- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Remélem van itt aki jártas Siemens HMI-kben.
Adott egy HMI Comfort 15" panel, TIA Portal 15.1-et, azon belül WinCC 15.1-et használok. Szeretném azt megcsinálni, hogy ha egy adott felhasználó bejelentkezik, a kijelzőn visszanézhető legyen egy listában minden módosítása. Pl. "X felhasználó Y értéket módosította Z időpontban." Vagy switch ki/be kapcsolás esetén "X felhasználó Y kapcsolót kapcsolta át Z időpontban". A bejelentkezéseket, és a feltételhez kötött alarm-okat be tudtam tenni az alarm bufferbe, de nekem itt feltétel nélkül kellene mindent beleíratni. Megoldható ez?
Köszönöm szépen előre is a segítséget! -
Zoli54213
aktív tag
válasz
spkkill #8147 üzenetére
Köszi!
Én most végeztem 2 éve a tanulmányaimmal, én már ezeket csak 1-2 alap példán keresztül ismerem, TIA portal-t tanultam. Jelenleg az lenne egyébként pontosan a terv, hogy van egy régi lift (S5), ami számolja a lépéseket, viszont mellette van egy új S7 1500, modern HMI-vel. Ide íratnám ki pontosan a DB12 értékeit.Illetve van a lépésszám váltás, itt jön képbe az, amit kérdeztem. 2 része van a liftnek, egy felmenő illetve egy lejövő oldal. A DB12 2. elemével lehet a lépésszámot változtatni, de az 1 szám. Jelen esetben, a 23 első számjegye a felmenő oldal lépésszáma, a második számjegy pedig a lejövő oldalé. Ezt tervezném úgy megoldani, hogy a HMI-n csak kiválasszák a számhoz kapcsolódó típust, ami aktiválná a megfelelő outputokat az S7-en (ami értelemszerűen az S5-ön input), és ennek függvényében íródna be az érték. (ide jön a kód, amit írtál) Szerinted ez működhet?
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Step5-ben (angol) hogyan tudok egy értéket db-be mozgatni aktív/inaktív bemenetek függvényében? Egyszer már Rigor Mortis kolléga írt nekem egy megoldást, de nem akar működni. Én nem nagyon ismerem az STL-t, és nem minden utasítást tudok értelmezni, próbáltam megcsinálni, de nem működik. Erről lenne szó, csak S5-ben:
942b, illetve 943-as CPU-ra íródna. Köszönöm előre is a segítséget! -
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Adódott egy olyan problémám, hogy egy S5 115U PLC-t kellett összerakjak, és bármit csinálok, az nem indul el. A STOP led vagy villog, vagy csak világít, a BASP led folyamatosan világít (ez után utánanéztem, output-ok nem aktívak csak azt jelenti). Amiket próbáltam:
-Cseréltem CPU-t (942b) (próbáltam a szokásos resetet is mindkét CPU-n)
-Cseréltem tápot (próbáltam új battery-t is)
-Cserélgettem a bemeneti és kimeneti egységeket
-Ellenőriztem a megfelelő vezetékelést legalább 3x (24v-os táp is jó)
-Nincs expansion unit, a csatlakozóján rajta van a záróburkolat
ISTACK-ben ami van fault, az a PEU fault, éppen ezért többször is ellenőriztem (cserélgettem) az I/O modulokat, de semmi nem oldotta meg a problémát. Valakinek esetleg van ötlete mi lehet? Talán BUS hiba?Köszönöm előre is a választ!
-
Zoli54213
aktív tag
Köszönöm szépen!
-
Zoli54213
aktív tag
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, valószínűleg elég amatőr dologban. Bit alapon kellene számlálót átvinni egyik PLC-ről a másikra. (S7-ről S5-re küldeni, 4 kimenet/bemenet lenne vezetékelve) Előtte gondoltam, egy kis teszt programon megnézem a működését, és valamiért nem működik.
Ha a test.counter_out = 9, akkor az output1 és az output4 valóban "true", viszont pl. mint a képen látható esetben is, hiába megy ki a jel az output1-re, valójában a kimenet mégsem "true".Ha a test.counter_out = 7, akkor ismét működik normálisan, de ha pl 1, akkor megint nem aktív a kimenet. Ez mitől lehet? Mit nem veszek vajon figyelembe? TIA portal V15-öt használok.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Rigor Mortis #8016 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél. 🙂
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok, lenne még egy kérdésem.
Ez valahogyan Step 5-ben is megvalósítható? (S5 943-as CPU-ra)
-
Zoli54213
aktív tag
Siemens S7 1500 PLC, TIA Portal 15.1-es programmal. Illetve később egy S5-ben is.
A lényeg az lenne, hogy van egy régi S5 PLC, amiből egy értéket szeretnék átküldeni S7 PLC-nek, amit meg megjeleníteni HMI-n. Sajnos a régi PLC-t nem akarják cserélni, és nem ismerek más megoldást erre a kommunikációra, mint a jel szintűt. Úgy képzeltem el, hogy lenne 4 bit, amit lekezelnék mindkét oldalon. (9-ig számol max, ezért 4bit)
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy PLC-n FDB programozási nyelven, hogyan tudok bool-t int-re alakítani? Pl. a következő sort szeretném PLC-nek megadni:
if(input1 == true && input2 == true)
int variable = 23;Hogyan tudok ilyet FDB-ben?
Köszönöm előre is a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Hálózati / IP kamera
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest