Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Szia jobesz!
Annyit tudok mondani én mivel találkozok (működő berendezésekben és nem új beruházásoknál). Ezek (kb. a gyakoriság sorrendjében):
Siemens S7-300
Siemens S7-200
Siemens S5
Siemens S7-300
Omron (különböző fajták, CPM1, CP1E, C200H, CQM1, stb)Még (ritkán) találkozok Moeller Easy-vel, Siemens LOGO-val, nagyon ritkán AB-vel, stb.
-
Dezsi82
tag
Üdv!
Az Audinál a régi csarnokban Siemensek vannak, ha jól emlékszem ez alól nincsen kivétel. Az új meg kizárólag Phoenix Contact.Az én tapasztalatom szerint a német, osztrák érdekeltségű cégek leginkább Siemens-t használnak. Az ázsiaiak meg Omron-t, Mitshubishi-t vegyesen. Az amerikaiak, északi-európaiak Allen-Bradleyt. Aztán a kis cégeknél meg minden van. Ha nem írják elő mit kell használni, akkor a rendszerintegrátor azt használja, ami a legolcsóbb, hogy megnyerje a projektet.
De én nem hiszem, hogy ezt figyelembe kellene venned tanulás közben. Ismerd meg elég mélyen a Siemenst, Omront, esetleg még valami pc közeli nyelvet használót (pl. TwinCAT, Bosch). Ha ezekben elég sok ismeretet szerzel, akkor úgy gondolom nem lesz gond akkor sem, ha egy kicsit ismeretlen PLCvel kell szembenézned.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest