Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apple100
    csendes tag

Helló Apple100!

Egy körpályás szerelősor vezérlését programozom, ahol van 6 munkaállomás. Itt pneumatikus egységek vanak. Ezek lépéseit 6 FC, a vezérlést FB blokkba raktam.
    hogy fűzzem össze OB1-be az egészet ?

Mit csinálnak az FC-k, és mit az FB-k? Ha a vezérlés az FB blokkokban van, mi van az FC blokkokban? És miért kellett az FB típusú blokk? FC miért nem felelt meg?

A paletta mozgatást 1db 24V- os motor biztosítja (ez a palettával együtt mozok). Milyen utasítással indítsam, állítsam meg a palettát?

Konkrétan mi az a paletta ebben az esetben? Mit csinál, honnan hova megy? A PLC honnan tudja hol tart? A Motort mi kapcsolja? Digitális kimenet? vagy szervó mozgatja?

Hello Szirty!
    Az FC blokkokba osztottam szét a 6 munkahely lépéseit (összesen 30db lépés.)
    Itt 5db pneumatikus dugattyút mozgatok. (5/2 mágnesszelepek, közelítéskapcsolók, kétkezes nyomógombok, tovább gombok)
    Az FB-be raktam a start, stop, Ah, vészstop funkciókat. Így van 6db FC és 1 FB blokkom.
    A paletta egy szállító kocsi.(Montrac rendszer) A munkadarabot viszi körbe, utolsó munkahelyen leürítik. A körpálya zárt, a pályán a munkahelyeknél jeladók vannak, amik jelére a paletta megáll. mm. pontos beállás a motor több fordulatos üzemeltetése nem kell. Én ezt is M parancsal vezéreltem.

Üdv:
    Apple100

Új hozzászólás Aktív témák