család nem panaszkodik rá. Kértem tőlük egy mérést, eszerint is rendben van.
Ha meg hétvégén jó neked, akkor ott nem terheltségi hiba van, mivel hétvégén terheltebb a hálózat, ez a BIX-ben is látszik. Inkább valami olyan eszköz a körzetben amit csak hétköznap üzemeltetnek és bezavarja a hálózatot.

(#2018) Alteran-IT válasza tomee987 (#2017) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Az a baj, hogy most speciel nálam sincs gond, olyankor lenne jó ott is lemérni, mikor itt problémás, de ettől függetlenül köszönöm a mérést.

A terhelésre én is gondoltam, meg arra is, hogy szabad feltétlenül általánosítani. Én például leginkább hétköznapokon szoktam letöltögetni (már ha sikerül), hétvégén meg megnézem azt, amit letöltöttem, persze ahány ember annyi szokás.
A zavarra meg szintén gondoltam, na de mi lenne az az eszköz, ami így bezavar? Bármit nem lehet rákötni a kábeltévé hálózatra és minden bekötésnél van általában egy szűrő, ami visszirányba kiszűri a zajt, fekete bekötések sincsenek itt, legalább is tudtommal, így nem értem, hogy mi okozhatna ilyen jellegű problémát, ráadásul úgy, hogy leginkább csak hétköznapokon van probléma.
Amúgy gondolkoztam már azon is, hogy hibalapot vetetek fel és kihívatom a szerelőket, de a kedvemért ingyen biztos nem fogják végignézni itt a környékbeli hálózatot, főleg hogy mások nem nagyon tesznek panaszt mostanában.

(#2019) Con Troll


Con Troll
senior tag

Hurrá, június 1-től nálunk is elérhető a 120/10-es net! Végre fejlesztettek. Meg is rendeltük. Öröm és boldogság a modern hálózat nyújtotta szolgáltatás. :C

Komolyan falnak megyek ettől a dilettáns szarrágó cégtől. Egy csapat cerkófmajom életképesebb hálózatot rakna össze. :W

(#2020) Alteran-IT válasza Con Troll (#2019) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Na az aztán a sebesség :D Nem gondoltam volna, hogy bevállalod a 120-as netet, főleg ennél a "szolgáltatónál" és ott. Egyébként késő este se hozza a sebességet? A modem szerint milyenek a jelszintek, meg hány csatornára bővítették a feltöltési sávot?

Amúgy meg az a baj, hogy minden hülyének hagyják, hogy olyan céget vezessenek, amihez nagyobb szakértelem kéne, mert az ilyenek az olcsó megoldásokkal folyamatosan rontják a színvonalat.
A végén majd örülhet az ember, ha naponta 5 percig lesz internet, lényeg hogy az ilyen kis seggdugasz cégek nyereségesek maradjanak, a többi le van szarva.

(#2021) Con Troll válasza Alteran-IT (#2020) üzenetére


Con Troll
senior tag

Muszáj volt, munka miatt szükségem van a nagyobb netre, más alternatíva meg ugye mint tudjuk, nincs. :(
Bővíteni nem bővítettek semmit, 8/1 továbbra is...Nem tudom a PR milyen célértékeket alkalmaz, pl. DIGInél a docsis területeken ha nagyon szigorúan vesszük ez már kiesik a normális tartományból:
Power: SNR:
Channel 1: -7.4 dBmV 37.3 dB
Channel 2: -10.5 dBmV 36.5 dB
Channel 3: -9.9 dBmV 36.7 dB
Channel 4: -9.5 dBmV 36.8 dB
Channel 5: -9.1 dBmV 36.6 dB
Channel 6: -8.8 dBmV 36.8 dB
Channel 7: -8.1 dBmV 36.8 dB
Channel 8: -7.6 dBmV 36.8 dB

Power:
Channel 1: 50.5 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Van NMHH-s mérődozom közvetlenül modemre dugva, időpontokkal együtt átlagban óránként mér sebességet, 93-nál több nem volt a letöltés, 6-nál a feltöltés. A csomagváltás napján késő este volt egyszer 119/5, azóta 100 fölé nem mentünk. Mérési eredmények: (kép)
Modemet már többször áramtalanítottuk, reboot emta-t is nyomtunk, de hiába. Ennyi a max. Azt hiszem lesz megint egy maratoni 30 napos hibabejelentő sorozatom, legutóbb eredményes volt. Ha meg nem javítják, akkor legalább kötbér nélkül el lehet húzni tőlük, egy Telenoros mobilnet is gyorsabb ennél. És olcsóbb.
Csak figyelni kell a csúcsidőszakban (késő délutántól kb 23-éjfélig) a sebességet, ha a garantált alatt van, küldeni egyből a bejelentést.

[ Szerkesztve ]

(#2022) Alteran-IT válasza Con Troll (#2021) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Nem is kell szigorúan nézni, ezek a jelszintek eléggé durvák, ED 3.0 esetén a mínusz az eleve nem egy jó érték, de egy olyan -5-ig még elég stabil, -10-nél már kezdődnek a problémák, -15-20 felett meg jó ha van szolgáltatás, UPC-s területen is néha ez az egyetlen probléma, hogy gyenge a jelszint. Egyedül csak azt nem értem, hogy ezek a hülyék nem nézik hibajelentésnél, hogy ott valami probléma van és talán meg kellene oldani? Mert a modemek képesek arra, hogy folyamatosan küldjék az adatokat a távfelügyeleti rendszernek és az alapján megállapítsák, hogy valami probléma van, bár ezek szerint elég szar a rendszerük.
Az feltöltési csatorna értéke is jó magas, csoda ha el lehet érni vele az 5-6 megabitet. Meg ugye ha nem bővítették a feltöltési sávot, akkor az elég érdekes, vagyis vagy bírja a hálózat (szerintük, bár ugye akkor miért nincs már vagy 1-2 hónapja 120-as net, mert már 8 letöltési csatorna akkor is volt), vagy csak a modem nem látja a második csatornát, ami nagy zajnál, illetve gyenge jelszintnél előfordul, nálam is volt már olyan, hogy eltűnt a második csatorna.
Ha szabad a kérdést, akkor hány osztás és milyen eszközök vannak a modem előtt? Mert emlékszem anno a PR itt is elég hülyén oldotta meg a kiépítést, aztán elkezdtem cserélgetni az eszközöket és az internetes ágat rögtön az első osztáshoz tettem és azóta stabilabb és a jelszintek általában pozitívak (bár napközben néha mínuszban vannak az értékek), bár azzal nem tudok mit kezdeni, mikor az egész túlterhelt.
Meg ugye a szolgáltatónak kellene rendesen kiépítenie és nem az előfizetőnek kellene foltozgatnia a rendszert, hogy ugyan már meglegyen az amiért előfizet.
Az NMHH-t meg szintén nem értem, egy ideje szinte egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a ganéj szolgáltatóval, mint ha szabad kezet adtak volna nekik hogy hülyék legyenek.

(#2023) Con Troll válasza Alteran-IT (#2022) üzenetére


Con Troll
senior tag

Valahogy úgy van megoldva a kábelezés, hogy az utcáról bejövő kábel fent a padláson bemegy egy erősítőbe, onnan ágazik 2 felé (2 külön házrész), az egyik jön a modemhez, előtte van egy elosztó, a másik kábel onnan a tv-be megy. Múltkor már cserélték a kábelezést, meg az elosztókat is, de túl sokat nem segített. :(

(#2024) plömplöm válasza Con Troll (#2023) üzenetére


plömplöm
őstag

"az utcáról bejövő kábel fent a padláson bemegy egy erősítőbe"

ez határozottan pozitív egy amúgyis határeset szolgáltató határeset szolgáltatáshoz :DDD

meg kéne próbálni enélkül az erősítő nélkül. nálam elindul a kábel az oszlopról és bármiféle toldás/bontás/foltozás nélkül jut el a modem előtti osztóig. hogy ennek van-e szerepe az atomstabil 60/5-höz, azt nem tudom. de lehet, hogy van.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#2025) Con Troll válasza plömplöm (#2024) üzenetére


Con Troll
senior tag

Az ő szerelőjük építette így ki, nem mi buheráltuk. Tavaly nyáron cserélték a kábeleket és az elosztókat, akkor már 2 másik szerelő jött ki, ők sem mondták, hogy az gondot okozna.
De jövőhéten rákérdezek megint, már bejelentettem a hibát, úgyhogy hétfőn jönnek.

(#2026) Alteran-IT válasza Con Troll (#2023) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát ez tényleg egy elég hülye megoldás, főleg hogy az erősítővel is ilyen gyenge a jelszint, szóval így még nagyobb a probléma, mint gondoltam. Az erősítő egyedül akkor lenne elfogadható megoldás, ha van vagy 8 tévé a hálózaton, mert az erősítőt általában akkor teszik csak ki, ha több eszköz van és amiatt gyenge a jel, de ha nincs 2-3 TV-nél több és már erősítő van, ráadásul ilyen gyenge a jelszint, akkor az nagyon nagy marhaság, ott elég sok hiba van akkor és az erősítő is magyarázat lehet a problémákra, ugye még egy hibatényező a hálózatban, ami késleltetést is okoz és rossz konfiguráció esetén nem hogy javítana a jelszinten, de még ront is, főleg ha a jel eleve nem elég erős, akkor ugye hogy tudna rajta erősíteni, tehát azt se a padlásra kellett volna rakniuk, hanem vagy 2 oszloppal arrébb, ahol már eleve gyenge a jel, de ez már az ő dolguk.
Ami meg a szerelőket illeti nem akarom minősíteni őket, de a legtöbb olyan, hogy egyáltalán nem ért hozzá, csak úgy vannak vele, hogy "dugd össze azt ha működik akkor jólvan", ami egy elég gyenge hozzáállás, persze tisztelet a kivételnek, itt normális szerelők vannak, de ugye ez nem minden településen van így, sok is a panasz 1-2 PR-es szerelőre a hanyag munkájuk miatt, ezért mindenféleképpen ellenőrizni kell a munkájukat, tehát ha kimennek és megcsinálják és még mindig elég gyenge a jelszint (legalább is a modem szerint) akkor nem szabad aláírni a lapot és elengedni őket még akkor se, ha pillanatnyilag jó is az internet (mert ugye a jelszint a lényeg, nem az hogy akkor megvan a 120), mert ezt szeretik eljátszani.

Amúgy én is csak azt tudom ajánlani, amit plömplöm mondott, vagy az erősítőt és az osztókat kell kikötni és áthidalni és úgy megnézni a modemen a jelszinteket, vagy pedig felvinni a modemet meg egy laptopot (vagy helyette egy Wifi routert, azt rákötni a modemre és telefonról rálépni a modem felületére) és közvetlenül a bejövő vezetékre rákötni a modemet, ez a legbiztosabb módszer, én is így csináltam hogy meg tudjam állapítani, hogy a belső, vagy a külső hálózatban van probléma.

[ Szerkesztve ]

(#2027) Con Troll


Con Troll
senior tag

Voltak kint szerelők, kábelezést rendben találták. Valamit bütyköltek, meg tegnap éjjel volt 1 órás karbantartás is, most a lefele irány jó, felfele viszont továbbra is csak a fele van meg. Erre hibabejelentést meg nem lehet tenni, mivel a garantált megvan. :(

2016.06.07 23:01:28...........119.694527 Mbps...........5.812125 Mbps...........6 ms
2016.06.07 22:01:36...........118.657139 Mbps...........5.894089 Mbps...........6 ms
2016.06.07 21:01:43...........117.349322 Mbps...........5.826275 Mbps...........7 ms
2016.06.07 20:01:27...........119.716283 Mbps...........5.833342 Mbps...........8 ms
2016.06.07 18:01:32...........120.197789 Mbps...........5.783205 Mbps...........9 ms
2016.06.07 17:01:37...........119.735809 Mbps...........5.837953 Mbps...........8 ms
2016.06.07 16:01:36...........119.845907 Mbps...........5.773654 Mbps...........6 ms
2016.06.07 14:01:39...........119.972976 Mbps...........5.807034 Mbps...........8 ms
2016.06.07 13:01:16...........120.093761 Mbps...........5.805888 Mbps...........9 ms
2016.06.07 11:01:40...........119.281974 Mbps...........5.812742 Mbps...........7 ms
Átlag....................................119.455 Mbps.................5.81863 Mbps.............7.4 ms

Továbbra is csak 8/1 csatorna van.

[ Szerkesztve ]

(#2028) Alteran-IT válasza Con Troll (#2027) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A modem szerint milyenek a jelszintek? Mert nekem még mindig gyanús az, hogy csak egy feltöltési csatorna van, szerintem kettő van és a második annyira gyenge, hogy az erősítő se segít rajta és a modem se látja.
Persze ha így megfelelő, akkor nem kell vele tovább szórakozni, viszont biztos van ott még valami gubanc, amit minél hamarabb ki kellene deríteni, viszont ahhoz meg kellene kerülni az erősítőt.

Ja amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy a lefele 8 csatorna az nem biztos, ugyanis lefele lehet több is, csak ugye a modem csak 8-at tud kezelni.
Most nem tudom, hogy hülyeséget mondok-e, mert nem én programozom a modemeket, de elméletileg ahányat villognak a ledek (DS, US) a csatlakozáskor, annyi csatorna van, ez talán a fejlesztésekkel fel is tűnhetett egyeseknek, ugyanis a modem kicsit később csatlakozik, mint régen, bár a led-es dologban tényleg nem vagyok biztos.

[ Szerkesztve ]

(#2029) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Már megint se TV, se internet, se telefon. Örülök, hogy 2016-ot írunk és lassan a mobil szolgáltatások jóval stabilabbak, mint a vezetékesek, vagy csak folyton ezzel a rohadt szolgáltatóval van baj szokás szerint.

(#2030) Con Troll válasza Alteran-IT (#2029) üzenetére


Con Troll
senior tag

:C

Én meg tegnap felmentem, rádugtam közvetlenül bejövő kábelre a modemet. Laptopon megnéztem, ugyanúgy 8/1 csatorna, jelszintekben sem volt eltérés ott fönt, mint itt lent. Sebességben sem. Közben gyűlnek az adatok, a feltöltés továbbra is ótvar.
Röviden:

Részletesen: link
Amióta átálltunk, egyszer nem ment jelentősen 6 mbps fölé. A max. 6,1-6,2 volt.

[ Szerkesztve ]

(#2031) Alteran-IT válasza Con Troll (#2030) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Minden ugyan olyan? Akkor ezek szerint az az erősítő csak dísznek van ott és már a ház előtt probléma van, amit kötelesek megoldani. Ráadásul gondolom anno az erősítőt ki kellett fizetni, mert hogy ezek semmit se adnak ingyen, még azt se amit ingyen kellene ahhoz, hogy ők tudják biztosítani a minősíthetetlenül szar szolgáltatásukat.
Egyébként kicsit nehéz elhinni, hogy csak egy feltöltési csatorna lenne, hiszen elég csak az eredményt nézni, egyszerűen nem bírja már el az előfizetőket, az 5 Mbit/s is csak a prioritás miatt van meg, vagyis a kisebb csomagban lévőknek a kárára megy. Eddig ahol fejlesztetek mindenhol belöktek hozzáértő módon még egy feltöltési csatornát, tehát ott is kell hogy legyen, ha nem akkor balhézni kell, mert ez így nem mehet tovább. Vagy van még egy csatorna, csak nagyon gyenge, vagy nincs, viszont így is úgy is problémás, tehát cselekedniük kell.
A letöltési sebesség viszont már nem rossz, csak az a baj, hogy ha kevés felfele a sávszél, akkor képes a lefele irány is lefojtódni.

(#2032) Con Troll válasza Alteran-IT (#2031) üzenetére


Con Troll
senior tag

Letöltéssel nincs gond, amióta kint voltak, folyamatosan hozza a 119-120-at egész nap. :K Ennek nagyon örülök. Csak, hát a feltöltés...
Mindegy, írtam nekik e-mailben bejelentést, telefonon nem jutottunk túl a szokásos "ez a garantált sebességen felül van" szövegen.

(#2033) Con Troll


Con Troll
senior tag

Úgy néz ki gyógyulgat... tegnap délután 2-kor e-mailben bejelentettem, 4-kor már 10,3 mbps-t mért a mérőbox. Fura viszont, hogy továbbra is csak 1 feltöltési csatorna van (44.3 dBmV).
Mindegy, lényeg, hogy most működik. :C

(#2034) Alteran-IT válasza Con Troll (#2033) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Tényleg furcsa, viszont javult a jelszint, bár az azért érdekelne, hogy hogy tudták azt megoldani most, hogy 10 Mbit/s jöjjön, ha eddig nem tudták? :D
Bár lehet, hogy most másokkal szórakoznak és nekik veszik le a sebességet, tudom furcsa egy elmélet, de kinézem belőlük. :D
Vagy lehet hogy tényleg van két csatorna és észrevették, hogy ott a második nem látható és pár embert átpakoltak a másikra, bár csak találgatok, viszont azért tényleg érdekes, hogy csak úgy megoldódott a bejelentés után, persze a lényeg az, hogy megvan.

[ Szerkesztve ]

(#2035) Con Troll válasza Alteran-IT (#2034) üzenetére


Con Troll
senior tag

Korai volt az orom, tegnap este ota a letoltes (ami eddig stabilan 119-120 volt) 60-70 korul mozog folyamatosan...feltoltesbol hozza azota is a 10et, cserebe viszont ugy nez ki elbasztak a letoltest. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2036) Alteran-IT válasza Con Troll (#2035) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Hát igen, a PR szokás szerint hozza a formáját, mást nem is lehet elvárni tőlük :D

(#2037) ZaJanga


ZaJanga
tag

Sziasztok!

Adott egy Technicolor TC7200.20 modem+wifi router amit a PR hozott.
A WiFi ebben az eszközben 300 Mbps.
Van egy TP link TL-WDR3600 600 Mbps routerem és erről szeretném megosztani a wifit.
A Technicolorban letiltottam a wifit és az egyes LAN portból átvittem a TP link WAN portjába.
Működik is DE!
Amikor letöltök PC-n (kábelen) akkor a wifi gyakorlatilag meghal. Vagy teljesen megáll a wifin a kommunikáció vagy csak nagyon hosszú idő után tölt be pl. weboldalt akár tablet akár telefon vagy Noti.
Próbáltam úgy is hogy LAN - LAN kapcsolat és újra indítottam mindkét eszközt, de ua. az eredmény.
A sávszélességgel nincs gond alap esetben.
Tudna esetleg valaki egy kicsit részletesebb (szájba rágósabb) segítséget adni mit hogyan állítsak be az eszközökön ha egyáltalán van megoldás?
Köszönöm!
:R

Ámítástechnika

(#2038) Alteran-IT válasza ZaJanga (#2037) üzenetére


Alteran-IT
őstag

A TP-Link-es Wifi új és eddig nem volt használva, vagy eddig is volt használva és semmi gond nem volt vele, csak a PR-es gagyi nettel?
Mert az a gyanúm, hogy a Wifi router hibás, az hogy hardver vagy szoftver az már más dolog, egyenlőre megpróbálnám a szoftverét felfrissíteni és ha utána is problémás lesz, akkor egy másik Wifi routerrel kellene megoldani.
Egyébként meg a PR-es modemet érdemes lenne átrakni modem módba és akkor mehetne abból a kábel simán a TP-Link WAN portjába, vagy pedig kapcsold ki a TP-Link-en a DHCP-t és úgy mehet LAN-LAN porton keresztül a kapcsolódás.
Egyébként mikor a Wifi kapcsolat megbolondul akkor vezetéken minden rendben van?

Másik, ha már ide írok:
Nem igaz, hogy ez a ganéj net pont a szabadnapomon szar, nehogy pár ki tudjam használni akkor, mikor otthon vagyok egész nap, á hol. Idióta bagázs, ha a vezetők majmokra lennének cserélve komolyan mondom egy álom lenne a szolgáltatás, mert még azok is értelmesebbek.

(#2039) Gubek-Einste válasza ZaJanga (#2037) üzenetére

ÍGY kösd be a TP-Link-et.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#2040) ZaJanga válasza Gubek-Einste (#2039) üzenetére


ZaJanga
tag

Köszönöm! Így tökéletesen működik!
:R

Ámítástechnika

(#2041) Kekfrankos


Kekfrankos
újonc

TC7200-20 PR Wifis modemom van. De utorrent klienssel nem tudok feltölteni.

Mi lehet az oka??

(#2042) Gubek-Einste válasza Kekfrankos (#2041) üzenetére

Port forward-ot beállítottad?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#2043) Kekfrankos válasza Gubek-Einste (#2042) üzenetére


Kekfrankos
újonc

Nem hiszem hogy beállítottam. Kit több részletet írnál?

Beállítom a routert de ez már kicsit bonyolultabb :)

(#2044) Gubek-Einste válasza Kekfrankos (#2043) üzenetére

Hogyan néz ki az eszköz menürendszere?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#2045) Kekfrankos válasza Gubek-Einste (#2044) üzenetére


Kekfrankos
újonc

(#2046) Gubek-Einste válasza Kekfrankos (#2045) üzenetére

Advance alatt mi van?

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#2047) Alteran-IT


Alteran-IT
őstag

Ennél az idióta társaságnál már megint szar az internet, most éppen megvan a sebesség, de 10-20 másodpercenként megszakad a kapcsolat, magyarul semmit nem lehet vele csinálni.
Nem hiszem el, hogy nem mennek már csődbe.

(#2048) Con Troll válasza Alteran-IT (#2047) üzenetére


Con Troll
senior tag

:C
Én meg bejelentettem őket az NMHH-nál, mert azt csinálták, hogy hibabejelentés után központilag javítottak valamit, elhárult még aznap a hiba, de másnap kijöttek mérni a szerelők. Persze minden rendben volt, mert előző nap megcsinálták, erre közli, hogy akkor ez 4000 Ft lesz.
Panaszlevélre 65 nap múlva sikerült nekik válaszolni az ÁSZF szerinti 30 nap helyett, persze elutasították a panaszt.
Úgyhogy ment az NMHH-hoz, nem sokkal később jött a levél PR-től hogy eltekintenek a kiszállási díjtól... :DDD

Dilettáns bagázs.

(#2049) Alteran-IT válasza Con Troll (#2048) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Már én is az indokot keresem, hogy miért jelenthetném be őket, mert egyszerűen már nincs rájuk jelző, ezek határtalanul ostobák.
Mikor írtam hogy szar a net, akkor előtte nem voltam otthon, csak hallottam hogy elment a net, mert újraindult a modem megint, viszont utána csak szakadozott az internet.
Ránéztem a modemre (Cisco EPC3208G), igaz nem vártam túl sokat, mert több ok is lehet, amiért újraindult, viszont észrevettem azt, hogy kapott egy szoftverfrissítést, viszont hogy azt éppen akkor kapta vagy egy kicsivel előbb azt nem tudom, mert egy ideje már nem néztem, de 1 hónapnál régebbi biztos nem lehet, sőt 2 hétnél se talán, lényeg hogy most betegeskedik a modem, valamikor újra kell indítani és jó, utána megint nem jó, ha újraindítom akkor van hogy fel se kapcsolódik a hálózatra, csak keresi a csatornákat, ilyenkor ki kell kapcsolni megint, majd be újra. Van amikor éppen a webes felület nem jön be, de működik, van amikor meg fordítva, szóval valami csodálatos, tehát ha most használni is akarom az internet, akkor megint mennem kell és cserélnem a modemet, aztán megint kiderül, hogy elfelejtették kicserélni a MAC címet meg egyéb marhaságok, aminek nagyon örülök, mert 1-2 kattintás és kész is és néha még ez is nehézséget okoz, vagy ha éppen nem az ügyfélszolgálatos a hibás, akkor a szar rendszerük, ami működés közben néha kifagy, vagy kilép és nem hajtja végre a módosítást.
De amúgy én most csak azt nem értem, hogy ha egyszer valami jól működik, akkor mi a frászért kell hozzányúlni? Én értem, hogy hülyék, meg valószínűleg ott mozog a lófasz a seggükben és ezért nem tudnak megülni a picsájukon, de azért ne csináljanak már hülyeséget, ráadásul úgy hogy kicsesznek azzal, aki fizet ezért a szarért, ráadásul nem is kis pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#2050) 4Grider válasza Alteran-IT (#2049) üzenetére


4Grider
nagyúr

Egyébként a 3208-on rendben vannak a jelszintek? Mert ez inkább az lesz, nehéz így elszúrni szoftveresen...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.