Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

A portartályba ami megy ciklonos cucc, az egy ötágú csillag szerű dolog a tetején, az alja meg csiga szerű. Ez csavarosan összerakott, de a pereme alatti gumi elkezdett kijönni, mert szarul rakták bele a gyárban. Átlagember rohanna ezzel gariba, de én ugyan nem fogok heteket várni meg autózni ilyen baromság miatt, már repült is elő a csavarhúzó, pláne mivel nem is látszik ha szétszedem.

[link]

Visszatettem a tömítést és ekkor jött a meglepetés, hogy az 5 ágú szart sehogy nem jelölték meg hogyan kell állnia és az 5 féle állásból kettő az ami fizikailag lehetetlen mert beleér, a másik hárommal összerakható. :W
    Nézegettem 10 percig most ez hogyan is volt, végül arra jutottam, hogy egy állásban túl szűk az egyik járat, a másik meg túl tág, másik állásban ugyanez csak fordítva, a középső állásban egyforma minden járat szélessége, valószínű az a megfelelő, ráadásul pont ilyenkor van a legmélyebb kitüremkedésnél a legmélyebb csillag ága is.
    Azért egy rohadt nyilacskát tehettek volna erre a három részes szarra, hogy könnyebb legyen összerakni. A képen lentről a második alkatrészről van szó, az még tovább szétszedhető három részre és többféleképpen belemegy a közepe. :DDD

Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

Végül az Electrolux lett, mert a Samsung nem volt az üzletben, hiába írta a live webáruház.
    Ráadásul az Electroluxból van egy +2 szívófejes tartozékos verzió minimálisan többért, az is elérhető az áruház szerint abban az üzletben, valójában meg nem volt. :U Ok.

Jó lett, 3x kell ürítenem mire a házon végigérek, viszont nem kell zsák és zsákért boltba menni, tehát időben nem rosszabb így se. És a 3. alkalommal kiütögetem a szűrőből is, a tartály utáni szűrő az azért megtelik elég jól. A motor utáni az tiszta, azt nem kell gyakran nézegetni.
    Szívóerő az nagyon jó az első tartálynál, a másodiknál, harmadiknál már csak átlagos. Ez a szűrő miatt van, ha minden tartályürítésnél kiütögetem abból is akkor végig nagy szívóerő van. Elhúzta a szőnyeget a kisasztallal meg éjjeli szekrénnyel.

Most per pill nem volt türelmem ehhez mindig szétszedjem a szűrő részét is, úgyhogy elsőre a vastag szőnyegek jöttek, aztán ürít és a vékony szőnyegek aminek már kevesebb szívóerő is jó, majd a járólap a harmadik tartállyal ami még kevesebbel is beéri és akkor ürít és szűrő is pucol. És majd 3-4 nap múlva jöhet a következő porszívózás.
    Ha lesz türelmesebb napom akkor kiütögetem a szűrőből mindig aztán akkor mindenhol végig tudok menni a teljes szívóerővel is.

Nyilván sorjás, kínai érzetű, szagú, tapintású, nem kellemes műanyag, 30 rugóért nem vártam mást, szerintem oké. Ha tartályossal valaki egy menetben végig akar érni a házon és van kutya is akkor kell legalább 5-6 literes, ezek az 1.5-1.8 literesek egy szobára vannak inkább.
    Van egy shortcut alsó ürítője is, de ott a szőr nem jön ki csak a por. Meg hát nyilván por és statikus elektromosság, a második ürítés után már úgy nézett ki az egész gép, mint amit kivágtam az utcára. :DD

Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

Igazából linkelni is tudom őket, mert nem sok van Euronicsba.
    Ez a kettő ami szerintem semmire nem való.
    [link]
    [link]
    Ez a kettő meg talán már porszívónak hívható. Nekem a Samsung szimpatikusabb, mert nem többrészes kibelezős tartálya van, mint a másiknak, és picit nagyobb is.
    [link]
    [link]

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

válasz pjen #1115 üzenetére

Tehát aminek a tartályában körbe-körbe megy a levegő és úgy ki?
    Amúgy is Euronicsba megyek, ott meg lehet nézni mindet élőben.

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

válasz koxx #1113 üzenetére

2500 az 5 darab Menalux 1840-es, a legtöbb gépbe belemegy. És 2 doboz 3 hónap, 4x5 az 20 ezer, 4 évre 80.

• Alusky

aktív tag

LOGOUT blog

Hali
    Szőnyegre meg kutyaszőrre a porzsák nélküliek mennyire jók? 30k maximum, többet nem adok porszívóra, úgyis szétmegy.
    Meguntam a porzsák vásárolgatását, most kipróbálnék egy zsák nélkülit. Ami aggaszt, hogy ebben az árban a porzsákosok 2.5 literesek, a tartályos meg 1.5 liter. Egy takarítással félig telik a porzsák, úgyhogy keveslem az 1.5 litert. A másik ami aggaszt, hogy a porzsákból körben kijön a levegő ezért ha megtelik is még van szívóerő, volt mikor a csőbe gyűlt már a szőr, de még mindig szívta.

Tartályosnak csak a nyílásán megy ki levegő mivel körben műanyag, ha odaszív minden szőrt akkor vége van és üríthetem 2 percenként negyed tartálynál is?
    Nehezen tudom elképzelni hogyan működnek ezek. A porzsákba kőkeményre összeszívja a szőrt, ha széttépem akkor egy talicskányi kinyílik belőle, nagyon sok belefér és még szívóerő is marad.

Nem gondolkodnék ennyit rajta mikor bevált, csak 4 év alatt 80 ezret elköltöttem porzsákokra + külön autóút megvenni a bevásárlásnál. Persze vannak szövetzsákok ami kinyitható és kiönthető, de azt meg mosogatni kell utána meg kiszárítani, korábban ilyet használtam. Azért gondolkodom most zsák nélkülin.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák