Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- talmida: Változások 2. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
Andrasgaz
üzenetére
Utánanéztem kicsit a dolgoknak. A Szirty által említett ár nem igazán stimmel. Az 1 PT 100 bemenetes Jazz cirka 60 rugó, a 2 PT 100 bemenetes 70 körül van. Szerintem kell neked 2 érzékelő. LOGO-t régen vettem már, az analóg cuccait sosem használtam. Ha ilyen hosszútávú projektben gondolkodsz, akkor el kell dönteni, melyiket szeretnéd. A LOGO is OK erre a feladatra, de az általad említett analóg modul csak 24 V DC feszültséget eszik! Praktice tehát az egész vezérlésnek CPU-stól ilyennek kell lennie. Én általában kijelző nélküli dolgokat használok, ezt biztosan nem piszkálják el, és még olcsóbb is! A LOGO-hoz szoftver kell (ez megoldható), az USB kábel viszont kb. 40 rugó. Az Unitronics-hoz ingyen van a kábel, viszont RS 232 a vége, ami manapság már ritka dolog. A jövő héten megnézem, hogy az egyszerű 2-3 ezerbe kerülő átalakító jó-e neki. Ha ilyen hosszútávú dologban és mindig változó projektben gondolkodsz, akkor kénytelen leszel kicsit beletanulni a programozásba. Nem olyan ördöngős dolog, pláne ha az alapszakmád műszerész, és csak egy spec. területre összpontosítasz. A kísérletezést sem úszhatod meg, mert az analóg dolgok felbontása készülékenként változó. Az analóg bemenetek mindig egy A/D konverterben végződnek, hogy milyen hőfokon milyen matek jön, az változó. Viszont ha megvannak a számok azzal már könnyen lehet bűvészkedni. Az Unitronics kézikönyve nagyon részletes, de csak angolul elérhető. Viszont a Kvalixos fiúk segítőkészek, ha nem sikerül valami. A Logo kézikönyv magyarul is van. Mindkét vezérlőhöz sok mintaprogram is elérhető a neten. Az Unitronics mellett talán még az is szólhat, hogy az analóg bemenetek tudnak hőelemet is fogadni. Ha valahol hozzájutsz egy pár méter kompenzációs vezetékhez akkor egyszerű a hőelemgyártás, szinte ingyen. Szóval először döntés hogy kit szeretsz, a többit meg majd öszehozzuk...

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- VR topik
- Micro Four Thirds
- Energiaital topic
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 2026 MacBook Air / MacBook Pro / M5 - M5 Pro - M5 MAX 14" / 16"
- Asus 15.6,core i3 8145U(4x3,9Ghz)IntelUHD VGA,MAGYAR Vil.bill.,8-20GB RAM,SSD+HDD?,,Win.11
- LG UltraGear 27GS85Q-B NanoIPS/2K/200HZ (068)
- Üzletből, garanciával, Dell Precision 7550 i7-11850H/32GBRAM/512GBSSD/NVIDIA T12000/15,6" FULLHD IPS
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB/512GB használt, karcmentes 87% akku, 191 ciklus
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest