Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
supercow
üzenetére
A
mysqldump-hoz lenne pár kérdésem:Az adatbázis mostani felépítése szerint a backuphoz (mysqldump) generált user Select és Lock Tables jogokat kapott. (Előbbivel kezdtem, de hibára futott, és a logban írta, hogy az utóbbi is kell neki.)
Kellhet esetleg még más jog is a "későbbiekben"? Ahogy néztem, Show View és Trigger van még említve, de az előbbit nem használom, utóbbit pedig még soha nem használtam, szóval így gondolom, egyik sem kell.Ezt a parancsot futtatom (
exec()):$cmd = "mysqldump" . " --skip-extended-insert --complete-insert--single-transaction --skip-lock-tables--user=" . $username . " --password=" . $password . " " . $dbname ." > " . $backup_folder . $backup_filename_sql;Amit megértettem ezekből:
- InnoDB adatbázis, ezért a single-transaction, így elvileg nem lock-olja a táblákat.
- Viszont van néhány kapcsoló (bár itt nincs használva most), ami aktiválhatja a lock-tables-t, ezért biztos ami biztos, ott van benne a skip-lock-tables, hogy ezt kiüsse mindenképp.
- skip-extended-insert: Ilyenkor minden műveletet külön sorba tesz, szétszed. Ha kiszedem belőle, akkor viszont pl. egy sorban, 1 db Insert-ben ott van egy teljes tábla tartalma. És tapasztalatom szerint így a gyorsabb (sokkal). Szóval lehet, ezt ki kell inkább szednem.
- complete-insert: a mezőnevek is szerepelnek, enélkül kihagyja őket.Van még esetleg más, amit megérne használnom?
Még tömörítem a végén, így a jelenleg 54 MB-ba backup-olt adatbázist kb. 8 MB-ra tömöríti össze a ZipArchive. (Aztán majd ezután nézem az RClone-t, hogy feltöltsem felhőbe tárhelyre.)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független gyönyörű állapot
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 256GB NVME , 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest